Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 20:19:12
|
|
|
|
17 joka
|
Bebana dace dragi Bog svima nama
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 20:21:14
|
|
|
|
pari
|
drage moje, želim da podelim sa vama današnje trenutke iz fronta...Bila sam kod interniste jer je obavezno pred vto, dala joj sve moje rezultate analiza, pa i one koje mi front nije tražio ali sam ih ja uradila na svoju ruku, saznajući najviše od vas šta bi bilo korisno uraditi (trombofilije, ogtt...), ona je sve pregledala i napisala da bih trebala kod hematologa na konsultacije jer imam 4G/4G gensku varijantu. Na odeljenju za vto su me posle toga odveli kod načelnice gde sam više od 20 minuta slušala predavanje o tome kako sam smela da radim analize na svoju ruku, pa sam još i otišla kod njihovog interniste sa tim, a nisam njima prvo pokazala analize...bla bla bla...Bila je dosta neprijatna, objašnjavala mi kako me oni leče a ne internet i drugarice, kako se trombofilije rade tek posle nekoliko pobačaja ili neuspešnih vto... Uglavnom rekli su mi da što pre nađem hematologa koji treba da mi napiše izveštaj i svoju preporuku, da dođem na front sa tim i da će oni tad odlučiti da li će to usvojiti ili ne...i da sam čak dovela u poitanje i svoj postupak... Bila sam baš razočarana i nervozna kad sam otišla odatle...jurila dr danas...bila do privatnog interniste koji mi je napisao izveštaj pa ću sa tim sutra u front...a ako to ne prihvate, u četvrtak imam zakazano kod prof Elezovića pa ću u petak u front... Eto, ja se raspisala... ali morala sam da podelim sa vama...baš mi je žao što sujeta preovladava u ovakvim slučajevima i što dr ne mogu da misle na nas i našu dobrobit nego na sebe...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 20:23:21
|
|
|
|
naci1
|
pari duso sto ti nisu nju pitala a sta je mislila pod tim da si ti dovela u pitanje svoj postupak?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 20:29:26
|
|
|
|
pari
|
ja sam bila u šoku što mi se to uopšte sve desilo...ja sam mislila da je super što sam uradila dodatne analize i što sam otkrila nešto što možda može da utiče na plod...Nije mi bilo ni na kraj pameti da će mi ona držati takvo predavanje, da sam ja kriva... Htela je da se uplašim da li ću uopšte moći sad da radim vto jer bih u ponedeljak trebala da počnem, a eto došla sam sa novim saznanjima kod njih par dana pre...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 20:32:55
|
|
|
|
17 joka
|
Pari, moj endokrinolog je isto tako reagovao kad sam rekla za trombofilije zato i nisam dobila uput a za privatno eto nisam imala a htela sam odraditi Pisala sam o tome u Prag dali su mi Aspirin preventivno tako ga vec pijem uz terapiju od 1dc. iskreno se nadam uspehu ovoga puta Naci draga dokle ste stigli?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 20:45:07
|
|
|
|
Meisje
|
IZVORNA PORUKA: 17 joka pa kofer je 90% spreman sad samo da prezivim ujutru UZ da vidimo debljinu endometrijuma ako bude ok idem mirne glave pa šta nam dragoi Bog spremio tako ce biti najviše brinem da li ce eskimi preziveti odleđivanje Drzim fige jaaaaakoooo Samo misli pozitivno,sad mora da uspe!!! Srecan put i uspesan FET!!!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 20:49:55
|
|
|
|
17 joka
|
Mei dušice moja hvala punoooo
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 20:50:41
|
|
|
|
naci1
|
joko mi nismo duso vise nigde,resenja nema spernogram je nekom magijom odlican a meni jajovod levi zapusen a inace to sve smo saznali kada smo sve skupili da predamo za vto,tako da su nam rekli da pokusavamo prirodnim putem 3 meseca,da koristimo lh trake pa onda ako nista na laporoskopiju gde ce mi opet reci imate toliko i toliko za prirodno pa ako nista na vto e ja sam resila da necu na laparaskopiju i tacka,ja zamorce da im budem necu trenutno para za vto o svom trosku nemamo a sada kada saberem poslednje 2 godine koliko smo para dali za rezultate pa otprilike polovinu para za vto smo skokali na analize tako da trenutno sam baz resenja
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 20:55:13
|
|
|
|
17 joka
|
Naci, uh dobro te razumem ali sta hvali uraditi bar Histeroskopiju da i po tom pitanju budes mirna a moze vam pomoci da lakse ostanes trudna posle histero
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:03:02
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: pari Uglavnom rekli su mi da što pre nađem hematologa koji treba da mi napiše izveštaj i svoju preporuku, da dođem na front sa tim i da će oni tad odlučiti da li će to usvojiti ili ne...i da sam čak dovela u poitanje i svoj postupak... Bila sam baš razočarana i nervozna kad sam otišla odatle...jurila dr danas...bila do privatnog interniste koji mi je napisao izveštaj pa ću sa tim sutra u front...a ako to ne prihvate, u četvrtak imam zakazano kod prof Elezovića pa ću u petak u front... Eto, ja se raspisala... ali morala sam da podelim sa vama...baš mi je žao što sujeta preovladava u ovakvim slučajevima i što dr ne mogu da misle na nas i našu dobrobit nego na sebe... Znam za još jednu devojku kojoj se slično desilo, možda i vidi ovo sada.Jel to Garalleička? Ona je ipak, iako je Front bio protiv, koristila fragmin i sada hvala Bogu gura 7 mesec. Mislim da ima istu mutaciju kao ti. Pa jbt. ti si otkrila problem, ej, problem sa trombofilijama, Da li su oni normalni?! Umesto da budu srećni! Ja sam jednu VTO u Segedinu prokockala zato što nisam odradila trombofilije prethodno, nisam ni znala da to postoji jer se tada ovde slabo pisalo o tome, a doktori su bili istog stava kao ta načelnica pa mi nisu spominjali, kontam. A da sam tada znala, i primala fragmin, pitanje je da li bi bila biohemijska ili jedna lepa zdrava trudnoća.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:04:50
|
|
|
|
naci1
|
joko,necu nista muka mi je vise od raznih snimanja, uspavljivanja,stimulacija,vantelesne,insiminacije i sve to u jednoj godine nam teorije pa ja cu svoje zdravlje da upropastim nacisto od svega a da nepisem o onome sto me psihicki ubilo sve dok ne skupimo pare nek bude sta bude
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:05:46
|
|
|
|
pari
|
baš tako dunja! jeste, to je ona... i meni je dr Jelena (privatno) prepisala fragmin...videćemo da li će uvažiti njen izveštaj sutra u frontu... I meni je sve ovo neverovatno...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:07:34
|
|
|
|
naci1
|
.
