|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
11.1.2015 16:48:47   
degu
Pari ja sve uvodim tako što u jednu staru već uvedenu namirnicu ubacim malo nove, pa sutradan malo više, pa prekosutra još više. Znam da bi trebala svaka baš posebno da se da ali ne kapiram ako joj dam 2 kašičice a ona već navikla na obrok user posted image ali još ne mešam više od 2 namirnice. Kako se te pahuljice uopšte spremaju? Razmišljam i ja Teodori da uvedem neku kao večericu oko pola 6 jer mi je za taj podoj baš slabo zainteresovana, tad nema vremena da sisa user posted image pa bi nam dobro došlo nešto da izguramo do spavanja i noćnog nasisavanja user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2001
11.1.2015 20:35:23   
pari
To su one instant pahuljice koje se spremaju sa vodom ako uzmeš mlečne...
Meni on nekad pojede puno,nekad malo...verovatno kao i mi...nekad nam se više jede,nekad manje...
Dala sam mu malo kruške danas, uzela sam hipp lašicu, pojeo je par kašičica...nije bio oduševljen

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2002
12.1.2015 14:13:26   
imperial
Mi sa pahuljicama nismo bas odusevljeni,vise vole kasice koje ja spremim,a sto se tice kolicine,ja ih ne ogranicavam vec pojedu koliko mogu,bebe tacno znaju koliko im je dosta,nikad se ne prejeduuser posted image

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2003
12.1.2015 15:59:44   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: pari

Stomak je ipak danas proradio...
Mislila sam sutra voće da probamo...krušku... Je l'' dajete samo voće za sebe? Posebno ili zajedno sa nekim žitaricama?
I što se tiče porcija, je l'' dajete onoliko koliko beba može da pojede ili ograničeno? Npr.na pahuljicama piše određena količina, 4 kašike pahuljica

Ja sam dobila savet da krušku prvo uvedem sveže skuvanu/pečenu, pa kasnije sa kupovnim kašicama da krenem. Isto i sa jabukom, jer sada ima lepih svežih. Neko je skoro baš pisao čini mi se ovde na temi da u kruškama trenutno ima najmanje pesticida (neko nekog radi na tim analizima, da li snaja ili tako neko, neke od Ringerajki koja je to podelila sa nama).

A za mlečne kašice, tiša pirinčane, kukuruzne pahuljice, ja dajem koliko može da pojede, juče je recimo "tražio" dodatak pahuljica sa bananom.
Jel se to misli na 4 njegove kašičice ili supene velike? Ja stavim za porciju recimo 2-3 velike supene kašike pahuljica, nekada i više.

< Poruku je uredio dunja RR -- 12.1.2015 16:00:23 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2004
12.1.2015 16:18:43   
lilipolip
Ja ugavnom pravim sa 150ml vode i 4 ipo kasika onog praha. To mi je mera za njega, uglavnom pojede sve, ili ostavi bas malo.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2005
12.1.2015 16:22:04   
branki*
misli se na supene kasike,dunjacuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lilipolip)
Direktna veza do poruke: 2006
12.1.2015 21:44:11   
mirkam

IZVORNA PORUKA: lilipolip

Ja ugavnom pravim sa 150ml vode i 4 ipo kasika onog praha. To mi je mera za njega, uglavnom pojede sve, ili ostavi bas malo.

Isto.
To dodje oko 200 gr gotove kasice.
Rucak mu dajem iz teglice, da bi znala koliko pojede, i dalje user posted image A stvarno mi je vrijeme da to batalim.
Lili, citam na onoj tabeli sto si postavila u Ishrani 9-12, da beba treba, u ovom nasem uzrastu
, da pojede 8-10 supenih kasika.Bas cu ujutro da izmjerim koliko bude supenih kasika u tih 200gr koje mu pripremin.Bas sam radoznala user posted image

(odgovor članu lilipolip)
Direktna veza do poruke: 2007
12.1.2015 22:00:20   
lilipolip
Moj jos uvek ne pojede celu teglicu rucka, iako za mesec ipo puni godinu dana :) mada bi u teglici trebalo da bude toliko kasika, cini mi se da sam ranije merila. Mada to zavisi i sta spremas, koje je teksture...itd

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 2008
14.1.2015 9:19:03   
dunja RR

Mislila sam sutra voće da probamo...krušku... Je l'''''''' dajete samo voće za sebe? Posebno ili zajedno sa nekim žitaricama?

Ja sada čekam da se probudi pa ću spremiti jabuku, ali sa pirinač-kukuruz Milupom. A juče kupih tu Milupu, nestala mi, kada ono posle pola sata objaviše u vestima da su neki roditelji našli crva u baš toj Milupi ali neka serija od 4.8. (gledala sam, ova moja je od 26.8.). Mada meni to sve deluje kao neka negativna reklama, nisam nešto poverovala, previše teatra, ne znam vi?

Ne verujem da bi hteo za početak jabuku samu, kako ste vi?

Meni recimo juče nije hteo, tj. pojeo je jako malo - krompir, šargarepa i crveni luk, ali nisam dodala mleko. Kada dodam mleko (AD), sve pojede, i baš lepo ručka.
Jel vi dodajete mleko u povrće (mislim na AD)?

