Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:55:11
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: 17 joka samo da prodje sutra UZ. pa cu se smiriti do FET-a ubacicu jo jednu tableticu selena svaki dan to nece stetiti a moze pomoci Joko Naravno da prolazis UZ....tu nema dileme
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 21:57:46
|
|
|
|
plačljiva
|
Joko dugo nisam bila na RR
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 22:01:51
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: pari to mi je baš danas i suprug rekao...da moramo da se pomirimo sa time da u frontu nećemo dobiti neki jako lep odnos ili ljudskost...Žao mi je zbog toga jer ovo svima nama treba da bude što bezbolniji period i psihički i fizički, i trebalo bi da su doktori ti koji nam pomažu u tome, ali... Pari pokusaj da se sto manje nerviras....guraj svoje, i budi i neprijatna ako treba...ne moze drugacije nazalost... MM dr opste prakse nije htela da da uput za vto...rekla mu je da mora da ima napismeno od urologa da mora na postupak....
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 22:02:57
|
|
|
|
17 joka
|
bas te mema draga, ali ja često mislim na tebe
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 22:28:23
|
|
|
|
hanka
|
Pari ne mogu da verujem Doktorska sujeta Pokusaj da se ne nerviras mnogo oko toga a ja bih to ovako,barem ti skrenu paznju pa vise razmisljas o njihovom bezobrazluku nego o postupku A sto ce mene da odbiju sutra sa prvostepene komisije posto nemam uradjene IUI to je posebna prica,e zivote........ Placljiva de si zeno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 22:51:13
|
|
|
|
Dani.kv
|
Pari sve sam ja to prosla sa Garalejickom. Drzala mi je slovo pola sata kako je ona Bog jer da bi bila tu gde jeste "morala je ovu sobu knjiga da nauci". Jako je sujetna i zla. Tamo sem one njene Arsicke i Milana svi su isti. Ne svadjaj se i budi mala maca, iz iskustva pricam. Puno srece i ako je Bog rekao da uspe niko to ne moze da promeni
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 23:10:19
|
|
|
|
imperial
|
Evo ja ću kao neko ko prolazi kroz vto u frontu da malo stanem na njihovu stranu,nadam se da me niko neće osuditi,jer nas je dosta koje smo u postupku i priznaćete da nije ni malo prijatno čitati ovakve stvari na forumu gde dođeš da malo pokupiš pozitivne energije,koja nam je u ovom periodu preko potrebna,a naiđeš na najgore priče o ljudima od kojih ti da kažem sve zavisi....sve je individualno,ja sam sa doktorima u frontu prezadovoljna,pisala sam o tome da mi je prošlog meseca prekinut postupak zbog veoma debelog endometrijuma,mogu da se kladim da bi mi u bilo kojoj drugoj klinici sa takvim end.odradili postupak bez problema,ali mi je ovde načelnica otvoreno rekla da nisu idealni uslovi za vto i ja sam joj na tome zahvalna,danas sam ponovo krenula sa postupkom,primila sam prvu terapiju,bila kod načelnice na razgovoru gde je rekla da ovo pravi ciklus za vto,po meni svakom paru prilaze individualno,veoma detaljno vode računa o svemu,i ako postoji neki problem to kažu u lice,ja sam prošlog meseca bila u grupi sa još 4 devojke koje su juče radile betu,dve su pozitivne,sam rezultat govori za sebe,tako da devojke koje su u frontu u postupku,želim vam puno sreće i imajte poverenje u doktore u čijim ste rukama
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 15.10.2013 23:35:17
|
|
|
|
mickybap
|
Devojke a zasto idete dvaputa na komisiju,nije mi jasno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 0:22:12
|
|
|
|
wivern
|
