|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
3.1.2015 16:34:22   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: dunja RR

A za proso, jel sam dobro razumela, staviš ga u vodu neposredno pre ključanja?

LO, devojke, sutra krećem sa prosom, da li ga stavljam pre ključanja, nakon ključanja, ili na početku kuvanja u hladnu vodu?
Nisam našla da je negde oisalo, izvinite ako je neko pisao, ali ne vidim ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1976
3.1.2015 16:39:10   
World
Ja ga stavim u hladnu vodu pa onda kuvam.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1977
3.1.2015 16:56:11   
New Mom
Razmisljam se da li uopste da pisem za uvodjenje dohrane Anastasiji.

Iskljucivo dojenje 6 meseci.
Do sada (sad ima 7.5 meseci) smo uveli:
jabuku,
bundevu,
sargarepu,
breskvu,
krompir,
tikvice,
pirinac.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1978
4.1.2015 9:28:25   
Klarita
Samo da vam mahnem user posted image otisli smo u temu od 9 do 12 user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1979
4.1.2015 14:33:47   
dunja RR
Klari, već ste veliki :)

Mi danas probali proso. Prvo sam mu dala ne izmiksovan, pojeo malo i počeo da se davi, pa sam izmiksala, pojeo malo i nije hteo više. Pred kraj se zagrcnuo baš, baš. Jel ste miksal proso na početku? Baš je zrnast..ja sam ga pomešala sa bebelacom, bio je kašast ali zrnast.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1980
4.1.2015 16:00:10   
mama krava
Dunja, ja sam ga kuvala bas dugo i on bi se skroz raspao, a sa sljivom mu je bila omiljena vecera!

Ali, ako ne ide imas da kupis i griz od prosa, to ce glatko da ide.user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1981
4.1.2015 16:05:43   
little_one
Nama je proso jedini isao od pocetka nemiksan jer bude bas mekan, raskuvan skroz, mozda ga nisi dovoljno kuvala i pustala da nadolazi.

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1982
4.1.2015 16:46:33   
Torbica
Ja sam proso isto duze kuvala, obozavali su ga kao veceru sa pavlakom, kajmakom ili krem sirom. Nisam miksala. Pustim da prokuva nekoliko minuta i ostavim jos poklopljeno. U mlako sam umesala sta vec zelim. Moji su voce od starta jeli sveze tako da su nama zitarice sluzile za slan obrok, sir, mileram, pavlaka, kajmak.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1983
4.1.2015 17:16:59   
dunja RR
Biće da je to, nisam ga dovoljno kuvala. Na kesici piše kuvati 5 minuta (ja kuvala 10, dodala vde kada je isparila), pa ostaviti da odstoji 10 minuta. Razmera proso vida 1:2. Ali je ta voda isparila za 3 minuta. Da stavim više vode?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1984
4.1.2015 17:38:25   
mirkam
Ja proso kuvam oko pola sata u razmjeri 1:3.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1985
4.1.2015 21:11:19   
Mala Elena
Ja kuvam 15 min prema uputstvu sa kesice. user posted image

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1986
4.1.2015 23:02:16   
Jole84
Uh ženske ala ste ispisale user posted image user posted image Dakle, amarant i kinoa-doviđons! user posted image Ionako ne bih ni čula za njih da nije foruma, mislila sam da je to nešto super dobro pošto već mnoge mame daju bekanima, ali neka fala posle ovih argumenata Maslačka i Ljiše.
Mi smo ovih dana fino prihvatili i griz i palentu, ali sam skuvala mnogo ređe nego prvi put, palentu sam uzela onu drugu tj kukuruzno brašno, dodala kašiku pavlake i malo sira President, izblendala i super je poručkala, a griz nisam blendala, skuvala sam sa 100ml vode-1 supenu kašiku griza i to pomešala sa 100gr voćne kašice (zbog njoj poznatog ukusa, dok prihvati) i to je slistila, čini mi se da bi jela još da je imalo...
Dunjči i ja Mili stalno stavljam crni luk kad kuvam kašicu, to mi ne bi ni palo na pamet ali ima neka Juvitanina kašica koju ona obožava a pored šargarepe, krompira i piletina sadrži i luk, pa mi tako palo na pamet da joj dodam u čorbicu, dobije baš lepši ukus, mada mislim i da je ona "lukarka" na majku user posted image
Nego, kad ste krenule sa žumancem i koliko postepeno povećavale količinu? Moja dr to još ne pominje, a privatna dr mi je savetovala da krenem još pre 10 dana, pa sam mislila da krenemo od sutra.

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1987
5.1.2015 7:24:24   
mirkam
Jole, mi smo zumance poceli tako pocetkom sedmog mjeseca.Ja i nisam bas strogo po pravilima.Jednom nedeljno sam ga davala i to na sledeci nacin: 1/4 pa 1/2 pa cijelo zumance.Znaci, skoro mjesec dana smo ga uvodili user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1988
5.1.2015 11:35:28   
little_one
Mozes da krenes Jole sa zumancetom. Mi smo taman zavrsili sa cijelim, 4 sedmice smo uvodili i dosli do cijelog uspjesno. Prve sedmice dva puta po 1/8, pa sledece 1/4 pa sledece pola i na kraju po cijelo zumance.

