Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.2.2015 22:04:19
|
|
|
|
QueenJ
|
IZVORNA PORUKA: QueenJ Je li rano da probamo palentu sa npr. jogurtom, pavlakom, kiselim mlekom...? Znači, još nam je rano za tu avanturu? Danas je jela kašicu od kruške prvi put. Kupovnu, do duše. Lepo jela i lepo kakila.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.2.2015 13:36:05
|
|
|
|
imperial
|
Po meni nije rano,mi odavno jedemo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 3:15:46
|
|
|
|
dunja RR
|
Pari, Ciklamo, ME, i ostale devojke iz Bg, recite mi molim vas gde kupujete piletinu za bebe? Koliko često bi trebala da mu dajem meso uopšte? Mi smo do sada samo 3 dana jeli teletinu, nije bo oduševljen, u međuvremenu mi crkao štapni pa nisam davala. Da li bi trebala da krenem sada sa žumancetom (za 3 dana punimo 8 meseci)? Znnam da žumance kreće od 7. meseca, nego pitam da li da krećem sada, iako smo od mesa uveli samo teletinu, ili to nema veze jedno sa drugim? Koristila sam pre neki dan one bonove u DM-u, pa uzeh onu hipp kašicu goodnight sa jabukom, a uzeh istu tu good night ali sa jabukom i ovasom. Da li smemo ovas sada (na kutiji piše 6+).
< Poruku je uredio dunja RR -- 10.2.2015 3:42:00 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 9:52:38
|
|
|
|
mama krava
|
Dunja, pošto je Sava dojen možeš da mu uvedeš gluten (ako već nisi), pa tako da možeš da mu daš ovas. A možeš i žumance plako da mu daješ... A što se tiče piletine, ne znam šta da ti kažem, ja imam od mame, a kažu da im neko Carsko pile organsko da se kupi.... http://www.urbanorganicbg.rs/carsko-pile.php
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 11:37:29
|
|
|
|
dunja RR
|
MK, pa to me bunilo, negde piše da ovas sadrži gluten a negde da ne sadrži. Samo S nije isključivo dojen, imao je i jednu dohranu dnevno, ali sisa i dalje, pa ne znam da li ta dohrana ima veze?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 11:41:15
|
|
|
|
mama krava
|
Ma, slobodno mu daj gluten.... Ovas ne sadrži gluten, ali se u obradi žitarica OBAVEZNO kontaminiraju. Ako piše da je bez glutena, onda je ok, ali nema potrebe da se brines, jer već ste stasali za gluten!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 11:42:09
|
|
|
|
degu
|
dunja ja joj dajem pilecu supicu sa povrcem svaki dan, meso samo ponekad. Ima neko pravilo 3 puta meso al mi ovako ruckamo. Zumance isto planiram uskoro,sve trazim domaca jaja. Mozes gluten da mu uvodis pa ces moci tu kasicu. Koliko obroka imate? Jel bolje pajkite? Mi imamo 2 obroka za sad, al jos uvek jako lose spavamo.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 11:59:49
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dunja evo nasa Mina je pisala sve o cvrstoj hrani kod beba, pa pogledaj. Meni je jako znacilo. KLIK
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 12:32:47
|
|
|
|
QueenJ
|
A kako pripremate kašice sa žitaricama, ovsem, npr? Našla sam gomilu recepata različitih i sve me buni. Neko melje, pa napravi brašno, neko spominje neke ljuspice... Trebaju mi provereni recepti.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 13:56:50
|
|
|
|
mama krava
|
Ja koristm ovsene pahuljice I kratko ih natapam ili na blic prokuvam sa vocem I ovaj moj jede tako, a možete da onda ih I malo stapnim problendirate.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 19:33:20
|
|
|
|
dunja RR
|
Joj žene počinjem da se gubim u informacijama Sanjice, hvala ti, pogledala sam, i po tome ispada da ja uveliko kasnim sa glutenom, ako sam dobro razumela? Povrće sam uvela (uvodim) tim redosledom, jedino što mi ovde rekoše da batat batalim. Jel neko davao Batat? Posle bundeve piše sledeći a mi sada uveli bundevu. Zatim, neki kažu blitva ranije neki kasnije, šta uraditi?? Da uvedem ja onda ovas kroz ovu kašicu goodnigt sa jabukom (ali da dajem ujutrU) ili da kupim ovsene pahuljice, tj. već imam OVE jer ih ja koristim, pa ne znam da li one mogu?
