|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
30.5.2011 17:29:26   
Anoniman
Anci, a cetkica za kosicu user posted image Kad se Milica rodila iznenadila me koliku kosicu ima, mamu sam zvala cim sam stigla iz boksa da kupi cetku za kosuuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1026
31.5.2011 10:51:41   
Ana RR
Stavila sam na spisak, ali nisam za porodilište user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1027
6.6.2011 8:04:30   
srna001
Anči šta su to podmetači za krevet na spisku za porodilište?user posted image i čemu služi espumisan?

Ova ideja sa ubrusima za ruke je odlična, bolje nego peškir ionako nemaš gde da ga spustiš niti okačiš.
Ja bih dodala i dva para papuča jedne gumene za kupanje a druge obične za po suvom.

Na spisak za bebu bih dodala i plastičan bokal za polivanje, kantu za njene prljave stvarčice, kantu za pelene i lonče za prokuvavanje vode za bebu.Zatim sodu bikarbonu, kesicu kima, gazu, flaster traka i sterilne komprese za pupak.

Jesu sitnice ali i sitnice će zatrebati.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1028
6.6.2011 8:05:41   
srna001
E da ko nađe korisno je poneti i papirne uloške za wc dasku za jednokratnu upotrebu.Nije loše imati ih pri ruci posebno nakon klistira.

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 1029
6.6.2011 8:10:15   
Ana007

IZVORNA PORUKA: srna001

E da ko nađe korisno je poneti i papirne uloške za wc dasku za jednokratnu upotrebu.Nije loše imati ih pri ruci posebno nakon klistira.

To je super stvar.Iskoristis i samo bacis.user posted image .Super mi je doslo posle porodjaja.

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 1030
6.6.2011 8:21:34   
oxy7
Ja sam nosila i knjige da mi ne bude dosadno!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 1031
6.6.2011 9:19:41   
srna001
Ana 007 a gde si ih kupila?Ja sam sad gledala po netu pošto davno je bilo kad sam se zadnji put porađala i našla sam ih jedino u office one super store ali pakovanje od 100 i nešto komada košta oko 1300 din.

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 1032
6.6.2011 10:00:39   
Ana007
Ja sam kupila u Visegradskoj,u onoj prodavnici dole,komad je bio 10 din.

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 1033
6.6.2011 10:34:11   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: srna001

Anči šta su to podmetači za krevet na spisku za porodilište?user posted image i čemu služi espumisan?

Ova ideja sa ubrusima za ruke je odlična, bolje nego peškir ionako nemaš gde da ga spustiš niti okačiš.
Ja bih dodala i dva para papuča jedne gumene za kupanje a druge obične za po suvom.

Na spisak za bebu bih dodala i plastičan bokal za polivanje, kantu za njene prljave stvarčice, kantu za pelene i lonče za prokuvavanje vode za bebu.Zatim sodu bikarbonu, kesicu kima, gazu, flaster traka i sterilne komprese za pupak.

Jesu sitnice ali i sitnice će zatrebati.

Oni nepromočivi podmetači, zbog krvarenja. A espumisan kapi su za grčeve (mislim da beba od 14.dana ih sme koristiti).
Da, i ove stvarčice koje si napisala treba da dodam na spisak.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 1034
6.6.2011 10:40:06   
Lilly*
Trudnjačice moje, brkate stvari za porodilište i one koje će vam trebati kući user posted image Ima posebna tema Potrebna i nepotrebna oprema za bebe 

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1035
6.6.2011 13:06:15   
srna001
Pa zar treba da nosim svoj podmetač?I gde to da kupim?Pa prvi put kada sam se porodila ispod čaršava je bila neka mušema, grozna ali u tesvrhe.user posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 1036
6.6.2011 13:07:49   
Ana RR
Mislim da ima u DM-u, 10 kom za 400 din, tako nešto. 

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 1037
6.6.2011 14:18:00   
MarijaBg
Meni podmetaci za krevet nisu trebali, jer smo mogli da uzimamo carsafe kad god pozelimo, kao i pelene i benkice za bebu.
Jako korisna stvar je najobicnija flasica od vode sa onom pipom, koju napunite mlakom vodom kada idete u wc i direkt nad wc soljom isperete ranu i obrisete papirnim ubrusom.
Meni se svaki cas islo u wc, a doktorka je insistirala da obavezno ispiram ranu posle svakog odlaska u wc. Ovako mi je bilo najlakse i najbrze, obzirom da je beba bila pored mene, nisam mogla svaki put da gubim puno vremena na tusiranje... I ranu nicim nisam mazala, savrseno je zarasla i to user posted image jako brzo, a imam bas veliki rez

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1038
6.6.2011 14:21:40   
TABOJA
MarijaBg,a gdje si se poradjala?Da li si imala nekog svog na porodjaju?Meni je termin za 9 dana, poradjam se u Visegradskoj.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1039
6.6.2011 14:41:26   
MarijaBg
Poradjala sam se u Uzicu.
Samnom je bila moja doktorka koja mi je od pocetka vodila trudnocu, anesteziolog, anesteticar, 2 babice i moj najbolji drug koji je doktor u toj bolnici na urgentnom, a inace je drug i moje doktorke.
Trebalo je i mm da prisustvuje, ali nije poneo rezultate briseva, jer sam se porodila malo ranije.
Vise je licilo na zurku nego na porodjaj user posted image
Porodjaj je trajao dugo (12 sati) tako da mi je stvarno prijala tolika paznja. A stvarno su me pazili i mazili user posted image

(odgovor članu TABOJA)
Direktna veza do poruke: 1040
6.6.2011 14:42:34   
srna001
Marija Bg dobra ideja.user posted image user posted image
Ana moram da odem u taj DM svašta nešto interesantno imaju čujem.Malo malo pa mi neko kaže imaš to u DM.
Ana 007 hvala za informaciju, kad budem išla na sledeći Uz kupiću i to.

