|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
22.9.2014 16:04:12   
Anarunika
Moja deca još uvek piju mleko, čoko uglavnom. Ujutru im je doza i posle više ne traže.
Ali se sećam da nam je doktor dok su još bili mali rekao da postoji za određeni uzrast određena mililitraža koju dete treba da popije u toku dana i da ta mililitraža ne bi trebala da se prelazi.I da u nekom periodu treba skroz ukinuti mleko jer prestaje da bude korisno.
Ja to nisam poslušala jer i ja volim mleko,i muž i deca ...tako da smo se malo oglušili o taj savet :-)
Ali po tome što mi je rečeno pretpostavljam da mame čija deca ne piju mleko ne treba da brinu, jer se može i bez njega a ima i drugih namirnica koje su kvalitetnija zamena.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 1501
22.9.2014 19:43:01   
Sanjalicaaa
Hvala vam na odgovorima. Nisam probala sa drugim mlecnim proizvodima, ali hocu. Preporucuju ih tek od 9. meseca, pa zato ne znam...

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 1502
22.9.2014 20:03:55   
Misha i Ljisha
Da da zaboravih i nama je dr rekla ako nece mleko neka pije jogurt i neka jede mlecne proizvode ali mlecno im je neophodno i dalje

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 1503
22.9.2014 21:26:35   
doktorkakristal
po meni je kasno da cekas 9 mesec za mlecne proizvode,Boze sto izmisljaju neke gluposti user posted image

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1504
22.9.2014 21:43:56   
Sanjalicaaa
I po meni je kasno. Idemo pocetkom meseca na kontrolu pa cu videti i s njegovim pedijatrom sta kaze o tome sto odbija mleko. A u medjuvremenu cu mu uvesti polako. On sve rucka, tako da verujem da nece biti problema. Hvala vam zenice user posted image

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1505
22.9.2014 21:48:18   
Mala Elena

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal RR

po meni je kasno da cekas 9 mesec za mlecne proizvode,Boze sto izmisljaju neke gluposti user posted image

Jeste kasno, ja vec mogu da krenem da joj dajem kad napuni 6. A jel smem Dukatos grcki jogurt sa 9.7%mm? Znam da treba punomasan li da li sme toliko?user posted image

Direktna veza do poruke: 1506
22.9.2014 21:48:34   
doktorkakristal
slobodno kreni sa kiselim mlekom,pavlakom,jogurtom

Direktna veza do poruke: 1507
22.9.2014 23:16:14   
mati
Ja sve dajem sa 2,8. A obojici sam uvela oko sestog meseca jogurt i kis.mleko.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

Direktna veza do poruke: 1508
22.9.2014 23:25:21   
Klarita

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

do godinu dana iz mleka najvise preuzimaju ono sto im treba tako da niposto ukidati mleko

Ljiso, do 6 meseci user posted image

Direktna veza do poruke: 1509
22.9.2014 23:29:01   
Misha i Ljisha
sa 6 se uvodi hrane ali im sistem za varenje i dalje ne funkcionise sjajno odnosno vecina namirnica samo proleti kroz njih bez preuzimanja dobrog dela vitamina, minerala, i td. Do 1 god. Zato se savetuje do 1 god dojenje do 1 god ad sve je do 1 goduser posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1510
22.9.2014 23:30:39   
Klarita
Ljiso, do 6 meseci.

Direktna veza do poruke: 1511
23.9.2014 8:13:02   
Misha i Ljisha
user posted image do 1 goduser posted image

hahaah jao sad sam se setila crtanog kad se prepiru tako ahahahah valjam se od smeha

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1512
23.9.2014 10:48:08   
mirkam
M je sa sedam mjeseci poceo da izbacuje flasice u toku dana,tako da smo brzo ostali samo na mlijeko ujutro i uvece.Ja sam mislila da je jos uvijek mali za samo dvije flasice dnevno i kažem to dr kad smo bili na kontroli.I ona mene pita,a koliko dnevno jos ima mlijecnih obroka,ja kazem dva-dorucak i veceru,a ona meni "ljubazno" kao i uvijek kaze - a sta bi ti,i u dorucku i veceri je opet neko mlijeko.

Direktna veza do poruke: 1513
23.9.2014 14:17:26   
Mala Elena

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal RR

slobodno kreni sa kiselim mlekom,pavlakom,jogurtom

Jel neko davao ovaj jogurt sa 9,7 % mm? Treba miprovereno da ne brinem user posted image Hvala Doco. user posted image

Direktna veza do poruke: 1514
23.9.2014 15:25:54   
Dani.kv
Neka se niko ne ljuti ali sa tim dojenjem preteraste. dojenje pa dojenje.Znamo mi da je zdravo al kad nije krenilo kako treba bice da je smak sveta.Moji hvala bogu divno napreduju i sa AD mlekom

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 1515
23.9.2014 18:12:00   
Sanjalicaaa
Dani, i moje dete pije AD mleko.
Danas mu dala jogurt bas da probam, a on nece, izbacuje napolje, cak je krenuo i da se gadi kao da ce da se ispovraca. Bas sam se iznenadila, obicno sve jede iz drugog pokusaja

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1516
23.9.2014 21:52:38   
doktorkakristal
ME ja dajem kravica jogurt
SANJALICE nista strasno zavolece polako samo,to mu je novo,nesto im se svidi odmah nesto ne,samo strpljenja,nista ne sili jednu kasiku,pa drugi dan dve i tako

Direktna veza do poruke: 1517
24.9.2014 1:42:03   
Klarita

IZVORNA PORUKA: Dani.kv

Neka se niko ne ljuti ali sa tim dojenjem preteraste. dojenje pa dojenje.Znamo mi da je zdravo al kad nije krenilo kako treba bice da je smak sveta.Moji hvala bogu divno napreduju i sa AD mlekom

