|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
5.3.2015 0:05:41   
yyyyy
Hej,Degu,naravno da je zdrav ako u njega ne ubace skrob da bi dobili na gustini,kao u Granice mlekari što se radi,e sad ne znam šta rade drugi,pa ga zato ne bih ni uvodila,možda kasnije kad počnemo s presnim voćem,pa da pravim voćni jogurt.
Nego,mi smo buckavi,10 kg,pa uopšte malo izbegavam skrobne namirnice,mada za večeru često imamo proso,ovas,palentu...

Dunja,hvala na odgovoru za maslac!

Imperial,obično imamo problema da bebice slabo hoće vodu,a tvoji momci su prave vodopije.
Verovatno nemate nikakvih problema sa probavom user posted image
I mislim da je to ok,ako je ne piju na uštrb mleka.

Inače,mi već drugi dan ručkamo teletinu,sviđa mu se,čas smaže porciju 200g povrća i mesa,mulja malo po ustima prvu kašičicu,jer se ipak razlikuje tekstura nego kad je samo povrće u pitanju.
Ali baš smrdljivo kaki juče i danas.
Je li to od mesa?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2251
5.3.2015 0:21:26   
dunja RR

Hoće od mesa smrdljiva kaka, i nama je tako :) MI za sada od mesa samo teletinu klopali.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2252
5.3.2015 0:36:45   
yyyyy
Pa baš je teško naći domaće!
Koliko puta meso nedeljno,3-4?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2253
5.3.2015 8:48:07   
degu

IZVORNA PORUKA: yyyyy

Hej,Degu,naravno da je zdrav ako u njega ne ubace skrob da bi dobili na gustini,kao u Granice mlekari što se radi,e sad ne znam šta rade drugi,pa ga zato ne bih ni uvodila,možda kasnije kad počnemo s presnim voćem,pa da pravim voćni jogurt.
Nego,mi smo buckavi,10 kg,pa uopšte malo izbegavam skrobne namirnice,mada za večeru često imamo proso,ovas,palentu...

E pa strašno ako se time bave user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 2254
5.3.2015 11:47:42   
QueenJ
Hej,Degu,naravno da je zdrav ako u njega ne ubace skrob da bi dobili na gustini,kao u Granice mlekari što se radi,e sad ne znam šta rade drugi

Strašno, ko zna šta sve mi unosimo u sebe...
Da, kaka hoće da smrducka baš od mesa. Kada je E. kakila prvi put posle mesa, to je smrrrdelo, ljudi moji, ja se već pripremila da je do pola leđa, kad ono-klikerčić. user posted image
Ja dajem 3 puta meso+3 puta žumance+1 povrće sa pirinčem ili tako nešto, da je "drži".
Kada dođe riba na red, planiram taman 3 meso (piletina, teletina, ćuretina)+1 riba+ 3 žumance. Dobar plan, a? user posted image

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2255
5.3.2015 11:51:11   
mama krava
Kraljice user posted image

riba ti potpada po d meso, pa je možda bolje da je zarotiraš u ta 3 mesna dana koja već imate, a da ti bar jedan dan bude bez mesa i jaja, tj samo povrće i žitarice, npr..... Ne moraju svakoga dana da jedu meso/jaja!

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2256
5.3.2015 13:54:09   
dunja RR
Mi danas klopali karfiol (prvi put), teletinu i bundevu, sa malo crvenog luka i maslinovog ulja, kašika pavlake.
Završili smo juče sa 1/4 žumanceta, u nedelju sledi 1/2, taman da do tada uvedemo karfiol.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 2257
5.3.2015 15:25:05   
QueenJ
Bas sam glupa ispala, hihi. Da. Ima logike. user posted image

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

Direktna veza do poruke: 2258
6.3.2015 8:34:09   
ivaMark
Zvanicno pripadamo ovoj temi, juce smo napunili sest meseci a tek pre neki dan poceli da klopamo i to neslavno. Nesto ni sporo to ide, doduse tek je juce cetvrti dan bio kako rucka nesto a da nije moje mleko. Mozda da promenim rucak, dajem mu mlecne pirincane pahulje user posted image a mozda i previse ocekujem za pet dana user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2259
6.3.2015 8:38:24   
World
Mi smo poceli sa pilecom supom i sasvim je dobro prihvatio. Pa kasnije supa i povrce, pa onda i meso. Sve sto ubacim u supu se fino pojede, a vocke bas nesto i ne prolaze toliko dobro.. mozda i njih da probam ubaciti u supu user posted image
Od zitarica probao juce proso (sa sljivom) i covjek nije kakio citav dan... user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 2260
6.3.2015 8:41:00   
ivaMark
World, koliko je imao kada ste poceli sa uvodjenjem?

