Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.8.2014 11:28:35
|
|
|
|
dijana1*
|
Gluten smo uveli sa 6-6,5 meseci. Naravno da smes da dajes jogurt, sir, pavlaku tj. mlecne proizvode ali kravlje mleko se ne preporucuje do godinu dana. Makarone isto sme da jede. A neke pedijatre bi u top stavila
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.8.2014 12:27:54
|
|
|
|
World
|
Mi smo uveliko jeli jogurt, abc sir, mladi sir, pavlaku.. jedino mlijeko sa negdje godinu..
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.8.2014 13:57:01
|
|
|
|
anci kv
|
makarone obične,integralne ili od heljde
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.8.2014 23:45:21
|
|
|
|
dijana1*
|
Od kada moze da se daje sveze voce? U kom mesecu se uvodi kupus, grasak i boranija?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.8.2014 23:52:07
|
|
|
|
World
|
Svjeze voce mozes odmah ako je dovoljno mekano.. ja sam ani davala svjeze kajsije, breskve i te tako mekane stvari, a ostalo sam kuvala.. Grasak smo uveli negdje sa 8-9 mjeseci, ali ga nikad nije nesto obozavala, buraniju miksanu kao corbicu isto tako negdje, a kupus tek nekad kasnije, ne sjecam se vise, ali bas kasnije...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.8.2014 0:13:04
|
|
|
|
milicicak
|
Grasak i boraniju sa punih 8 meseci, kupus cini mi se sa 11 Sezonsko sveze voce moze vec od 6 meseci
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.8.2014 10:24:00
|
|
|
|
jela 76
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR Od kada moze da se daje sveze voce? U kom mesecu se uvodi kupus, grasak i boranija? Sveže voće od 6-tog meseca, a grašak, boranija, pasulj od 10-tog.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 3.9.2014 0:33:36
|
|
|
|
Dada81
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR Dani ja jos uvek sve pasiram. Jedino mu dajem sitno hleb i to obozava. Mirkam drago mi je da sam ti pomogla spagete ili makarone, sta god svejedno bude pasirano Za veceru mu cesto pravim palentu sa sirom i jogurtom, ili kada kuvam stavim malopalente- malo griza plus sir i jogurt i to sve izmiksam. Bas je ukusno. Toga se najede pa sam mirna do 5-6 ujutru. Veceras sam mu spremila linov cokoladni griz sa mlekom i super je. A voli i da pijem sam jogurt. Secam se da se Vuk mrstio na jogurt. I ja vec neko vreme makarone sa mesom i povrcem,A,kupila sam u DM-u odlicne spagete od kukuruznog brasna umesto palente to cesto dajem,kuvam ih sa tikvama(tikve svih vrsta,to mi je baza i nase iz baste ) voli ih. Sljive pojede sveze ujutru po 2-3 ,ali one bas zrele ,mekane ,(i opet ima problema kada kaki,muke ) voce sveze mogu odmah,to pre ni ja nisam znala.A povrce sveze,nekad oko 10-12 mes. Blendam i ja jos,nisam ovako Davidu,bolje je grickao,ali Marko drugaciji,jednostavno nece da jede,pocne da place ako mu zapinje u grlu i ono kao da se davi,bas ga iznervira. Ja tek neki dan uvela jogurt,bojala sam se nesto reakcije,jer mi je David imao atopijski der.i reagoao na hranu i mlecne proizvode. Dijana koji hleb dajes,je li domaci,mislim? Ja tek pocela po par mrvica da mu dajem.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 3.9.2014 0:52:54
|
|
|
|
Klarita
|
Cekajte sad, zbunile ste me Sveze voce od 6-tog meseca ili od 6 meseci, meni je tu razlika mesec dana A dala bih mom N ovih dana ako je od 6-tog
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.9.2014 12:12:49
|
|
|
|
Dada81
|
Sad vidim Klarita da si pitala. Pa kod mene tu nema duplog racunanja,ako me razumes Znam na sta mislis,ali meni je 6 meseci kada napuni tih 6 od dana kada se rodio. Tako i moja mama racuna,kao,evo ''''uzeo''''je 9 meseci,samo me zbunjuje.Ma,ne uzima nista ,dok ih bas ne''''uzme'''' On je napunio tih 8 meseci i imace ih citavih mesec dana dok ne napuni 9. Nekada kazem ima 8,5 i to je to. Znaci,Klari ,kada napuni 6 meseci vec mozes da dajes sveze vokice,jer sledeci mesec ce imati punih 7
< Poruku je uredio Dada81 -- 4.9.2014 12:15:20 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.9.2014 12:30:40
|
|
|
|
Klarita
|
Dado, razumela Nego, kad kad procitam od 6.meseca sto znaci od 6-tog...sto je zapravo 5 punih i sesti mesec, a ne ima ^ meseci, onda znaci ima punih 6 i sedmi je mesec Mislim, mozda je ovo za temu o gramatici, ali me to zbunjuje zbog radi ishrane i uvodjenja novih namirnica a ne lovim gramaticke greske,
