|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
16.1.2015 19:03:58   
degu
Pari a što si tako brzo uvela sva 3 obroka? Mislim dojenje i dalje mora biti na prvom mestu a sve ostalo je DOHRANA, polako sve će stići, ima čitav život za čvrtstu hranu a majčino mleko pije samo sad. Mada verujem da će on to noću nadoknaditi user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2026
16.1.2015 19:44:22   
pari
Zapravo i nisam uvela prave obroke, nego smo po malo krenuli da probamo...da nauči na kašiku,na druge ukuse...
A noću sisa li sisa :-) a ne bi trebao baš toliko...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2027
16.1.2015 19:49:47   
little_one
Pari najbolje bi bilo da formiras polako jedan obrok u priblizno isto vrijeme. A ja ako sam dobro shvatila nekad das ujutro, nekad popodne a nekad navece? Drzi se jednog termina obroka jer ces tako najlakse zamijeniti obrok jednom kad se beba nauci da je tada rucak npr.

Jole, cekamo te! user posted image

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2028
16.1.2015 19:54:21   
pari
Hvala LO na savetu!
Zapravo prepodne dajem voće, između 1 i 3 povrće i oko 7-8 pahuljice tako da kao imam neka vremena ali nekad nešto od toga preskočim...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2029
18.1.2015 0:19:23   
dunja RR
Mi imamo dva obroka, ujutru nove namirnice koje uvodimo, tako da bude razno, nekada voće, povrće, meso .., a uveče uglavnom idu mlečne kašice - pirinčana, kukuruzna, sa bananom, večeras smo jeli Hippovu sa jabukom (uveli smo jabuku u prethodna 3 dana), zove se good nihght sleep, pa videćemo da li je good night user posted image

Inače, danas smo uveli prvo meso -teletinu (domaću, poslala sveki iz BIH), dosta je pojeo. prvo je jeo malo supice, pa onda izmiksanu teletinu (komad nešto manji od veličine moje pesnice) sa 1 krompirom, 1 šargarepom i malo crvenog luka.

Kada se uvodi 3. obrok?
Kada beše može peršun, dobila sam juče domaći od svekrve?
Kada mogu puter da krenem da dodajem pomalo u kašice?
Da li beli luk mogu već sada pomalo da dodajem?

Kada uvedem teletinu prelazim na bundevu, breskvu, pa bih onda karfiol, brokoli, piletinu, kiselo mleko ..neko reče da mogu i blitvu sada ?

E da, i maslinovo ulje ću početi da stavljam u kašice, i dr. mi je rekla da krenem sa njim. Da uzmem extradevičansko?

< Poruku je uredio dunja RR -- 18.1.2015 0:59:18 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2030
18.1.2015 0:28:38   
bubulence
Dunja znam za te good night kasice ali se voce i vocne kasice ne preporucuju posle 17h...
nama je karfiol bio treca ili cetvrta namirnica koju smo uveli i bas ga je super prihvatila. nadam se da ce i Sava.
maslinovo ulje isto mozes, uzimali smo to extra devicansko, samo po 2-3 kapi sam stavljala.
za beli luk ne znam, nikada ga nisam nesto posebno uvodila, crni jesam i bila je odusevljena. i sada je . ali voli kuvan, u supicama, a to nam je dr u bolnici rekla da je savrseno za pluca i disajne organe. ona i sada pojede uz supicu i ostalo povrce po celu glavicu kuvanog luka...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2031
18.1.2015 0:31:00   
Sanjica26 RR
Dunjice moje je misljenje da sacekas sa punih osam treci obrok.
Persun nisam uopste stavljala. Ne znam ni ja sama zasto. Ali kod dr Komnenovic pise da mozes.
Puter komotno mozes da stavljas.
Za beli luk nisam sigurna. Mozda je on malo tezi za bebeci stomacic.

Tacno. Slazem se sa Bubi ne daju se posle 17 casova vocne kasice i voce.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 18.1.2015 0:33:30 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2032
18.1.2015 0:57:58   
dunja RR
Bubi, SAnjice, hvala vam!
Oki za voćne, a jel mogu onda ovu good night sa jabukom uveče? Mislim ona i jeste baš za uveče, pa sama ne znam šta mi je činiti ...

