|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
7.10.2014 11:53:34   
Rosita

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Znaci kad se vec pije jogurt moze sve da se pravi s mlekom ali posto je tesko za svariti (mojoj D je i dalje tesko da vari kravlje mleko) ne davati detetu da ga pije.

E ovo nije tacno, imam primer iz prakse da dete podnosi jogurt , ali km ne! Dobija proliv kad pojede bilo sta sa mlekom.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1576
7.10.2014 11:55:32   
World
Ja mislim da djeci ni ne treba davati zitarice prije bar prve godine, ali ja sam ekstremna po tom pitanju. user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1577
7.10.2014 11:56:46   
mama krava
Ljisho, pa to sam i ja napisala, najveci deo je celuloza koju ljudski organizam ne moze da vari, ali je odličan pokretač za creva. Ali ne mogu da se složim sa drugim delom, jer ta zrna, naravno, kuvamo i obradom se deo minetala, vitamina i ispušta u tu tečnost koja se lakse apsorbuje. Ali , svako radi, onako kako najbolje ume i ja to postujem. Ja samo želim da podelim saznanja do kojih sam ja došla, a svaka majka svoje dete hrani i podiže najbolje što ume. Ja pedijatrima ništa posebno ne verujem, a pogotovo u vezi ishrane. I uvek proverim sve i sama. I od drugih majki, doktora, internet. Na internetu je dostupno puno medicinskih dokumenta, koji su potkrepljeni činjenicama, lako razumljivih i za mene laika, pa proverim, razmislim i sama odlučim.

Pozz

Direktna veza do poruke: 1578
7.10.2014 11:57:07   
Klarita
Ljiso, ja polako, polako, pa sve kasnim user posted image More kad ga izbombardujem ovih dana ima cirkus da budeuser posted image Salim se, naravno. Ne secam se kad smo uveli jogurt i kiselo mleko. Mislim da se prvo daje kiselo mleko user posted image I daaa, juce popodne otisli do prijatelja, mladji ljudi, uzeli se jako rano sa po 18 i 20god deca im srednjoskolci vecuser posted image ali je mm skolski drug sa ocem te dece (al' ga objasnih) i druzimo se bas. I zena je jako jako prosta, ali prostodusna, nije zlobna a, malko misli da je IN i da sve zna. Elem, zalim joj se ja kako mi N slabo jeo juce, kad ona rece "pa l' imam supu od ruck, sto mu ne nadrobis s leb" Ja:user posted image Ama, zeno, pa ne dajem mu jos hleb a, tek supu necu jos, tek sam mu danas dala mrvu hleba, jos ne jede glutenske namirnice, ne zna da zvace" Ona: "user posted image pa li eve mleko domace i nadrobi mu plazmu ja cu ga naranim" Ja:"Ma, nisam mu uvela gluten, a ne dajem mu kravlje mleko" Ona: "Ma, kvo fantaziras, zatoj ti ne jede dete, nakekaj ga sas kupus ko ja mojeg Mihajla, pa da vidis ko ce jede"user posted image Ja: "I sta rece ima novo? Kako je deci u skoli?"
Mislim user posted image kekaj si ti tvoje, moja deca nece to jesti. Tako mi kod nje K projela kecap, imala je 18-19m, jedva dete razdvojih od kecapa.

Direktna veza do poruke: 1579
7.10.2014 11:58:55   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: mama krava

Ja sam mislila da je u bebinu ishranu mnooooogo bolje uvesti avokado nego Plazma keks. Procitajte sastav, pa prosudite sami.

mi ne jedemo plazma keksuser posted image

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1580
7.10.2014 11:59:43   
Klarita

IZVORNA PORUKA: Rosita

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Znaci kad se vec pije jogurt moze sve da se pravi s mlekom ali posto je tesko za svariti (mojoj D je i dalje tesko da vari kravlje mleko) ne davati detetu da ga pije.

E ovo nije tacno, imam primer iz prakse da dete podnosi jogurt , ali km ne! Dobija proliv kad pojede bilo sta sa mlekom.

