Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.10.2014 21:57:19
|
|
|
|
lilipolip
|
Znate kako, moj pedijatar nije bio za neku veliku saradnju sto se tice uvidjenja cvrste hrane, samo mi je napomenuo da pronadjem na netu nekog stranog nutricionistu, da mi on ne bi davao, kako on kaze, one njihove sponzorisane tabele. Nije ni bio za uvodjenje pre 6 meseca posto bebac odlicno napreduje, ali ja sam krenula sredinom petog meseca posto je on bas poceo da sisa cesto, i primetila sam da ga ne drzi sitog moje mleko kao ranije. Samo je sisao do 5,5 znaci. Uvela sam pirincanu kasu prvo, pa povrce, posle toga povrce u supici od mesa, posle povrca voce pa zadnje nedelje sestog je probao meso. Resila sam da na pocetku 7og uvedem i gluten (ovas), za psenicno brasno nisam sigurna kada cu. Sto se tice stolice, danas je ista,ali je jutros za dorucak jeo sljive i proso, a za rucak samo tikvicu, nadam se da ce sutra biti bolje. A za voce sam se vodila logikom da ga i ja ne jedem uvece, pa zasto bi on. Zato mu necu skoro davati grasak i krastavac, posto meni stvaraju dosta problema.
< Poruku je uredio lilipolip -- 4.10.2014 22:08:55 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.10.2014 23:16:34
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha IZVORNA PORUKA: Mala Elena Inace voce se pretezno daje u popodnevnim casovima .Vidim ti dajes prepodne . S ovim se ne slazem , voce se daje prepodne jer zna da izaziva grceve. U svakom slucaju deca imaju dve uzine i pre i popodne tako da tad jedu voce s tim sto ja prepodne dajem kruske, jabuke, sljive i td a posle podne banane, jagode (doduse moja je sad velika vi ste svi mali za jagode), lesnike i sl jer nema stomacnih tegoba od tog voca A neko mi je to napisao , ovde na rr zitarice ujutru ( ja ih dajem i pre kupanja) a voce popodne. Mislim da je Mali mis. Ko ce pohvatati!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.10.2014 23:33:43
|
|
|
|
Dani.kv
|
Mi smo na poslednjoj vakcini dobili sl savet: Prvi jutarnji obrok mleko. Od 9-10h dorucak. U jedan rucak(povrce +meso ili zumanac). Spavanje. U cetiri voce. Pridvece mleko a pre spavanja ako beba trazi zitarice. Nocu ako trazi mleko. Meni piju jedno mleko nocu. Meni se ovo ne svidja u potpunosti al to je predlog
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.10.2014 23:53:18
|
|
|
|
milicicak
|
A nama je dr izricito naglasila da zumance nije zamena za meso i da bi ga trebalo davati za dorucak/veceru...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 8:25:31
|
|
|
|
lilipolip
|
IZVORNA PORUKA: Dani.kv Mi smo na poslednjoj vakcini dobili sl savet: Prvi jutarnji obrok mleko. Od 9-10h dorucak. U jedan rucak(povrce +meso ili zumanac). Spavanje. U cetiri voce. Pridvece mleko a pre spavanja ako beba trazi zitarice. Nocu ako trazi mleko. Meni piju jedno mleko nocu. Meni se ovo ne svidja u potpunosti al to je predlog Ne znam kako da procenim da li trazi zitarice uvece posto mu ja dajem da sisa na zahtev, a i ovaj moj spava 4 ili 5 sati preko dana, bude jedno spavanje posle dorucka i jedno posle rucka, a ako se ne naspava tad,i jedno oko 6. A mozda je pod vocem podrazumevao vocni sok, kao uzinu ili nesto? Mada je meni sa sedam meseci rano za vocne uzine i slani dorucak, ne znam.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 8:35:26
|
|
|
|
Klarita
|
Puj, puj, puj, da se zapljunem ovde Nas jelovnik: Budjenje izmedju 7i8h mleko (smanjio ovih dana pije oko 150ml) oko10h vocna kasica oko 13h (vecdva dana u ovo vrme pio mleko, jer je bio s tatom sam, a on je malo smotan za to hranjenje, pa mi bilo lakse da mu da mleko inace mu je to vreme za slanu kasicu (povrce + meso) oko 16h mleko oko 180-210ml(prethodna dva dana slana kasica, inace jedva na jedvite jade pojede 5-6 kasicica, pljuje, place itd ) oko18i30 zitarice oko21h mleko 180-210ml I ja se slazem da se voce daje prepodne
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 9:47:27
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: Mala Elena .ovas je bez glutena ? Me, nije, bez glutena su pirinac, kukuruz, proso, amarant. Setih se da ti nadovezem, i proso je veoma hranljiv, isto neutralan pa mozes i njega da dodajes. A jeftin. U zdravim hranama. Ja ga ranije nisam koristila, od kad imam D i nama stavljam u corbe i td. A on je obozavao proso, rendana jabuka, cimet i med.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 9:54:57
|
|
|
|
doktorkakristal
|
LILI ne znam zasto mislis da je rano za dorucak ?Po meni voce nije nikakav obrok to moze biti samo uzina
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 9:58:11
|
|
|
|
Rosita
|
Ja sam cini mi se samo bananu davala samu, sve ostalo da mi smatrala obrokom, ako sadrzi voce, sadrzavalo je i zitarice. Tek kad smo presli na normalan dorucak, oko prvog rodjendana, malo ranije, ooo kako se brzo zaboravi, voce je postalo samo voce i samo uzina. Naravno, one prve probe namirnica od po par kasicica bivale su samo voce. Mada bih i novu nsmirnicu cesto uvodila tako sto je stavim po malo u obrok koji vec jede.