Prvi put je komisija u nemanjinoj ( oni pregledaju sve analize i donose zakljucak da li spadas pod trosak drzave, da ne duzim dalje jer na zalost ima i onih koji ne mogu ici o trosku), a drugi put je komisija u ustanovi gde si odlucila da ces raditi vto ( u vecini slucajeva ultrazvuk i neke konsultacije)
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 6:10:19
|
|
|
|
pari
|
imperial, shvatam te kako se osećaš... Ni menei nije prijatno to što sam doživela, i ja bih najviše volela da su svi oni tamo prijatni i naravno stručni ljudi jer bih i ja trebala na postupak za par dana u front... Ja sam samo podelila svoje iskustvo jer me jedino vi ovde na forumu možete razumeti... Ja ne mislim da sam kriva što sam uradila analize koje sam ja sama platila...shvatam da bih trebala da imam poverenja u njih i imaću ukoliko ga zasluže...ne mislim da su bogovi samo zato što su doktori...svi smo mi ljudi...volela bih samo da oni imaju malo više saosećanja i razumevanja za nas...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:05:56
|
|
|
|
wivern
|
Devojcice ima li neka od vas skorija iskustva sa Mariborom?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:06:30
|
|
|
|
17 joka
|
oj endometrijum je 9,2 evo Daco ja sam ovde najkomplikovaniji slucaj, neide meni kako treba i to je tako negde zapisano moj DR. koji je subspecijalista za infertilitet i bračni sterilitet juče naglasio da endometrijum treba da mi bude 12 da bi uspelo
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:19:39
|
|
|
|
Štetica
|
Joko jedi ananas i brazilski orah,definitivno pomaze. Meni je endometrijum 3dc bio 3mm a 9dan na aspiraciji 14mm. Imas ti jos dana da ga udebljas. A inace sve preko 8mm ok endometrijum.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:20:41
|
|
|
|
Lepterija
|
Joko ne panici, uspeva i na 10, opusteno samo, potrudi se, psiha je cudo! IZVORNA PORUKA: 17 joka oj endometrijum je 9,2 evo Daco ja sam ovde najkomplikovaniji slucaj, neide meni kako treba i to je tako negde zapisano moj DR. koji je subspecijalista za infertilitet i bračni sterilitet juče naglasio da endometrijum treba da mi bude 12 da bi uspelo
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:22:25
|
|
|
|
daca77
|
Joko, glavu gore i uzimaj sto vise sveze paprike, braz.oraha-3~4kom., ananas, pivo i ubucice se endometrijum. Ja sam danas bas onako bljak volje i jutros se posvadjah sa mm, jer nisam htela da primim Fragmin...jedva mu dozvolih, kako ne bi ispao sukob sirih razmera u ranim jutar.satima.
< Poruku je uredio daca77 -- 16.10.2013 10:23:04 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:22:28
|
|
|
|
Lepterija
|
Da ananas i pivo, nadji ono bezalkoholno ili ono vockasto. Pivo je odlicno! Pij ga do transfera, bar jedno na dan! IZVORNA PORUKA: Štetica Joko jedi ananas i brazilski orah,definitivno pomaze. Meni je endometrijum 3dc bio 3mm a 9dan na aspiraciji 14mm. Imas ti jos dana da ga udebljas. A inace sve preko 8mm ok endometrijum.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:27:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Joko draga, ne znam koliko se razlikuje prirodni i vto zbog endom.Ja sam imala endo 17 dc.7,2 mm a taj mjesec sam zabebila...Draga zelim ti svu sreću
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:29:27
|
|
|
|
Lepterija
|
