|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
28.9.2011 18:49:05   
Anoniman
Kao sta na primer? Mislis za porodiliste ili za bebu?

(odgovor članu ica82)
  Direktna veza do poruke: 1226
28.9.2011 19:05:47   
oxy7
Mišu, to je to!

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 1227
28.9.2011 19:07:11   
ica82
IZVORNA PORUKA: MaliMis

Uh, evo sta sam ja stavila na spisak. Ovo je radna verzija

Za mamu za porodiliste: spakovati u dve kese, jedna za prijem a drugu Marko da donese posle porodjaja
- overenu zdravstvenu knjižicu,
- uput ginekologa,
- rezultate briseva, Krvna grupa, HBS antigen, Koprokultura, Ultrazvuk poslednji, Urinokultura – STA VEC TRAZI DR
- mobilni telefon i punjač,
- plasticna kesa za odlazak u kupatilo
- četkicu i pastu za zube,
- gel za tuširanje i šampon – kupiti male bocice ako ima, ja sam nosila onaj chico mali sto se dobije kad kupis omeksivac i njega sam za sve koristila, a ranu sam samo vodom prala
- češalj,
- balzam za usne,
- kremu za telo,
- kremu za lice,
- grudnjak za dojenje - MOZDA, ni ovo mi u bolnici nije trebalo, niko u sobi nije nosio
- jastučiće (za grudnjak) za dojenje, nece ti toliko ici mleko odmah, ovo ti treba kod kuce ne u bolnici
- krema za bradavice - IMAM, isto kao prethodno
- papuče s debljim đonom – Crocks ili neke japanke
- mrezasti ulošci – 4 pakovanja niva + 2 pakovanja kod kuce, meni su najbolji vir 80
- mrezaste gace 5 kom,
- keks I voda, ja sam ponela 2 keksa i 2 vode i super mi je doslo
- malo pakovanje pelena za jednokratnu upotrebu 3-6 kg
- podmetaci za jednokratnu upotrebu 15 kom , ja sam imala 5 kom nisam sve iskoristila
- analgin ili brufen, preporucujem brufen, savet je od mog dr.
- diklofenak cepici, ako imas brufen ovo ti ne treba
- rivanol, mislim da je bolji oktanisept, ja rivanol nisam koristila ali iz iskustva moje sestre
- asepsol , imaju u bolnici
- vlazne maramice za mamu, ovo sam nosila ali mi nije trebalo posto peres ruke svaki sec
- vlazne maramice za bebu
- 2 spavacice
- plasticne case
- wc podmetace , imaju u bolnici
- tolet papir
- toplomer,imaju u bolnici
- bade mantil, nosila ali nisam izvadila iz kese dosta je toplo
- pumpica za grudi - uzeti od cece marko ce doneti ako zatreba, ni ovo ti ne treba u bolnici
- Peskir za telo, ja sam ponela 3 i svakog dana su mi po 3 cista donosili
- Peskir za lice
- 2 tetra pelene za mleko iz grudi , imaju u bolnici, cimerki su njene pokupili i odneli jer stalno nose na pranje
- oktanisept sprej, dovoljan je samo on, ne treba rivanol
- sportske carape x 2
- brijac za jednokratnu upotrebu
- dezodorans u stiku, nama babica na vezbama savetovala da se prvih dana tusiramo sto vise, a da ne koristimo dezodorans, videces i sama istusiras se kad god piskis

Za mamu za izlazak: spremiti Marku u posebnu kesu ili torbu pre odlaska

- donji veš
- carape
- trenerka
- majica
- duks
- jakna
- patike

Za bebu izlazak: pripremiti I sve staviti u korpu da Marko donese

- pelene (3x tetra + 2x Pampers),
- 1 x pelena za široko povijanje,
- 2 x tetra majica,
- beli kompletic sa kapicom koji je dobila iz LUX
- zimsko ćebence
- korpa od kolica
- gicino krzno u korpu od kolica

I znam da mu ode nije mesto, ali pogledajte i ovaj spisak, ne znam da li imam sve za prvih desetak dana kod kuce. Gardarobu svu dobijam od sestre, to nista ne kupujem