IZVORNA PORUKA: bubulence

Dunja znam za te good night kasice ali se voce i vocne kasice ne preporucuju posle 17h...

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 2033
18.1.2015 13:38:06   
doktorkakristal
DUNJA sto se treceg obroka tice ti mozes da sacekas jos malo moja Dora ga je imala u tom periodu ali je ona dosta ranije i krenula sa cvrstom hranom
Voce ne popodne i u vecernjim satima,ja sam isto probala tu nocnu ali D nije prijala pa uvece dajem nesto drugo
Beli luk sam pokusala ali je njoj smetao ,kada sam se konsultovala sa decijim gastro zena mi rece da joj ne dajem luk,kaze i drugo povrce je zdravo i korisno luk je bebama i maloj deci tezak sa zeludac e sad moja D ima refluks pa valjda je kod nas drugacije
maslinovo ulje obavezno stavljam u svaki rucak
maslac smo krenuli kad i slane kase opet po savetu decijeg gastro tako da to ubaci slobodno

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2034
18.1.2015 16:53:30   
dunja RR
Doco, hvala ti puno!
Samo za luk nisam skapirala, da li je generalno težak bebama, ili baš bebama sa refluksom?

Stižem sa novim pitanjima, mada je već bilo priče ali moram da utvrdim gradivo - da li smem jelo od danas da stavim u frižider i dam sutra, ponekad?
Pretpostavljam da i ako sme to za sutra, u njemu ne bi trebao da bude krompir (zbog podgrevanja)?

A ja sam danas baš bila neorganizovana - skuvala sam teletinu, šargarepu i tikvicu i vrlo malo crnog luka. Sa štapnim mikserom, a kada nema krompira, meni povrće, a dans i meso NE MOŽE lepo da se izmiksa i skaši user posted image I S nije hteo da jede, tj. uzimao malo i muljao po pola sata zalogaj. Onda sam na brzinu skuvala krompir pa dodala, pa izmiksala, i bilo je super kašasto. I onako u brzini mu dam, a unutru bilo vrelo, spolja nije, počeo je da plaće posle tog zalogaja. Ja sam kreten. Da li sam mu naškodila? Posle nije hteo više, i jadničak uzeo sisu i zaspao u sekundi. Sada spajki. Mislila sam da mu dam ovo da klopa kada se probudi, da li smem?

< Poruku je uredio dunja RR -- 18.1.2015 16:54:20 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 2035
18.1.2015 17:17:00   
milicicak
Dunja, ako S ne smeta luk ti ga slobodno koristi. Ja sam u pocetku cesce koristila praziluk nego crni luk al i to je navika u kuvanju.
Kasicu mozs da cuvas u frizideru za sutradan ako u njoj nema krompira. Kasicu koje je dete vec jelo ne bi trebalo ponovo podgrevati i davati da jede.
Svakoj mami se bar jednom desilo da bebi da vrucu kasicu, nije strasno, brzo ce zaboraviti :)

< Poruku je uredio milicicak -- 18.1.2015 17:18:21 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2036
18.1.2015 17:30:43   
dunja RR
Milicicak hvala ti draga user posted image

Da, ja sam u startu odvojila pola i stavila u frižider, tako da nije jeo, a i u toj polovini nema krompira. Odlično :)

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2037
18.1.2015 17:37:50   
doktorkakristal
DUNJA ja njoj uvek pravim za dva dana i kad ima krompira ,ja prvi put cujem da se krompir ne podgreva do sad nisam primetila da joj je nesto smetao
a za luk mi je rekla generalno,e sad ti probaj pa vidi mozda njemu nece smetati

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2038
18.1.2015 18:23:17   
Didy
Ja sam ostavljala za drugi dan, pogotovo Sofiji, tad nisam baš svaki dan stizala da kuvam za nju sveže. Ja se trudim da ni nama odraslima ne podgrevam krompir, a nisam ni deci. Dunja, smeš mu posle dati tu kašicu.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 2039
18.1.2015 18:55:56   
New Mom
Dunja, peršun sme. Luk dok se kuva, posle izvadiš.
Mi smo tek skoro uveli drugi obrok (imamo pre podne užinu i večeru), a vi ste mlađi od nas; za treći obrok je baš prerano.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2040
18.1.2015 19:11:07   
dunja RR

Hvala vam, sjajne ste!

