RE: Vantelesna oplodnja XI deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

wivern -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 13:51:36)

Daco bice sve ok..nije bitan broj jajnih celija.. dovoljna je i jedna, u martu sam u visegradskoj upoznala devojku koja je imala samo jednu jc i uspela joj je vto...sad samo da sacekamo da nam javis veliku beticu [sm=bravo.gif]
Dunjci naravno da imas 170..nesto se ona tu zbunila prvi put :)... mi sada po'itamo da poboljsamo onaj procenat ;)

Maslacak15 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 13:52:19)

Daco kad mozes da ih zoves da ti kazu jel uspela fertilizacija tj oplodnja. Sutra??

Treba ti samo jedna, ti ionako nisi fan blizanackih trudnoca[sm=smiley2.gif]

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 14:04:32)

MAslacak, sve znas, draga[sm=smiley1.gif] i dalje imam fobiju od vise [sm=duda.gif]
A nisu mi rekli da ih zovem, vec da dodjem u nedelju. Pretpostavljam da ce mi sami javiti, ako nesto nije u redu, da ne dolazim.
Wivern, hvala [sm=smiley31.gif]

Maslacak15 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 14:13:35)

E pa onda odlicno Daco, sve ide po planu. Da ih je vise vratili bi ti bar dva embriona da bi povecali sanse za uspeh a onda bi se propisno tresla ko sizofrenicar narednih dve nedelje od zelje da uspe i od straha da uspe pa da budu blizanci[sm=smiley1.gif].

Kako se osecas? Aspiracija je protekla ok? Ne boli te?....

viking -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 14:17:41)

Daco, evo i ja se pridružujem ostalim članicama, grlim te i navijam da uspe! Mislim, kad ovoliko nas misli na tebe i šalje ti pozitivnu energiju, mora uspeti!

Anoniman -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 14:18:00)

Daco vucem jakooo,pa onda Dunju i joku.Cekam vas u prvom[sm=bravo.gif]

17 joka -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 15:11:11)

Daco sve ide onako kako si zelela i bice to jedna divna bebica samo za tebe ,za svu ovu borbu i ove godine da nadoknadi znam[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

Cece [sm=smiley31.gif] ja cu tek posle dvadesetog u Prag znaci tamo u novembru ako Bog da da se druzimo u tromesecjima mada ces ti biti u drugom razredu

Štetica -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 15:13:04)

Daco super za jc. Znaci od nedelje te racunamo u trudnice...

pipi_coco -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 15:22:40)

Daco [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Evo udružujem snage sa Cece da zajedno povučemo Dacu, Joku i Dunju u tromjesječja, ne moramo biti u istom razredu važno je da nas pratite [sm=wink.gif]

Naravski i ostalim trudilicama ovde želim jako uspješne postupke i da što prije dočekaju svoje bebane [sm=smiley31.gif]

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 15:35:28)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

E pa onda odlicno Daco, sve ide po planu. Da ih je vise vratili bi ti bar dva embriona da bi povecali sanse za uspeh a onda bi se propisno tresla ko sizofrenicar narednih dve nedelje od zelje da uspe i od straha da uspe pa da budu blizanci[sm=smiley1.gif].

Kako se osecas? Aspiracija je protekla ok? Ne boli te?....

Maslacak, odlicno se osecam...cak osecam neko olaksanje, bez obzira na sve...nista ne boli, nema krvarenja, kao da nista nije radjeno.
Hvala vam puno, drage moje...saljem veliki [sm=smiley31.gif]

plašljiva -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 17:14:06)

Joj Dunjči hvala, Videh i ja danas da joj nisam poslala mail zato što sam u brzini (nervozi) napisala gmai umesto gmail. Eto kada se nerviramo sve krene bezveze. Verovatno je sve krenulo zbog same panike pred prvu VTO. Ljubim te draga. Srce si [sm=smiley27.gif]

Objave: 15708
Član od: 21.12.2008
Grad: Beograd
Status: odsutan Draga da ti javnem, pitala sam doktorku, nije joj stigao tvoj mail.

Rekla je da je sasvim normalno da TSH skoči kada krene hladnije vreme + malo i stres od ulaska u postupak. Rekla sam joj kada krećeš u postupak, kaže da ima dovoljno ihahaj vremena da se sredi do postupka, dalje će ti sve ona objasniti. Zato ne brini

ivanicasale -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 18:04:46)

Ja sam prosla drugostepenu u Nisu sada cekam poziv iz N.Sada[sm=bravo.gif]
Daco[sm=bravo.gif]Bice to velika [sm=duda.gif]

Snekile7 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 19:00:40)

Devojke, zbunjena sam, mozete li mi reci koja je razlika izmedju dugog i kratkog postupka. Meni je rekao Tulic dugi, tako i pise na papiru, a treba da se javim 20 dan ciklusa, valjda da pocnem sa dipherelinom, a nisam pila kontracepciju, nije mi rekao, pijem antibiotike jer imam eserihiju. Kada bi trebala da pocne da se pije kontracepcija? Fsh mi je ok, amh malo i povisen, ali nemam pcos, pijem za tsh lekove jer je bio povisen. Da li ista od toga ima veze mozda sto mi nije dao kontracepciju,a idem na duzi protokol, zbunjena sam? Ako neka moze da mi objasni,
Daju li protokol, da znamo unapred sta i kako?

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 19:12:58)

Snekile, na dugom si protokolu, sa diferelinom počinješ od 20-22 dana ciklusa (kako lekar odredi), primaš ga dok ne dobiješ (nekome se to baš oduži), pa onda od drugog trećeg dana ciklusa krećeš sa velikom [sm=smiley36.gif] stimulacijom do aspiracije.
Kontracepcija može, a ne mora da se uzima, čitam da sve više lekara radi ivf bez prethodne pripreme sa kontracepcijom. Ništa ne brini, samo se opusti i hrabro napred!