< Poruku je uredio Rosita -- 5.10.2014 9:59:55 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 16:50:09
|
|
|
|
lilipolip
|
Da ma sam to i rekla, nas dorucak je vockica (ili miks) sa prosom, pirincanim brasnom, ovsenim...kako kad Da li ste deci ubacivali zacine u hranu? Ja mom ubacujem par zrnaca rogaca u neke neutrane kasice, tipa pirinac i jabuka.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 16:59:17
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: Rosita IZVORNA PORUKA: Mala Elena .ovas je bez glutena ? Me, nije, bez glutena su pirinac, kukuruz, proso, amarant. Setih se da ti nadovezem, i proso je veoma hranljiv, isto neutralan pa mozes i njega da dodajes. A jeftin. U zdravim hranama. Ja ga ranije nisam koristila, od kad imam D i nama stavljam u corbe i td. A on je obozavao proso, rendana jabuka, cimet i med. Pa ja bih rekla da nije, zato sam i napisala jer zena daje onda gluten bebi koja je usla u 7-mi. Proso moram da probam, ni mi ga ne jedemo a mozda pocnemo. dajem joj zitarice milupa sa mlekom, probala sam mnogo je slatko za moj ukus i citam ima secera i laktozu. E mi kaki svaki drugi dan od kako smo poceli .Dala sam joj krusku i kompot ali jos nista .
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 17:04:53
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: lilipolip IZVORNA PORUKA: Dani.kv Mi smo na poslednjoj vakcini dobili sl savet: Prvi jutarnji obrok mleko. Od 9-10h dorucak. U jedan rucak(povrce +meso ili zumanac). Spavanje. U cetiri voce. Pridvece mleko a pre spavanja ako beba trazi zitarice. Nocu ako trazi mleko. Meni piju jedno mleko nocu. Meni se ovo ne svidja u potpunosti al to je predlog Ne znam kako da procenim da li trazi zitarice uvece posto mu ja dajem da sisa na zahtev, a i ovaj moj spava 4 ili 5 sati preko dana, bude jedno spavanje posle dorucka i jedno posle rucka, a ako se ne naspava tad,i jedno oko 6. A mozda je pod vocem podrazumevao vocni sok, kao uzinu ili nesto? Mada je meni sa sedam meseci rano za vocne uzine i slani dorucak, ne znam. Nije rano za dorucak . Ako dajes samo voce to je uzina .Obrok je kada dodas i zitarice ili malo vise sargarepe , bundeve ... ja tako radim svaki drugi dan... Doktorka mi je rekla da joj dajem voce kao uzinu pa posto ona prakticno ne jede rano prepodne , desava se da joj dam popodne izmedju obroka i ne smeta joj za stomak.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 17:39:06
|
|
|
|
lilipolip
|
Ja i dajem bebi gluten u 7. Mesecu, ne preporucuju svi da se uvede od osmog, mnogo pedijatara smatra da se gluten treba uvesti do 7, nikako posle, tako da svako radi prema svom nahodjenju valjda. To sto sam uvela gluten ne znaci da sam ga uvela sa 7 zitarica odjednom ili da dajem keks, ili hleb, kao sto neki rade, uvela sam samo ovas, koji ima najmanji udeo glutena, a mnogo vlakana. Za dorucak sam obkasnila, a napomenula sam da nam je rano za slani dorucak, i uzinu posle kada vec sisa lepo jos uvek.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 19:52:01
|
|
|
|
Klarita
|
Ja cu ujutru da testiram gluten Posle 1000000 premisljanja i propitivanja sto u glavi sto razgovra sa vama odlucila sam da krenem sa glutenom ulaskom u 7.mesec. Lilipolip, dobrodosla i haj i na druge teme i da, namesti ticker. Imas temu: "Kako da postavim ticker?" pa da pratimo rast bebe.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 21:06:58
|
|
|
|
mirkam
|
Klari, i mi smo gluten probali ranije.Dodala mrvicu keksa u bananu, cisto da vidim. A onda sam nastavila kroz ovas itd.. Ja sam jedno vrijeme M davala voce oko 16h, ali ipak sam ga prebacila za prijepodne, nekako mi je logicnije da ima uzinu izmedju dorucka i rucka, a i jepse mi ga porucka u to vrijeme. Lili,dobrodoslica i od mene
