RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Enalen -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (17.2.2014 11:48:25)

Zenske, a kako ste došle do toga da imate problem sa insulinom? Ja to nisam ni radila, niti mi je iko rekao. Uradila sam one analize sa liste iz Speba i to je to. Jeste li imale neki drugi pokazatelj tog problema?

Brbljivica -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (17.2.2014 11:52:04)

macko ,ja nisma ovaj put slusala doktore (spebo ) jer su meni rekli da nema potrebe za ogtt ...ali ja sam ipak uradila na svoju ruku ...i eto ...idem kod endokrinnologa ...nemam novce za bacanje i strah me je neuspeha ..ide i do hematologa i imunologa ,....
nije lose odraditi ,ali ako verujes svom ginekologu -onda pitaj njega .ja ovde nemam ni jednog vreddnog lekara koem bih verovala ,tako da sve sama odlucujem ili eventualno kontaktiram spebo .

alex88 -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (17.2.2014 12:28:38)

meni su to trazili iz Jevremove kada sam bila na konsultacijama,kada su mi otvorili istoriju pitali su me da li je neko u porodici dijabeticar,inace mi je baka dijabeticar,zato su mi i trazili,hormoni su mi ok,nemam policisticne jajnike i nisam debela ali ipak imam IR,tako da nema pravila i treba odraditi OGTT makar na svoju ruku

Enalen -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (17.2.2014 18:23:01)

joj, zenske, sto sam sad u dilemi sta raditi. ne verujem nijednom ginekologu u Bgu kod kog sam bila, a bila sam kod mnogih.. Kad se to radi, ima li veze sa ciklusom? Ne znam sta da radim sad...[sm=zmeden.gif]

Brbljivica -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (17.2.2014 18:33:02)

enalen ,tako sam i ja od cura nacula pa sa odlucila da urdim na svoju ruku ,,,ja sam u nasem labu privatno platila 3 vadjenja krvi 4000 din ,nema veze sa ciklusom ,samo nemoj da jedem od 7 h uvece do sutradan dok sve ne zavrsis ,cak ni voda ni zvaka ni cigareta ,...sve to utice .
eto ja sad ima nedoumicu dali mi je ogtt test dobar pa moram za bg ,moji doktroi ovde kazu da nema terapije a svi me zivi ubedjuju da mi treab terapija ...videcemo kad odem...uradi i ti da budes mirna .

lalojedac -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (17.2.2014 21:07:14)

evo mene,bili smo danas i zakazali vto za saptembar,od juna krecemo sa pregledima i pripremama,neće muža da više diraju jer imamo 2 porcije zaledjene. Reče Nebojša da cu imati isti protokol ili nozda neku drugu inekciju ali definitivno kratki protokol,jer kaže imam nešto na granici pa se boji da ne upadnem u hiperstimulaciju,takodje reče da imam pcos i da sam zbog toga imala tolike folikule ali prazne,kaže da je dobro to što sam bar tu ćeliju koju sam imala bila jako kvalitetna i uprkos svemu embrion je je najboljeg kvaliteta. tako da devojke ovih par meseci planiram da se opustim,bavim sportom,dajem ispite i pripremim za drugu vto. Eto nisam ni znala da sam pcos,to menja stvar,da li imate neki savet i šta je to? ja dobijam redovno na 28 do 30 dana,kad idem na folikometriju ima folikula,pucaju,imam simptome O,šta znam? u suštini kao i prvi put,tako cu i sad,što manje pitanje,opušten mozak a oni znaju šta rade pa nek nam Bog pomogne.

17 joka -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (17.2.2014 21:25:41)

Lalo, sve znas mila, svim srcem sam uz vas i ovog puta uspeh zagarantovan.

