Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.6.2011 8:38:38
|
|
|
|
isidora88
|
kad sam se ja poradjala u betaniji trebale su benkice ili bodi za bebu. jedino ne treba u slucaju ako beba nije sa mamom.(carski rez,ako je beba na itenzivnoj) ja sam ponela 4 paketa ulozaka i bilo mi je malo,vlaznih maramica sam potrosila 3 velika pakovanja od 72 kom jer sam brisala sve i svasta(za bebu mi je trebalo jedno veliko pakovanje jer se beba cesto presvlaci) tetra pelene sam ponela 5 kom. to mi je bilo taman dovoljno. podmetaca sam iskoristila cini mi se oko 5,6 velikih i 4 mala.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.6.2011 9:11:11
|
|
|
|
SareniVrabac
|
Isi, ti si se poradjala pre mene a od tad su se modernizovali ... prirodno sam se poradjala pa mi te stvarcice nisu trebale Bubi i ja sam se pakovala po tom spisku iz skolice i ispostavilo se da je pola nepotrebno... npr bilo mi je dovoljno malo pakovanje vlaznih maramica za bebu jer su bas retko presvlacili, mozda smo 4 pelene potrosili ... mislila sam ako imas neku drugaricu iz skolice koja se skoro poradjala pa da proveris... moj ti je savet da poneses sto manje stvari, sve sto ti zafali tvoji ti mogu doneti, a znaci da imas sto manju torbu jer u nsjscim bolovima jos i torbu treba da nosis... e da za tebe obavezno ponesi podloge za krevet, one vece 60x90, ima ih merkatoru i dosta su povoljne
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.6.2011 11:10:36
|
|
|
|
srna001
|
Ajde neko ko se porađao u Višegradskoj da napiše koju o tome šta treba sad ste me skroz zbunile sa Betanijom.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.6.2011 13:03:01
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: srna001 Ja prvi put čujem da se nosi garderoba za bebu u bolnicu osim na otpustu.Jel to samo u NS? Ja sam se porodila u Prokuplju... ponela sam garderobicu za bebu ali mi ništa od toga nije bilo potrebno... samo vlažne maramice
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.6.2011 14:14:42
|
|
|
|
MarijaBg
|
Ja nisam nosila rukavice za bebu, vec makazice i odmah joj lepo skratila nokte A bili ogromni
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.6.2011 17:04:07
|
|
|
|
janajana
|
srna001 za bebu samo su mi doneli manje pakovanje pampersa i vlazne maramice, a sto se tice stvari to ti treba samo kod otpusta
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.6.2011 21:12:02
|
|
|
|
Ana007
|
I mi smo doneli malo pakovanje pampersa i vlazne maramice iako nam niko nije ni trazio.A stvari za bebu je mm doneo kad su nas otpustali iz bolnice.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.6.2011 16:23:38
|
|
|
|
Mizzy
|
Da li u Višegradskoj traže da spavaćica bude na raskopčavanje, ili može obična?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 24.6.2011 16:19:17
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: srna001 Za bebu u porodilištu ja ću spakovati: торба за бебине ствари 1 памперс 2 kom тетра пелене 4 шведске пелене 2 бенкице са кратким рукавима 2 штрамплице 2 кошуљица 1(ako bude hladno) чарапице 1 капица 1 цуцла са кутијицом 1 носиљка са 3 тетра пелене 1(jedna za dno, jedna za pod glavicu i jedna da prekrijem nosiljku) Šta bude višak vartićemo nazad.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.7.2011 15:19:09
|
|
|
|
Mizzy
|
Jedno pitanje, da li analizu krvi, urina i to radimo u DZ ili u Gradskom zavodu?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.7.2011 15:41:16
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Mizzy Da li u Višegradskoj traže da spavaćica bude na raskopčavanje, ili može obična? mizzy pretpostavljam da si se vec raspitala ali nije na odmet da kazem... spavacicu moras da uzmes na raskopcavanje zbog dojenja. tako ti je najlakse da vadis sike. a za analize krvi ne znam kako ide kod vas, mi radimo u dz
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 7.7.2011 15:10:39
|
|
|
|
srna001
|
Samo da dodam.Ovo će doneti muž na otpustu. IZVORNA PORUKA: Ana RR IZVORNA PORUKA: srna001 Za bebu u porodilištu ja ću spakovati: торба за бебине ствари 1 памперс 2 kom тетра пелене 4 шведске пелене 2 бенкице са кратким рукавима 2 штрамплице 2 кошуљица 1(ako bude hladno) чарапице 1 капица 1 цуцла са кутијицом 1 носиљка са 3 тетра пелене 1(jedna za dno, jedna za pod glavicu i jedna da prekrijem nosiljku) Šta bude višak vartićemo nazad.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 15.7.2011 10:27:53
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: *boka* Anci evo sta ti je potrebno u Misovicu (ovo je moj spisak, posto sam vec lezala znam sta treba, a samo sam dodala za porodiliste par stvari): - mrezasti ulosci (oko 3 pakovanja) - mrezaste gacice - peskir za kupanje (najmanje 2, ali to moze i muz da ti donese ako zafali) - peskir za lice - soknice - sapun ili kupka - cetkica za zube i pasta - cesalj - toalet papir (obavezno, jer to nikad nemaju) - vlazne maramice - pumpica (ako je imas, ja svoju nosim obavezno) - pampers pelene (mada to nije neophodno, to ti muz moze doneti) - limun (u nekoj kutijici iseckan na kriske), ako nedaj Boze porodjaj potraje duze, mnogo ce ti znaciti da te osvezi, jer vodu ne smes da pijes, ali ce ti dozvoliti da sisas limun. - telefon i punjac Mozes poneti i lap top ili ako imas onaj mali notebook racunar ako zelis jer imas wireless mrezu tamo. Meni je to bio spas jer sam dugo lezala. Od dokumenata ti treba sledece: - licna karta - zdravstvena knjizica - zeleni uput za prijem u bolnicu - krvna grupa (obavezno na vazece prezime) - sve analize radjene u 9. mesecu (kks, hbsag, cervikalni i vaginalni bris...) - poslednji nalaz sa UZ, radjen u 9. mesecu - CTG radjen u 9. mesecu - voda i casa za vodu (ja nosim u flasicama, pa pijem iz flasice)
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 15.7.2011 12:03:45
|
|
|
|
cani
|
Ko ide u Gradsku obavezno da ponese plasticne case jer nece moci ni caj da popije (donesu ga u bokalu pa ti sad vidi sta ces ako nemas casu ) i one jednokratne podmetace za krevet (kostaju oko 70-tak dinara u apotekama ). E da,meni je puno znacio i antibakterijski gel za suvo pranje ruku,obavezno sam time trljala cele ruke svaki put pre nego sto donesu bebe na podoj.
