|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
31.12.2014 18:04:55   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha
Kuvala sam vise povrca samo ako sam znala da sutradan necu imati vremena.

Pa da, i mene zanima to oko pogrevanja baš zbog ovakvih situacija, mada se nadam da ih neće biti puno, ali biće ih.

Zatim, evo npr danas šta mi se desilo - napravila sam kašicu od 1 krompira, 1 šargarepe i 2 koluta tikvice. Pojeo dva zalogaja i zaspao mi. Spavao 2 sata, ja za to vreme otišla do banke, prodavnice, a klopu ostavila u kuhinji poklopljenu. Kada sam se vratila, podgrejala vodu u šerpi i stavila njegovu činijicu u vodu, malo se zagrejala kašica i on je sve pojeo. Znam da krompir ne treba da se zagreva, ali kontam, ovo nije bilo direktno zagrevanje. Da li smem ovako da uradim, kako sam danas, ako mi se eto, ponovi, da zaspi na početku klope?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1951
1.1.2015 12:07:14   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: degu
Dunja jesi probala Savi da daš ono uvedeno za večeru? Jel išta bolje spavao? Meni se T budi bukvalno svakih sat vremena i hoće da sisa i da sisa do besvesti, ako joj ne dam istog momenta to je takvo plakanje, pobogu ne dam joj da jede. Baš sam premorena već, ovo traje već mesec i po a zadnjih dana je stvarno preterano.

Uveče sam mu davala kukuruzne i pirinčane kašice, nije spavao bolje. Nisam još krenula da dajem čvrsto uveče, mislim krompir, td, ali uskoro ću.

Ljišo i Maslačkonjo, za sada sam mu uvela znači pirinčane i kukuruzne kašice, zatim krompir, šargarepu i tikvicu, danas palentu, za tri dana bih proso, mogu li posle griz? 6,5 m imamo ...

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1952
1.1.2015 16:00:54   
mirkam
Jole,tek sad vidim post.Mene bolje ne pitaj o pasiranju i gutanju.I dalje se hranimo po sat vremena,i dalje drži zalogaj u ustima pi deset minuta i da,i dalje mu pasiram a prekosjutra će napuniti godinu user posted image Hoću da poludim od hranjenja.I da,mislim da ti je ona još mala za komadiće.Bićete vi super ,josvte maleniuser posted image
Ja nisam nikada M podgrijavala niti kuvala za dva dana.Nešto ne mogu to nema šanse kad sam već na bolovanju i kući.Cim ustanem ujutro,prvo njemu stavim ručak pa sve ostalo.
Ja takodje mislim da namirnice stajanjem u frižideru gube kvalitet,ali bože moj,sjutra kad počnem da radim,vjerovatno ću kuvati uveče pa u frižider pa sjutra na podgrinavanje.Šta da se radi kad tako mora.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1953
1.1.2015 19:19:35   
little_one
Mi smo prestali da pasiramo kad smo uveli drugi obrok, sad sa 8 mjeseci, pasiram joj samo meso jos, jer to jos ne moze bas dobro. Ostalo viljuskom usitnim. Tako sam i sa Andreom radila, a reper mi je bio da prestanem da pasiram kad sam skapirala da ne mogu stici zagrabiti kasicu a ona vec progutala i trazi zalogaj. Tad smo povukli rucnu, prestali pasirati pomalo i sa drugim obrokom skroz prestali sem mesa.

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1954
1.1.2015 20:28:11   
mirkam
Ooo LO, da mi je da i ja docekam taj momenat.Kao da cu se ponovo roditi!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1955
2.1.2015 13:56:34   
dunja RR
Jutros nam je drugi dan palente, nisam mu danas blendirala. Pomešala sam sa AD mlekom i sve je pojeo, malo je par puta teško gutao, krenuo da povrati, ali nije. Još sutra palenta pa prekosutra prelazimo na proso.

Pitanje vezano za proso :)
Gledam uputstvo, prvo ga oprati, pa ovo je tako sitno, plašim se da će mi i kroz cediljku proći ... pa onda piše kuvati 5 minuta, znači ne ide u ključalu vodu kao palenta? I 10 minuta ostaviti da nabubri.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1956
2.1.2015 13:59:22   
little_one
Operes ga u cjediljki za caj. I nemoj puno, on ti je kao riza, stavis kasiku dobijes punu serpu user posted image

Ja ga operem, i stavim pred kraj kuvanja, pa tako nekih 5-10 minuta da kuva, iskljucim i ostavim da bubri, taman dok se prohladi da mogu da dam da jede.

