|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
10.10.2014 18:44:35   
lilipolip
Mislim da one imaju oko 350-380gr, ali kostaju razlicito, npr mango i jabuka je oko 156din. E da, i na njih nema povracaj pdv-a, posto se ne vode kao kasice za bebe.
Ja spremam stapnim mikserom, blender nista ne radipo tom pitanju.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1626
10.10.2014 18:46:23   
Sanjica26 RR
Mala Elena za meso koristi blender, a to si mogla i za pirinac. Kreni sa piletinom.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 1627
10.10.2014 18:48:16   
Mala Elena
Moja sveki isto spakovala mladu taletinu na kockice pa ostavili u zamrzivac !user posted image

(odgovor članu lilipolip)
Direktna veza do poruke: 1628
10.10.2014 18:52:16   
lilipolip
Ja sam krenula sa teletinom, posto smo to imali iz domaceg uzgoja, tako da to i danas koristimo. Piletinu je probao iz kupljene kasice. Neki kazu da se krece sa curetinom, a ja bih krenula sa cim god, samo dok mogu da garantujem da je iz pouzdanih izvora, a ne iz matijevica ili tako negde...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1629
11.10.2014 0:00:58   
Mala Elena
To iz Matijevica je debelo ispricano ...n e svidja mi se. Radije meso kupujemo u manjim mesarama , nikako u velikim trgovinama ...a za bebu samo iz domaceg uzgoja.
Meso u blenderu ne znam koliko bi se samlelo jer je mala kolicina .
Za curetinu sam i ja cula da ide prvo i pre piletine , pa onda crveno. Lakse se vari...hvala za info o kasicama user posted image

(odgovor članu lilipolip)
Direktna veza do poruke: 1630
11.10.2014 0:13:25   
Sanchy
Sto se mesa tice mislim da je redosled koji se preporucuje jagnjece,curece,pilece telece junjece svinjsko..koliko se secam..U blenderu moze meso da se izmiksa ali ne u svakom,ja sam jedan reklamirala jer nije hteo ni povrce da izblenda kako treba pa kupih drugi sa reckavim nozicima ,taj je odlican sve moze..e kad je malo porastao onda skuvam meso pa ga ubacim u secka i super ga isecka pomesam sa gnjecenim povrcem i bude kako treba..Sto se kupovine mesa tice,nemam nikoga na selu tako da domaca proizvodnja i kredibilni izvori otpadaju..kupujemo u jednoj manjoj mesari u bloku i to je to..Zabrinuta jesam od kada je poceo da jede meso jer ovo sto se danas pise o uvozu i o nedostatku kontrole uopste na nasem trzistu znam odavno..Ja meso ne jedem pa dok nisam dobila M.nisam puno o tome ni razmisljala e otkad on jede cvrstu hranu razmisljam punom parom..jedino sto mu nikada ne dajem to su iznutrice i svinjsko meso ..Iznutrice jer su deponije svega loseg cime se ta domaca zivotinja kljuka a svinjsko jer smatram da nije preterano zdravo i da ima mnogo boljeg mesa od njega..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

Direktna veza do poruke: 1631
11.10.2014 0:29:23   
Klarita
sanchy, preporuke se ralikuju od pedijatra do pedijatra iz godine u godinu user posted image nasa dr tvrdi da ide prvo belo meso, pa onda crveno, s tim da jagnjece ide posle teleceg, a pre ribe i svinjskog. I ja sam protiv svinjskog mesa. K sam prvo uvela piletinu, pa curetinu, pa teletinu...mada se ona do skoro gadila od mesa, jela samo mleveno meso. Na moru projela pravo, onako mislim krmenadlu. Jela je skoro svaki dan pajdaki, ljubi je majkauser posted image N sam isto uvodila, s tim da nisam pravila neki ramak vremenski i nisam se bas opterecivala kao s njom. Mislim da cu od ponedeljka startovati sa kiselim mlekom, taman cu onda koji dan kasnije zumanac, pa cu ubacivati povrce sa zumancem u kiselo mleko. Nadam se da ce mu biti ukusnouser posted image , a pre svega da nece imati tegoba nekih ili ne daj Boze alergijskih manifestacija.

Inace, N je danas popodne oko 15i30 popio tek 110-120ml mlkeka i uspavao se
pa oko 18h jeo zitarice
pa oko 21h popio 210ml mleka
Danas sam bas zadovoljna, jedino ovo uspavljivanje oko 15i39 ga omelo da popije viseuser posted image
No, videcemo sutra...bice sam sa mojom majkomuser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1632
11.10.2014 0:34:01   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

a za bebu samo iz domaceg uzgoja.

