|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama...
22.12.2014 10:44:23   
Snelle
Čestitam Djusko!
Držim svima fige da uskoro i vi idete iz ove teme!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 826
29.12.2014 9:46:51   
Peace*
Pre neki dan, Marko se rasplakao. Kada će on moći da pije to mleko kao Luka. Lazeš, mama, nije da treba da narastem, nisam ja mali, u vrtiću piju i oni što imaju 3 godine, a ja imam već! user posted image
Toliko je plakao da smo se dogovorili da će ručati u vrtiću, da ću mu odneti ručak, i da će ostati sa drugarima i posle ručka.
Tako mi je teško. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 827
29.12.2014 10:04:17   
milicicak
Tash user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 828
29.12.2014 11:38:32   
little_one
o dusa draga, najveca nepravda je na njihovim ledjima user posted image

Tash user posted image

Direktna veza do poruke: 829
29.12.2014 11:41:05   
Peace*
- Zašto samo ja imam alergiju?
- Nemaš, maco, imaju i drugi.
- Nemaju, niko od mojih drugara nema.
- Imaju maco u nekim drugim vrtićima, nisi ti jedini na svetu. Moramo da pazimo, jer će onda proći, a ako ne pazimo, mogao bi ići u bolnicu, i da nikada ne prođe...

Težak razgovor, koji nisam bila sigurna kako da spustim na njegov nivo. user posted image

Tasha

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 830
31.12.2014 18:25:41   
Anoniman
tash user posted image
sta je bilo sa rezultatima testa?

ja sam proslog utorka vodila obe na kontrolu kod hematologa pa smo produzile kod alergologa. kad sam stigla napisala sam ovde poduzi post, ali me je rr izbacila, i posle nisam nikako vise stigla da zasednem i iskucam.
K je radila alergo test samo na cokoladu i soju sa zivim namirnicama. ja sam u soku iskreno kako se to radi. t je tako agresivno da sam sigurna da bi svako odreagovao. pokazalo 3 mm soja, 2 mm cokolada ili malo manje, ali toliko je sestra zapisala. za M sam rekla da cemo taj rapid test iz krvi, ali sestra rece da se to radi za celijakliju. user posted image onda sam je zamolila da uradi pric samo na mleko. to me jedino zanima, jer planiram da uvodim. nista nije pokazalo, ma ni malo. user posted image
posle kod dr.. pita za K gde je taj ekcem? ja rekoh nema ga jos od kada je beba bila, bio je jedan mali na bradi. pita kako je ona ovako objektivno, ja kazem ona je super, ona meni sve jede. ajde da je pogleda i poslusa.. ja ponovo sa onom pricom o astmi u porodici. ona mi ponovo rece da ona nema elemenata za astmu. i da ona njoj nista ne bi iskljucivala nego da jede i tu cokoladu i soju. ako ista primetimo da dodjemo. kaze kod vece dece ne pridaje znacaj nicemu sto je manje od 5mm.
za bekicu rece da mogu da probam da uvodim mleko, pa da pratim kako ce reagovati. ako se osipa da dodjemo ponovo. slusala i nju i sve ok. kaze pa dojite jos malo sta vam fali, vi ste uvek bili hrabri pa budite i sad. user posted image

uvodila sam poslednjih nedelja belance postupno, kao sto se uvodi zumance. ostalo jos sutra da dam celo i to je to. sledece nedelje cu dati to mleko, verovatno kroz griz ili puding pa cemo da vidimo.

< Poruku je uredio Macaki -- 31.12.2014 18:29:26 >

(odgovor članu Peace*)
  Direktna veza do poruke: 831
5.1.2015 12:41:39   
Peace*
Super Macaki!!! user posted image

Rezultata testa nema još uvek... user posted image

Kako se hendluju boginje (varicella) kod dece sa ekcemima?

