Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.2.2015 14:44:56
|
|
|
|
ishler
|
Tako sam i ja sa starijom...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.2.2015 16:26:23
|
|
|
|
jeca87
|
Ja sam večeru uvelela sa punih pet meseci. Prvo je jeo pirinčanu kašicu za ručak, a kada sam počela sa povrćem, pirinčanu kašicu sam prebacila za večeru. Tako nam rekla dr iz doma zdravlja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.3.2015 12:51:38
|
|
|
|
jeca87
|
Sa čim kombinujte proso, kinou i heljdu i za koji obrok dajete?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.3.2015 13:40:17
|
|
|
|
yyyyy
|
Za doručak sa voćem za evečeru sa mlečnim proizvodima,ponekad i u ručak ako ne sadrži pirinač ili krompir.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.3.2015 14:03:02
|
|
|
|
yyyyy
|
Inače,da pozdravimo sve mame,drugare i drugarice! Imamo 7.5 meseci.Od čvrstih obroka ručak i večeru,povremeno i voćnu užinu jednu i sikimo uz to još 5-7 puta na dan.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.3.2015 15:10:04
|
|
|
|
jeca87
|
Nemamo još doručak, a ni mlečne proizvode :) Može sa povrćem za ručak. Koliko količinski smem da dam?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.3.2015 16:54:25
|
|
|
|
yyyyy
|
Pa zavisi koliki vam obrok treba i šta staviš od povrća.Ja dodam dve supene kašike prosa sa povrćem da se kuva raznim,pa kad to na kraju izblendam imamo oko 200g ručka. Ali znači ne stavljam ako već kuvam krompir,pirinač,jer mi to služi da malo zasitim obrok,povrćke same nas kratko drže,nismo još uveli meso.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.3.2015 17:13:36
|
|
|
|
jeca87
|
I nama je baza krompir ili pirinač, pa onda dodam još neko povrće. On ne pojede toliko, možda 100 g. I brzo ogladni, a neće više da pojede.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.3.2015 17:47:44
|
|
|
|
yyyyy
|
Mi pirinač slabo,pošto se ne izblenda skroz,pa pljuje gromuljice,a od krompira ima gasove,pa tako dodajem proso,nekad palentu,nekad pirinčane pahuljice... Vi ste još manji,odlično je 100g i ne treba da širi želudac ne znam ni ja koliko. Dete kad neće više lepo stavi do znanja. Uostalom,treba mesta i za mlekce !
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.3.2015 17:50:18
|
|
|
|
yyyyy
|
Eh,izvini,tvoj tiker broji do rođendana,sad vidim! Pa,koliko hoće neka jede,zna dete sebi meru. Još bolje,češće a manje.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.3.2015 18:17:25
|
|
|
|
jeca87
|
Nego šta, nego zna. Smrkne se, okreće glavu na stranu i neće da otvori usta. I tada je kraj, a i ne silim ga. Njemu su u početku smetale gromuljice od pirinča, sada ne,navikao je.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.3.2015 19:24:51
|
|
|
|
yyyyy
|
Kod nas prolazi krupno iz ruke,kao banana,ali ako u kašičici ima nešto zrnasto,to se odmah pljuje
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.3.2015 19:37:50
|
|
|
|
jeca87
|
Hihihihi, i on je prvo bananu krupnije jeo, pa je posle i pirinač prihvatio. Mali prevaranti
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 1.3.2015 20:26:57
|
|
|
|
yyyyy
|
Onda da se nadam i ja!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 2.3.2015 13:53:00
|
|
|
|
imperial
|
Evo i ja da mahnem drugaru
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 2.3.2015 17:38:16
|
|
|
|
yyyyy
|
Hej,i mi vama i ljubimo vas Pitanjce za mame koje su uvele mlečne proizvode:kad ste počele sa puterom/maslacom i koristite li neki poseban? Ponekad dodam malo maslinovog ulja u povrće,pa me interesuje i za maslac. Od mlečnog za sada smo probali kiselo mleko i pavlaku,sir nismo,jogurt ne planiram ni da nudim.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 2.3.2015 17:42:59
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja sam maslac nešto pre 8 meseci, ali mislim da može i ranije. Pored njega smo samo još pavlaku i kiselo, i to dajem masnije. A što ne jogurt, ja sam mislila da je ok? Planirala sam posle karfiola i brokolija jogurt ..