< Poruku je uredio dunja RR -- 10.2.2015 19:34:59 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 19:41:17
|
|
|
|
veselicaa
|
Dunja ja sam mojima davala blitvu jer kazu da ima vise vitamina od spanaca.Sto se tice zitarica ne mogu ti pomoci jer sam im davala one koje se spremaju sa vodomNestle, Hippove ili Milupine,ove koje mi jedemo sam bas kasnije uvela.Da li mu vec dajes meso ili planiras tek od osmog meseca?Ja sam pilece uvela odmah posle sestog a kasnije i teletinu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 19:46:28
|
|
|
|
milicicak
|
Dunja, prva stvar Nigde ne kasnis, ima ceo zivot da isprobava ukuse i namirnice, preporuke su tu da daju neki okvir i da se sa nekim stvarima ne bi zurilo. Ti sama diktiraj tempo uvodjenja i izbora namirnica. Batat? Paaa, jel koristite batat inace u ishrani? Ja mislim da je glupo uvoditi i forsirati neke namirnice zato sto tako negde pise da treba a inace je ne koristis u kuvanju... Prosto, mislim da nema smisla. A da ne govorimo o tome sto vecina nutricionista kaze da bi trebalo forsirati hranu sa podneblja u kome dete zivi. Blitva? Dodaj par listica u kasicu koju inace pravis pa vidi da li ce mu prijati, dovoljno je veliki da mozes da probas. Ja sam mini bubi pocela da kuvam ovsenu kasu sa godinu ipo dana, do tada je jela iskljucivo Nestle glutenske kasice. I mozes da mu das taj good night sa ovsom ujutru ali ja bih mu gluten prvi put dala u cistom obliku: skuvas griz i dodas mleko (ad ili svoje) pa mu das par kasicica da proba.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 19:59:54
|
|
|
|
pari
|
Ja sam mu danas prvi put dala meso...pileći batak od domaće koke sa sela...zajedno sa šargarepicom. A pre mesa sam mu davala povrće sa supicom od mesa. A juče sam kupila Baby king ovsene cerealije pa sam mislila to da mu dam za par dana... Bananu sam mu dala prethodna tri dana prvi put,lepo je prihvatio. Ja nisam vaš puno toga uvela...nešto sporo to kod mene ide :-)
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 21:11:46
|
|
|
|
dunja RR
|
Veselice, uvela sam teletinu, jer sam jedino to našla domaće, sa vrha planine, granica Stare Hercegovine i CG, ne može prirodnije A htela sam pileće prvo, i nigde ne mogu da nađem domaće. Svi mi kažu da domaće ne postoji više, jer niko nije lud da gaji koku koja šeta po dvorištu godinu dana. Svi daju koncetrat,a neku i to prodaju kao domaće i da se pomirim sa tim. Pari od koga uzimaš piletinu, tvoji gaje ili? Ja i dalje nekako gajim nadu da ću negde naći domaće ...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 21:17:36
|
|
|
|
dunja RR
|
Mame, stvarno, ako neko zna nekoga ko prodaje domaću piletine, dajte neki kontakt pliiiiiiz ....
