Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.3.2015 8:23:27
|
|
|
|
MakiJ
|
Ni ja jos nisam dala cveklu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.3.2015 8:35:44
|
|
|
|
mika79
|
Milicicak znači može i bez vode, odlično. Posle junetine uvodim cveklu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.3.2015 11:13:00
|
|
|
|
yyyyy
|
Mi smo juče krenuli sa cveklom,narendala pa skuvala cveklu,šargarepu i jabuku ,mada je sve hranljivo ostalo u onoj vodici-mislim da je bolje peći u rerni,a i manje prljavih sudova Tekstura blendane kašice je bila gromuljičasta,ali je pojeo sve...dodala sam i kašiku pirinčanih pahuljica. Sviđa mi se ta ideja da se zamrzne! Inače mi je jedemo kao salatu sa belim lukom i bude mmmmm.... Dunja,podseti me studentskih dana i cvekle iz menze IvaMark,tikvica,bundeva,ima je još negde da se nađe...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.3.2015 11:14:23
|
|
|
|
degu
|
ja cveklu kuvam ucelo,isto na pijaci biram sitne jer sam gotovo sigurna da nisu prskane, a i nema nesto potrebe cveklu prskati. Ja skuvam,izblendam i ostavim u teglici,koristim 2 dana. Obicno ubacim ujutru uz voce par kasicica. Dunja bebe obicno vole cveklu,a ja kako kad,nekad mi se svidja taj zemljani ukus,nekad ne Yyyy zato se cvekla kuva u ljusci ili pece, ako je seckas sve izadje iz nje. Ja je stapnim izblendam bas u glatku kasicu al super sto bebac oce sa gromuljicama. Mi smo presli na gnjeceno,al cveklu i meso jos blendam
< Poruku je uredio degu -- 9.3.2015 11:20:17 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.3.2015 12:04:54
|
|
|
|
yyyyy
|
Pa da,ja je za zimnicu u ljusci kuvam,nego juče bi nešto sve na brzaka. Izabrala i ja manje,a kupila u Maxiju,nisam imala mogućnosti ni da idem ni da šaljem nekoga do pijace. Evo,sad sam sve zavila u foliju i stavila da se peče.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.3.2015 14:21:42
|
|
|
|
MakiJ
|
Ja cveklu nisam videla na pijaci, moracu bolje da pogledam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.3.2015 15:00:43
|
|
|
|
imperial
|
Ja im cveklu nisam uvela kroz hranu nego kroz sok,kupujem domaci sok od cvekle,sargarepe i jabuke,bez secera,bez konzervansa,cisti vitamini,to im razblazujem sa vodom i bas vole,tako da nema potrebe da im dajem i kroz hranu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 0:37:25
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: milicicak Junetinu sam kuvala oko 30min, male parcice 2x2 cm :) A kada kuvam teletinu, iz zamrzivača, a ne mogu na male komadiće da iseckam jer je smrznuto (komadi su veličine šake), jel dovoljno 30 minuta ili da kuvam malo duže?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 0:42:58
|
|
|
|
Mala Elena
|
Slobodno duze...nije svako meso isto, neko je sirovo mekse, neko zilavije...kuvaj slobodno duze...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 0:43:30
|
|
|
|
dunja RR
|
Žene, kupih danas u DM-u Milupunu kašicu Mixed fruit cereal, ajd reko da probamo, nismo do sada klopali, a i htedoh da iskoristim neke bonove što smo dobili onomad, po rođenju. Kupih duel baby, vlaž.maramice, neke kremica za te bonove i ovu Milupu. Ali, ona sadrži i pomorandžu, a koliko se sećam citrusi idu posle 1 godine, jel tako? Na kutiji piše 6+ I sada, kada može taj mixed fruit? E da, sadrži i kajsiju, a mi je još nismo uveli. Moram prvo kajsiju pretpostavljam, samu?
< Poruku je uredio dunja RR -- 10.3.2015 0:44:32 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 0:45:26
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Mala Elena Slobodno duze...nije svako meso isto, neko je sirovo mekse, neko zilavije...kuvaj slobodno duze... Hvala ME! Tako sam i radila ali reko' da proverim ..