< Poruku je uredio cani -- 15.7.2011 12:06:29 >
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.7.2011 16:55:54
|
|
|
|
Ana RR
|
Odvojila sam stvari za porodilište, još samo da ih spakujem u torbu. -dva peškira za kupanje - jedan peškir za lice - ubrus - toalet papir - 3 pak mrežastih uložaka - 5 kom mrežastih gaćica - oktanisept sprej - vlažne maramice - sapun i kupka - dva šampona u kesici - brijač, četkica i pasta za zube, dezodorans, pantenol krema - tuferi za grudi - dva para čarapica - podmetači za krevet - gel za dezinfekciju ruku - podmetači za wc šolju - asepsol
< Poruku je uredio Ana RR -- 18.7.2011 16:56:49 >
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.7.2011 16:59:59
|
|
|
|
ivaj
|
Anci ponesi bar tri tetra pelene,trebace ti
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.7.2011 17:35:44
|
|
|
|
Ana RR
|
Za mene? Ili misliš da će tražiti za bebu? Ja sam mislila da mm posle donese stvari za bebu.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.7.2011 17:44:13
|
|
|
|
isidora88
|
ja sam bebu u jednu tetra pelenu zavila kao dzak,i stavljala bih sebi na krevet pelenu kad ga dojim i dok je spavao sa mnom a i za krevetic ti treba pelena.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.7.2011 19:10:43
|
|
|
|
Anik
|
Ana RR, ponesi jednu ili dve plastične čaše. A šta će ti podmetač za krevet, zar ne postoji podmetač na svakom krevetu? U Višegradskoj je bio čaršav, pa plastični podmetač, pa mali čaršav i onda ti po potrebi menjaju taj mali čaršav i uvek si u čistom.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.7.2011 19:43:21
|
|
|
|
bubulence
|
anci mrezaste gacice neces nositi u bolnici jer rana reba da ti se susi, znaci samo naslonjen ulozak i rasirene noge . gacice obuces tek kada izlazis. moj savet ti je da poneses i jos jedan peskir jer ces se tusirai po najmanje 5 puta dnevno a i krvarices pa se brzo isprlja... kao sto rece anik, obavezno ponesi plasticnu casu. a nece ti trebati ni tuferi za grudi jer mleko nece curiti prvih par dana... ja gai mam bas dosta a jos uvek ne koristim tufere...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.7.2011 20:45:10
|
|
|
|
Ana RR
|
Pa šta znam, nosim flašice sa vodom iz kojih ću piti, ne treba mi čaša. Mada nije problem da ponesem. Ne znam da li imaju podmetače, bolje da ih imam kod sebe nego da ležim u krvi. Bubi, donosiće mi muž svaki dan čiste peškire, mnogo mi je da vučem 5 kom. Svaki dan kada dođe ja mu dam prljave a on meni čiste i tako je lakše. Poneću i jednu flašicu sa onim piskom pa ću se tako ispirati posle piškenja, da ne moram svaki put pod tuš. Drugarica koja se pre 10ak dana porodila mi je rekla da joj je to bio spas.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.7.2011 21:17:44
|
|
|
|
ivaj
|
Mislila sam da ce trebati i za tebe i za bebu. Npr ja sam ih koristila kad mi donesu bebu pa je spuste na pelenu,onda trebala mi je za grudi(nece ti trebati ako nosis pumpicu) i tako,znacile su mi.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.7.2011 21:21:28
|
|
|
|
Ana RR
|
Poneću, nije mi to teško
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.7.2011 23:11:18
|
|
|
|
mejvis
|
Bez mrežastih gaćica nikako u porodilište!!! Ja sam probala da hodam tako sa uloškom između nogu i to je baš ozbiljna veština, naročito za ove kao ja sa rupom između butina- nema šanse! Bar u frontu niko nije pravio problem oko mrežastih gaćica i uglavnom su ih žene nosile, sem ovih što su savladale veštinu- mora da su vežbale kući!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.7.2011 8:23:37
|
|
|
|
isidora88
|
ja sam nosila mrezaste gace ali nije bilo sanse da ih obucem,sve me je bolelo,jedva sam se kretala tako da podizanje nogu je za mene bila nemoguca misija,em boli,em rana zateza. kad sam isla kuci jedva samv se obukla,to su bile uzasne muke,a tek oblacenje carapa
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.