alex011
|
Znas kako draga..ja nikada nisam bila za friendly, jer si stvarno umoran i iscrpljen, narocito posle carskog.Medjutim, posto porodiljama koju se porode na taj nacim mleko kasnije krece(meni je tek treci dan), ja sam bez bebe htela da umrem od tuge , posto su mi ga donosili a jedan min dnevno... Stalno sam se pitala sta li sada radi, da li place, sta ako je gladan ... uzasno mi je nedostajao i iz tog razloga sam se i odlucila da budem sa bebom, iako sam imala stvarno jako velike bolove. Inace sam bila jedina u tom momentu koja se odlucila na taj korak...svi su mi rekli da sam luda jer zbog rane je kretanje stvarno, barem meni bilo bolno, ali sreca koju sam osecala onog momenta kad su mi ga doneli je bila neopisiva i cini mi se da sam svakog trenutka bila sve bolje i bolje! Doduse, imam srece sto ima zlatnu bebu, koja je tamo samo jela i spavala tako da ga prakticno nisam ni osetila.. kasnije su na odeljenje dosle bebe koje su plakale danonocno pa verujem da tim majkam stvarno nije bilo lako. Sto se tice osoblja...nisam bas prezadovoljna, na zalost cetvrti dan sam imala problem sa dojenjem, jer mi je mleko tek kretalo,ja neiskusna, on veliki- gladan, a u smeni nadrndana babica koja me je zbog neprijatnosti i grubosti dovela do suza...samo je gurala bebinu glavu, dok je on urlao i vikala ajmo majko, ne tako majko, zasto to tako majko...pa je ujutru bio problem jer sam sest puta uspavljivala bebu a ona je sest puta ulazila, da mu gleda kukove, da mu proverava sluh, da mu gleda kozu, da mu meri duzinu, da mu meri kilazu...svaki put bi uletela, raspovila ga i onako golog i uspavanog ga stavila na hladnu metalnu vagu...onda bi on poceo da vristi i tako u krug...na svu srecu sledeca smena je vec bila druga prica...divna zena kakva se samo pozeleti moze!Eto..nadam se da sam ti bar malo priblizila...bez obzira na taj los deo, kada se jedno dana budem opet nasla tamo, nadam se, opet cu se odluciti za isto, tj. da budem pored mog andjela! U svakom slucaju nakon porodjaja te pitaju gde zelis da budes, tako da ako budes smatrala da si sposobna, ti budi sa bebom! Ne znam gde ces se poradjati, ali drugarica koja se porodila u N, frontu je bila prepustena sama sebi.. tutnuli su joj bebu i vise nikoga maltene nije videla.. U Gradskoj te stalno neko obilazi i ako nemas dovoljno mleka nose na dohranu i vracaju ti bebu! Ti se posaveuj sa jos nekim pa odluci!
|