Za bebu za kucu:

- kadica sa postoljem - veca
- plasticni bokal zapremine 2l za polivanje
- kanta za donosenje I odnosenje vode iz kadice.
- Mustela kupka I sampon sa pumpicom
- Mustela mleko za telo sa pumpicom
- Cetka I cesalj – IMAM
- 5 ampula Bebisol-a ( nesto kao fizioloski rastvor za ciscenje ociju, usta i nosica), bolje kupi odmah veliki fizioloski i spric, trebace ti dosta, da ne kupujes svaki cas bebisol, a i vise se isplati
- fizioloski rastvor I spricevi
- pumpica za izvlacenje slina
- baby vlazne maramice
- veliki tuferi cetvrtasti za pranje bebe, za ovo prvi put cujem
- povidon jod za spoljasnju upotrebu – flasica sa pipom za lakse sipanje, dobices u paketu koji grad daje
- 3% hidrogen najmanja flasica
- gaze (komprese) velicina 5x5cm NIVA treba 30 kom
- stapici sa usi sa granicnikom
- duda varalica (cucla) preporucene marke NUCK ili Dr. Browns, da bude silikonska bela a nikako zuta. najmanja 0+ ili kod nekih je to velicina 1.
- kutijica za cuclu ako nema zastitu
- 1 flasice male od 120ml sa cuclom 0+
- pavloviceva krema
- dzambo pakovanje pelena za jednokratnu upotrebu 3-6kg
- 1 pakovanje vate
- makazice za nokte (ili grickalica, ono sa cime znas da rukujes i sa cime i sama seces nokte) - IMAM
- Vigantol ili D kapi
- 30 tetra pelena – kupi samo 10
- 6 svedskih pelena, treba mi mnogo vise
- dzak za spavanje zimski pamucni
- 3 peskira sa kapuljacom
- 3 carsafa za krevetac
- zastitni carsaf za dusek
- peskirici ili krpice za bljuckanje – 10 kom
- sterilizator ? – uzeti od dragane
- stolica ljuljaska – uzeti od dragane
- jorgancic
- 2 cebenceta prekrivaca pamucna
- pantenol krema
- kanta za smece
- papirni hanzaplast (za pupak) ili ona mrezica sto se navlaci
- kupko za kadicu
- dusek za krevetac
- caj od kamilice

Za mamu kod kuce:

- tuferi za grudi
- pojas za stomak – uzeti od cece

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1228
28.9.2011 19:12:23   
PoisonEve
Ali Ico, i Mis i ja cemo se porodjati u gradskoj bolnici, a tamo nam treba sve ovo sto si podvukla: toplomer (nemaju), podmetace \za wc- nemaju, posteljinu- ne presvlace, aspesol- nemaju
A bade mantil...dok dodje Mis na red trebace joj!

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 1229
28.9.2011 19:14:57   
ica82
E pa onda ok, ja pisem kako je bilo u Frontu, a Eve mislila sam da ces ti u Frontu, sigurno sam nesto pomesala

Direktna veza do poruke: 1230
28.9.2011 19:15:03   
oxy7
E pa, baš je ludo u toj vašoj bolnici...ja kukam na moju, ali bar imaju toplomjer, a i posteljinu presvlače...

Direktna veza do poruke: 1231
28.9.2011 19:15:29   
Olga75
a sta cete brisati asepsolom ?

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 1232
28.9.2011 19:17:16   
vonavoj
i ja sam kupila VIR80! u ,mercatoru su najjeftiniji,koliko mi se cini 103 ili 106 din!user posted image user posted image
po preporuci sestre!

Direktna veza do poruke: 1233
28.9.2011 19:18:49   
PoisonEve
Necu Ico, ovde cu ipak.
Olga, cule smo od zena da je tamo u porodilistu jako jako prljavo pa bi ga valjalo imati. Natkasnu da obrisem, sto u kantini i sl.
Jeste ova bolnica siromasna i stara ali mi ipak uliva poverenje i cula sam samo reci hvale za osoblje i doktore tako da cumo izdrzati 3 dana pa odosmo kuci da se sunjamo sa bubicama malim!