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 21:21:10
|
|
|
|
veselicaa
|
Dunja domace jedino ako imas nekog na selu pa da ti donese i to nekog poznatog ko nece da ti poturi pilice hranjene koncentratom kao domace.Ja sam na selu tako da je moja svekrva cuvala pilice specijalno za bebinu ishranu jos dok sam ja bila trudna ali sada svi jedemo te tovljenike koji se hrane koncentratom. Super za teletinu,ja i sada volim da mojim smizlama spremam jela sa njom jer je veoma zdrava a i ukusna je.U svakom slucaju bolje nego svinjetina.Inace za svinjsko predlazu da se zadnje uvede u bebinu ishranu jer je najmasnije od svih mesa,ja sam ga uvela negde oko godinu i po,a mozda i kasnije,iako ga uvek imam i to domace. Dunja raspitaj se na pijaci kod ljudi koji prodaju povrce da ti donesu,sigurno ces naci tako.
< Poruku je uredio veselica -- 10.2.2015 21:22:22 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 22:12:20
|
|
|
|
QueenJ
|
Dunja, jesi videla ovo? IZVORNA PORUKA: mama krava Dunja, pošto je Sava dojen možeš da mu uvedeš gluten (ako već nisi), pa tako da možeš da mu daš ovas. A možeš i žumance plako da mu daješ... A što se tiče piletine, ne znam šta da ti kažem, ja imam od mame, a kažu da im neko Carsko pile organsko da se kupi.... http://www.urbanorganicbg.rs/carsko-pile.php
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 22:17:24
|
|
|
|
dunja RR
|
Q, videla, moraću da proverim cenu, nisam zvala danas. Jel neko uzimao preko njih? MK, Q? Kako da znamo da je zaista domaće?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 22:29:17
|
|
|
|
QueenJ
|
Ja sam iz Va. Baba i deda mm-a žive u selu, pa od njih uzimamo šta i koliko imaju domaćeg (povrće, meso, jaja, sir, kajmak...), pa sad bar za nju da ima, a mi ćemo se trovati kupovnim, hihi.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 22:54:33
|
|
|
|
moja ciklama
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR A htela sam pileće prvo, i nigde ne mogu da nađem domaće. Svi mi kažu da domaće ne postoji više, jer niko nije lud da gaji koku koja šeta po dvorištu godinu dana. Svi daju koncetrat,a neku i to prodaju kao domaće i da se pomirim sa tim. Slažem se sa boldovanim . Osim, nekih baš baš zabačenih destinacija u Srbiji. Ono danas je bilo pola krompira, četvrtina pilećih prsa i malkice šangarepe..kuvano sa lukom! D. poćela svo povrće da njupa, otkad sve kuvam sa lukom!
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 23:01:42
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
da u pravu ste pravo domace skoro i da ne postoji. Ja znam par ljudi koji eto imaju bas domace a vecina ih hrani koncetratom u kombinaciji sa setanjem po dvoristu i kukuruzom i td. Najcesci slucaj koji ja vidim jeste da ljudi daju koncentrat i npr jedno mesec dana pred klanje ukinu koncentrat valjda da se pileci organizam "ocisti" i daju kukuruz i semenke suncokreta i ostalo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 23:11:24
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha Najcesci slucaj koji ja vidim jeste da ljudi daju koncentrat i npr jedno mesec dana pred klanje ukinu koncentrat valjda da se pileci organizam "ocisti" i daju kukuruz i semenke suncokreta i ostalo. E to sam čula, baš mi je jedna Ringerajka pričala pre par meseci, i to prodaju kao domaće, tj. objasne šta i kako seljaci, ne podvaljuju, ali i oni sami to jedu i vode kao domaće ...
< Poruku je uredio dunja RR -- 10.2.2015 23:12:20 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.2.2015 23:12:44
|
|
|
|
dunja RR
|
Ciklamo gde kupuješ piletinu?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 11.2.2015 8:56:47
|
|
|
|
moja ciklama
|
U Maksiju. I gde god vidim da je sveža. Moja D danas doručkovala čokoladni griz kuvan sa Kravicom 1,6. Raspametila se. E sad da me posavetujete, kada vam bebe ustaju a kada doručkuju? I koliko, ako uopšte piju mlekce noću, koliko piju?
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?