Veruj dr. i klinici u kojoj radis i nebrini[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

alex88 -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (17.2.2014 22:34:29)

Enalen ako vec radis preporucujem ti sa 5 vadjenja,skuplje je za 1200din
Lalo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],ovog puta uspeces sigurno[sm=smiley31.gif]

ivanicasale -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (17.2.2014 23:28:06)

Cure ja sam upravo primila stop.Aspiracija u Sredu.

lalojedac -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (18.2.2014 7:30:03)

hvala devojke! dace Bog da bude kako treba,mislicu pozitivno i tako mora biti! ivanicesale drzim palceve!!!!

Fibi82 -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (18.2.2014 13:04:10)

Ivanicasale, srecno! Drzim fige..

Enalen -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (18.2.2014 13:56:04)

Lalo, bravo! Opusti se i uživaj, sve će doći na svoje!
Ivanice, samo napred! Držimo palčeve i čekamo lepe vesti :)

Neću da radim taj test, ne mogu da se opterećujem više! Idem sa ovim što imam i to je to!

alex88 -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (18.2.2014 15:48:38)

enalen [sm=smiley20.gif],bolje je da se ne opterecujes,verujem da kad tebe ne postoji ni najmanji razlog da bi se sumljalo,zato ti niko i nije trazio,samo napred i opusteno
Ivanice[sm=bravo.gif] navijamo za lepe jajne celije a jos lepse embrione

Brbljivica -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (19.2.2014 16:30:49)

razumem ja Vas da nema razloga za sumnju i da je ovaj put mucan i trnovit ,ni kod mene je nema ...ali ja eto odradila ogtt i ipak mi je potrebna terapija .moji nazovi lekari kao i klinika za vto kazu da ne treba ,a bg endokrinolozi ,cak i NS -koje sam kontaktirala kazu -treba terapija i dijeta !...da podsetim ,secer mi je u normali uvek bio...

ivanicasale -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (19.2.2014 22:41:16)

Izvinite ja malo vise kasnim sa izvestajem aspiracija uspesna 11 jajnih celija sada je zurka [sm=zz_dance.gif] 
Imala sam jake bolove i primala sam infuziju,pa sam tek oko 16h izasla iz bolnice,sada me bolucka stomak ali nije strasno.Ja doduse lezim pa mi je to nekako lakse,nemam krvarenje i sve u svemu je ok.Rekla nam je biolog da nas zove u petak da kaze sta su nasi maleni napravili u labu.Ako bog da u subotu bice transver [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
Hvala vam sto ste mislile na mene da vas ne nabrajam puno vas  [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

lalojedac -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (20.2.2014 7:52:10)

bravo!!!! drzim palceve!!!
joj kad se setim,ja sam imala 10 folikula i od toga 9 praznih! Nebojša sokiran,i sad se brine kako ce biti,kaze da imam pcos i da se boji da mi menja terapiju da ne bi upala u hiper,jer mi je nesto na samoj granici,poviseno. Kaze da ih sad vise brinem ja,jer ne znaju sta ce da bude i koliko j.c,nego azzo,isto mi rece da mi levi jajnik nije reagovao na stimulaciju,da je samo 2 folikula bilo na njemu a da je desni bio pun. Sta to znaci? Malo me zabrinuo,kaze ne ume da objasni jer je s hormonske strane sve bilo idealno i on se cudi,kaze da nisam jedina ali nije ocekivao to kod mene.

alex88 -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (20.2.2014 12:01:22)

Ivanice [sm=smiley31.gif]
Lalo neznam sta da ti kazem,mozda bi trebala da se promeni stimulacija,Ivanica ima PCOS pa je u Le imala lepe jajne celije i 4 embriona,bila je na kratkoj semi,sad je na dugoj i nadam se da ce i ovog puta biti lepih embriona,inace se i kod nje dr plasila hiperstimulacije.
Ja sam u Le prebrzo odreagovala na terapiju sto nije ni to bas pogodjena stimulacija,primala sam gonal (cini mi se 112 ) i kada sam otisla 6 dan ciklusa nisu mogli da veruju da sam toliko brzo odreagovala,9 dan ciklusa sam primila stop,imala sam 12 jajnih celija,od toga 5 zrelih,4 se oplodile ali dve prezivele,i vracena su mi 2 embriona.

