Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 18:56:24
|
|
|
|
QueenJ
|
Ja nemam. Pratim svoj instinkt i potrebe deteta, pokušavam da ispratim sezonsko voće i povrće i virnem ovde, ako nisam sigurna... Pa polako.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 19:08:20
|
|
|
|
jeca87
|
Meni moj instink nista ne govori Blenem u tabelu ko tele u sarena vrata. A da pitam mamu ili svekrvu?! Ne hvala!!! Da ga one hrane, jeo bi zumance I plazmu!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 20:30:21
|
|
|
|
QueenJ
|
Haha, znam... Moja mama kaže da je moj brat sa 7 meseci jeo sarmu...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 10:08:10
|
|
|
|
MakiJ
|
Kako se uvodi zumance?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 10:15:19
|
|
|
|
Mala Elena
|
Prvo kreces sa 1/8 po nedelji pa povecavas na 1/4 pa na 1/2 do celog, sto bude za mesec dana.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 10:18:54
|
|
|
|
mika79
|
Maki meni je pedijatar rekao da mogu da uvedem žumance a mi smo mlađi od vas. Ja planiram za jedno mesec i po da uvedem.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 10:18:58
|
|
|
|
MakiJ
|
i dajem svaki dan, u sta je naj bolje stavljati
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 11:42:41
|
|
|
|
QueenJ
|
Daješ sa povrtnim kašicama za ručak, ili sa palentom, npr. Tako sam ja. I daješ npr. 1/8 2-3 dana, pa pauza, i tada daješ samo povrtne kašice ili sa mesom, dokle ste već stigli sa uvođenjem, pa onda opet 2-3 dana 1/4 i sve tako dok ne dođete do celog žumanceta. I kada daš žumance, taj dan ne moraš meso.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 11:58:07
|
|
|
|
Mala Elena
|
Maki J, ovo sto je Queen napisala je tacno, samo sto sam ga ja davala pa pravila vecu pauzu do ponovnog davanja...tu mozes da kalkulises kako hoces.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 16:11:21
|
|
|
|
QueenJ
|
Da, ti najbolje znaš svoje dete i samo pratiš potrebe i tempo kojim ste uvodili i ranije namirnice. Sve se stigne. Mi smo već uveli celo žumance.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 19:15:20
|
|
|
|
jeca87
|
Drage moje, pa srećan vam 8. Mart!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 21:37:08
|
|
|
|
MakiJ
|
Htela sam i ribu pa ne znam ni sama sta bi pre. Doduse pojeo je jednom kasicu od lososa sa povrcem
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 21:43:41
|
|
|
|
nikiteki
|
tako i ja sam sa prvim detetom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 21:47:48
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: MakiJ Kako se uvodi zumance? Ja nedeljom i sredom dajem, prvo 1/8, pa 1/4, danas smo krenuli sa 1/2. Tog dana kada ide žumance ne dajem meso. Prve nedelje kada sam krenula sa žumancetom nisam uvodila druge namirnice, a posle sam krenula jednu novu nedeljno.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 21:48:23
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: MakiJ Doduse pojeo je jednom kasicu od lososa sa povrcem Tu kašicu si mu davala onako tri dana, uvodila, ili baš samo ejdnom?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 21:50:39
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: mama krava Nama je cvekla bila jedna od prvih namirnica! Kako spremate cveklu? Ni mm ni je ne volimo, pa nemam pojma nigde da kupim ni kako da spremim.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 21:51:07
|
|
|
|
MakiJ
|
Ma samo jednom, bilo lose vreme i nisam mogla sa njim do radnje (nestalo sargarepice) a to imala kupljeno. Znam da moram tri dana bar
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 22:52:04
|
|
|
|
ivaMark
|
Mame, mi smo tek poceli, jos ruckamo pirincanu kasu....Sta da mu dam sledece Krompir mi je nekako los gde god da pogledam, ni mi ga ne jedemo....sargarepu
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 23:15:22
|
|
|
|
QueenJ
|
Da, najbolje. Ona je slatkasta, pa mozes posle da kombinujes sa krompirom, za pocetak, pa i sa ostalim povrcem, a kasnije i sa jabukom, za slatke kasice.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.3.2015 23:30:10
|
|
|
|
mama krava
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: mama krava Nama je cvekla bila jedna od prvih namirnica! Kako spremate cveklu? Ni mm ni je ne volimo, pa nemam pojma nigde da kupim ni kako da spremim. Kako bre, ne volite ceklu??? Ja je obozavam i svi moji i mali je rastura! Ja sam njenu uvodila organsku, kupovala u zdravoj hrani gde ima... A sada kupin na pijaci, ali biram one najmanje i kuvam u ekspres loncu tako cele, neljustene oko pola sata. Onda ih samo ispisnes iz ljuske, jako lako i narezem pa pravim salatu. A za bebu sam tako kuvane brzo hladila i po pola stavljala u zamrzivac i onda dodavala u kase razne, po parce pred kraj kuvanja. Omiljena mu je bila, amarant, cvekla i bundeva!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.3.2015 0:01:29
|
|
|
|
QueenJ
|
Meni kao da zemlju jedem...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.3.2015 0:18:51
|
|
|
|
dunja RR
|
MK, ne znam , uopšte ne mogu da se setim vremena pre mm da li sam je volela, a od kada sam sa njim (a to je već 16 godina ), mi je ne jedemo. Mislim da je njegov argument isto što reče QueenJ, a čini mi se i da mu se smučila u menzi jer je dugo živeo u studentskom domu. Tako ad se i ja odvikla. Ali, koliko se sećam, mi je (pre mm) nismo jeli nikada svežu, uvek iz tegle (one zimnice preko sindikata ) Spremiću S, pa da vidimo. Imam još par namirnica pre cvekle, ali evo i nju dodajem na spisak, odoh da utefterim u svesku :)
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.3.2015 8:15:31
|
|
|
|
mika79
|
Ja planiram cveklu da "kuvam" u rerni. Cvekla se opere, uvije u foliju, stavi u pleh sa prstom vode i peče sat vremena. Još nisam probala samo sam čula da može ovako, kad isprobam javljam kako je ispalo. Mame koliko dugo kuvate junetinu?
< Poruku je uredio mika79 -- 9.3.2015 8:16:59 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.3.2015 8:18:31
|
|
|
|
MakiJ
|
Pa ja kuvam nekih 45 min, sitno bude iseckana
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.3.2015 8:21:59
|
|
|
|
milicicak
|
Miko, ja cveklu pecem u rerni. Dobro je uvijem u alu foliju i stavim u pleh bez vode pa u rernu na 45 min. Skuva se u sopstvenom soku a nema pranja sudova :) Junetinu sam kuvala oko 30min, male parcice 2x2 cm :)
|
|
|
Anketa
Musko imeVesnaD83Koje musko ime vam je lepse?Stevan (
25%)
Danilo (
42%)
Damjan (
32%)
Ukupan broj glasova: 279Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!