Ajrton Sena

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1234
28.9.2011 19:19:36   
ica82
IZVORNA PORUKA: Olga RR

a sta cete brisati asepsolom ?

onaj pult gde sse povija beba, bar sam ja to user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1235
28.9.2011 19:21:15   
Olga75
a zar to ne brise osoblje user posted image
kad sam se ja poradjala u Su bolnici , spremacice su svaki cas brizale podove , kupatilo , dva puta dnevno natkasne a bebe su bile na neonatologiji pa mi je malo to sad cudno

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 1236
28.9.2011 19:26:37   
ica82
E pa sad je BabyFriendly, to su ti novine user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1237
28.9.2011 19:31:15   
Anoniman
Nemam pojma za asepsol user posted image

Od sestre uzimam i pelene sta joj je preteklo, vec nesto imam sto je ostalo od njenog prvenca i ai dobijaju se, zato cu kupiti samo minimalno.

Pumpicu isto uzimam od sestre pa ce mi valjda trebati kad dodjem kuci, ali volim da bude na stand by, sestri je muz donosio.

Moja sestra nije odmah brisala bebu vlaznim maramicama kada je presvlaci, nego tim tuferima koje umoci u toplu vodu. Ni ja nemam takve cesme da mogu da je gurnem ispod i operem na brzaka.

Da ovo za tusiranje cu poneti neko malo, ionako mi je kratka kosa nema veze sa cim cu je oprati tih par dana u bolnici, ako je i budem prala. Onda mi treba i fen, bice decembar. Zato sam i stavila bade mantil za svaki slucaj. Da bude spreman i na vidnom mestu da mi donesu ako zatreba.

Od grudnjaka za dojenje sam i odustala. Moja sestra ga ni sad ne koristi. A ja cu da strpam dve pelene za svaki slucaj, sestra se sad poradjala u gradskoj i njima nista nisu davali. Pa nek ih i uzmu. Imam ovde od sestring klinca pa cu te stare da ponesem.

Male vlazne maramice mi bas nece smetati, a moram da imam sve spremno, tamo umeju da te munui u BF ako nema mesta nigde drugde, pa moram da imam i pri ruci da mi donesu i za bebu ako zatreba.

Jedino sam sad skapirala da ce mi izgleda biti potrebno dosta peskira. Vidim da ih svi nosite dosta.

Poizbacivala sam visak onih apotekarskih cuda, ionako ne znam cemu pola sluzi user posted image

ICO, HVALA!!!!

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1238
28.9.2011 19:34:06   
Anoniman
Ja bih hajradije ponela neke stikle sa platformom za tusiranje jer kazu da je tamo uzas u kupatilu i da je cesto zapusena tus kabina. Trazicu apartman, mozda mi se posreci pa da bar ne moram da brinem oko wc-a i tusiranja.

A zasto se potrosi toliko peskira, jer se okrvave ili nemate gde da ih osusite pa vracate kuci posle upotrebe. Mene smara da mi neko dolazi svaki cas, pa bih da izbegnem sve to.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1239
28.9.2011 19:36:35   
Olga75
umesto tih tupfera bebu mozes brisati i tetra pelenom

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1240
28.9.2011 19:39:58   
Anoniman
ja ti volim ovo za jednokratnu upotrebu user posted image

a i to samo prvih 10-15 dana posle cu da predjem na maramice.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1241
28.9.2011 19:59:56   
PoisonEve
Znaci Misu ti definitivno neces u BF?

Ajrton Sena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1242
28.9.2011 20:05:41   
anuksunamun
aman zaman..pa ko da se ide na letovanje :):):)wow..ja se i dalje premisljam da odem u Srbiju da se porodim tamo..ovde te niko ziv ne pogleda...ne mozes da vidis dr ni na slicicama..kod nas lepo platis pa imas tretman ko zmajica:):)jel neko zna da li se na ST Medici obavljaju porodjaji ?ne moze..sada sam ih zvala...ne postoji ni jedna privatna klinika u Srbiji za porodjaj....

