Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.10.2014 16:30:27
|
|
|
|
Mala Elena
|
Znaaam za bello, pijem jogurt cesto , ne znam da oni imaju i kiselo mleko zato sam se zbunila. Nego, Lili, pitala sam ja gore za kajmak sa km, nisu drugarice za! mozes domace kiselo mleko sa pravis ako na to mislis ..sto se tice tih mlecnih savetovano mi je punomasno .
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.10.2014 16:48:29
|
|
|
|
mama krava
|
Ako imate mogucnosti da nadjete 100% provereno mleko, onada bolje pravite sami! Ako ne, onda, je mozda najbolji izbor to organsko koje nadjete!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.10.2014 18:43:04
|
|
|
|
lilipolip
|
Ma samo sam u nedoumici posto je taj organski jogurt sa 2,nesto% mm a ima i punomasnog jogurta ali oni nisu od organskog mleka. A videla sam da imlek ima i taj organski mladi sir, i to moze posle km i jogurta?
< Poruku je uredio lilipolip -- 13.10.2014 18:47:53 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.10.2014 20:27:43
|
|
|
|
mirkam
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Ja sam bananu davala sa kinoom ili sa avokadom... Sanchy, koliko stavljas kinoe u bananu? Ja sam mu prije neki dan stavila dvije kasicice amaranta u bananu (nisam nasla kinou, a cini mi se da joj je amarant najslicniji), pa posto je fino poruckao ja mu stavim i dvije supene kasike u rucak. Cini mi se da ga je kasnije mucio stomacic.Moze li biti da sam pretjerala? A inace tog dana nista novo nije jeo osim amaranta.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.10.2014 20:49:44
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Za decu sve ide neobrano. Rekose mi da je imlekov jogurt najbolji. Uzimam obicni ne organski. Mirkam moguce da ga je mucila tiba od toga. Moju D su bas mucile zitarice celog zrna. Gasovi strahoviti pa cak i ona milupa 7 zitarica.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.10.2014 21:50:45
|
|
|
|
mirkam
|
Ljiso, on je taj dan bio ok.Onda je ujutro jako "cudno" kakio, a prije toga je sto puta prducnuo i podrignuo Nikada ranije nam se to nije dogodilo, pa sam pomislila da jedino moze biti od amaranta.E sad ne znam da li sam pretjerala sa kolicinom ili bi ipak bolje bilo da mu ga vise uopste ne dajem? A to necu znati dok ne probam ponovo,zar ne?
< Poruku je uredio mirkam -- 13.10.2014 21:52:30 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.10.2014 22:32:24
|
|
|
|
mama krava
|
E, pa, ja imam potpuno suprotnu informaciju o Imleku. Moja rodjaka je asist na veterinarskom fakultetu u Bg, gde je i studirala. Ona i njena porodoci nista ne koriste od imleka godinama, tj od kada je ona isla na praksu na Imlekove farme krava. Ona kaze da su te krave non stop pod antibioticima zbog konstantnog mastitisa. E, sad ne znam za organski deo asortimana. Verovatno mleko za tu proizvodnju otkupljuju sa org farmi. Ona nam preporucuje da je bolje da se kupuju mlec proizvodi nekih manjih proizvodjaca, tipa Granice npr.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.10.2014 23:45:39
|
|
|
|
Mala Elena
|
MK, mi kupili pre neki dan Granice, nasli slucajno u manjoj mesari , izmedju ostalog tu prodaju biljne sireve , jaja. .. Kada ste davali mango ? Kupila sam kasicu pa da znam kada joj mogu dati!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 6:41:08
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
MK verujem. I ja kad sam bila u secerani zaklela sam se da necu vise ni mrvicu secera pojesti . To sad ide polemika kontrole, sta je bolje manji proizvodjaci ili veliki proizvodjac i ko je pod vecom kontrolom. Tvoja rodjaka je ocito na faxu radila kontrole Imleku ili kasnije vec kako god, a ko radi kontrole manjim proizvodjacima??? Evo npr farma koza blizu mene. Znaci u pitanju je manji proizvodjac. Mila majko ne bih od njih kupila vise kozije mleko ni za sta na svetu. Uzela sam jednom, moja D popila samo pola case, kad uzmem od komsija slisti punu casu i trazi jos. Razlika u mirisu da ne govorim. Komsijske koze jedu iskljucivo samo travu dok tamo na farmi ( ja htela da udjem da vidim u kakvim uslovima drze koze). Kaze mi plus jedna zena koja je tamo radila da su im svi aparati i te cevi prljave i grozne i da se cisti sve samo pred inspekciju (a u Srbiju brale se inspekcija najavljuje jel te). Tako da iskreno nemam pojma sta je bolje ili gore. Domace u svakom slucaju. Ali eto ja sam na selu pa cak ni ja nisam u mogucnosti bas uvek i sve da imam domace.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 9:23:37
