|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
11.2.2015 10:47:20   
pari
Baka od mm je na selu i ima koke i piliće pa tako imamo meso...
Možda probati u organskim prodavnicama ili pijacama...npr.ubloku 44 ima vikendom pijaca organske hrane...pošto sam blizu,mogu da vidim u subotu pa da vam javim...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 2126
11.2.2015 12:54:10   
lilipolip
Ciklama, meni je bebac u ovom periodu jos uvek sisao preko noci, nisam htela da mu ukidam tako da je pio u toku noci i negde oko pola 7. Budio bi se u osam i posle jedno pola sata bi dobio mlecni dorucak.

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 2127
11.2.2015 13:41:53   
imperial
E sad da me posavetujete, kada vam bebe ustaju a kada doručkuju? I koliko, ako uopšte piju mlekce noću, koliko piju?

Mi se budimo oko osam,presvlacimo se i onda pijemo mleko,popijemo oko 150ml mleka,tad im spremam hranu i negde oko 11-11 i 30 je rucak,a nocu se veoma retko budimo i uglavnom popijemo par gutljaja sokica ili caja i to je touser posted image

(odgovor članu lilipolip)
Direktna veza do poruke: 2128
13.2.2015 3:00:57   
dunja RR
Pari ako možeš, pitaj za cene piletine.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 2129
13.2.2015 3:04:25   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: milicicak

I mozes da mu das taj good night sa ovsom ujutru ali ja bih mu gluten prvi put dala u cistom obliku: skuvas griz i dodas mleko (ad ili svoje) pa mu das par kasicica da proba.

Poslušala sam te draga, samo nisam mleko prva dva puta ali ću danas. Pre dva dana sam skuvala jabuku pa izvadila voće i u toj vodici skuvala griz (našla na RR recepr od LO), klopao je, ne baš nešto sjajno ali jeo je. Juče sam griz i kiselo mleko, jeo iz dva puta, prvi put traljavo a drugi put sve smazao i danas ću sa AD mlekom da mu napravim. Tako da eto, uvedosmo i gluten :)

Za vikend uvodim maslinovo ulje, kupila sam ekstradevičansko.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2130
13.2.2015 4:56:40   
Ana RR
Mi smo svojevremeno piletinu nabavljali kod prijatelja tj kod roditelja naših prijatelja. Tada sam prvi put posle mnogo vremena videla da belo meso uopšte nije belo user posted image to su pilići koji su bukvalno pušteni da šetaju napolju, nisu nikad hranjeni koncentratom. Meso je dosta žilavo baš zbog toga. Tada sam Marku davala i džigericu, nikad nisam onu iz prodavnice. Kod njih smo nabavljali i ćuretinu i domaća jaja. Na žalost, oni to ne prodaju nego su čuvali za unuke i uvek odvajali i za Marka.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2131
13.2.2015 11:28:46   
QueenJ
Baš dobar recept za kuvanje griza. Otvorili ste mi oči. user posted image
Sad kad sam se iole pohvatala sa čvrstom hranom, imam nedoumicu oko ad mleka. Moram da kupim, a ne znam koje, pošto su moje zamrznute rezerve na izmaku. Koje vi koristite/preporučujete? Znači, to mi treba samo za kašice, još uvek dojim.

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2132
13.2.2015 11:30:53   
branki*
queen,ja sam koristila NAN i super sam zadovoljna.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2133
13.2.2015 11:33:04   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: branki RR

queen,ja sam koristila NAN i super sam zadovoljna.

i ja sam isto!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2134
13.2.2015 12:24:42   
degu
hm a ja bih trebala sa mojim da pravim a nema sanse da se izmuzem,bas sam probala i to mi sad nikako ne ide. Sto se tice piletine,nemam domacu, vec koristim istu ovu koju mi jedemo,narucujemo od istih ljudi godinama. I seljaci svi hrane koncentratom,krkaju onaj zivimicin,tako da se slabo sta moze nazvati domace. Uglavnom joj dajem krilca i batak,a belo meso i dzigericu necu u skorije vreme dati. Sledece planiram blitvu, zumance. Inace slane kasice prihvata super,vocne slabo jako.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2135
13.2.2015 13:53:20   
dunja RR

Degu, a kod nas obrnuto, voćne klopamo super, a slane, tj. povrće i meso i ne tako sjajno, ali kiselo mleko i pavlaku tamanimo (više voli sa prosom nego sa palentom), tako da bar nešto od slanih voli.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2136
13.2.2015 14:02:47   
milicicak

IZVORNA PORUKA: degu

hm a ja bih trebala sa mojim da pravim a nema sanse da se izmuzem,bas sam probala i to mi sad nikako ne ide.

Degu, ja nikad nisam uspela da ostavim dovoljno mleka za kasice. Uvedi Alernovu.
I ja sam kasice od zitarica uvek i iskljucivo kombinovala sa mlekom (Alernovom u nasem slucaju). Jes bila patnja da je uvedemo ali se isplatilo.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2137
13.2.2015 16:23:56   
degu
sve je izbegavam ni sama ne znam sto, razmisljala sam bar polovnu pumpicu da kupim,da probam. I skupa mi je alernova. Koliko traje pakovanje ako se koristi za 1 obrok? U svemu ovome nam najvise fali pavlaka,jogurt,sir. Uopste ne znam sta bih joj za veceru. Jos smo na 2 obroka.