Eeeeee, i ja zaboravih da napisem to, K mi imala proliv od km do zimus. I to ga jela sa plazmom nikad pila. Dok smo ukapirali od cega dete ima malo malo pa proliv user posted image Od jogurta ne. Pila ga je svaki dan bar pola litre. Jedino je pila jogurt i vodu. Sad slabije pije jogurt, ali do recimo 2g pila je bas bas jogurt.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1581
7.10.2014 12:04:49   
Modessty
user posted image E Klari lepo me nasmeja! user posted image

A što mu ne daš gluten? On ima 6 meseci jel da? Sada je "moderno" jelte da se detetu da nešto sa glutenom sa 6 meseci. user posted image Kad je Danilo imao 6 meseci onda je bilo "moderno" da se gluten da tek sa beše 9 ili 10 meseci

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1582
7.10.2014 12:11:55   
Klarita
Pa, ovde kod mene samo da sednes i places il' se smejesuser posted image By the way, zvali me iz vrtic, tek sduser posted image

I da, Mod, sad moderno, ali ne bese kad K i D beose bebe, pa me to kocilo. Juce sam ga "senzibilisala"user posted image sutra cu mu nadrobim 'leb u supicu, pa cu ga nakekam, pol'kuser posted image
Salu na stranu, juce sam mu stvarno prvi put dala mrvicu hleba, danas cu keks malo, ako budem nasla za shodno da odem do prodavnice, pa cu polako, sta znam...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1583
7.10.2014 12:12:46   
Misha i Ljisha
user posted image moderno hahaah a jes u pravu si, preporuke se razlikuju od kongresa do kongresa. A ja samo da kazem da nase babe nisu davale deci kupus kao sto to sad neke mame rade. Pricala mi jedna baka da su i u stara vremena polako sve davali, i nije dete odmah jelo prasetinuuser posted image i pasulj.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1584
7.10.2014 12:17:29   
mama krava
Drage mame, ja bih vam samo savetovala da budete strpljive sa potencijalnim alergenima, ali i drugim namirnicama. Ja sam prvo dete, bum- tras hranila, a nisam bila klinka! I ovog sam mislila isto tako, kad ono...trt user posted image . Liznuo, ali LIZNUO kašičicu sa jogurtom i u roku od odmah poceo da slini, dobija pečate po telu i počeo da se GUŠI! Ne plašim vas, ali meni je bilo strašno!

Samo polako, imaju celi živod da jedu sve i svašta! I što treba i što ne treba!,,,a sada ih dojite ako možete, a ako ne pokušajte da im dajete što kvalitetniju hranu što duže možete.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1585
7.10.2014 13:50:29   
lilipolip

IZVORNA PORUKA: Klarita

I N juce i prekjuce imao tvrdu, bas tvrdu stolicu, bukvalno lopticu iskaki mukica mala. Poslacu mm po kasicu od kruske, a vec sam otvorila juce teglicu sa pireom od jabuke 360gr, izgleda cu je bacitiuser posted image No, samo da njemu olaksam.
Juce sam mu dala mrvicu domaceg hleba, muvao je po ustima, muvao i ispljunuo. Danas cu opet.
Dobar predlog za gustav keks, uzecu ga danas ako stignem da odem do prodavnice, pa ga mogu ubaciti ponekad u vocne kasice.

Nemoj bre da bacas kasicu!!! 2 jaja, kasica, jogurt, secer, brasno, ulje, pzp i eto poslasitca za vas velike. Ja to radim sa onim velikim alnatura kasicama

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1586
7.10.2014 15:09:25   
Klarita
Molim za detaljniji receptuser posted image

I napokon danas za rucak pojeo pola teglice Hipp kasice od 190gr curetine sa krompirom i kukuruzom secercomuser posted image Sreca, sreca rados' popio 210ml mleka i zaspao, ljubi ga majka

(odgovor članu lilipolip)
Direktna veza do poruke: 1587
7.10.2014 16:33:59   
lilipolip
Recept otisao na pp

A ovaj moj ce danas izgleda imati kasni rucak, posto je toliko sisao posle spavanja da jos bljucka. Valjda ga muce zubici, grize sta god moze, malopre mi je sisao lakat... kad prestaje to bljuckanje?
Uros barem jednom dnevno bljucne jos uvek.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1588
7.10.2014 16:38:08   
Klarita
Joooooooj, nemam pojma. Ukucaj na pretrazivac, sigurna sam da imamo temu. A, nemam ppuser posted image
Jao sto sam videla u casopisu Baby planeta glodalice koje se kace na zglobove, idem odmah da porucimuser posted image inace ovaj moj sebi pojede rukeuser posted image

Direktna veza do poruke: 1589
7.10.2014 17:19:43   
lilipolip
Mora da ima :) look again ;)
Ja se nesto mislim da mu uzmem onu mljackalicu ili kako se vec zove...

