|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
14.3.2015 14:32:52   
yyyyy
Na netu milion raznih informacija-od kad može kokos,susam?Pitam baš zbog ovih biljnih mleka,za u kašice.
Lan sam našla da može 7+,pa ga planiram ovih dana.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2351
14.3.2015 14:35:55   
yyyyy
IvaMark,probajte čičoku,sad je svuda ima,vrlo liči na krompir,samo nema skrob,mi smo sad sa bebom prvi put probali i baš nam se dopala.

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2352
14.3.2015 14:36:31   
degu
kokos od god dana a susam mislim da može i ranije, mada eto ja razmišljam da uvedem kokosovo ulje i pre godinu, ne vodim se baš u potpunosti tablicama, više po osećaju. I sad osećam da je moja beba spremna za komadiće, al ja nisam user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2353
14.3.2015 14:43:14   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: yyyyy

Lan sam našla da može 7+,pa ga planiram ovih dana.

Koliko znam lan regulise zatvor. Pa pripazi ako ti dete cesto kaki da ne preteras. user posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2354
14.3.2015 15:07:51   
yyyyy
e

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 2355
14.3.2015 15:10:17   
yyyyy
Baš zato i uvodim lan,kaki povremeno kugličasto.
Dva puta nedeljno po kašičicu mlevenog u kašicu.
Može i u keksiće domaće sa bananom i pahuljicama.
Plašim se i ja,ali ipak mislim da probamo,neka malo češe desni,malo neka poručka i tako...a ja ću da se tresem da se ne zagrcne!

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2356
14.3.2015 15:13:06   
milicicak
Susam je jak potencijalni alergen ja bih sacekala godinu dana.
Kokos moze da se uvede izmedju 6-8 meseca.
Ako hoces da eksperimentises sa biljnim mlekom, sto ti toplo preporucujem, mozes da pocnea sa lesnikovim i bademovim oba mogu sa punih 8 meseci. A imas i temu biljna mleka

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 2357
14.3.2015 15:37:27   
MakiJ
losos ispao super u foliji, sve pojeouser posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2358
14.3.2015 18:44:28   
yyyyy
Videla sam da ima temica i spremam se da je pročitam,hvala ,Milicicak!
A još jedno pitanjce što se badema i lešnika tiče-ako se uvode u ishranu nakon godine,baš zbog alergenosti,kako onda mleko može ranije?
Onako napamet,verujem da bi bademovo,lešnikovo i kokosovo verovatno bila najukusnija mleka i rado bih to probala da dam bebi.

MakiJ,baš lepo što se bebi svidelo,čujem da riba može da im se i kuva,ali mi na ovaj način deluje mnogo ukusnija!

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 2359
15.3.2015 14:21:23   
degu
mislim da sve zavisi koje se tabele prate,po ovim mojim badem i lesnik ide od godine,mada je meni T testirana na lesnik i ok je, mislim da ako nema alergija u porodici i mozes nesto da isprobas,uvodis lagano kao sve ostalo.
Mi od danas ne blendamo ni meso,iscupkala sam na sitne komadice i pomesala sa gnjecenim povrcem i super je proslo. Bananu i kuvanu sargarepu mi gricka iz ruke,a sama nikako ne prinosi ustima. Samo gnjeci i baca,maze po zidu i kosi :D

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2360
16.3.2015 11:07:28   
degu
Hehe juče se žalim kako neće sama, i daas dete lepo gura bananu u usta i ručka pomalo. Počela je user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2361
16.3.2015 11:29:55   
yyyyy
Bravo za vas!!!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2362
16.3.2015 11:33:05   
Mala Elena
user posted image Degu .

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2363
16.3.2015 15:13:55   
MakiJ
Mi jedemo plazmicu, ja pazim on gricka polako sam user posted image

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 2364
16.3.2015 16:23:01   
yyyyy
Mi smo juče probali keks,super prošlo,nakašljao se par puta.
Banana,100g maslaca,2 kašike ovsenih pahuljica i 150g kukuruznog belog brašna,baš je ukusan i krckav i topiv koliko treba.

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 2365
16.3.2015 17:01:55   
degu
super yyyyy!!!!! Maki plazma ima meda i štošta još, trebala bi s njom čekati bar godinu dana al dobro svaki radi po svom osećaju. Što se mene tiče ja T nikad ne bih dala slatkiše user posted image al nadam se da neću biti baš takav Hitler, treba dete nekad malo i da uživa user posted image

