|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
8.2.2015 22:04:19   
QueenJ
IZVORNA PORUKA: QueenJ
Je li rano da probamo palentu sa npr. jogurtom, pavlakom, kiselim mlekom...? user posted image

Znači, još nam je rano za tu avanturu? user posted image
Danas je jela kašicu od kruške prvi put. Kupovnu, do duše. Lepo jela i lepo kakila. user posted image

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2101
9.2.2015 13:36:05   
imperial
Po meni nije rano,mi odavno jedemouser posted image

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2102
10.2.2015 3:15:46   
dunja RR
Pari, Ciklamo, ME, i ostale devojke iz Bg, recite mi molim vas gde kupujete piletinu za bebe?

Koliko često bi trebala da mu dajem meso uopšte? Mi smo do sada samo 3 dana jeli teletinu, nije bo oduševljen, u međuvremenu mi crkao štapni pa nisam davala.

Da li bi trebala da krenem sada sa žumancetom (za 3 dana punimo 8 meseci)? Znnam da žumance kreće od 7. meseca, nego pitam da li da krećem sada, iako smo od mesa uveli samo teletinu, ili to nema veze jedno sa drugim?

Koristila sam pre neki dan one bonove u DM-u, pa uzeh onu hipp kašicu goodnight sa jabukom, a uzeh istu tu good night ali sa jabukom i ovasom. Da li smemo ovas sada (na kutiji piše 6+).

< Poruku je uredio dunja RR -- 10.2.2015 3:42:00 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 2103
10.2.2015 9:52:38   
mama krava
Dunja, pošto je Sava dojen možeš da mu uvedeš gluten (ako već nisi), pa tako da možeš da mu daš ovas. A možeš i žumance plako da mu daješ...

A što se tiče piletine, ne znam šta da ti kažem, ja imam od mame, a kažu da im neko Carsko pile organsko da se kupi....

http://www.urbanorganicbg.rs/carsko-pile.php

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2104
10.2.2015 11:37:29   
dunja RR

MK, pa to me bunilo, negde piše da ovas sadrži gluten a negde da ne sadrži. Samo S nije isključivo dojen, imao je i jednu dohranu dnevno, ali sisa i dalje, pa ne znam da li ta dohrana ima veze?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 2105
10.2.2015 11:41:15   
mama krava
Ma, slobodno mu daj gluten....

Ovas ne sadrži gluten, ali se u obradi žitarica OBAVEZNO kontaminiraju. Ako piše da je bez glutena, onda je ok, ali nema potrebe da se brines, jer već ste stasali za gluten!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2106
10.2.2015 11:42:09   
degu
dunja ja joj dajem pilecu supicu sa povrcem svaki dan, meso samo ponekad. Ima neko pravilo 3 puta meso al mi ovako ruckamo. Zumance isto planiram uskoro,sve trazim domaca jaja. Mozes gluten da mu uvodis pa ces moci tu kasicu. Koliko obroka imate? Jel bolje pajkite? Mi imamo 2 obroka za sad, al jos uvek jako lose spavamo.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 2107
10.2.2015 11:59:49   
Sanjica26 RR
Dunja evo nasa Mina je pisala sve o cvrstoj hrani kod beba, pa pogledaj. Meni je jako znacilo.
KLIK

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2108
10.2.2015 12:32:47   
QueenJ
A kako pripremate kašice sa žitaricama, ovsem, npr? Našla sam gomilu recepata različitih i sve me buni. Neko melje, pa napravi brašno, neko spominje neke ljuspice... user posted image Trebaju mi provereni recepti.

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2109
10.2.2015 13:56:50   
mama krava
Ja koristm ovsene pahuljice I kratko ih natapam ili na blic prokuvam sa vocem I ovaj moj jede tako, a možete da onda ih I malo stapnim problendirate.

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2110
10.2.2015 19:33:20   
dunja RR
Joj žene počinjem da se gubim u informacijama user posted image user posted image

Sanjice, hvala ti, pogledala sam, i po tome ispada da ja uveliko kasnim sa glutenom, ako sam dobro razumela?