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1590
7.10.2014 18:06:24   
Mala Elena
Koliko modernih stvari nadjoh i kakve sve kontradiktornosti .user posted image
Ja cu plazmu tek od 8.og, negde procitah da neko daje Gustav keks i Zlatni pekuser posted image
Avokado cemo kupiti ali mora biti bas zreo za nju ... zumance jos nisam uvela , to cu posle 10-og . Mlecne proizvode doktorka rece sa punih 7, mada cu ja to da prekrsim user posted image

Direktna veza do poruke: 1591
7.10.2014 18:36:27   
Klarita

IZVORNA PORUKA: lilipolip

Videla i pitala te nesto josuser posted image

Ne znam sta je mljackalicauser posted image nemam ni ideju sta bi mogla bitiuser posted image

Direktna veza do poruke: 1592
7.10.2014 18:56:12   
Mala Elena
Ja cesto pojedem kasicu koja ostane zajedno da marmeladom kao namaz... nema komplikovanja .user posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1593
7.10.2014 19:02:17   
Maslacak15
jos jednom o glutenu. Svedjani su izveli ultimativni eksperiment. Dali su preporuku da se odlaze uvodjenje glutena posle 6 og meseca i to jos osamdesetih godina proslog veka. Rezultat- visestruko uvecana stopa celijacne bolesti. Onda su promenili plocu. Sada je preporuka da se gluten uvodi odmah kad se krene sa cvrstom hranom. Netolerancija na gluten je u principu alergena reakcija i organizam bolje razvija toleranciju ako se uvede ranije. Ja sam davala skoro odmah kroasan da zuljka i piskote, sa nekih 5,5 meseci.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1594
7.10.2014 20:30:19   
Mala Elena
Znaci ipak treba sto ranije... imam piskote u frizideru. Jedino da dodam malo u pirincanu kasu. Kakva reakcija moze biti na gluten ? Neko iskustvo?

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1595
7.10.2014 21:21:13   
Sanchy

Ne znam sta je mljackalicauser posted image nemam ni ideju sta bi mogla bitiuser posted image

Mljackalica je kao zvecka ,moze da se otvori,stavis u mrezicu parce jabuku ili sargarepe,kruske itd,zatvoris i onda dete preko te mrezice sisa fakticki tu vockicu..Ja sam je kupila ali nisam nesto bila odusevljena,prvo ta mrezica je od sintetike a drugo nisam mogla da je operem kako treba jer se sve zavuce u rubove te mrezice,,nismo je dugo ni koristili..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1596
7.10.2014 21:44:44   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Avokado cemo kupiti ali mora biti bas zreo za nju ...

E ovo je meni bas problem. Ja sam duduk za biranje zrelog

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1597
7.10.2014 21:47:32   
lilipolip
Ja u praksi znam da zreli avokado treba da bude sto tamniji i meksi, ali mislim da takvih kod nas nema. Ja ga ostavim pored jabuka na sobnoj tempersturi 2-3 dana i on sazri

Direktna veza do poruke: 1598
7.10.2014 22:28:59   
Klarita

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Mljackalica je kao zvecka ,moze da se otvori,stavis u mrezicu parce jabuku ili sargarepe,kruske itd,zatvoris i onda dete preko te mrezice sisa fakticki tu vockicu..Ja sam je kupila ali nisam nesto bila odusevljena,prvo ta mrezica je od sintetike a drugo nisam mogla da je operem kako treba jer se sve zavuce u rubove te mrezice,,nismo je dugo ni koristili..

Sanchy, thank you. Nisam imala pojma. Mogla sam da umrem u neznanjuuser posted image Boze, a mislila sam da znam sveuser posted image Hvala jos jednom user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1599
7.10.2014 22:35:02   
Jole84
Mi imamo tu "mljackalicu" dobili smo od prijatelja iz Kanade, deluje mi kao pametna stvar al tek ćemo da vidimo.
Klarita bravo za N što je ručkao lepo pu pu pu user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here