Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.2.2015 20:07:02
|
|
|
|
dunja RR
|
Pari, može sa vodom ali je otužnog ukusa, pa je velika verovatnoća da mu se neće dopasti. Ja sam skuvala jabuku, pa je izvadila i u toj vodici posle skuvala griz i klopao je. Drugi dan sam dodala jabuku i bananu. A jedan dan sam i griz sa kiselim mlekom dala.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.2.2015 20:14:29
|
|
|
|
pari
|
Hvala dunja! Kad ste uvodile kiselo mleko, pavlaku, jogurt?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.2.2015 20:17:08
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: Jole84 Dunjči to ti nije loša ideja, daš mu tu vodicu kao sok da popije? M baš voli sokove, a ja izbegavam da joj dajem baš stalno, a tako bih mogla, što da ne. Jolence, moj S vodu neće nikako, ali NIKAKO, popio je od kako se rodio možda ukupno 200 ml. A ovako, vodu u kojoj je skuvana voćka (jabuka ranije, a od danas kruška) baš voli. Bude kao blagi sokić-kompot. Probaj :) U prethodna dva dana počeo vodu, od kako jede kašicu sa bundevom i mesom. Malo vode, malo kašice, ja zadovoljna. Konačno hoće vodu
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.2.2015 20:20:28
|
|
|
|
dunja RR
|
Pari ja sam kiselo mleko sa 7.5 a pavlaku nekih 10 dana posle toga. Jogurt još nismo, planiram uskoro.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.2.2015 20:21:29
|
|
|
|
ishler
|
Pari ja sam prvoj cerki sa 7m,a sto se tice formiranja obroka sa starijom sam stvarno sve po ps,uvodila po 4-5dana.Prvo rucak formirala,pa dorucak pa veceru.Ona je mrljavila u pocetku a kasnije sve jela,i dan danas super jede. A mladja od prvog dana lepo jede videcemo za kasnije,zato ne znam kako da joj formiram deluje mi da je gladna non stop bi da sisa.
< Poruku je uredio ishler -- 17.2.2015 20:22:54 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.2.2015 23:23:12
|
|
|
|
QueenJ
|
Mi uveli pileće belo meso i nešto kao malo gluten probali... Sad je na redu žumance.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.2.2015 23:27:59
|
|
|
|
Jole84
|
Dunjči super za vodu pu pu Izgleda je ožedneo konačno srcko mali Vidim i ti si nešto od začina uvela? Ja još nisam. Možda joj sutra malo peršuna stavim. Queen nek je sa srećom žumance ja sam se nekako njega najviše plašila tj alergijske reakcije, al fala Bogu savladasmo ga bez problema. Mi smo prvo isprobali svo meso, pa tek onda žumance.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 18.2.2015 9:19:32
|
|
|
|
QueenJ
|
Svi iz okoline su uvodili tim redom, a i pedijatar je tako preporučila. Ja nešto uopšte nemam strah od uvođenja novih namirnica. Nisam ih čak ni uvodila ono skroz po propisu. I svašta hoće da proba, ja joj dam da lizne.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.2.2015 0:14:21
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja sada izbegavam voće da dajem popodne i uveče, a vidite ovaj tekst, piše da voće nikako ujutru, već samo između 17-18 KLIK Kada sam se spremala za VTO, moja doktorka mi je pričala isto što i Ana, vože nikako ujutru zbog brzih šećera. I šta je sada ispravno, pojma nemam ..kada vi dajete voće bebama?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.2.2015 8:32:21
|
|
|
|
branki*
|
svasta..pa,kako covek sad da radi ja sam voce davala pre podne uvek..tako su mi rekli da treba.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.2.2015 9:03:42
|
|
|
|
degu
|
Ja dajem ujutru i ja sam čitala svašta, da se voće daje samo jer ako se kombinuje sa žitaricom zapravo truli, ne vari se, ne iskorišćava se...nemam pojma više, znam da ona meni samu voćku neće da pojede pa je moram kombinovati sa žitaricom. Ovo su čini mi se principi hrono ishrane a ne vodim se njima ni za sebe. mi za sad jedemo voće i žitarice ujutru, za ručak povrće i meso ili povrće u supici ili sa maslinovim uljem. I dalje ne znam šta ću za večeru kad dođe vreme
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.2.2015 9:11:10