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: lilipolip Nemam veceru, planirala sam da mu u uvedem veceru tek oko 9og meseca, sa sve uzinama, jel to kasno? Lili, ja mislim da vec treba vecera sada, onde oko 18h i to zitarice. A, dorucak se uvodi oko 9m...mislim slani dorucak
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 10:59:11
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: mama krava E, pa, ja imam potpuno suprotnu informaciju o Imleku. Moja rodjaka je asist na veterinarskom fakultetu u Bg, gde je i studirala. Ona i njena porodoci nista ne koriste od imleka godinama, tj od kada je ona isla na praksu na Imlekove farme krava. Ona kaze da su te krave non stop pod antibioticima zbog konstantnog mastitisa. E, sad ne znam za organski deo asortimana. Verovatno mleko za tu proizvodnju otkupljuju sa org farmi. Ona nam preporucuje da je bolje da se kupuju mlec proizvodi nekih manjih proizvodjaca, tipa Granice npr. Ja sam pre ove dijete najvise i volela te Granice :), eto kao da sam znala. Imlekov jogurt nisam volela, ali evo vec sam zaboravila, Kuc mi se svidjao. Aaa, pa ja cu D na test onda da nosim organsko. Znas da ni najmanju dozu nije hteo da srkne od kravice, nego mukica sve nazor i na spric :( Mm sir jede iskljucivo od svoje tetke, nema sanse da bi probao drugi. Hrana nam je katastrofalnog kvaliteta a skupa ko
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 13:41:21
|
|
|
|
lilipolip
|
Imali smo mi fazu kada sam mu davala rucak i veceru samo, ali je pedi predlozila da mu dajem dorucak i rucak za sada, da bi jeo voce a ne samo zitarice i povrce (posto mu ne dajem jos uzine) Sto se imleka tice, njihov jogurt je uzasno razblazen, i kao takav bezukusan skroz, tako da ga bebi necu davati sigurno. Ja najvise volim Granice, mada su se i oni iskvarili u poslednje vreme, sad pijem vedro. A kad odem kod mojih kupujem borski jogurt, ljudi mojj koliko je on gust, 2 case litar jogurta :) Ja sam mom danas napravila proso, krusku i malo jabuke, i dodala sam par zrnaca cimeta, tako da smo mi eto probali cimet i pre osmog meseca, verujem da moze samo da mu koristi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 13:48:02
|
|
|
|
Klarita
|
Lili, pa vi ste osmi mesec, 7m punih je 8. Mene naravno to stalno buni pa cesto pisem ovde Ja sam vec pisala nas raspored obroka, pogledaj na nekoj od prethodnih strana. Zaista mi se dete preporodilo od kada tako rucka. Ipak mislim (svaka cast pedijatrima, misljenja su im konfuzno razlicita) da je mnogo bolje uvesti onako kao ja ja to naucih od od razlicitih pedijatara, nikad se nisam oslanjala za bilo sta na misljenje jednog
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 13:49:54
|
|
|
|
Rosita
|
Isto je tako kod mojih u Zlatiborskom kraju, svi lokalni jogurti su tako gusti, ali neko ih ne voli, drugarica voli imlek bas zato sto je redak. Kada jednom ponudim jogurt mom detetu, a nadam se da ce i to biti, osecacu se kao da mu dajem onaj magareci sir sto kosta u hiljadam evra po kg, toliko uzbudjeno
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 14:01:40
|
|
|
|
Mala Elena
|
Cula sam Rosita za taj magareci, cudotvoran sir ! skup kao djavo ! Ljiso , sto se tice koza, nekoj mleko "mirise", nekoj ne. Moja baka je nekad drzala pa znam. Ni mi zene nismo sve iste pa tako ni koze Sta bi za mango? Kad ste davale? Granice su iz Mladenovca, blizu mog mesta, super su , nisu skupi a jos uvek su kvalitetni. Ja cesto uzimam jogurt iz Zlatiborca , malo skuplji ali bas gust i ukusan ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 14:07:14
|
|
|
|
mama krava
|
ME, ja sam dala taj Alnaturin mangi i jabuku odmah... I sve je bilo ok, ali ja sam dala svom detetu, a ti vidi kako ces svome. Elam, u juznijim krajevima se i mango , kao i avokado daju od pocetka dohrane.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 14:10:35
|
|
|
|
lilipolip
|
A mi smo osmi a... mrzim to, zakoracio u osmi, uzeo deveti, ko ce u svemu tome da se snadje...lepo mi dete ima 7 meseci i 2 nedelje i to je to :) :) Klarita pokusacu da nadjem vas raspored pa da vidim sta ja tu mogu da uradim. Smorih se sad, pitala sam jednog nutricionistu koliku bi kolicinu on trebao da pojede sa 7 meseci, kaze on meni oko 200-250gr, a meni vilica ode na pod, moj jos uvek jede oko 150gr max. Doduse ja se ne zalim na njega, juce je sreca moja spavao od 10 do 5 ujutru, odspavah vise od 3 sata u kontinuitetu posle 7 meseci, i to je po mojoj proceni relativno malo sisao, mada njemu spavanje i klopa nemaju neke veze. I ja bih mango dala odmah, nego sam tek skoro videla kasicu, tako da slobodno, on je mnogo sladak, obozavaju ga bebe.