Bravo za pokusaj neblendanja. Samo treba pratiti dijete, dijete se mora pomalo zagrcnuti, to je nacin da nauci. Mame to strasno plasi al treba pazljivo i pomalo prestati blendati ali na vrijeme. Isto kao sto dijete mora da padne u procesu ucenja hodanja, i bilo bi besmisleno da ne dopustamo djetetu da hoda iz straha da ne bi palo. A pasce, kad tad.

< Poruku je uredio little_one -- 2.1.2015 14:01:53 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1957
2.1.2015 14:20:24   
dunja RR
LO, baš zbog tvojih postova sam se i odvažila na ne blendiranje, ali u ovom slučaju palente.
Kada misliš da mogu da krenem i ostalo (krompir, šargarepa...tikvica) da dajem nemiksano?

A za proso, jel sam dobro razumela, staviš ga u vodu neposredno pre ključanja?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

Direktna veza do poruke: 1958
2.1.2015 14:38:53   
ivaMark
Zar neko blenda palentu user posted image

J sam blendala rucak dugo, dugo..ali ne mislim na blendanje da hrana bude kasasta skroz....iz razloga sto je prvi zub dobila sa 14 meseci.

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1959
2.1.2015 15:03:24   
mirkam
Blendala sam ja palentu.Mnogo ljepsa tekstura bude kad se izblenda palenta,sir,jogurt..šta već ko stavlja.Meni M nije htio da je jede dok nisam počela da je blendam.
I jeste da odavno ne pripadamo ovoj temi,ali ovdje ću se pohvaliti.Danas jeli NEblendani ručak.Ugnjecila fino viljuskom pirinač i povrće,meso se bilo dobro raskuvalo pa je i ono moglo viljuskom.Zagrcnuo se par puta,al nije se bunio user posted image
LO,i mene kao i Dunju inspirišu tvoji postovi da se odvazim na nešto user posted image

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1960
2.1.2015 15:45:46   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: ivaMark

Zar neko blenda palentu user posted image

Puno mama blenda palentu, čitala na temama pa primenila ;) ali samo jedan dan user posted image , tj juče, danas prešli na nebledniranu, i ok je.

< Poruku je uredio dunja RR -- 2.1.2015 15:46:45 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1961
2.1.2015 15:47:51   
branki*
i ja sam blendala palentuuser posted image ,mada sam je ja mesala sa kuvanim zumancetom i sirom ili sa nekom kuvanom vockom,bude super.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1962
2.1.2015 16:02:49   
milicicak
I ja sam blendala palentu. Kuvala je na vodi onako da bude bas gusta pa je blendala sa 150ml mleka i kuvanim zumancetom 2-3 puta nedeljno. To joj je bila omiljena vecera :)

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1963
2.1.2015 16:12:30   
degu
ja je nisam blendala, nije bila nešto oduševljena al je jela user posted image
I mene inspirišu postovi od LO a i privatno ima odlične savete, da nam se postidi malo user posted image
Dunja, Pari nadala sam se da će ove naše nespavalice malo početi da spavaju kad počnu da klopaju, al eto ovo moje čudo se budi svakih sat, sat i po i da nije Pari mislila bih da sam jedina. Za sad smo uveli palentu, tikvicu, sad uvodimo luk, pa planiram pirinač i maslinovo ulje, možda šargarepu. Nezgodno ih je hraniti zimi, tek sad vidim da nam neće biti dovoljno sve što sam popakovala user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1964
2.1.2015 16:25:50   
dunja RR
Nisam ni znala da može luk sada, i koji uvodiš, crni, kako spremaš?
Mi smo uveli pirinčane i kukuruzne pahuljice, krompir, šargarepu, tikvicu, palentu, sledeći je proso.

Planiram uskoro bundevu, jer imam dve cele bundeve, domaće u sobi ih držim, gde ne grejemo. Pa kada načnem jednu, popakovaću u zamrzivač.
U zamrzivaču imam puno domaće tikvice i blitve, ali blitva ide kasnije koliko mi se čini.

< Poruku je uredio dunja RR -- 2.1.2015 16:27:20 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1965
2.1.2015 16:35:30   
mama krava
Mozes crni i crveni luk od pocetka i deca ga bas vole, jer je sladak i daje bas lep ukus hrani! Samo ga skuvas i dodas malo maslinovog ulja...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1966
2.1.2015 16:44:32   
little_one
Sad ste me postidile. Degu user posted image

Ma meni je samo zao kad vidim mame da se muce kad djeca vec porastu i trebalo bi da jedu cvrstu hranu kako treba a oni jos moraju da pasiraju, jer kod starije djece je to teze promijeniti. U isti kos ide i samostalno hranjenje, pa onda imas mame koje hrane djecu valjda do skole, tj nauce oni u vrticu, al ostaju prvo vrijeme gladni u vrticu jer tamo nece da ih hrane kad imaju preko godinu i po, bar kod nas.