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 2.3.2015 17:50:07
|
|
|
|
degu
|
Dunjči mislim da ti je jogurt potpuno ok. Mi ćemo sutra konačno karfiol ili brokoli da probamo
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 2.3.2015 18:11:26
|
|
|
|
yyyyy
|
Šta znam,kažu pun je skroba...mada kad se razmuti kiselo mleko dođe kao jogurt,šta znam...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 3.3.2015 9:39:19
|
|
|
|
QueenJ
|
IZVORNA PORUKA: yyyyy Inače,da pozdravimo sve mame,drugare i drugarice! Imamo 7.5 meseci.Od čvrstih obroka ručak i večeru,povremeno i voćnu užinu jednu i sikimo uz to još 5-7 puta na dan. Mi imamo ukupno 6-8 obroka u 24h. Naš jelovnik otprilike izgleda ovako: 6h-rani jutarnji podoj 9h-doručak (palenta, pirinač, pahuljice na razne načine) ili podoj 12h-voćna užina (a ako joj dam voće u nekoj kombinaciji u doručku, onda podoj) 15h-ručak (povrće i meso ili žumance) 18h-večera (pirinčane/kukuruzne... pahuljice ili neki sličan mlečni obrok) 20h-podoj pred spavanje Po potrebi između obroka (.), voda, čajić, sokić... Morala sam da pojačam čvrste obroke jer mi je mleko drastično izgubilo na kvalitetu.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 3.3.2015 9:55:18
|
|
|
|
World
|
queen, da nije previse cak 4 obroka za 7 mjeseci?? kako si zakljucila da joj mlijeko nije dovoljno, ne postoji ''nekvalitetno'' majcino mlijeko... inace, mi smo jos na jednom cvrstom obroku..
< Poruku je uredio World -- 3.3.2015 9:56:28 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 3.3.2015 10:07:56
|
|
|
|
QueenJ
|
Obično je 3+3 obroka. Ja nisam žurila sa uvođenjem čvrste hrane, toliko da na poslednjem savetovalištu dobismo i grdnju koliko namirnica nismo uveli. Sad smo dosta toga probali. Lepo je prihvatila i zaista lepo jede. A mleko mi je postalo dosta vodeno. Prvo, dobila je samo 500g za mesec i po dana na poslednjoj kontroli, potom, počela je da se budi svaku noć na 2-3h, što nije nikada i poslednje, kada se izmazam, mleko je kao obojena voda, a pre je bilo baš gusto i imalo onaj masan sloj. Sad-ništa. Kao da je neko sipao par kapi mleka u vodu. I to sam se izmazala posle podoja, dakle, nije prednje mleko...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 3.3.2015 13:31:11
|
|
|
|
imperial
|
Takodje mislim da je svako majcino mleko kvalitetno,samo se ono menja iz meseca u mesec,a sve prema potrebama deteta,a sto se tice napredovanja i mi smo veoma malo napredovali na poslednjoj kontroli sto je sasvim i normalno jer smo mnogo aktivniji i vise se trosimo...Da li treba deci odredim koliko vode mogu da popiju u toku dana ili ne,posto pijemo bas dosta tecnosti,negde oko pola litra dnevno,da li je to previse??
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 3.3.2015 13:51:41
|
|
|
|
QueenJ
|
I ja sam tako mislila, zato i nisam žurila sa čvrstom hranom, ali, ljudi, meni dete bilo stalno gladno...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 3.3.2015 15:56:07
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: imperial Takodje mislim da je svako majcino mleko kvalitetno,samo se ono menja iz meseca u mesec,a sve prema potrebama deteta,a sto se tice napredovanja i mi smo veoma malo napredovali na poslednjoj kontroli sto je sasvim i normalno jer smo mnogo aktivniji i vise se trosimo...Da li treba deci odredim koliko vode mogu da popiju u toku dana ili ne,posto pijemo bas dosta tecnosti,negde oko pola litra dnevno,da li je to previse?? Potpuno se slažem!!! Što se tiče tečnosti ja nudim vodice, ona malo popije, ali u principu dosta sisa, tako da ne znam jel previše. Ako im ne ometa ishranu valjda nije. yyyyy jogurt je fermentisani mlečni proizvod, ne sadrži skrob, već je prilično zdrav kao i kefir, probiotik. Skrob je u žitaricama, krompiru, šargarepi,bundevi...Ja baš žalim što mi ne smemo mlečne proizvode jer je moja devojčica alergična na proteine kravljeg mleka.
< Poruku je uredio degu -- 3.3.2015 15:58:25 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Ime za devojcurkapisuljicaLana (
37%)
Hana (
31%)
Tara (
33%)
Ukupan broj glasova: 104Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!