Povrće sam uvela (uvodim) tim redosledom, jedino što mi ovde rekoše da batat batalim. Jel neko davao Batat? Posle bundeve piše sledeći a mi sada uveli bundevu.

Zatim, neki kažu blitva ranije neki kasnije, šta uraditi??

Da uvedem ja onda ovas kroz ovu kašicu goodnigt sa jabukom (ali da dajem ujutrU) ili da kupim ovsene pahuljice, tj. već imam OVE jer ih ja koristim, pa ne znam da li one mogu?

< Poruku je uredio dunja RR -- 10.2.2015 19:34:59 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

Direktna veza do poruke: 2111
10.2.2015 19:41:17   
veselicaa
Dunja ja sam mojima davala blitvu jer kazu da ima vise vitamina od spanaca.Sto se tice zitarica ne mogu ti pomoci jer sam im davala one koje se spremaju sa vodomNestle, Hippove ili Milupine,ove koje mi jedemo sam bas kasnije uvela.Da li mu vec dajes meso ili planiras tek od osmog meseca?Ja sam pilece uvela odmah posle sestog a kasnije i teletinu.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2112
10.2.2015 19:46:28   
milicicak
Dunja, prva stvar Nigde ne kasnis, ima ceo zivot da isprobava ukuse i namirnice, preporuke su tu da daju neki okvir i da se sa nekim stvarima ne bi zurilo. Ti sama diktiraj tempo uvodjenja i izbora namirnica.
Batat? Paaa, jel koristite batat inace u ishrani? Ja mislim da je glupo uvoditi i forsirati neke namirnice zato sto tako negde pise da treba a inace je ne koristis u kuvanju... Prosto, mislim da nema smisla. A da ne govorimo o tome sto vecina nutricionista kaze da bi trebalo forsirati hranu sa podneblja u kome dete zivi.
Blitva? Dodaj par listica u kasicu koju inace pravis pa vidi da li ce mu prijati, dovoljno je veliki da mozes da probas.
Ja sam mini bubi pocela da kuvam ovsenu kasu sa godinu ipo dana, do tada je jela iskljucivo Nestle glutenske kasice. I mozes da mu das taj good night sa ovsom ujutru ali ja bih mu gluten prvi put dala u cistom obliku: skuvas griz i dodas mleko (ad ili svoje) pa mu das par kasicica da proba.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2113
10.2.2015 19:59:54   
pari
Ja sam mu danas prvi put dala meso...pileći batak od domaće koke sa sela...zajedno sa šargarepicom. A pre mesa sam mu davala povrće sa supicom od mesa.
A juče sam kupila Baby king ovsene cerealije pa sam mislila to da mu dam za par dana...
Bananu sam mu dala prethodna tri dana prvi put,lepo je prihvatio.
Ja nisam vaš puno toga uvela...nešto sporo to kod mene ide :-)

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2114
10.2.2015 21:11:46   
dunja RR
Veselice, uvela sam teletinu, jer sam jedino to našla domaće, sa vrha planine, granica Stare Hercegovine i CG, ne može prirodnije user posted image

A htela sam pileće prvo, i nigde ne mogu da nađem domaće. Svi mi kažu da domaće ne postoji više, jer niko nije lud da gaji koku koja šeta po dvorištu godinu dana. Svi daju koncetrat,a neku i to prodaju kao domaće i da se pomirim sa tim.

Pari od koga uzimaš piletinu, tvoji gaje ili? Ja i dalje nekako gajim nadu da ću negde naći domaće ...

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2115
10.2.2015 21:17:36   
dunja RR
Mame, stvarno, ako neko zna nekoga ko prodaje domaću piletine, dajte neki kontakt pliiiiiiz ....

