|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
17.3.2015 18:18:20   
mika79
Hvala vamuser posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2376
18.3.2015 7:22:05   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: degu

dobro ti imas svoj stav po pitanju hrane i svako ima svoj. Ja ne mislim po tom pitanju da budem nesto extra stroga,jesce onako kako se i mi hranimo, a sta ce jesti u vrticu,skoli i slicno,na to necu moci uvek da uticem. Sto se mene tice umeren dzank nije problem, problem je sto danasnja deca zive na slatkisima,pa su posle hiperaktivna.

Degu evo moja smizla ide u vrtic tamo za dorucak dobiju i virslu i pastetu. Ona to ne jede sa virslom se igra kaze vaspitacica posto je naseckaju na kolutice ona tako slaze kolutove jedan na drugiuser posted image , pastetu nece pojesti ni u ludilu pa cak ni domacu koju ja napravim od kuvanog mesa iz supe i koja je preukusna sa persunom i crnim i belim lukom i malo maslaca. Al dzaba ona to nece i nece. A slatkise je videla od brata da tamani i kunem ti se da su joj se gadili slatkisi tj cokolada jer je izgledala kao da jede na silu samo da bi jela isto sto i njen veliki brat. Sad naravno hoce ponesto od slatkisa ali mi joj damo crnu cokoladu i tu kinder cokoladu ili kinder jaje. Iskreno ostalo ni nece. Mančmelou drzi u ruci i topi joj se, jafu nema sanse da bi pojela i td. nije neki slatkaros. Nece cak ni smoki (jedno vreme je htela) sto je meni super jer sam citala da se smoki lepi za creva i treba mesec dana da bi se izbacio iz organizma, hoce slane stapice i to nekad samo i to je to. Bas je onako probirljiva u tom nekom smislu. Mada ona meni generalno slabo jede pa kad joj dam da gricka ja joj dam suvo voce lesnike i bademe ili recimo jako joj je zanimljivo kad cistimo orahe da jede a ovako vec ociscene nece. Mislim vrlo je specificna. Domace kolace hoce a torte nece iskreno vec samo lize slag sa tortiuser posted image . Sve u svemu sve ce oni probati kad tad. Ja sam misljenja da je moja duznost kao roditelju da joj i ja sve ponudim. kuci prosto da vidim reakciju, da li ce imati zatvor hoce li je muciti gasovi i sl. Al naviklo se dete nemamo prodavnicu u blizini pa ja uglavnom sve pravim, tako da stvarno ako i pojede jede nesto domace. Sreca eto. Mada u poslednje vreme ne znam otkud joj snage za akciju koliko slabo jede. Inace od kad je bila bolesna navukla se na sokice, srecom imam i to domace ali sad moramo da poradimo na tome. Prosto mi cudno dete koje je do nedavno pilo samo vodu i iskljucivo vodu sad vodu nece ni za zivu glavu vec samo sokove i cajeve. Al ja njoj iscedim limun u toploj vodi i dodam meda i to pije. Kazu da je to jako zdravo a to bas voli pa je time kljukam umesto vodeuser posted image . Sta ces dovijam se na razne nacine. hehehe

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2377
18.3.2015 8:09:21   
degu
Pa to, na meni je da joj usadim zdrave navike al neću da budem extremna pa da kad ode negde bude kao puštena s lanca i da trpa sve u usta što kući nema, što bi bilo kontraproduktivno, al bila bih presrećna da i ona u vrtiću ređa kolutiće od viršli user posted image jer joj to u kući neće biti ponuđeno. Ili npr sokovi, moj bratanac je pio sok umesto vode, ja se ježim od toga. Naravno ceđeni sokovi su druga priča...

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2378
19.3.2015 18:54:02   
ishler
Evo nase ishrane 6m i 4dana do sada uveli bundeva, bananu,jabuku,kajsiju,krompir,pirinac,sargarepa,blitva,karfiol,palenta,curetina,junetina,danas treci dan glutena tj ovsenih pahuljica....imamo dorucak i rucak i sve smazemo,voli da rucka ne moze da doceka obrok a pored toga samo sisa i to dosta....