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2366
17.3.2015 10:47:50   
World
ma sto su svi ubijedjeni da ce djeca uzivati u slatkisima? ako ih ne navuces na secer, nista im to nece znaciti.. uzivace u vockici ili nekom domacem kolacu bez secera i sa normalnim sastojcima user posted image
to mi je isto kao dacu joj ponekad malo kafe nek uziva... user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2367
17.3.2015 11:50:04   
degu
Ma dobro ti si već Hitler user posted image
može domaći kolač sa šećerom al posle godinu dana i kasnije, a mogu i kupovni slatkiši al samo ponekad, ne svaki dan i što aksnije sazna za njih to bolje.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 2368
17.3.2015 12:18:16   
Misha i Ljisha
slatkisi slatkisi... hihhi...ma sami oni vide od drugara brace i sestara nema potrebe mi da im dajemo. Cak kad sam joj ja nudila "slatkise" ili nesto zasladjeno nije ni htela da jede.Npr griz je jela bez trunke secera. A sad...Pa kinder jaje je kinder jaje. Sta da radim to je valjda normalno. Cak i procitah negde da deca imaju takav metabolizam kad bi odrasli jeli kao deca da bi se gojili nenormalno (mada ova moja bas slabo jede vec mesecima da sam cak ponekad u ocajanju sto nista nije pojela ceo dan uvece joj davala cokoladu kojoj se obraduje i na kraju je ne pojedeuser posted image ). U svakom slucaju u ovom uzrastu im stvarno ne treba a za mene je plazma sinonim samo za gasove i zatvor tako da moja D evo ima vise od dve godine i ne secam se kad je zadnji put jela plazmu. Uglavnom posto slabo jede gledam bar da joj turim nesto zdravo ali je eto kao sto napisah nekad nemoguca misija uvaliti joj bilo sta. Cekamo prolece basticu i vockice pa da krenemo da tamanimo sve odreda

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2369
17.3.2015 12:27:50   
degu
pa to, ja bih je najradije povela na pusto ostrvo da ne vidi, da ne zna user posted image al džabe, dovoljno da ode kod sestara koje žive na viršlama, paštetama i ogromnim količinama slatkiša. Treba naći zlatnu sredinu i biti umeren, a u ovom periodu je svakako nepotrebno, ceo život imaju za džank, sad nek jedu zdravo, kolko je to moguće s obzirom da je sve zagađeno.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2370
17.3.2015 13:12:22   
World
nema zlatne sredine, dzank je dzank! na kraju ce svi odrasti i pretvoriti se u gojazne, bolesne i svakakve ljude, a onda ce govoriti eto mi smo umjereno jeli plazmu, slatkise, kupovne hljebove i preradjevine i NISTA nam ne fali..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2371
17.3.2015 15:04:30   
degu
dobro ti imas svoj stav po pitanju hrane i svako ima svoj. Ja ne mislim po tom pitanju da budem nesto extra stroga,jesce onako kako se i mi hranimo, a sta ce jesti u vrticu,skoli i slicno,na to necu moci uvek da uticem. Sto se mene tice umeren dzank nije problem, problem je sto danasnja deca zive na slatkisima,pa su posle hiperaktivna.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 2372
17.3.2015 16:33:51   
mika79
Mame ako je uvedena bundeva da li mora posebno da se uvodi i seme bundeve? Da li ste koristile seme i kako?
Kad uvedem jedan mlećni proizvod recimo jogurt da li posebno uvodim i pavlaku i kiselo mleko ili se podrazumeva da je uvedeno?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2373
17.3.2015 17:20:10   
yyyyy
Miko,semenke se posebno uvode i kasnije nego bundeva,ja negde našla sa 10 meseci,ali pročačkaj,ima raznih tabela.
Mlečni proizvodi-svaki posebno.
A što se generalno načina ishrane tiče-mislim da je jako važno kakve im navike mi usadimo i šta ponesu iz kuće,a naravno da će probati svašta nešto čega ih mi sad čuvamo dok malo ne porastu,pa mućnu glavom šta je bolje za njih.Ali u svakom slučaju,od najranijeg doba im se razvija naklonost prema određenim namirnicama i načinu spremanja,stvaraju navike,pa treba to iskoristiti.

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 2374
17.3.2015 17:50:27   
milicicak
Ima raznih tabela po kojima se namirnice uvode i uglavnom se razlikuju.
Moj neki generalni stav je najbolje je sezonsko (ako ima) i namirnice sa podrucja u kome se zivi.
Seme bundeve se uvodi posebno, bez obzira sto je bundeva vec uvedena.
Lesnik je najmanji potencijalni alergen od svog kostunicavog voca, moze sa punih 8 meseci, bez obzira da li je u vidu mleka ili samleven pa dodat u voce, npr.
Ako je uvedeno kiselo mleko, jogurt ne mora posebno da se uvodi. Bilo bi pozeljno nakon toga posebno uvesti mlad sir pa pavlaku.
Med u plazmi je industrijski preradje te s te strane nema bojazni, svez med se uvodi posle godine zbog mogucnosti da se u njemu nalaze spore Clostridium-a sa kojima mali organizam ne moze efikasno da se izbori.

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Ime decaka
anchi14

Vas predlog :)

Andrej (69%)

Todor (31%)

Ukupan broj glasova: 162

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here