< Poruku je uredio anuksunamun -- 28.9.2011 20:10:28 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1243
28.9.2011 20:20:12   
Anoniman
U BF samo pod prisilom user posted image Ja se plasim malih beba i ne bih da ostajem 1 na 1 sa gicom, bar dok malo ne zajaca. Nadoknadicu joj to kad malo poraste user posted image

Anuk, to su nekad radili u jednoj klinici ali i tamo je bilo nekih nepravilnosti pa su ukinuli.

Anuk, u ovoj bolnici je osoblje super. Za taj deo ne brinem. A da je tuzno sto moras da nosis toplomer to stavrno jeste.

(odgovor članu anuksunamun)
  Direktna veza do poruke: 1244
28.9.2011 20:24:21   
zivka
Misu, ja sam uzela za grudi Bornu kiselinu ili ti aci di borici 3% za dezinfekciju grudi i stavila sam par tufecica za brisanje- to smo ucili u skolici , ne vidim Pavlovic za bebu u porodilistu nisi stavila. Sad cu dalje  da gledam- inace ti je super spisak. E da ja sam meni spakovala 2 srednja peskira i ne znam 3-4 ona bas mala, u fazunu njih da mugu da ih munem kuda hocu i u kesu za prljav ves

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1245
28.9.2011 20:46:09   
Anoniman
Pavlovicevu sam stavila na spisak za bebu, meni ne treba a ako mi uvale gicu donece mi. Nisu trazili da se njima donosi nista sem malog pakovanja pelena. Bitno mi je da imam sve, lako ce doneti. Kupila sam ja neku nemacku kremu za bradavice, sestra je sad koristi i odlicna je, a toliko je malo pakovanje da cu je poneti, manja je od maskare.

Jos jednom cu proci sa sestrom. Neki kazu da ni ti podmetaci nisu potrebni a neko opet da je sve iskoristio. Ova bolnica ume dazakaze sa posteljinom i spavacicama, pa bolje da imam, potrosice se za nesto.

(odgovor članu zivka)
  Direktna veza do poruke: 1246
28.9.2011 20:51:23   
magnetic
IZVORNA PORUKA: anuksunamun

aman zaman..pa ko da se ide na letovanje :):):)wow..ja se i dalje premisljam da odem u Srbiju da se porodim tamo..ovde te niko ziv ne pogleda...ne mozes da vidis dr ni na slicicama..kod nas lepo platis pa imas tretman ko zmajica:):)jel neko zna da li se na ST Medici obavljaju porodjaji ?ne moze..sada sam ih zvala...ne postoji ni jedna privatna klinika u Srbiji za porodjaj....
Bas je nedavno bila neka emisija o tome.Niko nece da se prihvati tako velike odgovornosti,ako se nesto(ne daj Boze) lose desi.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

Direktna veza do poruke: 1247
28.9.2011 20:55:15   
zivka
Drugarica mi je rekla da u porodilistu moram biti u njihovim spavacicama a da ponesem svoju za svaki slucaj(2 stavila). Inace ja idem u front. Beba ce biti pored mena sem ako ne zavrsim na CR tako da mi treba za povijanje Pavlovic. A Borna kiselina sluzi da se grudi dezinfikuju pre dojenja, isperes pa malo nakapas mleka zbog mirisa -tako nam rekla sestra u skolici

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1248
28.9.2011 21:08:50   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: anuksunamun

.ne postoji ni jedna privatna klinika u Srbiji za porodjaj....

Postoji KLIK

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 1249
28.9.2011 21:14:36   
Ana RR
Mišu, ja sam ponela 3 peškira za kupanje a muž mi je svaki dan donosio 3 nova. Ja sam se često tuširala zbog one ešerihije pa sam samo tako uspevala da piškim i ponekad mi je i 3 peškira dnevno bilo malo.
A mrežasti ulošci Vir80 su ti bolji jer su kompaktniji i imaju tanki sloj nečega sa donje strane pa ti neće brzo probijati krv.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Engimengi: Moja porođajna priča
photo
Ctg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here