< Poruku je uredio ishler -- 19.3.2015 18:55:02 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2379
19.3.2015 23:34:42   
moja ciklama
Ja se i dalje ne usuđujem sa žumacetom.

Nego mame, kada hranu prestajete da blendate?

< Poruku je uredio moja ciklama -- 19.3.2015 23:37:44 >

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 2380
20.3.2015 0:19:28   
Ana RR
Ciklamice, slobodno kreni sa žumancetom, veliki ste vi user posted image što se blendanja tiče možeš polako da isprobavaš. Mislim da je sa 9 meseci sasvim ok da pređete na gnječenu hranu pa polako idete ka normalno sečenoj hrani.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 2381
20.3.2015 7:47:14   
degu
mi vec mesec dana jedemo gnjeceno, sad vec i krupnije dosta. Iz ruke joj dajem da grize i komadice. Ima 1 zub samo al zvacka samo tako.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2382
20.3.2015 8:51:20   
ishler
Za zumance ne znam sta da kazem,meni starija cerka ima netoleranciju na zumance,uvela sam joj sa 7m i posle celog je tek reagovaal povracanjem,tako da ne znam kada cu.Sto se tice pasiranja moja ima dva zuba ali jede od pocetka sve polupasirano tekstrura kao palenta,a pocecu da gnjecim sa 7 meseci,tako sam i starijoj,rano je naucila sama da jede.Sto pre to bolje,ali treba pratiti dete...pa shodno tome i postupati...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2383
21.3.2015 8:17:28   
pozitiva
Drage moje mamice,saljemo vam veeelikiuser posted image user posted image pozdrav! Evo i nas u ovoj grupi! Mi smo do sada uvele sargarepu,krompir,tikvicu,karfiol,palentu,piletinu,bananu,jabuku,breskvu. Ubacim joj ponekad po koju kap masl.ulja u kasu. Uobrocile smo rucak i veceru a uzinu kad uglasim,onda pojede po malo. Dosta forsiram da pije mleka izmedju ovih obrola,jer ona jaaako malo mleka unosi. Jedva popije 100ml po obroku,ali ima 8670gr i 71.5cm. Sta mozemo jos da uvodimo,i kako da joj formiram mesta za uzinu?user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 2384
21.3.2015 9:12:27   
yyyyy
Mi za užine i doručak imamo siku user posted image
Što više čvrstih obroka uvedete,manje je mesta za mleko,možda da pričekate sa užinama.

(odgovor članu pozitiva)
Direktna veza do poruke: 2385
21.3.2015 9:41:01   
degu
5y slažem se skroz user posted image i ja sam sad u rebusu kad da uvedem večeru T, a tako mi se ne uvodi jer baš nemam mnogo ideja user posted image

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2386
21.3.2015 10:22:09   
yyyyy
Pa,u principu,ako ti deluje da je zadovoljna sisanjem uveče,onda nema potreba za večerom još.
A što se ideja tiče,verovatno je problem što bi doručak i večera bili skoro isti,obzirom da ne koristite mlečne proizvode.
Možda za doručak nešto ovako,samo da prilagodite sastojke https://www.facebook.com/notes/zdrava-hrana-za-na%C5%A1e-bebe/smuti-smoothie/315115442003574 .
A za večeru palenta,proso,griz ili neke instant žitarice poput Nestle 8 corn,Milupa 7 corn ili bilo koje pahuljice sa tvojim mlekom.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2387
21.3.2015 10:31:16   
degu
pa to,previse mi je zitarica,mada se i sad trudim da cesce doruckuje samo voce, ili voce s bundevom. A ne znam jel zadovoljna podojom samo jer se budi celu noc. Pokusala sam eksperimentalno da joj dam veceru par puta,al se opet budila non stop. Moram skupiti ideje. Lakse ce biti kad bude mogla da jede konkretnije, neke pogacice i slicno.