Direktna veza do poruke: 2138
13.2.2015 16:34:40   
milicicak
Znam da ti fali mlecno, zato i pominjem Alernovu. Nemam pojma, koliko se trosi ako se koristi za jedan obrok, nama je islo u proseku 4 kutije mesecno dok je bila tako mala. Sad smo na 3 otprilike ali se ja trudim da ima minimum 180ml Alernove dnevno. Ne znam odakle si, ali ubedljivo je najjeftinija u Apotekarskoj ustanovi Beograd, kosta 1860 din. Mozda mozes da je nabavis iz Madjarske, tako je Tash cini mi se nabavljala. I da ne zaboravim, na trzistu u Srbiji postoji samo Allernova AR, mislim da u Madjarskoj moze da se kupi i obicna Allernova ali me nemoj drzati za rec.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2139
14.2.2015 14:09:02   
degu
Mico mislila sam više mi fale kiselo mlečni proizvodi nego samo mleko, ovako mi se njen jelovnik čini baš siromašan, mada verujem da je njoj to sve super user posted image Ja sam iz Vrbasa, nemam pojma koliko je ovde, videla sam da je u Aksi preko 2000, baš je skupa. Videćemo, kontam malo ću kombinovati biljna mleka, malo ako uspem moje, malo alernovu i preguraćemo user posted image

Direktna veza do poruke: 2140
14.2.2015 14:23:17   
milicicak
Znam da ti fale kiselomlecni proizvodi ali veruj mi to je samo zbog tvojih navika u ishrani :) Alernova ti je pored tvog mleka jedina zamena za njih. Naravno da cete uspeti da se iskombinujete samo ja moram opet da naglasim da biljna mleka nisu nutritivno dovoljno dobra zamena za Alernovu ili mamino mleko za bebe ispod godinu dana, njima treba ono sto ima u mleku i mlecnim proizvodima (mast, proteini i kalcijum). Proteine i mast ces lako da nadoknadis iz drugih izvora, kalcijum ide malo teze. Imas i opciju kupovnih biljnih mleka koja su obogacena kalcijumom ali ti se to finansijski ne isplati, kad se izracuna cena po litri dodje 10-20 din jeftinije od Alernove.
Jbg, znam da sam dosadna sa kalcijumom al je to meni nekako glavna briga u ishrani...
I veruj mi bebi uopste nije dosadno i jednolicno, tebi se samo cini :) mi smo u jednom trenutku spali samo na jabuke, brokoli, karfiol, tikvicu, gluten, palentu, meso i jaja i ja kukala nutricionisti kako vise ne znam sta da izmislim da kuvam i kako mi dete ne dobija sve sto treba, zena me pogledala i rekla da ne budalim i da joj nista ne fali. A sto je najludje, mini buba se u tom periodu ubijala od jela :)

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2141
14.2.2015 14:28:27   
degu
user posted image ma da, ona ne zna za bolje i ručka makar svaki dan bilo isto. Ma ja kontam uz ovih beskonačno mnogo podoja da joj neće faliti ništa, planiram da je dojim možda i do 2 godine. Nisam mislila da mi biljna mleka zamene moje, već ono čisto da joj nešto spremim malo drugačije, npr pirinač u ovsenom mleku, ili ovsene pahuljice u pirinčanom mleku user posted image da prespem iz šupljeg u prazno

Direktna veza do poruke: 2142
14.2.2015 14:39:07   
milicicak
I ja sam kuvala pirinac u ovsenom mleku :) i palentu u pirincanom :) al mali smarac to nije hteo da jede. U stvari, ona nije htela da jede nista sto je sadrzalo biljna mleka u prahu ni puding, ni pahuljice NISTA. A tecna biljna mleka kostaju po litri priblizno kao Alernova a moraju mnogo brze da se iskoriste pa je meni s te strane Alernova bila i jos uvek je isplativija.
I samo nek neko proba da mi kaze da deci mozes da podvalis hranu u necemu drugom, odmah cu da mu posaljem ovaj moj detektor pa nek proba user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2143
14.2.2015 14:45:54   
degu
user posted image
ma ja sam mislila da pravim a valjalo bi možda uvesti alernovu u slučaju nužde, možda joj je lakše podvaliti sad kad je mala nego kasnije kad proradi detektor user posted image

Direktna veza do poruke: 2144
14.2.2015 21:46:45   
pari
Je l' može meso i žumance da se uvodi uporedo ili bolje prvo meso par dana pa žumance?

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2145
15.2.2015 1:48:29   
dunja RR
Apropo one piletine za koju vas smaram KLIK
Čime li je pune user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 15.2.2015 1:49:17 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2146
15.2.2015 1:55:59   
Ana RR
Jao Dunja user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2147
15.2.2015 10:24:17   
degu
IZVORNA PORUKA: dunja RR

Apropo one piletine za koju vas smaram KLIK
Čime li je pune user posted image

katastrofa :(

Zato bolje kupiti i od seljaka koji ih hrane koncentratom pa par nedelja pred klanje ih "čiste" nego u prodavnicama user posted image

< Poruku je uredio degu -- 15.2.2015 10:25:33 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2148
15.2.2015 10:39:34   
mika79
Pari mi još nismo stigli do mesa ali mislim da treba prvo uvesti meso pa tek onda žumance, bar bih tako ja ali javice se neka iskusnija mama.
Za snimak mogu samo da se zapitam šta mi jedemo?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2149
16.2.2015 18:18:10   
dunja RR
Današnji ručak - teletina, bundeva, tikvica, šargarepa, krompir, kuvano sa crvenim lukom i na kraju dodala još i maslinovo ulje i njam, sve je pojeo, sporo, ali pojeo. Traljavo jede meso, ali bolje je nego ranije, sada kada sam dodala i bundevu + izmiksano sa novim štapnim mikserom. Napravila sam za danas i sutra.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 2150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here