Marko ima generalno suvu kožu, kako je zazimilo, po nogicama ekceme. Počela sam intenzivno da ga mažem, da bi sve to prošlo, u slučaju da dobije boginje (koje očekujemo između 13-21.1., ako ih dobije). Nije mi jasno kako će to da funkcioniše? Boginje se suše puderom, a njegova koža zahteva uljane kupke i podmazivanje emolijentnim kremama u hladnijem periodu. user posted image

Tasha

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 832
5.1.2015 12:42:35   
Peace*
za M sam rekla da cemo taj rapid test iz krvi, ali sestra rece da se to radi za celijakliju. user posted image

Ne znam šta je rapid test, mi smo radili Spec IgE iz krvi. Možeš na pojedinačne alergene a možeš na paletu alergena.

Tasha

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 833
5.1.2015 13:53:02   
ishler
Dobar dan,ne znam da li postoji tema o gmo u hrani za decu,ali me interesuje da li ste vodili racuna kada ste uvodili hranu tj pahuljice o tome.Sa starijom cerkom sam davala Milupine,ali sada vidim da je vecina proizvodjaca hrane za decu na toj listi onih koji sadrze.Inace dobili smo ekcem posle vakcine,tako da cemo se druziti ponovo u ovoj temi sada kada krenemo sa uvodjenjem hrane.Sta vi mislite o tim proizvodima.....

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 834
5.1.2015 13:55:25   
Peace*
Ja nisam uopšte uvodila pahuljice niti bilo kakve gotove kašice, moja dr je bila jako protiv toga.

Tasha

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 835
5.1.2015 14:03:13   
ishler
A sta si dala kao prvu hranu,i kako uvesti pirinac?

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 836
5.1.2015 14:36:44   
Anoniman
tash, to iz krvi je i K svojevremeno radila, ovde to zovu optigen universal i cini mi se da se rezultat cekao nedelju dana. taj rezultat je sada dr gledala i rekla da je sve bilo prva klasa, kao to je najblaze. ali kada smo se dogovarale sta cemo sad da radimo, ona je pominjala taj rapid iz krvi, da joj sestra uradi i valjda odmah znamo rezultat. bar sam ja tako razumela. ali sestra koja radi testove rece da se to radi specificno za celijakliju. zato sam ja onda trazila pric samo na mleko, jer me je to jedino interesovalo. nisam sigurna da smo govorile o istoj stvari, mozda se jednostavno nismo razumele. nije ni bitno, jer 18.03. ce joj ta ista sestra raditi pric kada budemo u pulmoloskoj ambulanti. pa bas da vidimo sta ce tada pokazati..
inace, ja joj uvodim sada kravlje kroz kase, griz, puding isl.

sto se boginja tice, kako si sigurna da cete ih dobiti? ne mora da znaci, i ako ste bili u kontaktu sa nekim zarazenim. ti mu neguj sada kozu, do tada. a koliko sam ja cula ne preporucuje se vise nekupanje i isusivanje, vec upravo suprotno, kupanje par puta dnevno da ne bi doslo do superinfekcije. bas su tako rekli bratu i snaji kad je mali dobio boginje. i oni ga nisu zaprasivali puderom, nego su mu prskali neki sprej, samo na boginjice, kazu da je bio super. mogu da pitam, ako dodje do toga da vam zatreba.

ishler, ova beka mi je jela samo lino proizvode. u pocetku rizolino jer nema mleko, a onda frutolino i grisolino. pokusavala sam sa babyking pirincanim sa vanilom i babyking pirincano-kukuruznim sa bundevom, jer ih je K obozavala, ali ova mala se na njih gadila i pljuvala ih.
sto se uvodjenja hrane tice, ja ovog puta nisam dala prvo pirinac, nego barenu jabuku. resila sam da cu sve da radim drugacije nego sa K. i mislim da nisam pogresila. hvala Bogu jesno dete, sve voli da jede, ne mozes je nahraniti. :D
nisam u toku, koji deciji proizvodi imaju gmo u sebi???