Ove sedmice nemam pojma sta cu, da li teletinu pomalo da uvodim...vidjecemo...vidim da pomalo bi mogla i vecera da se uvodi al nemam mlijecno i osjecam se bespomocno bez mlijecnog user posted image

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1989
5.1.2015 11:53:24   
milicicak
Lo user posted image ej, bre, mlecno je precenjeno :)
Zitarice uvek mozes da kombinujes sa Allernovom ili nekim biljnim mlekom (lesnik, pirinac, ovas, a ima da se kupi i speltino i jecmeno). Jeste malo jednolicnije ali je bebi sasvim dovoljno :)
Ljubim puno, videces da ces se brzo uhodati :)

Direktna veza do poruke: 1990
5.1.2015 12:09:41   
little_one
Mico, sve znam, a sve odgadjam tu alernovu a jos nisam slomila za biljna mlijeka, a imam ih u vidu. Precijenjeno nego sta, al jos nisam odradila klik u glavi pa sve odgadjam tu mlijecnu veceru user posted image

user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1991
5.1.2015 18:38:00   
moja ciklama
Moraću da citiram samu sebe sa druge temeuser posted image

IZVORNA PORUKA: moja ciklama

Ja znam da nisam neka kuvaricauser posted image , ali moje dete neće ama baš ništa što ja spremimuser posted image .

Samo kupovne kašice, i to neće uvek, i ne svaku, nego kako kad joj dune!

Za sada nikada nije odbila mlečne i nemlečne ceralije, Milupa i Nestle.
Nestle jogurte, nećeuser posted image
A sa kašicama muku mučimo, pogotovo ove sa mesom..ma nema šanse!

Šta predlažete?

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

Direktna veza do poruke: 1992
8.1.2015 12:26:12   
degu
Ciklama ja baš nema nekog iskustva al pokušaj da pomešaš kupovnu i kuvanu kašicu, pa ako uspeš da je "prevariš" postepeno smanjuju kupovnu. Mi za sad ručkamo onako, ne mogu reći sjajno. Jedan dan je samo pojela onih 200g, valjda joj bilo zabavno, sad pojedemo oko 100g i to neće da otvori usta a kad uspem da joj uguram, mulja po ustima, ne buni se, valjda će uskoro i otvoriti usta user posted image

< Poruku je uredio degu -- 8.1.2015 12:29:57 >

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 1993
8.1.2015 14:49:31   
mirkam
Ciklama,ja sam imala obrnuti problem.Moj nije i i dalje neće kupovne,osim Hipp curetinu sa pireom i kukuruzom.
Mislim da je Docina D imala momente kad je jela samo kupovne a nije htjela domaće.Javiće se neko sa sličnim iskustvom sigurno.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1994
8.1.2015 15:32:14   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: degu

Mi za sad ručkamo onako, ne mogu reći sjajno. Jedan dan je samo pojela onih 200g, valjda joj bilo zabavno, sad pojedemo oko 100g i to neće da otvori usta a kad uspem da joj uguram, mulja po ustima, ne buni se, valjda će uskoro i otvoriti usta user posted image

Jel obavezno da merimo klopu? ja onako odokativno spremam, procenjujem koliko bi mogao da pojede ..

Ciklamice, mi još nemamo iskustva sa kupovnim, pa ti tu nemam šta pametno reći..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1995
8.1.2015 16:05:06   
Mala Elena
Ciklama , i moja je slabije jela meso, probaj lepo da ga usitnis i izblendas i stavi malu kolicinu za pocetak dok se ne navikne na ukus.

Dunja, ne moras ako odokativno zakljucis koliko moze da pojede .Mozes cisto zbog sebe da mu odredis teglicu ili cinijicu iz koje ce jesti pa da tako pratis koliko cega jede. ..

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1996
8.1.2015 16:27:44   
degu

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: degu

Mi za sad ručkamo onako, ne mogu reći sjajno. Jedan dan je samo pojela onih 200g, valjda joj bilo zabavno, sad pojedemo oko 100g i to neće da otvori usta a kad uspem da joj uguram, mulja po ustima, ne buni se, valjda će uskoro i otvoriti usta user posted image

Jel obavezno da merimo klopu? ja onako odokativno spremam, procenjujem koliko bi mogao da pojede ..

Ciklamice, mi još nemamo iskustva sa kupovnim, pa ti tu nemam šta pametno reći..

Ma jok to ja onako jer nikako ne mogu da procenim koliko sam spremila, obično preteram user posted image i mislim kako je slabo jela user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1997
9.1.2015 14:36:56   
imperial
U drustvu se bolje rucka,moji se bukvalno takmice koji cer vise da porucka,gledaju jedan drugome u usta i samo mljackaju,mnogo su slatki,i obicno pojedu sve sto spremim user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1998
10.1.2015 6:56:53   
pari
Baš super imperial! :-)
Mi jedemo uveče pahuljice, a preko dana smo probali šargarepu,bundevu i krompir...
Već dva dana nema stolicu i muče ga gasovi prilično...kako je kod vas?
Pitam se da li da dam malo šljive zbog stomaka iako još nismo uvodili voće..

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 1999
10.1.2015 21:00:02   
pari
Stomak je ipak danas proradio...
Mislila sam sutra voće da probamo...krušku... Je l' dajete samo voće za sebe? Posebno ili zajedno sa nekim žitaricama?
I što se tiče porcija, je l' dajete onoliko koliko beba može da pojede ili ograničeno? Npr.na pahuljicama piše određena količina, 4 kašike pahuljica

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here