Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 13.1.2015 13:50:09
|
|
|
|
milicicak
|
Milkice, ok je to da neka deca reaguju i na pilece meso i na jaja, postoje takvi slucajevi u literaturi. Meni je samo bilo cudno da se belo meso posebno izdvaja kao potencijalni alergen a crveno pilece se smatra za bezbedno, al to je profesionalna radoznalost valjda
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 13.1.2015 14:12:31
|
|
|
|
mama krava
|
OK, razumem te potpuno! I ja volim što više da znam iako mi to nije profesija ! P.S: Sve hoću da te pitam šta si ti po profesiji, jer uvek onako sve lepo razložiš i potkoveš naučnim dokazima
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 19.1.2015 13:55:10
|
|
|
|
Peace*
|
Zvali danas dečiju bolnicu zbog onog UniCap testa, krv smo vadili 6.11. Info je sledeća: Do sada je urađen sept i pola okt, i reagensa nema. Čeka se javna nabavka, koja će biti u martu. Do tada ništa.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 19.1.2015 13:58:16
|
|
|
|
milicicak
|
jooj, tash uzas j ih javne nabavke i jup i tenderi i sve ostalo... koje su cene privatno? jeste li razmisljali o tome? drzi se
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 19.1.2015 14:00:58
|
|
|
|
Peace*
|
To nema privatno. To je ta neka spec mašina (uniCap). Ima privatno Spec IgE, nije ni neki atak na novčanik, mleko je 1300, a kazein 2500, ali to nije ono što moja dr želi! Mislim, svakako je prick zakazan za mart, samo, ako će u martu da pale UniCap, ja se onda pitam, šta će meni u martu rezultati iz novembra, daj da mu u martu izvadimo krv opet, pa nek se radi sa svežom krvlju.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 19.1.2015 14:02:27
|
|
|
|
Peace*
|
Samo što to neće moći, nego će se čekati da "mart" stigne na red, a do tad će opet nestati reagensa.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 19.1.2015 14:10:11
|
|
|
|
milicicak
|
Mislila sam da i neka od privatnih laboratorija radi uniCap... jbg... vidi sa dr da ipak urade sa svezim uzorkom kad dobiju reagense, a iz mog iskustva sa JUP-om to najverovatnije nece biti u martu
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 19.1.2015 14:13:58
|
|
|
|
Peace*
|
Razmišljam da za kontrolu za mart ipak uradimo to što se radi privatno, da imam nešto, pa nek ona uradi i prick, a onda UniCap čekamo... čekamo da bismo saznali kako je reagovao pre pola godine. Šta znam. Ovo mi je totalna danguba.
< Poruku je uredio Peace* -- 19.1.2015 14:14:50 >
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 22.1.2015 13:39:14
|
|
|
|
Rosita
|
D jede svinjetinu, ne cesto ali uvedena mu je normalno. Svinjska mast nije i prvi put sinoc je jeo za veceru palentu sa mascu. Elem, to koliko je pojeo bilo je sa oko pola kasikice masti. Domace. Ubrzo se zalio da ga boli stomak, delovalo je kao stvarno jer se i drzao i legao (cesto zeza, cuo je od mene jer ja imam probleme, pa ga odvikavam od podizanja jer me "boli stomak"). Da napomenem po malo i kaslje. Oko 12, pola 1 probudio se i place. Vratim ga da legne, ali vrti se, prevrce i odjednom povrati bas, bas. Pa jos jednom nakon pola sata. Bas pricah sa Ljishom, ona misli da je to za njega bilo premasno (ja prvi put koristim mast i veze nemam!) , da je mozda od toga. Druga , manje verovatna hipoteza mi je slajm, ali nije se nesto zakasljao pa da povrati, znam kad povrati zbog slajma. Nadam se da nije nesto trece :(
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 22.1.2015 13:43:49
|
|
|
|
Peace*
|
Marko jede svinjsku mast oduvek otpilike. Ja sam gradsko dete, pa mi je dozvoljeno da lupetam... svinjska mast se odvaja pečenjem čvaraka?
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 22.1.2015 13:50:42
|
|
|
|
Rosita
|
Nemam pojma peace , znam koliko i ti. Ako ciljas na dodir sa mlekom, ovde nije slucaj.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 22.1.2015 13:54:47
|
|
|
|
Peace*
|
Pitam jer, ja ne prisustvujem svinjokoljima. Al znam da je tata nedavno pravio čvarke i mast za Marka. Pa ako su čvarci i mast related, onda možda ima kontakta i sa mlekom, ako su čvarci polivani mlekom.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 22.1.2015 14:03:34
|
|
|
|
Rosita
|
Znam da zato pitas, al ovi nasi ne koriste mleko za cvarke niti mast. A ko ce ga znati
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 22.1.2015 21:34:05
|
|
|
|
milicicak
|
Rosita, draga, mislim da mu je ipak mast bila preveliko opterecenje za zeludac pa je zbog toga povratio... Probaj sledeci put da mu je das ujutru i manju kolicinu...
