Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 7.1.2015 12:48:34
|
|
|
|
ishler
|
Moracu tako,pa da zaobidjem pahuljice....
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 8.1.2015 9:35:10
|
|
|
|
Peace*
|
Ja sam se sinoć rasplakala. Sva mogućabiljna mleka sam isprobala, Marko ima nagon za povraćanje od svakog. Onda sam juče pomislila kako je Allernova gorka, pa da prosto u sojino stavim kakao, da bude gorče. Ne vredi, i dalje ima nagon za povraćanje. I sklonim mu mleko i kažem "Ne vredi, neću više ni da ti kupujem", i on se rasplače, valjda je mislio da ga kažnjavam, i kaže "Ali mama, ja ću svaki dan po koji gutljaj pa ću navići", i ja se skenjam, suza suzu stiže, i objašnjavam mu da ga ne kažnjavam, već neću da ga mučim. Jednostavno, ne znam kako da mu pomognem da navikne. Pri tom se osećam jako loše već danima, grudi me otkidaju, uvek bole pre nego što dobijem, ali sad ubiše, ne mogu na stomak da legnem, i još mi muž kaže kako su mi narasle grudi, ja se iskrivila od muke, do sada mi je to dva puta rekao, i oba puta sam bila trudna. Samo mi još to fali u životu. I tako... generalno sam opet u down-u. Predugo ovo sve traje, mrtva sam.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 8.1.2015 10:05:46
|
|
|
|
Rosita
|
Peace. Meni su rekli nek jede sve ostalo, ne mora mlecno, polako, navicice se! Muti mu neki sejk sa mlekom i vocem za uzinu, napravi mu nesto s tim, nek mu jedna uznina bude neki napitak ili nesto tipa zitarice sa mlekom. Evo ove nestle 8 zitarica kakao su bas fine sa bademovim mlekom. Jeste da je veliki , ali sta sad. Nista se ne moze nazor. Inace ja zakazala kod vrtickih nutricionista za ponedeljak. Javljam ako bude nesto korisno za sve.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 8.1.2015 11:28:57
|
|
|
|
ishler
|
Tash znam kako ti je,moje dete je naviklo da ne sme sa jajima,pa ako je neko ponudi kaze da pitam mamu da ne bih povracala.Ja pravim njoj npr palacinke bez jaja,nama sa jajima da bi se navikla da ne sme tudje,skoro mi je rekla mama kada malo porastem i ja cu jesti jaja.Mene dusa boli,ne vidim neko resenje i ne znam da li ce ikada moci.....A ako si trudna i imas uslova zasto da ne i trece.....
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 8.1.2015 11:31:36
|
|
|
|
Peace*
|
Uopšte mi ne bi odgovaralo da sam trudna, nemam pojma šta želim. Sve stvari sam podelila jer sam bila sigurna da neću...
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 10.1.2015 21:42:27
|
|
|
|
ishler
|
Da li se kod uvodjenja piletine uvodi prvo belo meso ili batak sve sam pozaboravljala.i posle koliko se uvede konkretan obrok,mislila sam da prvo uvedem rucak,pa dorucak pa veceru,ali ne znam u kojim razmacima.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 10.1.2015 21:49:32
|
|
|
|
MakiJ
|
Mi smo danas uveli meso pilece belo
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 10.1.2015 21:53:21
|
|
|
|
milicicak
|
Ishler, jedni ce ti reci batak, jedni belo meso :) ja sam pocela sa krilcima i batacima, moja logika je bila da se meso uvodi zbog Fe te je zbog toga bolje crveno meso. Ja sam prvo uvela rucak sa 5,5 meseci (tad sam uvela meso) a pre toga smo mesec dana isprobavali namirnice. Obrok sam smatrala uvedenim kada posle kasice nije trazila da sisa. Onda sam jedno tri nedelje uvodila prepodnevno voce pa posle toga tri nedelje zitarice za veceru...