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 2041
18.1.2015 22:49:38   
little_one
Dunja, ni mi nismo jos uveli treci obrok. Tek ga planiram uvesti za nekih 10tak dana, dok se odlucim sta i kako.

Ni ja ne podgrijavam krompir, to je valjda nesto sto sam prvo naucila o krompiru.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2042
20.1.2015 1:37:01   
dunja RR

Devojke, ako može jedno kratko objašnjenje ovoga, i mene zanima :)

IZVORNA PORUKA: nina26

Aj sad objasnite mi nesto, ako se kravlje mleko daje posle godinu dana, kako onda dajete druge mlecne proizvode ranije???nije mi to jasno uopsteuser posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2043
20.1.2015 8:52:46   
degu
Valjda su fermentisani mlecni proizvodi lakse svarljivi. Mi svakako od toga nista ne mozemo, ni ja ni beba,bas ce nam vecere biti jednolicne.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2044
21.1.2015 16:02:42   
Jole84
Juče smo probali pileću džigericu, danas paškanat, sve je prošlo super, tanjir obrisan user posted image
Ne znam šta sledeće mogu od povrća da joj uvedem, dr mi reče boraniju?

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2045
21.1.2015 16:20:45   
MakiJ
ja bolje da cutim sta sve Uros jede user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2046
21.1.2015 16:24:14   
World

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Devojke, ako može jedno kratko objašnjenje ovoga, i mene zanima :)

IZVORNA PORUKA: nina26

Aj sad objasnite mi nesto, ako se kravlje mleko daje posle godinu dana, kako onda dajete druge mlecne proizvode ranije???nije mi to jasno uopsteuser posted image

fermentacijom se razgradjuje laktoza koja je najcesce uzrok tegoba sa varenjem, a pogotovo kod djece.. citala sam negdje da se razgrade i kazein i drugi mlijecni proteini, ali ne mogu bas 100% da tvrdim da je tako jer ima nekih razlicitih misljenja..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2047
21.1.2015 16:32:57   
dunja RR
Hvala devojke za ovo objašnjenje za mleko i mlečne proizvode.
A sad za ovo :) Jolence, koliko razumem ti uvodiš sve po jedan dan?

Jel može tako ili mora svaka namirnica o 3 dana? Ja pitah našu pedijatricu i ona mi reče da do daljneg sve uvodim po 3 dana. Ja sam do sada sve tako ...

IZVORNA PORUKA: Jole84

Juče smo probali pileću džigericu, danas paškanat, sve je prošlo super, tanjir obrisan user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2048
21.1.2015 16:38:30   
Klarita

Ne znam šta sledeće mogu od povrća da joj uvedem, dr mi reče boraniju?

Jole, kako si spremala dzigericu? Ja sam K uvela sa 7 i po, sad uopste ni nisam za dzigericu, a dr mi rece da ide tek od 10.mesecauser posted image pa se nesto razmisljam da mu ipak dam...a uvek mi je bila odvratnaaaaaaaaaauser posted image za nas je ja lepo zacinim, pa mljaac...A sto tek sad paskanatuser posted image Mi smo ga uveli jos na pocetku...mozes i boraniju i grasak...ne znam sta vam ostalo jos da probate...ja kupila i prokelj i ne znam sa cime da mu spremim, pa mu jos nisam dala

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2049
21.1.2015 16:45:27   
degu

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Hvala devojke za ovo objašnjenje za mleko i mlečne proizvode.
A sad za ovo :) Jolence, koliko razumem ti uvodiš sve po jedan dan?

Jel može tako ili mora svaka namirnica o 3 dana? Ja pitah našu pedijatricu i ona mi reče da do daljneg sve uvodim po 3 dana. Ja sam do sada sve tako ...

Ja sve uvodim 3-5 dana, nema potrebe brže a sve će stići. Doduše ja sam obazriva zbog njene sklonosti ka alergijama a i generalno mi se nigde ne žuri, sve će stići. Klarita meni pedijatrica savetovala sad meso, pa žumance pa džigericu.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here