|
|
|
|
pari
|
Da,ovo je po hrono ishrani...razna su mišljenja... Ja mu dajem voće ujutru, uglavnom samo voće bez žitarica.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.2.2015 17:17:27
|
|
|
|
QueenJ
|
Mi uveli žumance, tj. 1/8, 1/4 i 1/2. Sad smo na ćurećem belom mesu. Slabo mi jede u poslednje vreme. Ili se meni čini... Lepo spava. Mislim da je užasno muče zubi. Mi isto ujutru voće u raznim kombinacijama. Dala sam joj i palentu sa kis. mlekom. Nije nešto oduševljena. A što se večere tiče, ako ne sisa, uglavnom je to pirinčana/kukuruzna kašica.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.2.2015 17:36:42
|
|
|
|
dunja RR
|
Mi smo jutros 1/8 žumanceta, pa ćemo da ponovimo u sredu.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.2.2015 18:09:11
|
|
|
|
milicicak
|
Ja sam voce davala kao uzinu, najcesce cisto, ponekad sa keksom. Nisam kombinovala voce i zitarice nikad, zitarice sam uvek davala sa mlekom. Voce od pocetka jede oko 11 i oko 16, nikad kasnije od 17, tako nam je pesijatar savetovala. Zumance smo uveli za nedelju dana, i za to vreme nista drugo nisam uvodila. Prvo je probala zaprljanu kasicicu, pa 1/16, pa 1/8, pa 1/4, pa 1/2, pa 3/4, pa celo. Kombinovala sam ga sa palentom i pirincem sa mlekom, za dorucak ili veceru.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.2.2015 20:14:25
|
|
|
|
QueenJ
|
Da, probali smo i miks psenicne, ovsene i jecmene pahuljice. Mmm...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.2.2015 21:36:38
|
|
|
|
ishler
|
Mi smo uveli pirinac,krompir,sargarepu,tikvicu,bundevu i jabuku.Mislila sam palentu ali pise gluten u tragovima.Sta bi moglo jos od povrca?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.2.2015 21:51:42
|
|
|
|
QueenJ
|
Možeš slobodno već i karfiol i brokoli. Ja sam joj u tom periodu ubacivala u mešavinu povrća i malo celera i luka. Trunka luka da toliko ukusa, da je to neverovatno!
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.2.2015 21:57:47
|
|
|
|
Mala Elena
|
Queen, kad smo kod luka, ja ga jos nisam uvela ne znam kako ce prihvatiti pa odlazem. A bas sam smor, bice detetu ukusnije sigurno, sto kazu : " Sto vise luka , to bolji rucak "...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.2.2015 22:05:53
|
|
|
|
QueenJ
|
Ja ga, lično, ne volim. Ovde sam baš negde pročitala, pa rekoh da probam. Prvo sam ubacila trunčicu, pa sam povećala količinu. Fantastično je. Toliko ukusnije, da nemam reči. Probaj.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.2.2015 14:27:32
|
|
|
|
ishler
|
Queen hvala,uvela sam danas blitvu,pa cu brokoli,mislila sam na njega ali se plasim da ne bude tezak za stomacic.Inace ne znam kolika je kolicina dovoljna ja to nikada nisam merila ni sa starijom,ali danas rekoh hajde radoznalosti radi da izmerim i ona pojede nekih 100g u cugu i to je to,inace jede nekih 20tak dana.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.2.2015 14:33:39
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja sam izgleda uspela da dođem do do domaćeg pilećeg, videću ... danas mi ujna reče da će proveriti, njen komšija izgleda ima par komada. Kaže malo mesa imaju, žilavi, ali nema veze, za početak bi mu to dali, dobro izblendam, i sve ok.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.2.2015 19:03:10
|
|
|
|
QueenJ
|
Ishler, ni ja nikada nisam merila količinu koju pojede. Znam otprilike dokle joj sipam u činijicu iz koje jede... Dunja, super!
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.2.2015 20:06:48
|
|
|
|
jeca87
|
Ćao mame. Novi smo na forumu. Sutra bebac puni 6 mes, pa cu vas verovatno smarati ovih dana. Da pocnem odmah Kada ste i koje meso prvo dale?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.2.2015 20:21:09
|
|
|
|
dunja RR
|
Jeco dobrodošla :) Ja sam prvo teletinu jer sam imala domaću, ali bih dala prvo piletinu da sam i nju imala domaću.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?