I ti Daco glavu gore, ja sam imala sve simptome dobijanja, mozda jos gore i prodje me. Nisam mogla da izdrzim i uradih test 10. dpt i bio pozitivan, ali moja beta je 14. dpt bila 443, drugarica uradila 12. dpt i bio pozitivan test, njena beta 14.dpt 110. Ja imala jake simptome da cu da dobijem, ona bas nikakve. Znaci, sve je individualno. Samo obe smo osetile povecanu temp. do 37,2. C, koja je kenula je odmah posle transfera, ujutru je nema, popodne raste. IZVORNA PORUKA: daca77 Joko, glavu gore i uzimaj sto vise sveze paprike, braz.oraha-3~4kom., ananas, pivo i ubucice se endometrijum. Ja sam danas bas onako bljak volje i jutros se posvadjah sa mm, jer nisam htela da primim Fragmin...jedva mu dozvolih, kako ne bi ispao sukob sirih razmera u ranim jutar.satima.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:31:36
|
|
|
|
17 joka
|
ma jedem ja sve to pocela sam pre par dana nisam samo pivo a danas i naredna tri dana cu i to rekoše ovi iz Praga znajuci moj endometrijum do utorka ce biti ko bombona sutra uvece krecem i sa Utogestanom pa kako je sudjeno bice sve vas puno
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:32:14
|
|
|
|
daca77
|
Lepterija, moja T je ujutru oko 37~37,1, a popodne ide na 37,3, ali uzimam vag.utrogestan, pa nije merodavna...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:38:20
|
|
|
|
17 joka
|
Dacika, nemoj se opterecivati T. i sama kazeš Utrogestan utice ,a ja znam da se tu ugnezdio mali junak
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:47:54
|
|
|
|
Maslacak15
|
Jujuju Daco , Pa ne znam bas da li uopste nije merodavna. Sad cu ja to malo da proverim, ali bih na osecaj rekla da vaginalni progesteron ima manje uticaja na temperaturu nego oralni posto lokalno deluje. Moj jedini pouzdan simptom trudnoce oba puta bio je da sam se osecala ko baterija za pilice vrela ko rerna. Sa tacno takvim temperaturama kakve si pomenula.....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:48:29
|
|
|
|
Lepterija
|
Znam da utrogestan moze da podigne temp. Ja sam se cula sa 6 zena koje su sad radile u LE, samo nas dve smo imale tu temp. a sve uzimamo 600mg utrogestana. To ja tebe hocu da ohrabrim ali ja sma bas pratila, jer utrogestan sam uzimala od aspiracije i nije bilo T, ali drugi dan od transfera se povecala i ja sam se ubedila da sam trudna i da je to reakcija materice na strano telo sad znam da imam 2 strana tela a mozda i trece, kako rece dr. 24. cu u LE na ultrazvuk pa cu sigurno znati. Zelim ti bar pola moje bete. IZVORNA PORUKA: daca77 Lepterija, moja T je ujutru oko 37~37,1, a popodne ide na 37,3, ali uzimam vag.utrogestan, pa nije merodavna...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:52:53
|
|
|
|
dunja RR
|
Maslačak, evo mene zaludne sa jednim pitanjem Kada sam klasičnu VTO radila, negde je bilo kao pravilo, da ciklus pada/tj. ne pada;), dve nedelje od apiracije (nije se gledao redovan datum ciklusa zbog stimulacije koja sve pomeri). Kod prve VTO sam baš tada i prokrvarila. E sada, da li kod FET-a gledam datum po kome bi redovno trebao da mi padne cilkus (to je bilo prekjuče) ili gledam datum dve nedelje od ovulacije, a to bi bila naredna subota obzirom da mi je ovulacija bila kasno. Inače UVEK dobijam na 26 dana. Tu mi je neslaganje. Kapiram da sam ja i ranije verovatno nekada imala kasnu ovulaciju, pa mi je opet ciklus uvek padao 26. dana, ne znam da li se sada drugačije gleda, ali ne razumem zašto bi, kada nisam imala nikakvu stimulaciju .. Hvala unapred :)
< Poruku je uredio dunja RR -- 16.10.2013 10:56:29 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 16.10.2013 10:59:22
|
|
|
|
daca77
|
MAslacak, Lepterija, hvala vam od srca Osecaj mi kaze nesto drugo i zato sam takve volje...Iskrena da budem, jedva cekam subotu, bez obzira na rezultat
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 5 prednosti kasne trudnoćeDanski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?