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 21:30:01
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
najnovija preporuka pedijatara je da se uvede gluten sto ranije jer se u ranoj dobi ispoljava netolerancija na namirnice sa glutenom. Ja sam oko sestog meseca, ili bolje da kazem moja mama joj je uvela gluten (dala joj je koricu hleba da glodje)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 21:46:18
|
|
|
|
Klarita
|
Da, da, Ljiso u pravu si za uvodjenje glutena, to je mene upravo i poljuljalo A, za glodjanje korice no comment
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 21:47:29
|
|
|
|
Rosita
|
Mi smo sa navrsenih 8 m.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 21:50:53
|
|
|
|
Klarita
|
I ja K. Ali eto ti ga pa sad sa ovim najnovijim preporukama cujes od 100 ljudi isto, pa poklekoh. Mislim da cu mu sutra dati malo domaceg hleba. Moja pedijatrica me savetovala da "rasprsim" malo mlevene plazme kroz mleko pa da dam. No way.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 21:51:37
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Da, da, Ljiso u pravu si za uvodjenje glutena, to je mene upravo i poljuljalo A, za glodjanje korice no comment i onda se pitaju ljudi sto mi niko ne cuva D
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 21:52:44
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Klarita I ja K. Ali eto ti ga pa sad sa ovim najnovijim preporukama cujes od 100 ljudi isto, pa poklekoh. Mislim da cu mu sutra dati malo domaceg hleba. Moja pedijatrica me savetovala da "rasprsim" malo mlevene plazme kroz mleko pa da dam. No way. uuuuuuuu plazma nikako. Mislim bar ne iz mog iskustva, pisala sam vec da je nadima i da ima zatvor od plazme. Domaci hleb je zakon.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.10.2014 22:56:23
|
|
|
|
lilipolip
|
Hvala na dobrodoslici :) I mene zanima to za plazmu, zasto je ta plazma toliko popularna za decu, pa onaj gustav posni najobicniji ima dosta bolje sastojke, osim onih stvarcica za konzerviranje. Kad god odemo negde svi bi da mu daju plazmu, i jos se drndaju sto ja ne dajem jos uvek. Kazite mi kada ste probali avokado? Pravim sutra za sebe pa ne znam da li da i njemu dam da proba. I jos ne znam kako bih mu dala, kao rucak ili kao dorucak. Meni je on uvek prilog uz rucak ili ide u salatu, nema mi vocni ukus.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 2:27:22
|
|
|
|
Sanchy
|
ja sam pocela da ga dajem oko sestog ako se dobro secam,izgnjecim sa bananom ili ga ubacim u kombinaciju sa krompirom posto ima neutralan ukus
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 7:18:47
|
|
|
|
mirkam
|
Ja avokado nisam davala k u jednoj knjižici što imam piše da može od šest mjeseci. Što se plazme tice,mm mu jednom napravio misleći da mu dajem (mi jedemo plazmu a M Lino keks) i nije ga htio,pljuvao je.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 8:21:51
|
|
|
|
Klarita
|
Ja sam K dala od 6 meseci avokado, ali dala bih ga ranije da sam ga nasla u ovoj zabiti I dala sam ga jednom jedini put uz voce neko, ne secam se bas...Znam da moze i ranije jer je pun hranljivih sastojaka i nije alergen. E, sad kako? Nemam pojma K sa dala plazmu sa 9m i onda se uveliko ucila da je gricka sama pod mojim nadzorom. Jes' suva, jes' moze da se zagrcne, ali sam onda svaki dan isla sa najboljom drugaricom i njenom bebom na kafu, pa smo im davale i one bi ih mrljavile po rukama i ustima dok bi mi nemajke pile kafu na miru Ali kao samostalan obrok, mislim da nisam bas pre godinu dana, ne secam se vise, a tako me mrzi da listam radosnicu gde sve imam upisano
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?