Imaš nekog na selu ili imate nekog proverenog od koga uzimate? Ja tražim nekog proverenog za meso ...

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Direktna veza do poruke: 1633
11.10.2014 0:59:10   
Mala Elena
Da, moji drze koke, prasice , jagnjice da imamo domace a teletinu uzimamo od nekog coveka blizu Priboja, tj svekar uzima celo tele pa podelimo trosak . A cini mi se da ujak ima patke i curke od skoro pa cu da se ogrebem. ..user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1634
11.10.2014 3:04:05   
dijana1*
Klarita zbog bolje iskoristivosti gvozdja zumance i povrce ne treba mesati sa mlecnim proizvodimauser posted image
Sa prvim sam strogo vodila racuna kad, sta i kako sa drugim je to mnooogo opustenijeuser posted image

Direktna veza do poruke: 1635
11.10.2014 7:03:58   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Sanchy

jedino sto mu nikada ne dajem to su iznutrice i svinjsko meso ..Iznutrice jer su deponije svega loseg cime se ta domaca zivotinja kljuka a svinjsko jer smatram da nije preterano zdravo i da ima mnogo boljeg mesa od njega..

Divlja zivotinja koja lovi prvo svom ulovu pojede dzigericu! Ako se zivotinja "zdravo" hrani tj ne kljukaju je sto ti kazes ko zna cime dzigerica je najbolje meso koje postoji u organizmu zivotinje. Znaci ako postoji mogucnost domace varijante mesa da znate kako seljak hrani tu zivotinju dzigericu toplo preporucujem.
A chicken liver provides a healthy dose of iron and zinc. Chicken liver does contain a large amount of cholesterol, but it also supplies healthy doses of many essential vitamins and minerals.Chicken liver is a nutritious source of B vitamins.One chicken liver supplies 254 micrograms of the 400 micrograms of folic acid you need on a daily basis. Folic acid reduces your risk of certain birth defects. The same chicken liver contains 5,864 international units of vitamin A, a nutrient that is essential for the health of your eyes and white blood cells. Eat chicken liver on an occasional basis to prevent taking in too much vitamin A, which can inhibit your body's ability to properly absorb vitamin D.This food is low in Sodium. It is also a good source of Thiamin, Zinc, Copper and Manganese, and a very good source of Protein, Vitamin A, Vitamin C, Riboflavin, Niacin, Vitamin B6, Folate, Vitamin B12, Pantothenic Acid, Iron, Phosphorus and Selenium.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1636
11.10.2014 7:42:34   
mirkam
U bre Ljiso sta nam sve napisa user posted image
Mi piletinu imamo domacu (donosi mojoj svekrvi neki covjek vec godinama), a ostalo kupujem u komsiluku u "provjerenoj" mesari. Rijesila sam da se ne opterecujem time, jer nema svrhe.Meso mora da jede, ja nemam uslova da drzim stoku pa da znam sta mu dajem bez problema, a ova mesara mi je napouzdanija od svih koje znam,eto.
Sto se tice blendanja, ME, meso se sasvim slijepo ukasi uz ostalo povrce u blenderu.Meni ne ostane mi truncica, nego bude bas lijepa kasica.Tacno je da moras staviti vise od dvije kockice mesa, al uz povrce dobijes dovoljnu kolicinu da se izmiksa.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1637
11.10.2014 8:11:56   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: mirkam
Sto se tice blendanja, ME, meso se sasvim slijepo ukasi uz ostalo povrce u blenderu.Meni ne ostane mi truncica, nego bude bas lijepa kasica.Tacno je da moras staviti vise od dvije kockice mesa, al uz povrce dobijes dovoljnu kolicinu da se izmiksa.

Dodas vrlo malo vodice u kojoj se kuvalo povrce i meso i eto ti super kasice.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1638
11.10.2014 8:16:49   
Sanjica26 RR
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Klarita zbog bolje iskoristivosti gvozdja zumance i povrce ne treba mesati sa mlecnim proizvodima.

Dijana zar to ne vazi za meso i mlecne proizvode? Secas se da je Mina pisala da treba da prodju dva sata od obroka koje sadrzi meso, pa tek onda dati detetu mleko. Tako da ni pre to ima logike. Ili gresim user posted image
[/quoteu]

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 11.10.2014 8:26:08 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1639
11.10.2014 8:39:46   
dijana1*
Sanjice zumance je bogato gvozdjem kao i meso zato se i ne mesa sa mlecnim proizvodima Neka me ispravi neko ako gresimuser posted image Ljiso?

