|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
1.2.2015 23:53:21   
Jole84
Dunjči to ti nije loša ideja, daš mu tu vodicu kao sok da popije? M baš voli sokove, a ja izbegavam da joj dajem baš stalno, a tako bih mogla, što da ne.
Queen ne znam što se tiče sikenja, možda ide drugačije, mi smo na ad mleku pa sam svaki obrok uvodila pojedinčano, prvo doručak, pa onda ručak i sve tako dok skroz ne izbaci mleko za taj obrok, tek posle 3 meseca ona ima sva 3 obroka.

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2076
1.2.2015 23:59:07   
dunja RR

Ivanče, e pa jesam, ranije, za doručak, koji je bio u 13 jer je gospodin produžio spavanjac user posted image Pa je uz Đokovića papao krušku.

I kakio je dva puta, lepo, baš kao što kažeš :)

Pisale ste ovde da voće ide za doručak, pa tako forsiram, osim one mlečne kašice sa jabukom Good night, Hippove, ona ide uveče.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2077
2.2.2015 0:00:56   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Jole84

Dunjči to ti nije loša ideja, daš mu tu vodicu kao sok da popije? M baš voli sokove, a ja izbegavam da joj dajem baš stalno, a tako bih mogla, što da ne.

Jolence, moj S vodu neće nikako, ali NIKAKO, popio je od kako se rodio možda ukupno 200 ml. A ovako, vodu u kojoj je skuvana voćka (jabuka ranije, a od danas kruška) baš voli. Bude kao blagi sokić-kompot. Probaj :)

< Poruku je uredio dunja RR -- 2.2.2015 0:01:46 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2078
2.2.2015 0:15:37   
Jole84
I moja kumica ima taj problem sa vodom, baš ću da joj kažem da proba. Njena mala isto kao Sava, samo siku i ništa joj ne treba drugo user posted image
Jel si mu ti beše uvela avokado? M je do sad probala jabuku, krušku, šljivu, kajsiju, breskvu i bananu, ne znam šta još smemo od voća da uvodimo? Sveki izvadila neke višnje tj. sok od višanja ali bez šećera, ne znam smem li da joj dam da proba?

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2079
2.2.2015 10:23:54   
QueenJ
Ne znam ni ja.user posted image Ali ja slusam nju i njene potrebe. Uvodimo namirnice, ali ne zurimo sa formiranjem obroka. Tek je skoro prestala da trazi (.) posle kasice.

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2080
2.2.2015 10:41:42   
Mala Elena
Ne znam Jole...prvo se daje sok ali pitanje je da li je ona jos nesto dodavala osim same visnje . Pokusaj prvo par visanja da joj das.

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2081
2.2.2015 14:46:24   
imperial
Mene interesuje zasto ne ide voce posle 17 h,bas sam nesto polemisala sa mm,pa me interesuje??user posted image user posted image

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 2082
2.2.2015 15:04:13   
QueenJ
Voće se ne preporučuje u večernjim časovima jer može izazvati gasove i dijareju, pa je lakše sa time se boriti preko dana. A i ako se uvodi novo voće, ne daj Bože jače reakcije, lakše ju je uočiti tokom dana.

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 2083
2.2.2015 15:29:05   
imperial
Aha,to za uvodjenje novih namirnica znam da treba ujutro,ali mi recimo volimo uvece da poruckamo bananu,pa da vidim do kad najkasnije uvece smem da im dam,mada nam voce nikad nije pravilo problem...hvala...

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2084
2.2.2015 15:33:33   
QueenJ
Svako radi kako želi. Ako dete voli i nema problema, zašto da ne. Mada, opet, banana je teška.

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 2085
2.2.2015 23:38:30   
moja ciklama

IZVORNA PORUKA: dunja RR
Pisale ste ovde da voće ide za doručak, pa tako forsiram, osim one mlečne kašice sa jabukom Good night, Hippove, ona ide uveče.

Meni ta kašica pravi grudvice, ne rastopi se u kompaktnu masu kao Milupine!user posted image
A vama?