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.9.2014 12:44:41
|
|
|
|
Dada81
|
Da,ipak treba biti punih 6.pa da ''lagano''ulazi u 7. Znam,razumem te,i ja mislim da je za neku drugu temu,to i ja htedoh ranije reci ,jer vezano i za nase godine ,skoro bas isto pricala sa nekim,ko mi daje godinu vise,a ja tek napunila odredjenu Ne moze to tako. Nego,kako vidim,ipak sacekajte jos malo. Danas je lepo doruckovao palentu sa pola kasike jogurta i cele 3 sljive! Bile su prezrele,lepe se po rukama. Danas opet kuvati malo piletine ,tikvice,sa malom sargarepom,krompiricem i malo koprive ,cesto to,ne znam sta drugo
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.9.2014 13:01:45
|
|
|
|
Dani.kv
|
Nas danasnji rucak sadrzi: Krompir, sargarepu, tikvice, celer, paskanat, prazi luk i junetinu. Par kockica. Na kraju u blender dodam malo maslaca. Inace mleko smo sveli na 600ml dnevno u 4 doze. Za sad je ok
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.9.2014 13:42:30
|
|
|
|
Dani.kv
|
Zaboravih da pitam kako spremate leblebiju i socivo? Citala sam u mama i beba da se sa 7 meseci uvodi paradajis. Vase iskustvo je...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.9.2014 14:53:09
|
|
|
|
dijana1*
|
Dani a zasto maslac? Citala sam negde u receptima da se daje bebama ali mi nije jasno zbog cega tako rano.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.9.2014 16:37:44
|
|
|
|
Dani.kv
|
Dijana da im se crevca malo zamaste. Mala sala. Kao margarin i ulje nisu zdravi a za maslinovo je rano. Mislim da repicino ulje moze
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.9.2014 19:35:59
|
|
|
|
Mala Elena
|
Dado, kad kazes sveze vockice, na koje mislis? Ja sam uvela jabuku, breskvu i jos pirincanu kasu. Sa punih 5. Sta ide dalje? Kukuruz smem dati tj palentu, ali sa koliko sir i jogurt?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.9.2014 21:05:10
|
|
|
|
doktorkakristal
|
DIJO maslac sme jako rano nama je Perisic to rekao EMICE za sir i jogurt tj mlecne proizvode sacekaj punih 6,sad ide povrce voce (ne bobicasto) i mozes mso,curetina piletina teletina i jagnjetina
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.9.2014 1:03:13
|
|
|
|
dijana1*
|
Videla sam na par mesta da u receptu pise maslac ali sam mislila da je to rano. A ako moze onda super, probacemo ga i mi
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.9.2014 7:27:00
|
|
|
|
doktorkakristal
|
DIJO bilo je i meni cudno ali Perisic kaze da je zdrav za decu i ujedno poboljsava ukus hrane
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.9.2014 7:51:51
|
|
|
|
branki*
|
ja da se ubacim povodom perisica htedoh reci da su ti deciji gastroenteroolozi inace vrlo liberalni po pitanju uvodjenja hrane.nama su u tom uzrastu savetovali maltene sve...svo povrce,maslac,meso,svinjsko,telece,pilece.ja se zabezeknula,jer smo otisli kod njega kad je boza imao oko 4 i po meseca,neka bude i najvise 5 ,ne secam se tacno,i bio je maltene samo na adaptiranom mleku.kad on krenu da me bombarduje,ja ostala bez teksta ,bukvalno.pisala sam o tome u nekoj temi.tako da kod njih nema lagano,nego daj mu da jede!
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.9.2014 9:38:39
|
|
|
|
doktorkakristal
|
jeste Branki tako je i nama bilo,daj detetu da jede sve
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.9.2014 9:41:54
|
|
|
|
branki*
|
da se oni samo pitaju,uopste ne bi bilo ovolike ujdurme oko uvodjenja cvrste hrane,sve bi oni to po kratkom postupku!
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.9.2014 9:53:58
|
|
|
|
Mala Elena
|
Moja pedijatrica bi cini mi se uvela dohranu tek posle punih 6 . Nekako je vise staromodna nije za neke inovacije, osim ako dete ne napreduje kako treba pa da se malo ubuci . Gluten je rekla da uvedem tek sa 8 ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.9.2014 9:56:23
|
|
|
|
Mala Elena
|
Vidim sa integralna testenina bebama ne smeta, sto se tice integralnog pirinca , valjda ga treba uvesti tek sa oko godinu dana.
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?