< Poruku je uredio Macaki -- 5.1.2015 14:42:13 >

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 837
5.1.2015 15:16:59   
ishler
Macaki i ja cu sve drugacije isto sam mislila posle pahuljica jabuku,kojim si ti redom uvodila?Pusticu ti link cim budem pri kompu ali skoro svi da ne kazem svi koji imaju da se kupe kod nas,bila sam zgranuta,i to dokazano.....Ja se brinem zbog tog ekcema,tako je sa starijom bilo pa alergija na jaja,pa bih da dajem ako je moguce sto zdravije...nisam pametna

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 838
5.1.2015 17:51:04   
mama krava
Ja sam malom do prvog rodjendana kupovala SVE organsko! U ydravoj hrani ili sada ima u i Maxiju, pa u Univeru, Dm...ovsene pahuljice skuvam pa malo izblendam štapnim mikserom... Voće i povrće sam imala uglavnom od mame, a kad nema kupovala u prodavnicama zdrave hrane...

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 839
5.1.2015 18:17:30   
milicicak
Ja sam mini bubi prvo uvela jabuku, pa sargarepu, pa krompir, breskvu, bundevu i meso... Pirinacane i kukuruzne pahuljice nikad nije htela, jela je palentu i kuvani pirinac sa Allernovom... Od kad sam uvela gluten jede Nestle 8 zitarica.
Voce i povrce kupujem uglavnom na pijaci kod seljaka ili nabavljam sa sela, nabavljam domace pilice i domace suvo meso...
Gmo u hrani za decu necu ni da komentarisem ali cu samo jos jednom da ponovim da mi neko ponudi da kupim kravu bez kazeinskog operona kupila bih je odmah :)

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 840
5.1.2015 20:41:31   
ishler
Kako ste davale pirinac,samo kuvan?
Inace da li se nekome desilo od mame cije bebe samo sisaju da se zacrveni guza,i stolica je zuto zelena.
Ovo mi se desava prvi put sa detetom,inace to se javilo sa ovim ekcemom.Moze li postojati povezanost sa ekcemom ili moze imati veze sa balavljenjem,deluje da je muce i zubi?
Nista nisam menjala u ishrani...

Direktna veza do poruke: 841
5.1.2015 21:37:04   
milicicak
Pirinac sam davala skuvan u vodi pa izblendan sa 150 ml Allernove.
T se guza crvenela samo kad su kretali zubici, nikad nije imala klasican ojed samo bi joj se zacrvenela guza.
Ta zuto-zelena stolca je najverovatnije posledica toga sto je beba sisala previse prednjeg mleka.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 842
6.1.2015 0:42:34   
Anoniman
ishler, morala sam da idem da nadjem svesku gde sam pisala. prosto neverovatno da sam vec zaboravila. user posted image
prvo sam dala jabuku, pa sargarepu, pa bareni pirinac. to sam uvodila po 5 dana.
onda po 3 dana: rizolino, pa tikvicu, piletinu, kukuruz (kroz kukuruzno brasno), pa junetina, persun, pa bundeva (kroz babyking sa bundevom)... i tako dalje

koliko dugo traje ta crvena guza? ja bih to samo pratila. uzmi nesto za negu koze i probaj da li se nesto desava.

Direktna veza do poruke: 843
6.1.2015 9:00:46   
Peace*

IZVORNA PORUKA: ishler

A sta si dala kao prvu hranu,i kako uvesti pirinac?

Jao, ja sam to baš sporo po savetu dr.
Prvo sam kuvala 5 zrna pirinča u vodi, pa u toj vodi pravila allernovu. Pa sam posle pasirala tih 5 zrna u allernovu, pa laaaaagano...
Onda sam uvodila jabuku, pa šargarepu, ali pošto se sve vreme osipao, do kraja se ispostavilo baš na pirinač. Sve sam stopirala, i krenula skroz nekom šiz logikom: karfiol, blitva, višnja, tikvice, jagnjetina...

taj rezultat je sada dr gledala i rekla da je sve bilo prva klasa, kao to je najblaze.