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2086
3.2.2015 11:04:19   
degu
Dunja svaka čast za Savu, meni T hoće da povrati od sveže jabuke, čak i od kuvane al nju proguramo. Za sad joj više prijaju slani obroci. Što se tiče vode, jesi probala na čašicu da mu daš? Ja T dajem na malu rakijsku čašu i to joj je zanimljivo i popije sve user posted image doduše možemo računati i da pola prospemo user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 2087
3.2.2015 11:26:20   
pari
Dobra ideja degu!
Ja mu dajem u onoj sippy časi ali nije oduševljen vodom...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2088
3.2.2015 12:35:34   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: moja ciklama

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Meni ta kašica pravi grudvice, ne rastopi se u kompaktnu masu kao Milupine!user posted image
A vama?

Ne mogu da se set_im za Good night, nisam sigurna, ali sam juče pravila Hipp banana-breskva, i bile su grudviće, baš me nerviralo. Milupine su uvek kompaktne, baš kao što kažeš. Ovaj moj mali ipak sve te mlečne voli, i kada su grudvaste, ne bira user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 3.2.2015 12:58:38 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 2089
3.2.2015 12:36:49   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: degu

Dunja svaka čast za Savu, meni T hoće da povrati od sveže jabuke, čak i od kuvane al nju proguramo. Za sad joj više prijaju slani obroci. Što se tiče vode, jesi probala na čašicu da mu daš? Ja T dajem na malu rakijsku čašu i to joj je zanimljivo i popije sve user posted image doduše možemo računati i da pola prospemo user posted image

Dobra ideja za čašicu, probaću :)
Mi smo jutros krkali svežu krušku i jabuku, nije sve pojeo, ali voli, baš halapljivo jede.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2090
3.2.2015 17:30:30   
QueenJ
Juče sam joj dala avokado i bananu. Danas sam u to dodala i jabuku, svežu, da bude malo tečnije. Lepo je njupala. I kakila. user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2091
3.2.2015 19:49:40   
ishler
Da li je neko davao palentu pre 6 meseci ili kukuruzno brasno(koje kukuruzno i kako ga skuvati)?

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2092
4.2.2015 14:10:05   
imperial
Mi jedemo palentu od petog meseca,i bas je volimo,a kukuruzno jos nismo jeli,mada planiram ovih dana da im spremim,da pomesam sa palentom za pocetak,mi volimo palentu sa mlekom user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 2093
4.2.2015 15:05:25   
ishler
Hvala imperijal,ja nisam starijoj do 6,a sada bih dala ranije,ne znam koje se kukuruzno brasno moze kuvati osim palente,napisi mi ako znas,i kako se kuva?

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 2094
4.2.2015 15:59:32   
imperial
Ja cu da im dam projno brasno,samo sitno mleveno,ja spremam tako sto u hladnu vodu stavim brasno(da se ne bi stvarale grudvice)lepo izmesam,dodam malo maslaca i skuvam par minuta,kad je gotovo dodam mleko,moji tako obozavajuuser posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 2095
4.2.2015 21:14:12   
ishler
Hvala imperial

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 2096
4.2.2015 22:39:41   
QueenJ
Je li rano da probamo palentu sa npr. jogurtom, pavlakom, kiselim mlekom...? user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 2097
8.2.2015 19:48:30   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Čitam vas, i pade mi na pamet da vam prosledim svoj recepis za prokelj user posted image
Lenka je to baaaaš volela ( i dan danas voli sve te razne kupusiće)

Elem, lepo očistite prokelj od spoljnih listova, secnete mu onaj "koren" i strpate da se kuva sa šargarepom u začinjenoj vodi - pola kašičice - kašičica kima( ne nadima im se pupica od kupusića). Kad omekša, odvadite ocedite, sperete statak kima, naseckate, pa se sa prethodno na malo maslinovog ulj, ili maslaca, prodinstanim prazilukomili crnim lukom, sve izmeša i uz dodatak vode još malo dinsta da lepo omekne. Na kraju može i sa kiselim mlekom ili pavlakom da se izmeša i kombinuje.

Da li prokelj mogu sada već, imamo 7.5 meseci?

Mi danas uveli pavlaku, Bello ogranic, beše nisam poranila, može pavlaka, jel tako?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2098
8.2.2015 19:52:19   
Sanjica26 RR
Mislim da to ide kasnije kao kupus. Moja knjiga tako kaze.
Mozes spanac i blitvu. Taman si sad uvela pavlaku, pa ce da bude ukusnije.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2099
8.2.2015 20:25:41   
dunja RR

Superiška, hvala ti Sanjice, tačno, mogli bi sada blitvu, imam domaću (Lesicinu) u zamrzivaču.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here