Dani ja skoro objavila tekst na FB pod nazivom: "doji i pusti druge da ne doje" neka shvati ko kako hoce user posted image

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1518
4.10.2014 14:03:46   
lilipolip
Mame ja sam nova, citam vas odavno, divan ste izvor informacija, pa sam resila da vam se prikljucim. Moj bebac je trenutno u 7 mesecu, krajem petog je poceo da konzumira i drugu hranu osim mleka. Trenutno imamo 2 nemlecna obroka, negde oko 11 vocnu kasicu sa prosom, ili od skoro ovsenim pahuljicama, i negde oko 3 popodne povrce ( meso smo probali tek prosle nedelje). Sve ostalo su podoji.
Zanima me da li sam zakasnila sa uvidjenjem mozda. Naime on je rodjen u 35 nedelji, ali je kilaza bila super 2990 agr 6/7, pa sam ja obazriva da mu ne preopteretim crevca. Meso sam mu dala prosle nedelje, a za tim i ovas za 3 dana, ali on od tada ima jako tvrdu stolicu, napinje se strasno, pa me zanima da li se i drugima to desavalo i kako ste to resili?

< Poruku je uredio lilipolip -- 4.10.2014 14:15:30 >

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1519
4.10.2014 17:06:53   
Mala Elena
Dobrodosla Lili, user posted image
Jel dojis ili dajes formulu? Ak o dojis nije trebalo zuriti sa uvodjenjem nemlecnih obroka ali je sve cesca preporuka da se uvodi vec sa cetiri meseca. Ja sam sa 4,5 da bi se malo ubucila . Sada ima 6+m, jos nisam uvela meso, planiram od 7-og. Prvo bi trebalo davati vodicu od mesa( u kojoj se kuva)..ovas je bez glutena ?user posted image
Ja od zitarica dajem kukuruz i pirinac.
Od zitarica moze da se javi zatvor. Mozes dati kasicu od kruske ili sljive, ali ako nisi uvela, sacekaj sutra ujutro.
Inace voce se pretezno daje u popodnevnim casovima .Vidim ti dajes prepodne .

< Poruku je uredio Mala Elena -- 4.10.2014 17:07:51 >

(odgovor članu lilipolip)
Direktna veza do poruke: 1520
4.10.2014 17:26:33   
serpica

IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa

I po meni je kasno. Idemo pocetkom meseca na kontrolu pa cu videti i s njegovim pedijatrom sta kaze o tome sto odbija mleko. A u medjuvremenu cu mu uvesti polako. On sve rucka, tako da verujem da nece biti problema. Hvala vam zenice user posted image

Sanjalice draga,evo mozda ti moj primer malo olaksa..
moj bebac prestao je da pije mleko sa nepunih 7 meseci,uopste,ni kap,promenila sam 6 vrsta AD mleka,uvela mu na kraju i kravlje i kravicu i bez laktoze ama bas ve sto sam mogla,ali ne,cim oseti ukus pljuje,probala sam da zamenim flasice,pa opet vratim stare,probala da ga hranim dok spava,cak ga ponekad pustila da bude gladan samo d bi bar malo popio mleko,ali ne,nista. Davala sam jogurt i kiseo mleko u izobilju smo da nodoknadi to sto ne pije mleko. I tako je odbijao sve do pre 15.tak dana kad je ponovo poceo da pije.Sad popije po 260ml ujutru i uvece i ja ne mogu da verujem.
Neko mi je rekao da odbijaju mleko kad pocnu zubici da im rastu ili ih nesto boli pa nam tako daju znak.Uglavnom,htela sam reci,nije pio mleko 7 meseci a jeo je skoro sve,i hvala bogu save je bilo ok. Probaj da mu u hranu stavjas mleko sto vise mozes.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

Direktna veza do poruke: 1521
4.10.2014 20:23:43   
doktorkakristal
LILI dobrodosla pridruzi nam se i u drugim temama
ovako kada dajes mesnu kasu ubacuj tikvicu obavezno,od voca sljivu ili krusku,to ce pomoci,treba malo vremena da se creva naviknu na jacu hranu,ne brini sve to brzo prodje

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1522
4.10.2014 20:50:18   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Inace voce se pretezno daje u popodnevnim casovima .Vidim ti dajes prepodne .

S ovim se ne slazemuser posted image , voce se daje prepodne jer zna da izaziva grceve. U svakom slucaju deca imaju dve uzine i pre i popodne tako da tad jedu voce s tim sto ja prepodne dajem kruske, jabuke, sljive i td a posle podne banane, jagode (doduse moja je sad velika vi ste svi mali za jagode), lesnike i sl jer nema stomacnih tegoba od tog voca

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1523
4.10.2014 21:15:04   
milicicak
Slozila bih se sa MiLj, najbolje je davati voce prepodne. Kad smo poceli sa cvrstom hranom pedijatar mi je rekla voce nikako ne davati posle 5 sati popodne. Toga se i dan danas pridrzavamo.

Direktna veza do poruke: 1524
4.10.2014 21:16:34   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: milicicak

Slozila bih se sa MiLj, najbolje je davati voce prepodne. Kad smo poceli sa cvrstom hranom pedijatar mi je rekla voce nikako ne davati posle 5 sati popodne. Toga se i dan danas pridrzavamo.

isto i ukoliko bi se poremetili tj ako bi slucajno jela tresnje ili lubenice ili bilo sta uvece morala bih da joj dajem probiotik jer bi je mucio stomacic

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here