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 0:50:44
|
|
|
|
Mala Elena
|
Nista ja sam se uvek trudila da kuvam sto duze pa proverim mekocu..recimo ovu domacu piletinu sto imam kuvam i po dva ipo sata..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 1:05:08
|
|
|
|
dunja RR
|
Jel se mogu izgubiti neki dobri sastojci ako se meso prekuva?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 1:11:24
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ako ces oiskoristiti taj bujon onda nista ne smeta...ja ga koristim..cak mi je i lepse ako se meso malo raskuva. Sa tim bujonom mozes da izgnjecis krompir ili skuvas pirinac.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 10:22:18
|
|
|
|
QueenJ
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Žene, kupih danas u DM-u Milupunu kašicu Mixed fruit cereal, ajd reko da probamo, nismo do sada klopali, a i htedoh da iskoristim neke bonove što smo dobili onomad, po rođenju. Kupih duel baby, vlaž.maramice, neke kremica za te bonove i ovu Milupu. Ali, ona sadrži i pomorandžu, a koliko se sećam citrusi idu posle 1 godine, jel tako? Na kutiji piše 6+ I sada, kada može taj mixed fruit? E da, sadrži i kajsiju, a mi je još nismo uveli. Moram prvo kajsiju pretpostavljam, samu? Mislim da ne moraš. Opet, ti najbolje znaš i radi kako misliš da treba. Ja bih Emiliji dala. Veliki su već. A i niste imali nikakve reakcije na hranu do sada...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 10:43:46
|
|
|
|
degu
|
dunja ako si mu vec uvela sve sem kajsije i pomorandze naravno,uvedi prvo kajsiju, pa probaj sa zitaricama. Ako bude bilo kakve reakcije,a ne verujem,znaces da je od pomorandze. Ja inace ne kupujem te zitarice,sve posebno kuvam. Mene zanima ako sam uvela gluten jel moram posebno da uvodim ovas,speltu?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 11:40:33
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: degu dunja ako si mu vec uvela sve sem kajsije i pomorandze naravno,uvedi prvo kajsiju, pa probaj sa zitaricama. Ako bude bilo kakve reakcije,a ne verujem,znaces da je od pomorandze. Ja inace ne kupujem te zitarice,sve posebno kuvam. Degu, da li si uvodila pomorandžu već? Ni ja uglavnom ne kupujem, nego ajd da iskoristim taj bon, a kontam, možda će mi trebati kada budemo putovali. Jedino mu uveče ponekada dajem one obične Milura riža.kukuruz. I potrošismo po jednu kutiju good n.s. sa jabukom i jabuka ovas. Mene zanima ako sam uvela gluten jel moram posebno da uvodim ovas,speltu? Hm, zanimljivo pitanje.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 11:46:38
|
|
|
|
World
|
Svaka zitarica se posebno uvodi.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 12:03:32
|
|
|
|
QueenJ
|
Ja sam ovde pogrešila. Pomešala sam joj sve pahuljice-ovsene, pšenične i ječmene. I tačno, da je imala reakciju, ne bih znala na šta. Nisam razmišljala.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 12:08:30
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Citrusi se uvode sa godinu dana. Mislim da je Dunja to zanemarljiva kolicina pomorandze, ali opet ako bude reagovao na to znaces od cega je to.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 12:11:38
|
|
|
|
dunja RR
|
Hvala Sanjice, ništa, ostaviću sa strane ovu kašicu, neću otvarati pa ću mu je dati na leto, posle godine.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 12:41:53
|
|
|
|
MakiJ
|
Jel mogu cveklu da kuvam sa sargarepom zajedno? Gulite cveklu? Nikad je do sada nisam spremala.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 13:53:37
|
|
|
|
World
|
cveklu neoguljenu skuvaj posebno
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 14:34:07
|
|
|
|
MakiJ
|
Tako sam i stavila, valjda cu dobro proceniti kada je gotova
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 15:12:26
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: World Svaka zitarica se posebno uvodi. ma tebe sam već pitala, ovde tražim druga mišljenja. Dunja nisam uvodila pomorandžu, isto mislim kao Sanjica da je to zanemarljiva količina i da bi znala ako slučajno odreaguje na čega je, al ok je i da skloniš i čekaš godinicu. Ja se razmišljam oko uvođenja kokososvog ulja iako isto ide s godinu jer mislim da će nam večere biti jako jednolične, mada s druge strane dok se ona ne buni, dobro je.
|
Anketa
Najlepse imeLJuBiPKoje Vam je ime lepše?Emilija (
46%)
Helena (
54%)
Ukupan broj glasova: 100Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!