I Marku je to bilo klasa 1, najblaže, a PRICK je anafilaksa. Zato nas je i poslala na ovaj neki UniCap, koji je wow-brrr-show user posted image user posted image , kako bismo znali koji od prethodna dva testa laže.

sto se boginja tice, kako si sigurna da cete ih dobiti?

Ne znamo mi ništa. user posted image Spremam se, preventivno. Realno, volela bih da dobije, i da završimo to. Dosta mi je više strepnje i iščekivanja.
I ja smatram da se deca trebaju kupati, tako sam i Luku, ali sam i puderisala.

Zelena stolica, ako je i sluzava, može biti i posledica alergije, koliko znam. Može biti i kandida.

Tasha

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 844
6.1.2015 12:51:33   
Rosita
Pošto je moj sinak prestao da sisa i pije sad ono bademovo home made mleko, mota mi se po glavi misao da idem kod nutricioniste, makar onog vrtickog, da me posavetuje oko ishrane bez mlecnog, mislim mi smo svi ovde vec eksperti, ali sad kad ne sisa po nekad pomislim da li unosi sve sto treba. Nemam pojma. Kako stvari stoje, na test cemo tamo u duboko prolece Boze zdravlja. Sta vi mislite? Koristimo mi i spanac, brokoli, avokado, narandzu, kelerabu i tako te Ca namirnice , ali opet, da li unosi dovoljno svega user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 845
6.1.2015 13:32:56   
milicicak
Rosi, na spisak dodaj i susam i mak :) strudla od testa za alergicarske kifle je odlicna.
Iskreno, ja ne bih bila mirna dok ne porazgovaram sa nutricionistom na tu temu...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 846
6.1.2015 18:31:53   
ishler
Zelim Vam prijatno Badnje vece......Inace bili smo kod dermatologa kaze jeste sigurno od vakcine ekcem,bas je jak ekcem,ne pitah ga za guzu,mazem je pavlovicevom sa ektoinom,posto inace koristim bekutan,jer su pavlovicku obicnu unistili,guza je samo unutra crvena nije ojed,mada iskreno starija nikada nije imala ni crvenilo ni ojed,mozda ne znam da razlikuem,mada povezujem sa celom slikom organizma i ekcemom.dermatolog mi je dao napismeno da se odlozi vakcinacija,i on je covek protiv tolikih vakcina pogotovo kod malih beba a covek ima skoro 90god.Inace i ja sam mislila tako da uvodim,hvala na predlozima,plasila sam se kuvanog pirinca da ne padne tesko na stomak,inace kako ste davale kukuruzno brasno,kroz palentu ili nesto drugo.?Tash vidim da si visnje ranije davala nisam znala da mogu medju prvim namirnicama....Vodicu ih obe posle praznika kod alergologa....

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 847
6.1.2015 21:55:12   
Anoniman
ishler, ja sam dala kroz kukuruzno brasno. ono iz prodavnice, sitno mleveno, zuto. skuvala sam kao cicvaru. nisam odmah palentu jer mi se K gadila, zbog teksture. mada je ova beba ok prihvatila i palentu, ali eto prvo sam dala to sitno.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 848
7.1.2015 10:01:21   
Peace*
Ja ne znam u kom uzrastu se koja namirnica daje. Uvodjenje smo poceli sam njrgovih 6-7 meseci, nije bio bas mali. Nasa dr je rekla da uvek uvodimo prvo ono sto rodi na nasem podneblju i to u vreme kada rodi.
Ja recimo ne vih isla kod nutricioniste zbog Ca.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 849
7.1.2015 12:24:30   
Rosita
Hvala zene. Ja sam negde izmedju, nije bas da mi nece biti mirna glava dok ne odem, cisto me eto kopka da cujem sta bi rekla strucna osoba. Evo, najobicniji sokic juce kupih D da prekrati vreme i osvezi se dok smo kupovali, neki dal buci buc, i pise u 200 ml 30 % pdu ako se dobro secam, stavili su Ca kao u casi mleka.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

ime
isidora88

Da li vam se svidja ime Mateja?

da (75%)

ne (25%)

Ukupan broj glasova: 102

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here