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2388
21.3.2015 10:40:12   
yyyyy
E,mi smo uveli večeru prvo,tako savetovala dr i ništa...opet se budio 10-12 puta noću da sisa,što će reći-nije od gladi,nego od navike.
Onda smo se odvikli od noćnih podoja i više se ne budi.
Onda tako-ostaviš za doručak voće,a kad budeš uvodila večeru daš žitarice sa tvojim mlekom,biljnim mlekom...dok ne dođe vreme za mafine,pogačice,kiflice,pite..

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2389
21.3.2015 11:36:23   
degu
e jos kad bi mi otkrila tajnu odvikavanja od nocnih podoja,mada ima tema o tome da ne masimo ovde. Ja cvrsto odlucim da cu pokusati a onda usledi noc koja me potpuno demoralise. Da se ne vracam na posao uskoro ne bih se sekirala.

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2390
21.3.2015 13:48:47   
pozitiva
mi smo veceru uvele jer se nocu budila ko novorodjence,i uglavnom jedemo palentu ili zitarice! a mislila sam uzinu da ubacujem jer voce mi nije za rucak nikako.... user posted image vise mi je kao uzina. a ona koje god pojede sto smo uveli do sada ukaki se,tako da ga nebih davala sa zitaricama za veceru...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2391
21.3.2015 13:56:22   
yyyyy
Bananu dajem ponekad uz ovsene pahuljice ili palentu za večeru,ne smeta mu,a i ta večera bude oko 19,a na spavanje ne ide pre 22.
Jabuku sa cveklom i šargarepom za ručak,ostalog voća da je sveže,a nije uvozno za sad i nema.
Forsiram povrće dok ne dođe sezona voća.

(odgovor članu pozitiva)
Direktna veza do poruke: 2392
21.3.2015 14:06:17   
yyyyy
Voće se isto lepo slaže sa bundevom,pa može i tako neka kombinacija za ručak.
Ili da napraviš sok od voća,pa da joj daš,da joj to bude užina,mada onda će opet piti manje mleka...

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2393
21.3.2015 18:07:55   
pozitiva
Ma nece soka vrca da pije! Uopste,samo voda moze! Pa nista,strpice se malo,mogla bih joj malo ubaciti bar jednom nedeljno vocni rucak. A,reci mi mila yyyyy kad ja smem davati sveze voce?

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2394
21.3.2015 18:29:59   
degu
Možeš od početka dohrane, voće je bolje sveže ako prihvata

(odgovor članu pozitiva)
Direktna veza do poruke: 2395
21.3.2015 19:45:25   
ivaMark
Drugari, jel nije rano da mu dam brokoli? do sada je klopao: sargarepu, tikvicu, karfiol i jabuku.

Evo mog iskustva sa J sto se tice vecere:
desilo se to da je izgubila na kilazi, pocela je da se budi nocu...odmah sam joj uvela veceru i pocela je da dobija na tezini, nije se ni budila... pisala sam u temi: beba ne napreduje...ne mogu sada da linkujem, preko moba sam...

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2396
21.3.2015 19:56:39   
veselicaa
Iva kada si pocela sa cvrstom hranom?

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 2397
21.3.2015 20:05:24   
pozitiva
Bas cu probati sutra jabuku svezu da joj dam!! IVA moja Nikolija ima 6mes i 3 dana i dr mi je rekla da mogu brokoli slobodno da uvedem ali ja u nasem mestu nikako da nadjem pa ga nisam jos davala!

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 2398
21.3.2015 20:13:54   
ivaMark
Veselice, sa sest meseci...par dana pre nego sto je napunio sest meseci.

pozitiva, i ja mislim da moze...ne znam sta bih mogla jos od povrca user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu pozitiva)
Direktna veza do poruke: 2399
21.3.2015 20:53:32   
yyyyy
Čičoka,paškanat,keleraba,cvekla,komorač,bundeva,crni luk...

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 2400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Minja ili Janja
lanajelena

Koje ime vam je lepse

Minja (65%)

Janja (35%)

Ukupan broj glasova: 71

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here