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 11.1.2015 21:36:35
|
|
|
|
mama krava
|
U belom mesi ima mnogo vise proteina koji se nalaze i u jajima, tj belancetu, pa moze da podstakne alergiju. A isto u belom mesu se taloze sva ona cuda kojima kljukaju pilice, pa ga ja svakako izbegavam osim ako nije provereno domace.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 12.1.2015 8:22:03
|
|
|
|
Peace*
|
Sad sam htela da napišem to sto je MK napisala, tebi je bitno obzirom da ti starija ima alergiju na jaja.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 12.1.2015 8:37:32
|
|
|
|
ishler
|
Hvala vam,sve sam pozaboravljala,sada se secam da su me za stariju kod alergije na jaja pitali za piletinu.Sto se tice kukuruznog brasna,koje da uzmem i kako se to sprema,ali da nije palenta,to nisam starijoj pravila.Neki plan je pirinac,kukuruz,jabuka,krompir,sargarepa,tikvica bundeva,meso,pa da tada formiram rucak....?
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 12.1.2015 9:33:38
|
|
|
|
Peace*
|
A zašto ne palenta? Ja sam je kuvala na vodi, dok se ne zgusne na željenu gustinu. U nju sam stavljala svo voće dok nismo uveli griz.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 12.1.2015 10:13:26
|
|
|
|
ishler
|
Tash ja sam isto davala starijoj tako,ali od 6 meseci,ne znam da li mozes medj prvom hranom sa 4,5 meseci?
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 12.1.2015 10:18:50
|
|
|
|
Peace*
|
Ne znam, Marko je imao više od 7 meseci. A gde žuriš sa uvođenjem čvrste hrane?
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 12.1.2015 16:44:10
|
|
|
|
ishler
|
Ja ne bih zurila sa starijom sam pocela sa 4,5,a sada sam mislila ne pre 5 ali posto je prva dva meseca dobila 1300g,drugi 1200,treci samo 300g,jeste porasla 6cm,ali deluje mi da joj moje mleko nije dovoljno,ne deluje ovako gladna,ali cesce sisa a kazem i slabo napreduje,videcu ovaj mesec koliko je dobila.Mozda gresim...
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 12.1.2015 20:00:06
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: mama krava U belom mesi ima mnogo vise proteina koji se nalaze i u jajima, tj belancetu, pa moze da podstakne alergiju. Molim izvor za ovo, nisam nesto puno guglala ali nigde ne uspeh da nadjem vezu izmedju belog mesa i alergije na jaja :) Ono sto sam nasla je da je jako mali broj osoba alergican na jaja alergican i na pilece meso kao i da je moguce da dodje do alergijske reakcije ako se koristi odrasla kokoska u kojoj je bilo nesnesenih jaja pa je zbog toga doslo do kontaminacije mesa.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 12.1.2015 20:43:53
|
|
|
|
ishler
|
Meni je alergolog rekao da je povezana alergija na jaja i belo meso,mada kod nas nije bio slucaj.Macaki sa koliko si ti pocela cvrstu hranu ovoga puta uvoditi?
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 13.1.2015 10:58:39
|
|
|
|
Anoniman
|
sa 5,5 meseci. prvi put sam sa 5 pocela pa smo lose startovali. sad sam htela sa punih 6 ali je ona bila spremna mnogo ranije. plakala je kad vidi da mi jedemo, mljackala isl. pa sam sa 5,5 krenula... moje misljenje je da je ok poceti izmedju 5 i 6, u zavisnosti od spremnosti bebe, toga da li je na prirodnoj ili vestackoj ishrani, napredovanja.. ali mislim da je sa 4,5 ipak rano.