Bas cudno da od sljive nije kakio user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 2261
6.3.2015 8:43:02   
World
Tacno 6 mjeseci. Eto i ja se cudim bas, danas cemo krusku na meni pa cemo vidjeti.. mada se stvarno supica pokazala najboljom i u tom pogledu..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 2262
6.3.2015 9:52:23   
degu
nas je žumance skroz usporilo al dobro, stićemo sve. I mi sad uvodimo karfiol, pa ćemo brokoli, pa blitvu i boraniju

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 2263
6.3.2015 10:17:35   
mika79
Mamice i mi vam se pridružujemo. Danas prvi put jedemo proso sa pečenom jabukom sam mislila da mu dam, nadam se da će mu se dopasti.
Od kada mogu da dajem sveže voće? Vadili smo krv hgb je 122 ali su eritrociti u manjem broju od potrebnog dr predlaže da pojačamo ishranu bogatu gvoždjem. Šta bih mogla da uvedem sada a da je bogato gvožđem? Počela sam da dajem meso piletinu sledeće nedelje ću mu uvesti junetinu. Dr predlaže i da uvedem mlečne proizvode i grašak meni je rano za grašak a neznam da li je rano za mlečne proizvode?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2264
6.3.2015 11:26:45   
degu
miko mozes cveklu,od piletine batake i krilca,sveze voce mozes odmah. Po meni je rano za grasak pogotovo.

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 2265
6.3.2015 11:29:16   
Mala Elena
Mko, za mlecne proizvode i grasak mislim da jeste ali i za cveklu... uzmi proso i forsiraj batak i teletinu, junetinu...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2266
6.3.2015 12:09:06   
mika79
Degu, Mala Elenauser posted image hvala, samo da javim da je proso sa pečenom jabukom prošao odlično, pojeo je više nego što sam se nadalauser posted image I ja mislim da je rano za grašak i mlečne proizvode, sačekaću sa mlečnim do 7 a sa graškom i duže. Znači može cvekla super.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 2267
6.3.2015 13:38:49   
imperial
Mi smo juce uveli grasak,super smo prosli,mi cveklu odavno uveli,ali kao sok,pijemo je,stigla nam i sveza blitva,jupi,ma sve ruckamouser posted image

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 2268
6.3.2015 13:43:16   
QueenJ
Mislim da je za cveklu rano. user posted image A mlečne proizvode jedemo već neko vreme. Prvo smo uveli kis. mleko, pa jogurt, pa pavlaku. Sve to prvo uz palentu. Sad rado klopa jogurt sa pahuljicama. Juče je probala mladi sir, domaći, vrrrlo sam joj malo dala, oduševila se, pa sve to propratila sa komadićem hleba. Jeste li pravili poparu?

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 2269
6.3.2015 14:15:11   
imperial
A sto mislis da je rano za cveklu??Mi sa poparom nismo odusevljeni,a i nesto mi nije bas posebna da bi im davalauser posted image

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2270
6.3.2015 14:36:07   
QueenJ
Tako mi rekoše, generalno to mnogo "obojeno" voće i povrće i da treba prolongirati... Ne znam. Zato se ja uvek posavetujem sa mama ovde. user posted image Popara možda jednom u 7-10 dana, čisto da razbijem monotoniju. Mada, ovo otkad mi je prehlađena, forsiram dojenje baš i pu pu, nemamo problema, čak ni zbog prve user posted image .

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 2271
6.3.2015 15:09:35   
mama krava
Nama je cvekla bila jedna od prvih namirnica!

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2272
6.3.2015 15:12:55   
degu
I nama je cvekla među prvima i kombinujem je i sa voćem i sa povrćem, jedino što hoće možda da zatvori pa npr stavim jabuku, cveklu i palentu, jabuka je izvor vitamina c i potpomaže apsorpciju gvožđa, a cvekla je slatkasta i bebe je uglavnom vole, možda ne na prvu loptu, al iz nekog trećeg puta lepo već ručkaju.

Direktna veza do poruke: 2273
6.3.2015 15:21:25   
QueenJ
Eto... Sto ljudi, sto ćudi... Znači i to da ubacujemo u jelovnik? Ja ne volim cveklu, inače, pa sam tu informaciju verovatno zbog toga tako olako prihvatila. Hvala! user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2274
6.3.2015 18:49:59   
jeca87
Imate li neku tablu po kojoj idete sa namirnicama ?
Vidim da se vasa ishrana u nekim stvarima razlikuje od table po kojoj ja idem.
Npr grasak je od 6 mes, cvekla od 7 mes, bundeva od 4,5...

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Buduce tate prema trudnicama

Paznja vaseg muza prema vama, sada kada ste trudne je:

ista kao pre :( (26%)

veca nego pre :) (62%)

manja nego pre :( (5%)

ne znam (8%)

Ukupan broj glasova: 160

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here