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2116
10.2.2015 21:21:10   
veselicaa
Dunja domace jedino ako imas nekog na selu pa da ti donese i to nekog poznatog ko nece da ti poturi pilice hranjene koncentratom kao domace.Ja sam na selu tako da je moja svekrva cuvala pilice specijalno za bebinu ishranu jos dok sam ja bila trudna user posted image ali sada svi jedemo te tovljenike koji se hrane koncentratom.
Super za teletinu,ja i sada volim da mojim smizlama spremam jela sa njom jer je veoma zdrava a i ukusna je.U svakom slucaju bolje nego svinjetina.Inace za svinjsko predlazu da se zadnje uvede u bebinu ishranu jer je najmasnije od svih mesa,ja sam ga uvela negde oko godinu i po,a mozda i kasnije,iako ga uvek imam i to domace.
Dunja raspitaj se na pijaci kod ljudi koji prodaju povrce da ti donesu,sigurno ces naci tako.

< Poruku je uredio veselica -- 10.2.2015 21:22:22 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2117
10.2.2015 22:12:20   
QueenJ
Dunja, jesi videla ovo?

IZVORNA PORUKA: mama krava
Dunja, pošto je Sava dojen možeš da mu uvedeš gluten (ako već nisi), pa tako da možeš da mu daš ovas. A možeš i žumance plako da mu daješ...
A što se tiče piletine, ne znam šta da ti kažem, ja imam od mame, a kažu da im neko Carsko pile organsko da se kupi....
http://www.urbanorganicbg.rs/carsko-pile.php

Direktna veza do poruke: 2118
10.2.2015 22:17:24   
dunja RR

Q, videla, moraću da proverim cenu, nisam zvala danas.
Jel neko uzimao preko njih? MK, Q? Kako da znamo da je zaista domaće?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2119
10.2.2015 22:29:17   
QueenJ
Ja sam iz Va. Baba i deda mm-a žive u selu, pa od njih uzimamo šta i koliko imaju domaćeg (povrće, meso, jaja, sir, kajmak...), pa sad bar za nju da ima, a mi ćemo se trovati kupovnim, hihi.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2120
10.2.2015 22:54:33   
moja ciklama

IZVORNA PORUKA: dunja RR

A htela sam pileće prvo, i nigde ne mogu da nađem domaće. Svi mi kažu da domaće ne postoji više, jer niko nije lud da gaji koku koja šeta po dvorištu godinu dana. Svi daju koncetrat,a neku i to prodaju kao domaće i da se pomirim sa tim.

Slažem se sa boldovanimuser posted image .
Osim, nekih baš baš zabačenih destinacija u Srbiji.

Ono danas je bilo pola krompira, četvrtina pilećih prsa i malkice šangarepe..kuvano sa lukom!
D. poćela svo povrće da njupa, otkad sve kuvam sa lukom!

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2121
10.2.2015 23:01:42   
Misha i Ljisha
da u pravu ste pravo domace skoro i da ne postoji. Ja znam par ljudi koji eto imaju bas domace a vecina ih hrani koncetratom u kombinaciji sa setanjem po dvoristu i kukuruzom i td. Najcesci slucaj koji ja vidim jeste da ljudi daju koncentrat i npr jedno mesec dana pred klanje ukinu koncentrat valjda da se pileci organizam "ocisti" i daju kukuruz i semenke suncokreta i ostalo.

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 2122
10.2.2015 23:11:24   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Najcesci slucaj koji ja vidim jeste da ljudi daju koncentrat i npr jedno mesec dana pred klanje ukinu koncentrat valjda da se pileci organizam "ocisti" i daju kukuruz i semenke suncokreta i ostalo.

E to sam čula, baš mi je jedna Ringerajka pričala pre par meseci, i to prodaju kao domaće, tj. objasne šta i kako seljaci, ne podvaljuju, ali i oni sami to jedu i vode kao domaće ...

< Poruku je uredio dunja RR -- 10.2.2015 23:12:20 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2123
10.2.2015 23:12:44   
dunja RR

Ciklamo gde kupuješ piletinu?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2124
11.2.2015 8:56:47   
moja ciklama
U Maksiju. I gde god vidim da je sveža.

Moja D danas doručkovala čokoladni griz kuvan sa Kravicom 1,6. Raspametila se.

E sad da me posavetujete, kada vam bebe ustaju a kada doručkuju? I koliko, ako uopšte piju mlekce noću, koliko piju?

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here