< Poruku je uredio Macaki -- 13.1.2015 10:59:55 >
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 13.1.2015 11:16:48
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: Macaki moje misljenje je da je ok poceti izmedju 5 i 6, u zavisnosti od spremnosti bebe, toga da li je na prirodnoj ili vestackoj ishrani, napredovanja.. ali mislim da je sa 4,5 ipak rano. Istog sam mišljenja. Počeli smo baš sa 4.5. Hteo jeste da proba, ali sam ja htela da jede, to jest prebzo da poveća količinu zbog svoje želje da se što pre domognemo i alternativne hrane. To mi je jedna od većih grešaka. Ništa strašno, sad nema posledica , ali je mesec i jače držao šaku u ustima kad se jede i posle je dugo traljavo jeo.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 13.1.2015 11:34:18
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: milicicak IZVORNA PORUKA: mama krava U belom mesi ima mnogo vise proteina koji se nalaze i u jajima, tj belancetu, pa moze da podstakne alergiju. Molim izvor za ovo, nisam nesto puno guglala ali nigde ne uspeh da nadjem vezu izmedju belog mesa i alergije na jaja :) Ono sto sam nasla je da je jako mali broj osoba alergican na jaja alergican i na pilece meso kao i da je moguce da dodje do alergijske reakcije ako se koristi odrasla kokoska u kojoj je bilo nesnesenih jaja pa je zbog toga doslo do kontaminacije mesa. I kod Nikole nije ovo slučaj. Jeste alergična na belanac ali belo meso jede bez problema
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 13.1.2015 11:39:26
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Ja sam se sinoć rasplakala. Sva mogućabiljna mleka sam isprobala, Marko ima nagon za povraćanje od svakog. Onda sam juče pomislila kako je Allernova gorka, pa da prosto u sojino stavim kakao, da bude gorče. Ne vredi, i dalje ima nagon za povraćanje. I sklonim mu mleko i kažem "Ne vredi, neću više ni da ti kupujem", i on se rasplače, valjda je mislio da ga kažnjavam, i kaže "Ali mama, ja ću svaki dan po koji gutljaj pa ću navići", i ja se skenjam, suza suzu stiže, i objašnjavam mu da ga ne kažnjavam, već neću da ga mučim. Jednostavno, ne znam kako da mu pomognem da navikne. Pri tom se osećam jako loše već danima, grudi me otkidaju, uvek bole pre nego što dobijem, ali sad ubiše, ne mogu na stomak da legnem, i još mi muž kaže kako su mi narasle grudi, ja se iskrivila od muke, do sada mi je to dva puta rekao, i oba puta sam bila trudna. Samo mi još to fali u životu. I tako... generalno sam opet u down-u. Predugo ovo sve traje, mrtva sam. čekaj a što mora da pije bilo koje mleko? Ako mu se bre ne sviđa ne mora ni da ga pije. Ja Nikoli i ne dajem da pije mlkeo. Jednostavno ga neće i molim lepo. Tačka. I ja ne volim mleko. Doduše moja deca nisu alergična na mlečne proizvode pa tamen kiselo mleko i pavlaku. Imam super recepat za testo za picu, počgaču, kiflice... šta god hoćete - bez jaja i mleka. Pišem kad stignem kući. Da ne promašim nešto
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 13.1.2015 12:37:46
|
|
|
|
mama krava
|
IZVORNA PORUKA: milicicak IZVORNA PORUKA: mama krava U belom mesi ima mnogo vise proteina koji se nalaze i u jajima, tj belancetu, pa moze da podstakne alergiju. Molim izvor za ovo, nisam nesto puno guglala ali nigde ne uspeh da nadjem vezu izmedju belog mesa i alergije na jaja :) Ono sto sam nasla je da je jako mali broj osoba alergican na jaja alergican i na pilece meso kao i da je moguce da dodje do alergijske reakcije ako se koristi odrasla kokoska u kojoj je bilo nesnesenih jaja pa je zbog toga doslo do kontaminacije mesa. Nama je to rekao nas pedijatar , jos kada sam pocinjala Nadi da uvodim hranu, a to je i kao logika sa MMR vakcinom - jaja- pilece meso A cini mi se da je o ovome pisao i Vladan0, da njegovo dete ima ovajav oblik alergije... Kad budem imala vremena procesljacu teme, pa da pronadjem...
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 13.1.2015 13:18:17
|
|
|
|
ishler
|
Ja sam htela ovoga puta kasnije da uvedem,ali videcu u zavisnosti od rtoga kako ce napredovati.Inace starija cerka je pocela sa 4,5,super je posle uvodjenja napredovala,i super je jela i dan danas je tako a ima 3,5 godine,ne mislim da sam sa njom pogresila,ali eto mislila sam da ce ova beba vise napredovati ali prosli mesec je malo dobila mada kazu da je ok jer je dobila 6cm,videcemo sada.Definitivno je da nema pravila.Da li neko zna da li vazi isto za alerfgiju na pilece belo kao i za jaja da se ne prima mmr vakcina?
< Poruku je uredio ishler -- 13.1.2015 13:19:49 >
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 13.1.2015 13:31:27
|
|
|
|
mama krava
|
Ishler, ja mislim da važi. A evo ni mi koji smo alerg na mleko nismo primili, jer naš pedijatar smatra da je i kod nas imuni sistem poremećen i da mu ova vakcina ne treba pogotovo sada!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
MindjuseDajanaVanjaKada je prikladno zenskoj bebi probusiti usiPre godinu dana (
50%)
Posle godinu dana (
50%)
Ukupan broj glasova: 111Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!