Dr. mi je danas na kontroli rekla da što pre krenem sa mesom, kiselim mlekom, pavlakom, jogurtom

< Poruku je uredio dunja RR -- 14.1.2015 9:20:28 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2009
14.1.2015 9:21:54   
Peace*
Dunjči, ako želiš da izbaciš ad mleko iz kašica (ja ga nisam stavljala ni jednom), postepeno smanjuj količinu mleka koju stavljaš u kašice.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2010
14.1.2015 9:31:49   
dunja RR
Tash hvala ti, i blago tebi, hoću reći pametno je što nisi stavljala. ja sam u početku stavljala da prosto da bude malo ređe, a ovaj moj bi ja mislim samo na mleku živeo da se on pita user posted image Celu noć je na sisi bio, ali bukvalno celu. Dobro znam da ne sisa stalno, i da se uglavnom mazi sa sikom ali sisa dosta i ja baš imam puno mleka sada (u odnosu na traljavi početak našeg dojenja), baš zato što on non stop izvlači. Ali to je već za drugu temu user posted image

Da li mu jabuku (rvi put je jedemo danas) kada skuvam samo ispasiram ili izmiksam sa štapnim? Da probam da mu dam bez pahuljica, šta mislite?
I kada mi mogla da krenem sa svežim voćem? Bananu jede svežu naravno, i voli je.

< Poruku je uredio dunja RR -- 14.1.2015 9:32:07 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2011
14.1.2015 12:20:18   
dunja RR
Da vam javim, sviđa nam se kuvana jabuka, SOLO (bez pahuljica) i ne miksana, na tatu je definitivno jer mama ne voli voće user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2012
14.1.2015 15:29:08   
imperial
Super Dunjauser posted image ,moji jabuku obozavaju,jos ako je pomesam sa bundevom,njam njam,

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2013
14.1.2015 15:31:45   
imperial
A kako da im dajemo kiselo mleko i jogurt,sa cim da mesamo?

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 2014
14.1.2015 15:41:57   
Sanjica26 RR
Imperial promeni tiker jer ne znamo koliko ti bebe imaju.user posted image Mozes da mesas sa palentom.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 2015
14.1.2015 15:48:58   
imperial
Hvala Sanjice,ups tikeruser posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2016
15.1.2015 10:31:47   
little_one
Mi napustamo ovu temu, danas nam je devet punih mjeseci! user posted image

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 2017
15.1.2015 21:48:44   
pari
Kako spremate bananu? Samo izgnječite ili sa štapnim mikserom izblendirate? Dodajete nešto?

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2018
15.1.2015 21:57:28   
pocahontas
ja izblendiram sa jabukom...

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2019
15.1.2015 22:02:28   
dunja RR
Ja izgnječim sa njegovom kašičicom, evo baš malopre smo jeli, pojeo je pola banane (samu). Ponekada mu pomešam sa pahuljicama ali ne blendiram.
Ni jabuku ne blendiram, skuvam i izgnječim, pojede začas celu.

Kada mogu da krenem sa svežom jabukom (da ne kuvam)?

< Poruku je uredio dunja RR -- 15.1.2015 22:04:13 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 2020
15.1.2015 22:04:19   
mama krava
Cim budes sigurna da se nece zadaviti komadicima! A mozes da mu izrendas odmah!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2021
15.1.2015 22:32:34   
Didy
IZVORNA PORUKA: dunja RR

Kada mogu da krenem sa svežom jabukom (da ne kuvam)?

Ja nisam mojima kuvala, tako samo ubiješ vitamine. Narendaj i napred. Samo nemoj kiselu da uzmeš, možda mu se neće dopasti.

< Poruku je uredio Didy -- 15.1.2015 22:37:29 >

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2022
15.1.2015 22:36:48   
Didy

Kako spremate bananu? Samo izgnječite ili sa štapnim mikserom izblendirate? Dodajete nešto?

Moji su voleli bananu i jogurt. Izgnječiš bananu i preliješ jogurt preko toga. A u jednom kuvaru za bbe sam našla recept: obariš kratko tikvicu i pomešaš s bananom bila sam skeptična, sli stvarno se dopalo oboma. user posted image

A bananu sam uvek čuvala za šetnju ili kad idemo kod nekoga u toku dana. Najlakše mi je bilo da samo strpam bananu u torbu i ponesem kašičicu. Davala sam im odmah tako što sam grebala u tankim slojevima po dužini i to bude onda kao da je izgnječeno. user posted image

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 2023
16.1.2015 17:05:26   
Jole84
IZVORNA PORUKA: imperial

A kako da im dajemo kiselo mleko i jogurt,sa cim da mesamo?

Imperial, ja stavljam pavlaku ili jogurt u kuvane kašice sa povrćem i mesom, takođe i sa palentom i poparom, baš fin ukus da bilo kojoj kašici a i dobro je za kaku user posted image
Imate li neke ideje za poparu, osim sa sirom i pavlakom? Nešto baš nije oduševljena a svež hleba (koricu) ne možemo iz ruku da joj otmemo koliko voli.
LO user posted image eto i nas uskoro tamo, pratim te u stopu user posted image

< Poruku je uredio Jole84 -- 16.1.2015 17:06:15 >

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 2024
16.1.2015 17:39:53   
pari
Hvala drage!
Ja nešto nikako da se ušemim sa obrocima...prepodne mu dam neko voće...jabuku i krupku smo do sad jeli, za ručak mu dajem povrće...šargarepu,bundevu,krompir sa bundevom i brokoli smo za sad probali, i onda tek oko 7-8 mu dam pahuljice pirinčane ili kukuruzne...palentu i proso sam pribala,baš mu se nije svidelo...moram opet probati...

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here