Direktna veza do poruke: 1640
11.10.2014 8:41:10   
lilipolip
I ja sam cula da ne valja mesati mleko i meso, tj namernice koje sadrze gvozdje, ali je to onda bas veliki broj namernica, ne znam da li to vazi samo za meso i zumance.

Direktna veza do poruke: 1641
11.10.2014 8:45:31   
Misha i Ljisha
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR
Ljiso?

user posted image molim? Htedoh napisati da je dzigerica ultra zdravo meso ako znate sta je zivotinja jela. A takodje se ne slazem ni sa izjavom da svinjetina nije zdrava. Svinjetina ima manje holesterola od pilecih grudi. Ja sam slaninicu uvela oko devetog meseca i D ju je obozavala a i sad

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 11.10.2014 8:46:19 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1642
11.10.2014 10:01:38   
Sanjica26 RR
Ljiso nesto smo te drugo pitaliuser posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1643
11.10.2014 10:21:15   
dijana1*
ahahaha Ljiso mislila sam na zumance i mlecne proizvodeuser posted image
da li se kombinuju ili ne?

Direktna veza do poruke: 1644
11.10.2014 11:31:39   
little_one
U sustini ne bi trebalo meso i jaja kombinovati sa mlijekom, ne zato sto je to stetno, vec se smanjuje apsorpcija zeljeza iz mesa i jaja. Ipak ja mijesam jaja sa abc sirom Andrei jer ih tako obozava i jedino tako hoce da ih jede tako da je to kod nas izuzetak. Ostalo pazim da ne kombinujem i evo kad je sad zadnji put zavrsila u bolnici i pored jake infekcije i antibiotika kks joj je bila na zavidnom nivou.

Isto tako pasulj npr ne bi trebalo kuvati sa mesom jer je on prakticno zamjena za meso (ne bukvalno) ali nije stetno...po mom misljenju treba izbjegavati al ne po svaku cijenu.

< Poruku je uredio little_one -- 11.10.2014 11:34:42 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1645
11.10.2014 12:25:34   
Rosita
Tacno, kalcimjum ometa apsorpciju gvozdja. Zato i kad pijete neki lek za malokrvnost lepo pise koliko sati ne treba jesti mlecne proizvode, tj. kakav razmak treba praviti. Joj, ja sam D uvodila mesa ali sad 99 % jede pilece. Zato sto mi samo to jedemo, eventualno svinjske krmenadle ion ponekad curece, Mmne bi pojeo curece rado, ja tako tako, a jagnjetinu niko ne moze da smisli. Mesar me uveravao kako je za dete mnogo bolja junetina od teletine, ali treba utrefiti mladu. Nisam ponosno sto jedemo pretezno pilece, ali eto...

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1646
11.10.2014 13:25:11   
Mala Elena

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

IZVORNA PORUKA: mirkam

Dodas vrlo malo vodice u kojoj se kuvalo povrce i meso i eto ti super kasice.

Hvala, pokusacu ... sto se tice zumanceta, mesa, mlecnih proizvoda ne treba ih mesati , ali mislim da u tom smislu vodimo racuna samo kada su bebe u pitanju user posted image Mi se upravo najeli jaja i fete user posted image

Direktna veza do poruke: 1647
11.10.2014 14:09:04   
doktorkakristal
tacno je da smanjuje apsorpciju FE ali ako dete nije malokrvno ne vidim razlog striktnog izbegavanja mesanja mesa i mlecnih proizvoda,D nije htela slane kase bez pavlake ili kiselog mleka,a opet joj je krvna slika vise nego dobra,cak i sada kad je bolesna

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 1648
11.10.2014 14:15:36   
Rosita
Ma da, doco, nema razloga ni za sta striktno. Pa eto i u vrticu nutricionisti naprave jelovnik gde pavlaka ide sa ruckom, tj. mesom ili vec.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1649
11.10.2014 15:36:21   
lilipolip
Moj bebac danas jeo kasicu od pola prosa i ovsenih pahuljica skuvanih na vodi, na gusto, i pola mog mleka, bas je slatko jeo. Posle je u setnji pojeo malo kajsije iz teglice, ali ljudi moji on vodu nikako nece. Bili smo na Adi, 100 stepeni je bilo, a on nece pa nece. Valjda ce hteti kada prestane da sisa. Rucak ce nam biti malo kasnije, i to ce prvi put probati curetinu, hipovu doduse, posto mi trenutno imamo samo batake, a ja racunam da mu dam prvo belo...ne znam.

Kada ste i dale grasak i paradajz?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here