ivanicasale -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (20.2.2014 12:56:46)

Lalo Alex ti je sve rekla o meni.Ja doduse pijem Gluformin 2x500mg i TSH mora da ti bude ispod 2 za vto.U leskovcu sam imala 12jaj.celije od 15 folikula a 6 su bile zrele.Mada Gluformin i lek za TSH pijem sada za ovu vto u Leskovcu ih nisam pila jer mi nebojsa rekao da smanjim TSH par dana pre aspiracije,ali zato sam za ovu sada to uradela i smanjila ga.Drzim fige da sve bude kako treba...[sm=smiley1.gif]
Alex [sm=smiley31.gif] te i ljubim

alex88 -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (20.2.2014 13:56:29)

ovog puta ce biti pun pogodak[sm=smiley36.gif],kao sto smo se dogovorile bicemo troduple prije
[sm=smiley31.gif]

ivanicasale -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (20.2.2014 17:17:19)

IZVORNA PORUKA: alex88

ovog puta ce biti pun pogodak[sm=smiley36.gif],kao sto smo se dogovorile bicemo troduple prije
[sm=smiley31.gif]

Naravno da dogovor vazi.[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] najace i ljubim

Brbljivica -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (21.2.2014 0:40:21)

ja yavrsila sve u bg ,odradila analize sad samo cekam .platila sve oko 480 e sa svim konsultacijama kod oba lekara danas gde sam isla i analizama .obisla imunologa ,endokrinologa ...a prosli put hematologa.inace da, imam prolem sa ogtt tj IR .dobila sam dijetu i gluformin po semi da kazem kako da pijem 7 dan po 500mg a zatim 7 dana od 1000mg pa nastavljam dalje 500mg ujutru i 1000 uvece ,,,tako nekako.
neznam kako cu uspeti dijetu da drzim i fizicke aktivnsoti da radim ,posto moram pod hitno da smanjim insuline ...jako sam zadovoljna doktorko Jelenom i sve preprokue .vredi svaku paru i zena se trudi ,objasnavala mi je od 13-14.30 ,,endokrinolog za svaku pohvalu .

dunja RR -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (21.2.2014 1:00:45)

Drago mi je da ti se dopala dr.Jelena, ja je svima preporučujemo jer je i meni samoj pomogla da zatrudnim [sm=smiley1.gif]

Brbljivica -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (21.2.2014 1:02:03)

da ,od sad pa nadaLJE ...ne odvajam se od nje ....samo ako uspem da ispostujem sve sto mi je rekla ,,,bice super ,,jao ...

ivanicasale -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (21.2.2014 17:19:58)

Treba mi vasa pomoc.Zvali su me danas da mi kaze da mozemo da cekamo blastu i transver da radimo u Ponedeljak,ali da zbog studije leka mora da se radi sutra.Imamo 5 ekstra i 3 slabija embriona.Biolog kaze da su oni dobri i danas i sutra i prekosutra i bilo kada,jer dobro rastu u inkubator i jos bolje ce u materici ali ja sada ne znam sta da radim.Jer Crinone gel je i jaci on je 800mg a utragestan je 600mg.I mozda ima bolje dejstvo za embrione.Pomagajte

ivanicasale -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (21.2.2014 17:23:18)

Treba mi vasa pomoc.Zvali su me danas da mi kaze da mozemo da cekamo blastu i transver da radimo u Ponedeljak,ali da zbog studije leka mora da se radi sutra.Imamo 5 ekstra i 3 slabija embriona.Biolog kaze da su oni dobri i danas i sutra i prekosutra i bilo kada,jer dobro rastu u inkubator i jos bolje ce u materici ali ja sada ne znam sta da radim.Jer Crinone gel je i jaci on je 800mg a utragestan je 600mg.I mozda ima bolje dejstvo za embrione.Pomagajte

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>