Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.3.2015 0:05:41
|
|
|
|
yyyyy
|
Hej,Degu,naravno da je zdrav ako u njega ne ubace skrob da bi dobili na gustini,kao u Granice mlekari što se radi,e sad ne znam šta rade drugi,pa ga zato ne bih ni uvodila,možda kasnije kad počnemo s presnim voćem,pa da pravim voćni jogurt. Nego,mi smo buckavi,10 kg,pa uopšte malo izbegavam skrobne namirnice,mada za večeru često imamo proso,ovas,palentu... Dunja,hvala na odgovoru za maslac! Imperial,obično imamo problema da bebice slabo hoće vodu,a tvoji momci su prave vodopije. Verovatno nemate nikakvih problema sa probavom I mislim da je to ok,ako je ne piju na uštrb mleka. Inače,mi već drugi dan ručkamo teletinu,sviđa mu se,čas smaže porciju 200g povrća i mesa,mulja malo po ustima prvu kašičicu,jer se ipak razlikuje tekstura nego kad je samo povrće u pitanju. Ali baš smrdljivo kaki juče i danas. Je li to od mesa?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.3.2015 0:21:26
|
|
|
|
dunja RR
|
Hoće od mesa smrdljiva kaka, i nama je tako :) MI za sada od mesa samo teletinu klopali.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.3.2015 0:36:45
|
|
|
|
yyyyy
|
Pa baš je teško naći domaće! Koliko puta meso nedeljno,3-4?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.3.2015 8:48:07
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: yyyyy Hej,Degu,naravno da je zdrav ako u njega ne ubace skrob da bi dobili na gustini,kao u Granice mlekari što se radi,e sad ne znam šta rade drugi,pa ga zato ne bih ni uvodila,možda kasnije kad počnemo s presnim voćem,pa da pravim voćni jogurt. Nego,mi smo buckavi,10 kg,pa uopšte malo izbegavam skrobne namirnice,mada za večeru često imamo proso,ovas,palentu... E pa strašno ako se time bave
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.3.2015 11:47:42
|
|
|
|
QueenJ
|
Hej,Degu,naravno da je zdrav ako u njega ne ubace skrob da bi dobili na gustini,kao u Granice mlekari što se radi,e sad ne znam šta rade drugi Strašno, ko zna šta sve mi unosimo u sebe... Da, kaka hoće da smrducka baš od mesa. Kada je E. kakila prvi put posle mesa, to je smrrrdelo, ljudi moji, ja se već pripremila da je do pola leđa, kad ono-klikerčić. Ja dajem 3 puta meso+3 puta žumance+1 povrće sa pirinčem ili tako nešto, da je "drži". Kada dođe riba na red, planiram taman 3 meso (piletina, teletina, ćuretina)+1 riba+ 3 žumance. Dobar plan, a?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.3.2015 11:51:11
|
|
|
|
mama krava
|
Kraljice riba ti potpada po d meso, pa je možda bolje da je zarotiraš u ta 3 mesna dana koja već imate, a da ti bar jedan dan bude bez mesa i jaja, tj samo povrće i žitarice, npr..... Ne moraju svakoga dana da jedu meso/jaja!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.3.2015 13:54:09
|
|
|
|
dunja RR
|
Mi danas klopali karfiol (prvi put), teletinu i bundevu, sa malo crvenog luka i maslinovog ulja, kašika pavlake. Završili smo juče sa 1/4 žumanceta, u nedelju sledi 1/2, taman da do tada uvedemo karfiol.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.3.2015 15:25:05
|
|
|
|
QueenJ
|
Bas sam glupa ispala, hihi. Da. Ima logike.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 8:34:09
|
|
|
|
ivaMark
|
Zvanicno pripadamo ovoj temi, juce smo napunili sest meseci a tek pre neki dan poceli da klopamo i to neslavno. Nesto ni sporo to ide, doduse tek je juce cetvrti dan bio kako rucka nesto a da nije moje mleko. Mozda da promenim rucak, dajem mu mlecne pirincane pahulje a mozda i previse ocekujem za pet dana
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 8:38:24
|
|
|
|
World
|
Mi smo poceli sa pilecom supom i sasvim je dobro prihvatio. Pa kasnije supa i povrce, pa onda i meso. Sve sto ubacim u supu se fino pojede, a vocke bas nesto i ne prolaze toliko dobro.. mozda i njih da probam ubaciti u supu Od zitarica probao juce proso (sa sljivom) i covjek nije kakio citav dan...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 8:41:00
|
|
|
|
ivaMark
|
World, koliko je imao kada ste poceli sa uvodjenjem? Bas cudno da od sljive nije kakio
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 8:43:02
|
|
|
|
World
|
Tacno 6 mjeseci. Eto i ja se cudim bas, danas cemo krusku na meni pa cemo vidjeti.. mada se stvarno supica pokazala najboljom i u tom pogledu..