< Poruku je uredio naci1 -- 15.10.2013 21:14:48 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:07:37
|
|
|
|
pozitivna
|
Zdarvo svima ! Dali je okej raditi VTO u decembru mesecu i to u Pragu? Puno vas pozdravljam ! Naci nedaj se ! Joko hrabrice i sve ostale puno vas pozdravljam
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:12:47
|
|
|
|
pari
|
ja se sad pitam da li mogu da imam poverenja u doktore u frontu... Ova načelnica mi ne deluje kao osoba kojoj bi se lako poverila... Taman sam se opustila i spremila za vto, i sad me ovo malo izbacilo iz koloseka... ali valjda je u životu uvek tako, ne možemo sve stvari da kontrolišemo...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:13:51
|
|
|
|
naci1
|
pari duso samo se naoruzaj strpljenjem i dugackim jezikom i sve ce biti uredu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:16:25
|
|
|
|
pari
|
to je moj problem, nemam baš dugačak jezik i nisam navikla da se sa doktorima svađam...oduvek sam mislila da su oni tu za nas...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:16:49
|
|
|
|
17 joka
|
Pari,samo se ponašaj onako kako se i oni ponašaju,ali sam sigurna da ce to biti uspesan postupak i bar jedna
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:18:18
|
|
|
|
pari
|
hvala vam drage! i ja nam želim svima Zaslužile smo! joko, drži se i ti, biće sve u redu! mislimo na tebe!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:21:17
|
|
|
|
Bebana17
|
Pari, nemoj da te to čudi što si doživela u narodnom frontu, pa oni bi najviše voleli da jedno tri četiri puta pokušavaš da ostaneš trudna uz vto, pa tek onda da radiš analize! Ono što se u svetu podrazumeva, ovde se gleda kao bezobrazluk! Pa dođe mi da bacim bombu na takve! Posle moje neuspešne vto u frontu sam postavila pitanje šta treba da uradim od pretraga pre sledeće vantelesne, gledali su me kao da sam najveća lujka na svetu, ispratili sa rečima da ništa ne treba da radim, ama baš ništa, samo da skupim analize za komisiju i to je sve. Naravno, kada su me tako ispratili sve sam na svoju ruku odradila, i otkrila i trombofiliju i insulinsku rezistenciju. Stvarno mi dođe da pucam
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:24:58
|
|
|
|
pari
|
bebana, razumem te skroz! nisam imala pojma da su takvi... Ja se sad samo pitam da li da uopšte prolazim tu postupak...hoće li voditi računa o meni, o mojim embrionima, pa kasnije plodu? ipak se radi o našem zdravlju, o našem životu, o našem telu i duhu...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:32:27
|
|
|
|
Bebana17
|
Pari, mila, mislim da smo u ovom slučaju prepušteni sami sebi, mislim, oni jesu tu što se tiče medicinske (stručne) pomoći i nadzora, ali bilo šta više od toga ne očekuj u frontu. Nisam sumnjala u njihovu stručnosti, odradili posao jesu, ali ja sam se osećala lepo samo zbog mojih drugarica vto-vki koje su prolazile sve zajedno sa mnom, pružajući jedna drugoj podršku i razumevanje, a ljudskost i brigu nemoj da očekuješ od ljudi iz fronta. Ali, šta da se radi, čovek mora svašta da pregrmi u životu na putu do cilja.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:37:46
|
|
|
|
pari
|
to mi je baš danas i suprug rekao...da moramo da se pomirimo sa time da u frontu nećemo dobiti neki jako lep odnos ili ljudskost...Žao mi je zbog toga jer ovo svima nama treba da bude što bezbolniji period i psihički i fizički, i trebalo bi da su doktori ti koji nam pomažu u tome, ali...
< Poruku je uredio pari -- 15.10.2013 21:38:21 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:43:50
|
|
|
|
plačljiva
|
Drage radila sam trombofilije hajde svratite do teme imunoloski faktori i vto
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:49:58
|
|
|
|
17 joka
|
Plačljiva
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 5 prednosti kasne trudnoćeDanski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?