nata11 -> RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo (31.3.2018 8:29:49)
|
Da bacim i ja koju. Generalno sam zadovoljna klinikom. Ja sam njihov pacijent bila i ranije ali je ovo prva ivf kod njih. Za razliku od drzavnih vidi se razlika u ponasanju sestra i organizovanosti. Sve nekako ide lakse i brze. Nema predugog cekanja, terapiju za RFZO pacijente izdaju da se sami bockate ( sto nije slucaj u KC). Ovog puta je ceo proces zavrsen za 21 dan.Usla u postupak bez kontraceptiva 2 dc kada mi je radjen UZ i vadjeni hormoni. Primala terapiju 11 dana i odlicno reagovala- 20 JC od toga 7 blasti. Endomentrijum je bio odlican na dt 9,3. Plasili su se OHSS pa sam posle punkcije imala kontrole svakog jutra ali sve je bilo u najboljem redu. Na preporuku nase clanice koju sam upoznala na prethodnoj vto [sm=smiley31.gif] pila sam sportske vode sa elektrolitima (3 flase dnevno) i UZ je bio odlican, ni kap vode u jaj. Hipatija hvala do neba na ovom otkricu [sm=zz_spin.gif] Ono sto je u ovom procesu bila novina da kazem je uvodjenje Fraxiparina 0,3 od punkcije. Kod mene najbolnije jeste transfer zbog zavaljenje materice i ostrih uglova koje ima pa sam uvek ja ta koja najduze zaglavi na transferu ali i to se izdrzi. Vracene 2 blaste i onda sam se 5dpt probudila strasno nervozna i jednostavno sam znala da je to to. Tako mi je bilo i u prvom procesu kada sam 6dpt krenula da blago krvarim i mucila se sa betama, utrogestanima i inekcijama narednih 15 dana. Znala sam sta me ceka i nisam ni imala volje da odmah radnim betu. Po dogovoru sa klinikom povecala sam dozu U oralno, ukinula Fraxiparin ali se nisam nadala. Da nisu oni insistirali ne bih ni vadila iskreno Betu. Posle ovoliko godina upoznate svoje telo i znate sta sledi. Sto se tice placanja posto vidim da to svi spominju nisam imala utisak da je to nesto *najbitnije*. Mi smo imali zamrzavanje i cuvanje za par meseci i to su rekli mm moze i da me odveze kuci pa da se vrati kada stigne da nije problem. Ono sto je veoma uocljivo da njima treba prosirenje klinike i jos dr jer je zaista veliki broj pacijenata. Sestre prave raspored tako da se ne formiradju ogromne guzve ali ipak je mali prostor. Takodje sto meni znaci iako sam u istom gradu, gotovo sve mogu zavrsiti mailom na koje odgovaraju u sto kracem roku (sto je za KC naravno misaona imenica). Naravno predaje nema, kao sto rekoh ja sam betu preplakala 2 dana pre nego da je vadim i vec sledece nedelje idem kod dr za papire za novu vto preko RFZO a do tada idem kod dr na konsultaciju. Razgovarali smo o histeroskopiji ( kojih se ja uzasavam a na pomen laparoskopije mi dodje da cupam kosu), videcu da li je to u opticaju ili bih tokom leta uradila FET iz prirodnog ciklusa.
|
|
|
|