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 9:52:23
|
|
|
|
degu
|
nas je žumance skroz usporilo al dobro, stićemo sve. I mi sad uvodimo karfiol, pa ćemo brokoli, pa blitvu i boraniju
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 10:17:35
|
|
|
|
mika79
|
Mamice i mi vam se pridružujemo. Danas prvi put jedemo proso sa pečenom jabukom sam mislila da mu dam, nadam se da će mu se dopasti. Od kada mogu da dajem sveže voće? Vadili smo krv hgb je 122 ali su eritrociti u manjem broju od potrebnog dr predlaže da pojačamo ishranu bogatu gvoždjem. Šta bih mogla da uvedem sada a da je bogato gvožđem? Počela sam da dajem meso piletinu sledeće nedelje ću mu uvesti junetinu. Dr predlaže i da uvedem mlečne proizvode i grašak meni je rano za grašak a neznam da li je rano za mlečne proizvode?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 11:26:45
|
|
|
|
degu
|
miko mozes cveklu,od piletine batake i krilca,sveze voce mozes odmah. Po meni je rano za grasak pogotovo.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 11:29:16
|
|
|
|
Mala Elena
|
Mko, za mlecne proizvode i grasak mislim da jeste ali i za cveklu... uzmi proso i forsiraj batak i teletinu, junetinu...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 12:09:06
|
|
|
|
mika79
|
Degu, Mala Elena hvala, samo da javim da je proso sa pečenom jabukom prošao odlično, pojeo je više nego što sam se nadala I ja mislim da je rano za grašak i mlečne proizvode, sačekaću sa mlečnim do 7 a sa graškom i duže. Znači može cvekla super.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 13:38:49
|
|
|
|
imperial
|
Mi smo juce uveli grasak,super smo prosli,mi cveklu odavno uveli,ali kao sok,pijemo je,stigla nam i sveza blitva,jupi,ma sve ruckamo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 13:43:16
|
|
|
|
QueenJ
|
Mislim da je za cveklu rano. A mlečne proizvode jedemo već neko vreme. Prvo smo uveli kis. mleko, pa jogurt, pa pavlaku. Sve to prvo uz palentu. Sad rado klopa jogurt sa pahuljicama. Juče je probala mladi sir, domaći, vrrrlo sam joj malo dala, oduševila se, pa sve to propratila sa komadićem hleba. Jeste li pravili poparu?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 14:15:11
|
|
|
|
imperial
|
A sto mislis da je rano za cveklu??Mi sa poparom nismo odusevljeni,a i nesto mi nije bas posebna da bi im davala
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 14:36:07
|
|
|
|
QueenJ
|
Tako mi rekoše, generalno to mnogo "obojeno" voće i povrće i da treba prolongirati... Ne znam. Zato se ja uvek posavetujem sa mama ovde. Popara možda jednom u 7-10 dana, čisto da razbijem monotoniju. Mada, ovo otkad mi je prehlađena, forsiram dojenje baš i pu pu, nemamo problema, čak ni zbog prve .
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 15:09:35
|
|
|
|
mama krava
|
Nama je cvekla bila jedna od prvih namirnica!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 15:12:55
|
|
|
|
degu
|
I nama je cvekla među prvima i kombinujem je i sa voćem i sa povrćem, jedino što hoće možda da zatvori pa npr stavim jabuku, cveklu i palentu, jabuka je izvor vitamina c i potpomaže apsorpciju gvožđa, a cvekla je slatkasta i bebe je uglavnom vole, možda ne na prvu loptu, al iz nekog trećeg puta lepo već ručkaju.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 15:21:25
|
|
|
|
QueenJ
|
Eto... Sto ljudi, sto ćudi... Znači i to da ubacujemo u jelovnik? Ja ne volim cveklu, inače, pa sam tu informaciju verovatno zbog toga tako olako prihvatila. Hvala!
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.3.2015 18:49:59
|
|
|
|
jeca87
|
Imate li neku tablu po kojoj idete sa namirnicama ? Vidim da se vasa ishrana u nekim stvarima razlikuje od table po kojoj ja idem. Npr grasak je od 6 mes, cvekla od 7 mes, bundeva od 4,5...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
DEČAKOVA PIŠADa li se vašem sinu zalepila kožica na piši?Da (
35%)
Ne (
42%)
Ne, jer je obrezan (
12%)
Drugo (navesti šta) (
12%)
Ukupan broj glasova: 95Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!