(odgovor članu TABOJA)
Direktna veza do poruke: 1041
7.6.2011 16:52:41   
bubulence
IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Trudnjačice moje, brkate stvari za porodilište i one koje će vam trebati kući user posted image Ima posebna tema Potrebna i nepotrebna oprema za bebe 

bas tako. vidim brdo stvari koje su na na spisku za kuci a vi spominjete da nosite u bolnicu...
stvari potrebne za porodiliste: MAJKA:
-spavacice sa duboki kopcanjem 2kom (mozda u vasoj bolnici dobijete druge ali vi ponesite i ove... nece da se bace)
-papuce sa kojima mozete pod tus (moze i bez papuca ali ipak imajte u vidu da se tu tusiraju i druge zene koje krvare...)
-pribor za licnu higijenu (cetka, cetkica za zube, pasta, sapun, casa za vodu, wc papir, labelo- jer se jako suse usta)
-manji peskir
-mrezasti ulosci 2 pakovanja
-rolna papirnih ubrusa
-telefon i punjac
-plazma i sok od jabuke- ne mora plazma ali mora biti suv keks, bez filova i preaza... znaci petit, bevita, plazma, krekeri...

BEBA:
-pelene za jednokratnu upotrebu 10 komada
-tetra pelene 3 komada
-benkice ili bodi velicine 62- 2 kom
-pavloviceva ili neka druga bebi krema- mala
-vlazne maramice 24kom

bitnoj e da bodi mora biti dugih rukava bez obzita na godisnje doba jer kazu rukavi mogu da se podvrnu a ne mogu da se produze....
stvari za bebu da budu u posebnoj kesi

eto, to je za porodiliste a ima i spisak za kod kuce... ako zatreba otkucacu

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 1042
7.6.2011 21:58:22   
SareniVrabac
Bubulence, ako ces se poradjati u betaniji proveri da li ti trebaju te stvari za bebca... ja sam spakovala tako kao i ti i ispostavilo se da su trebale samo jednokratne pelene, pavloviceva, maramice i mislim tetra, ostalo nista sa onog spiska iz skolice... e, da trebale su mi i rukavicice, imao je bas velike nokte pa se sav izgrebao... ponesi sto manju torbu, ionako ces je sama vukljati tamo

< Poruku je uredio SareniVrabac -- 7.6.2011 21:59:08 >

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1043
7.6.2011 23:35:14   
bubulence
ovo je spisak iz skolice a ne znam gde da proverim da li je ispravan... mada je babica rekla da su bas nedavno imali sastanak sa dr iz betanije oko tog spiska... e dobro si mi rekla za rukavice, to cu obavezno poneti jer kazu da bebe uglavnom imaju duge noktice pa da se ne izgrebe... hvala draga user posted image

(odgovor članu SareniVrabac)
Direktna veza do poruke: 1044
8.6.2011 5:22:01   
Anoniman
Pojas za stomak OBAVEZNO... i što kaže vrabac, ponesi rukavičice za bebanu i nikad dosta maramica i uložakauser posted image

Direktna veza do poruke: 1045
8.6.2011 6:36:48   
Anoniman
Bubulence ja sam ponela 4 pakovanja ulozaka, bilo mi je malo, pa su mi doneli jos user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1046
8.6.2011 7:00:05   
bubulence
rekli su i nama da moze biti malo ulozaka ali da nam mogu doneti.... 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1047
8.6.2011 8:07:59   
jabudic
IZVORNA PORUKA: bubulence
bitnoj je da bodi mora biti dugih rukava bez obzita na godisnje doba jer kazu rukavi mogu da se podvrnu a ne mogu da se produze....

Ja spakovala benkicu i bodi kratkih rukava, pa neka izaberu sta da mu obuku... Ne mogu zamisliti da ce po ovoj vrucini u dugim rukavima, skuvace mi se user posted image

< Poruku je uredio jabudic -- 8.6.2011 8:08:17 >

Direktna veza do poruke: 1048
8.6.2011 8:11:11   
srna001
Ja prvi put čujem da se nosi garderoba za bebu u bolnicu osim na otpustu.Jel to samo u NS?

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1049
8.6.2011 8:13:51   
jabudic
Pa i ja govorim o garderobi koji ce da mi donesu na otpustu...
Valjda je i Bubi na to mislila...

< Poruku je uredio jabudic -- 8.6.2011 8:14:10 >

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pismo mom detetu kojeg više nema
Danas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Engimengi: Moja porođajna priča
photo
Ctg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here