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 19:14:16)

Snekile, sve je procena lekara do kada šta uzimaš, potrebno je da veruješ lekaru, a na previše informacija ne računaj ako radiš o državnom trošku vto.

nina26 -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 20:57:01)

Daci, navijamo da ti ta jedna bude sudjena[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

wivern -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 21:13:32)

IZVORNA PORUKA: daca77

MAslacak, sve znas, draga[sm=smiley1.gif] i dalje imam fobiju od vise [sm=duda.gif]
A nisu mi rekli da ih zovem, vec da dodjem u nedelju. Pretpostavljam da ce mi sami javiti, ako nesto nije u redu, da ne dolazim.
Wivern, hvala [sm=smiley31.gif]

Ma nema sta da ti javljaju, bice to sve ok.. pocni polako da vezbas, devet meseci ces morati da izvoljevas :)

degu -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 21:43:02)

Bebana, nadam se da hoce pogledati...videcemo... Znam da je sve ovo jako slozeno i da sa jednom jc ne mogu puno ocekivati, ali meni preostaje da verujem u pozitivan ishod.

Daco [sm=bravo.gif] Mei je vraćen jedan embrion i evo Lane naše u maminim rukama, tako da navijamo iz sve snage da kod tebe bude isti scenario [sm=smiley31.gif]

Lepterija -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 22:11:24)

Moja aspiracija je bila 23.9. u Spebu i rekli su mi protiv bolova sve sto u sebi nema Brufen, ako te boli mnogo posle budjenja, trazi odmah injekciju protiv bolova!

Jole82 [sm=smiley31.gif]
Dunja, do transfera primam 1x dnevno od 2500, a onda bi trebalo na 12h.
Ne znam, meni je grozan osecaj...a imam pitanje: posle aspiracije sta se koristi protiv bolova?

viking -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 22:42:52)

Daco, kako si? Imaš bolove? Inače, slažem se s Lepterijom, protiv bolova nikako Brufen, znam da aspiracija još nije trudnoća, ali ko zna koliko se zadržava u krvotoku.
Meni je u izveštaju pisalo da mogu da pijem Paracetamol (alergična sam na aspirin), i stvarno me je bolelo ali nisam ništa pila, izdržala sam.

IZVORNA PORUKA: Lepterija

Moja aspiracija je bila 23.9. u Spebu i rekli su mi protiv bolova sve sto u sebi nema Brufen, ako te boli mnogo posle budjenja, trazi odmah injekciju protiv bolova!

Jole82 [sm=smiley31.gif]
Ne znam, meni je grozan osecaj...a imam pitanje: posle aspiracije sta se koristi protiv bolova?

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 23:08:59)

Ja pogledah kod mene na izveštaju piše samo Brufen dolazi u obzir (objašnjavali su nam zbog čega ali sam zaboravila, bila sam u transu od uzbuđenja zbog dobijenih j.c.[sm=smiley36.gif]). A vidim Da Baby blue isto, doduše i logično, radile smo na istoj klinici. Kao i obično, koliko doktora, toliko mišljenja ;)
Mada ni ja nisam ništa pila, ali nije ni bilo potrebe. Ali moram da priznam da mi jeste bilo čudno što piše brufen, jer meni on i cafetin, i nimulid zvuče onako strašno.

IZVORNA PORUKA: baby_blue

Danas mi je uradjena aspiracija jajnih ćelija, izvađeno je 14 jajnih ćelija i sve je proteklo ok. Nakon što sam došla kući užasno me boli donji stomak,jače nego najjača menstruacija. Zanima me da li je neko imao slično iskustvo ili zna nešto više o ovome i posle koliko vremena otprilike prestaje bol. Već sam uzela jedan Brufen kad sam došla kući,još malo ću da uzmem i drugi Brufen (nakon 6 sati od prvog Brufena). Embrio transfer je u četvrtak.

Babybu -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 23:09:29)

Devojke nova sam na forumu...prosla sam komisiju krajem maja u frontu i jos uvek nam poziv ne stize,ne znam sta se desava i koga da pitam[sm=zmeden.gif]

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 23:14:28)

Babybu, dobrodošla!
Pravo da ti kažem, i meni je poziv kasnio, na kraju se ispostavilo da je zagubljen (poslali ga na pogrešnu adresu) i našla sam ga u nekoj arhivi u Nemanjinoj).

Verujem da će ti se javiti i devojke koje sada dobijaju pozive. Ako si u Beogradu, blizu ti je Nemanjina, prošetaj, to je ona soba do prvostepene komisije, pa proveri da nije zagubljen poziv, eto meni se to desilo. Naravno, ne mora da znači, možda će ti stići za koji dan. Ne bih ja ni znala da je zagubljen da me nisu zvali iz klinike Ivanović pre poziva, koji znači nije ni stigao poštom.

Babybu -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 23:21:42)

Hvala...sacekacu jos malo pa ako ne stigne moracu da trazim...koliko si ti cekala na poziv?

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XI deo (4.10.2013 23:27:55)

Nisam ja baš toliko merodavna jer je poziv meni trebao da stigne krajem prošle godine, kada su bile uključene i privatne klinike. Ja sam ga posle dva meseca našla u Nemanjinoj, jer su mi u toku postupka tražili u Ivanovićima da ga donesem.

Najmerodavnije za tebe je savet koji možeš dobiti od devojaka koje su prošle komisiju sada u maju. Čini mi se da ih ima ovde, nadam se da će videti tvoje pitanje. A pokušaj ih i nazvati telefonom mada eto ja nisam uspela telefonom završiti, morala sam otići.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>