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 22.1.2015 22:53:43
|
|
|
|
Anoniman
|
pa ne bi trebalo da izazove mucninu jelos premljeno na masti, pre na ulju to moze da se desi. ja mom detetu koje je mnogo manje od rositinog przim recimo jaja redovno na masti. i ovako je stavljam u jela i ona jede. jedino ako je bas bilo previse, ali ona rece pola kasicice, to nije puno. ja nemam ideju sta se desilo.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 22.1.2015 23:15:30
|
|
|
|
Rosita
|
Eh zene, D ceo dan mrlljavi sa hranom. Popodne je bio veseo alu aam malo vise insistirala da pojede veceru i tu je povratio, a pislw jos jednom. Verovatno virus :(.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 23.1.2015 0:41:52
|
|
|
|
Anoniman
|
moguce.. samo se poklopilo pa si posumnjala na mast. treba mu laganija hrana sada. pa kada prodje probajte ponovo. i ja sam imala nekih stomacnih problema, ali samo jedan dan. cula sam da vlada virus.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 23.1.2015 12:10:36
|
|
|
|
mama krava
|
Rosi, bas nam rekli u vrticu da vlada neki virus sa povracanjem.... Mi imamo temp od jutros , ali lepo jede i kaki normalno!
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 23.1.2015 13:01:24
|
|
|
|
Rosita
|
Virus verovatno, evo i ja imam mucninu i jutros sam povratila. Ufff. Ljudi moji svi su nesto bolesni :(. Hvala vam.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 23.1.2015 13:07:30
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Pitam jer, ja ne prisustvujem svinjokoljima. Al znam da je tata nedavno pravio čvarke i mast za Marka. Pa ako su čvarci i mast related, onda možda ima kontakta i sa mlekom, ako su čvarci polivani mlekom. Peace je gradsko dete ali je ovaj scenario i te kako moguc. Ako je mast od topljenja cvaraka (znaci kao nusproizvod) i ako cu cvarci sa mlekom moguce je vrlo da ima mleka u tragovima. No Rosita rece da mom zetu nije dobro i da se i ona lose oseca tako da je verovatno virus.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 23.1.2015 20:31:34
|
|
|
|
milicicak
|
Zene, mi danas jeli krompirice u Meku Ne zna se ko je bio srecniji, mini buba ili ja Razmisljam se da joj dam da proba smoki i orahe, jos to nismo uveli...
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 23.1.2015 22:09:11
|
|
|
|
Anoniman
|
bravo ja nisam davala jos kikiriki i tako to.. ali pre nek vece u gostima ona gurnu ruku u ciniju sa smokijem (sa kikirikijem).. jela je kao parse, zahvatajuci sa obe ruke. ziv me blam pojeo. pojela je mozda trecinu kesice, za prvi put previse. al srecon nista joj nije bilo...
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 24.1.2015 13:05:24
|
|
|
|
Rosita
|
Mi kad smo uvodili badem, odmah smo i lesnik i orah. Ne patim kad smo nesto uveli. Bas smo u nekom dosadnom krugu jela . Vodila klinca kod dr, kaze virus, juce skoro nista nije jeo, pio je vodu, juce hvala Bogu nije povracao. Super za mini bubu, videli smo kako rucki
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 24.1.2015 13:26:52
|
|
|
|
mama krava
|
Rosita, evo meni sestra javlja da je njen jedan (a ima ih trojicu) poceo da povraca nocas i da ne prestaje, mukica ... Eto, tako ad je virus, jbg, tj hvala Bogu! Taman posla da mu smeta mas'!
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 24.1.2015 13:32:12
|
|
|
|
Rosita
|
Hahaha, cim ga prodje, masti i aleve ili ako mu je volja masti i secera (ko da slusam detinjstvo moga tate ). "Josh da imaa malo alevu i loj da na lebaaa mecem svegaaaa"... Dobro, necemo se razbacivati bas dotle
< Poruku je uredio Rosita -- 24.1.2015 13:34:46 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Sanja ili Anjaguppy RRKoje ime vam se više dopada?Sanja (
36%)
Anja (
64%)
Ukupan broj glasova: 50Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!