< Poruku je uredio lilipolip -- 14.10.2014 14:11:55 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 14:12:47
|
|
|
|
mama krava
|
Ali te krave su non stop i to sve!!! na ab, i to je toliko intenzivno da vecina ima otvorene rane po telu od glivicnih oboljenja! Eto, a nisam htela da detaljisem. Ja realno ne verujem velikim kompanijama najvise! Pogovo u Srbiji! Ako se ovim malim najavljuju, tek ce velikim da zazmure na jedno oko ili mozda na oba! Mislim, zene, ovo je Srbija! Mito i korupcija rules! Bolje mi je i malo govanceta od koze/krave nego neki sugavi lek u dzinovsimn dozama! A sigurna sam da postoje dozvoljeni limiti pri kontroli i sl. Ma, najbolje je ako imate domace! Moja cerka obozava kozje! I to nema veze da li mirise ili ne, a to mnogo zavisi i sta koza jede i koje je god doba, tj dal jede svezu travu ili zimi seno i zitarice. Naravno od proverenih komsija kod mojih roditelja. I to nekuvano slisti i po pola litara!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 14:15:58
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: lilipolip Smorih se sad, pitala sam jednog nutricionistu koliku bi kolicinu on trebao da pojede sa 7 meseci, kaze on meni oko 200-250gr, a meni vilica ode na pod, moj jos uvek jede oko 150gr max. Jao, sto ne volim to BI TREBAO. Jede koliko moze. Nama majkama je uvek malo. Kad nam je u jednom periodu bila u gostima moja najbolja drugarica, i ja nesto drobila oko kolicine koju d pojede, zakljucili smo da pojede vise od nje, a ispod standarda za svoj uzrast, hahaha. Znaci jede koliko moze, kao i mi odrasli, drzi se te parole.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 14:16:20
|
|
|
|
mama krava
|
Ma, manite se rasporeda i doza koje preporucuju doktori. Gledajte u dete! Ako je sito bice i mirno i veselo i spavace lepo! Znaci lili, super ste!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 14:17:20
|
|
|
|
mama krava
|
Roso, ti i ja ko bliznakinje razdvojene na rodjenju
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 14:25:02
|
|
|
|
Rosita
|
Hahaha, e vala jesmo, neka visa sila poslala te na forum da se nadjemo
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 14:27:54
|
|
|
|
lilipolip
|
Ma meni nije do kolicine, nego sto on posle 2 sata trazi da sisa? Znaci pojeo je skoro punu teglicu voca sa prosom i za 2 sata je sisao bas dosta. Jel to normalno, ja sam stvarno duduk, posto uvece kad samo sisa, sisa na 3 sat, ili vise. Eni je samo da mu ne bude veliki sok kada prestane da sisa, posto sa 9 planoram da bude to samo ujutru i uvece, a sa 11-12 da prestanem. Nadam se da necu morati da mu dodajem mlekce posle obroka u 12 meseci :) :)
< Poruku je uredio lilipolip -- 14.10.2014 14:28:26 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 14:30:53
|
|
|
|
mama krava
|
Ako ti je uteha, moj sa 12,5 meseci sisa ko novorodjence, a jede ko mator! Samo se opusti i neka dete jede kako i koliko hoce. Ja bih ti to isto preporucila i za sisanje, jer tvoje mleko samo sada moze da pije/jede i nikada vise u zivotu, a to je nesto najbolje sto ce ikada jesti! Sva osta sr*nja ce da mulja do kraja zivota!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 14:40:46
|
|
|
|
lilipolip
|
To verovatno opravdava nick :) Ovaj moj sisa samo kad je gladan, nema ono mazenje sa mamom i to, cak se vise i ne uspavljuje sisanjem, mada i bolje...koliko bljucka
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?