Luk moze od pocetka, super je stvarno i da lijep ukus kasicama.

Dunja prestanes da pasiras kad vidis da dijete prihvata da jede nepasirano, nase mame nisu imale blendere i miksere, gnjecile su od pocetka dohrane. Mi smo vec pojeli i bananu u komadicima.

I znate sta jos po pravilu vole, da jedu iz vase ruke, to je super prelaz sa gnjecenog na komadice. Znam da vam mozda to zvuci nehigijenski, al dobro operete ruke i polako.
Samo hrabro i polako, neblendano hranjenje traje duze, kao i samostalno hranjenje ali se isplati na duze staze. To kazem, jer mnoge mame kazu da nemaju vremena ni zivaca dok beba mulja po ustima rucak, ali postaju sve bolje u ucenju zvakanja i samostalnog hranjenja i to jako brzo.

Da se pohvalimo, danas smo jeli i nepasirano meso, pileci batak bio fin i mekan pa sam joj samo nasitno nozem isjeckala i izgnjecila malo sa tikvicom samo da ne bude suho a pored smo imali kuvane mahune, sve preliveno maslinovim uljem. Njam.

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1967
2.1.2015 18:29:56   
dunja RR
E pa super, onda ću posle prosa da mu dam lukac. Ne znam da li za prvi put da mu dam samo luk, ili da odmah ide u kašicu, sa krompirim i šargarepom? Možda bi bilo jako da ide samo luk ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

Direktna veza do poruke: 1968
2.1.2015 18:32:15   
little_one
Ma jok, samo dodaj rezanj dva u kasicu, barem ja dodajem tako. Ne moras glavicu luka da mu stavis. user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1969
2.1.2015 18:45:01   
mama krava
Pa, moze neka mala glavica user posted image ...

A inace, zvakanje hrane, tj muljanje po ustima je jaaaako bitno za razvoj govora!

Direktna veza do poruke: 1970
2.1.2015 18:59:53   
Torbica
Jao sto ste slatke user posted image
Nisam ni ja blendala palentu, svi su je voleli bas, vole je i dan danas. Samo sto je sad jedu uglavnom u projicama. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1971
2.1.2015 21:41:21   
mirkam
Dunjci, blitvu mozes i sada, a spanac ide kasnije.
Ja luk svjez nisam stavljala u kasice user posted image .Jesam li ja dobro shvatila?Bas svjezi, ne kuvani , direktno u kasicu?Ja na malslacu ponekada prodinstam malo luka, pa dodam meso i dalje po redu.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1972
3.1.2015 1:46:36   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: mama krava

Mozes crni i crveni luk od pocetka i deca ga bas vole, jer je sladak i daje bas lep ukus hrani! Samo ga skuvas i dodas malo maslinovog ulja...

Mirkam, ovde MK kaže da ide kuvani, ja tako razumeh, nisam našla da ide sveži?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

Direktna veza do poruke: 1973
3.1.2015 7:25:52   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: mama krava

Pa, moze neka mala glavica user posted image ...

A inace, zvakanje hrane, tj muljanje po ustima je jaaaako bitno za razvoj govora!

user posted image ja sam kao i LO rano prestala da blendiram hranu iako D nije bila zubata pa evo jos ne prica mLogo eheheh...

Ja sam inace davala svez luk, D ga je obozavala, a mladi luk je tako socno srkala ajd da kazem jer nije znala kako da jede perje luka pa ga je sisala ehehehhe...

Inace Dunja mozete griz slobodno.

Direktna veza do poruke: 1974
3.1.2015 13:10:19   
Rosita
Dobro sto me podset_iste palente, mogli bismo opet da je jedemo, nismo sto godina! To je zdravo. A za blendanje sam se baš iznenadila da se to radi i to tako masovno :)

A sad moram da kazem gospa priji Ljishi da smanji doživljaj jerbo njeno dete sasvim solidno priča, spaja dve, tri reči i stalno napreduje, sve je to normalno za uzrast. Sad što bi ona htela da mi snaja piše mejlove, druga je priča user posted image

< Poruku je uredio Rosita -- 3.1.2015 13:11:02 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here