Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 15:17:23
|
|
|
|
MakiJ
|
Bebac se odusevio cveklom. Degu a gde ces da stavis kokosovo ulje?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 15:19:14
|
|
|
|
degu
|
ne znam hoću li nego eto tako razmišljam, možda u griz, pa nekad cimet, nekad kokosovo ulje, nemam pojma, ja to samo razmišljam
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 15:19:18
|
|
|
|
World
|
Pored mog misljenja treba ti drugo,cccccc!! Ja sam ubacivala kokosovo ulje. Ali nek neko da drugo misljenje, molim.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 15:21:31
|
|
|
|
degu
|
drugo mišljenje je da ide s godinu dana al eto tu mi se sviđa tvoje mišljenje
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 15:21:58
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ja nikada
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 15:52:11
|
|
|
|
mama krava
|
Ja sam dala posle rodjendana, ali mi smo specificni jer sam ja posebno oprezna zbog alergije... Kokosovo ulje, daje odlicnu aromu kasicama, kolacima, palacnikama, osim sto je zdravo samo po sebi....bebcu se svidja.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 16:13:44
|
|
|
|
degu
|
znam ja sam se navadila pa reko da navadim i dete al ajde čekaću još malo, sad će i ta godinica za čas
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 20:03:47
|
|
|
|
milicicak
|
Degu, ako nesto znaci moje drugo misljenje slobodno daj kokosovo ulje, mozes da ga dodas u bilo koju vocnu ili zitnu kasicu :) a kad uvedes kakao sto mozes sa punih 8 meseci, onda navalis i na kakao puter :) Neko je pitao za hranljivost mesa ako se duze kuva, ne gubi se nista prilikom kuvanja. I ja nisam uvodila svaku zitaricu posebno, gluten sam uvela kroz psenicni griz pa posle pocela da koristim Nestle 8 Cereals. Zitarice (kao pahuljice) sam pocela da kuvam u kasi sa skoro dve godine, trebalo je ranije da pocnem.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 20:26:41
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: milicicak Neko je pitao za hranljivost mesa ako se duze kuva, ne gubi se nista prilikom kuvanja. Ja sam pitala, odlično, hvala ti! Teletinu sam danas kuvala 50 minuta, nisam mogla 30, činilo mi se malo I ja nisam uvodila svaku zitaricu posebno, gluten sam uvela kroz psenicni griz pa posle pocela da koristim Nestle 8 Cereals. Zitarice (kao pahuljice) sam pocela da kuvam u kasi sa skoro dve godine, trebalo je ranije da pocnem. Sada kontam da ni ja nisam. Uvela sam pšenični griz tri dana, i smatrala da sam uvela gluten, pa sam posle davala onu kašicu sa ovasom, ali ne tri dana za redom, nego ponekada, za večeru.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.3.2015 22:01:59
|
|
|
|
degu
|
mico znaci mi tvoje drugo misljenje to sam i mislila,da malo obogatim te zitne kase, posebno kad krenemo s vecerom :) a i s vocem super ide.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 11.3.2015 14:35:09
|
|
|
|
imperial
|
Mmmm,dobra ideja za kokosovo ulje,probacemo sigurno.Dobili smo neki cokolino+8,da li da im to dajem ili ne??
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 11.3.2015 15:09:02
|
|
|
|
MakiJ
|
Ja dajem bebcu Nestle proizvode npr sa žitaricama i šljivom i to mu pravim sa Ad mlekom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.3.2015 12:49:35
|
|
|
|
mika79
|
Mame probali smo cveklu u kombinaciji sa šargarepom i jabukom, sviđa nam se . Ostalo mi je pola cvekle obarene da li mogu da je stavim u frižider pa sutra ponovo napravim istu kombinaciju ili je bolje da napravim kašicu i stavim u frižider do sutra? Sledeća mi je šljiva imam u zamrzivaču. Da li moram da ljuštim šljivu kad se skuva? Da li je neko davao šljivu pečenu u rerni bebama? Ja često nama pečem šljive u rerni i to mi je super kad mi se jede nešto slatko a nemam ništa.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.3.2015 13:10:22
|
|
|
|
World
|
mozes ostaviti cveklu pa sutra blendati.. ja sam pravila sljive iz zamrzivaca, ukuvam u serpi onako kao kasicu.. a ani sam davala i peceno voce iz rerne, na isto mi dodje.. mislim kad je bila beba.. naravno, bez ikakvih dodataka tipa secera.. i nama tako pravim pekmez..
< Poruku je uredio World -- 12.3.2015 13:12:36 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.3.2015 13:13:33
|
|
|
|
MakiJ
|
Ja sam izblendala malo cveklu i stavila u teglicu pa u frizider, 2 dana moze u frizideru
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.3.2015 13:18:21
|
|
|
|
mika79
|
World, Maki baš ste me obradovale, za sutra samo obarim šargarepu i gotovo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.3.2015 14:04:28
|
|
|
|
degu
|
tako i ja cveklu spremim za 2 dana. Nama je super kombinacija cvekla,sveza jabuka i bundeva :)
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.3.2015 14:23:36
|
|
|
|
MakiJ
|
Ja sam mesala sa junetinom i sargarepom i vrlo malo krompira
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.3.2015 16:42:45
|
|
|
|
mika79
|
Hvala na idejama
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.3.2015 12:50:19
|
|
|
|
MakiJ
|
Jeste spremali bebi lososa i kako?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.3.2015 12:55:45
|
|
|
|
ivaMark
|
Mogu li mlad krompir da mu skuvam
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.3.2015 13:02:47
|
|
|
|
milicicak
|
MakiJ, ja sam ribu uvela sa 11 meseci mada mislim da moze i ranije. Lososa za bebu mozes da uvijes u alufoliju i gurnes u vrelu rernu. Ivamark ja ne bih bebi davala mlad krompir, neko mi je nekad rekao da on ima vise pesticida nego star, nisam proveravala informaciju tako da je mozda netacna ali ja sam od onih sto koriste svaki izgovor da ne jedu krompir A sto se biljnih mleka tice, ona jesu zdrava i sve ostalo ali NIKAKO NISU adekvatna zamena za majcino ili AD mleko. Mozete ih koristiti za pripremu kasica ali ne kao samostalan obrok.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.3.2015 13:08:18
|
|
|
|
ivaMark
|
Milicicak, bas iz tog razloga mu nisam ni davala stari....tacno da poludis... Da mu dam tikvicu? Mada...ne znam vise
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.3.2015 13:16:12
|
|
|
|
milicicak
|
Tikvica, bundeva, brokoli sve moze :)
|
|
|
Anketa
Вакцинација.пеперутка16Шта мислите о вакцинама и вакцинисању деце?Обавезно је вакцинисати се на време. (
67%)
Потребно је само да примите неке вакцине. (
0%)
Моје дете није вакцинисано и неће бити вакцинисано. (
17%)
Имао је неколико удараца и неће више добити. (
17%)
Ukupan broj glasova: 6Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!