|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
12.8.2014 13:36:21   
Dani.kv
Mirkam samo ga lepo operi, pusta penu

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1426
12.8.2014 21:13:03   
mirkam
Je li moguce da se proso kuva 30 minuta? Tako procitah na nekoj kesici sad u jednoj radnji?

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1427
14.8.2014 23:09:58   
Dani.kv
Mi danas grobali zumance. Juce spremali plazmu s kravicom. Tako da je sve ok za sad

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1428
19.8.2014 9:44:01   
mirkam
A sto nas nema u ovoj temi odavno?user posted image
Evo ja cu user posted image
Dajte neke savjete za rucak..sve vrtim jedno te isto, dosadilo mi jeuser posted image
Sta kombinujete sa cim, koje povrce, sta sve od povrca?
Nama se sve nekako svelo krompir i sargarepu, to nam je u svakom cini mi se ruckuuser posted image

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1429
21.8.2014 21:33:15   
Dani.kv
Mirkam mi za rucak jedemo svo povrce. Dodam meso ili mladi sir ili kiselo mleko. Za dorucak palenta, keks-banana, keks mleko. Po nekad mrvice hleba, peciva ili pite. Sutra planiram mleko i hleb da udrobim. Za veceru zitarice. U toku dana kompot od voca. Kad piju mleko na flasicu piju nan-2, sve drugo spremam sa kravicom. Piju jos vodu i sok od jabuke bebylov DM-ov

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1430
22.8.2014 10:44:23   
mirkam
Dani, samo ti i ja u ovoj temi danima user posted image
Ma i kod nas je slicno, nego htjedih neke ideje za rucak...sve jedno te isto svakog dana, manje vise.
Danas mu spremam, teletinu, pirinac i sargarepu (i persun cu staviti i luk da se kuva sa mesom), da odmori malo od krompira.Nisam mu nikada davala pirinac uz rucak, pa rekoh da probamo..

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1431
22.8.2014 10:57:06   
milicicak
Mirkam, mozes da dodas i tikvice u sargarepu i pirinac sa mesom. Ili izdinstas meso sa malo maslinovog ulja, praziluka, sargarepe i brokolija.
Ili napravis pire od blitve/spanaca pa u to umiksas meso iz supice :)

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1432
22.8.2014 12:01:32   
mirkam
Milicicak, sve mu to dajem, al nekako sve dodje na isto. Lupam, jedan dan krompir, sargarepa, luk, persun, meso (svaki dan mu dajem meso jer mu je malo nizi hgb), pa nekad u to tikvicu, nekad karfiol, spremam blitvu i opet s krompirom...u principu sve isto samo sto nekada stavim npr i tikvicu a nekada ne. Evo sad sam se sjetila tog pirinca, to ce mu svakako biti novo.
Mozda malo komplikujem, u principu je i nama osnova za svaki rucak ista user posted image
Jede on svo povrce (u jednom rucku user posted image ) pa sam htjela malo da mu napravim nesto drugacije, nove ukuse, raznovrsnije...ma nemam pojma, samo komplikujem bzvuser posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1433
22.8.2014 12:08:02   
Peace*
A zašto svaki dan staviš i krompir i šargarepu?

Ja sam odvajala obroke, naime, meso i krompir su išli svaki dan, a menjala sam ostalo: jedan dan karfiol, jedan dan brokoli, jedan dan šargarepu, jedan dan blitvu, jedan dan tikvicu, pa pl. patlidžan, jedan dan grašak, pa boraniju (ne znam dal su vam mahunarke došle na red), i ako po nekada zameniš krompir pirinčem ili pantom, a i menjaš vrste mesa, onda nikako nije isto. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1434
22.8.2014 12:22:49   
Dani.kv
Ja stavljam svo povrce koje imam u kuci. Jedino ne mesam meso i sir i/ili k. mleko. Moji ne vole blitvu. Muci ih jako stomak. Danas krecemo junetinu. Do sad su jeli pilece belo i curetinu

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1435
22.8.2014 12:34:29   
Torbica

IZVORNA PORUKA: Dani.kv

Ja stavljam svo povrce koje imam u kuci. Jedino ne mesam meso i sir i/ili k. mleko. Moji ne vole blitvu. Muci ih jako stomak. Danas krecemo junetinu. Do sad su jeli pilece belo i curetinu

Ono je najsiromasnije. Bebama se zato daje batak i karabatak, meso koje je crvenije, vise prokrvljeno, misic aktivniji pa time i bogatije gvozdjem.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1436
22.8.2014 13:16:39   
Dani.kv
Znam ja sve to torbice al se pedijatar ne slaze. Ja sva ponosna rekla kako deci dala batak a ona nacrni mi kozu. Rekla je da je Maksim debeo jer ga kljukam svacim. Trebalo je sa 6 meseci da ima 6500gr a on je imao 7600gr

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1437
22.8.2014 13:32:21   
Torbica
Svasta... Nece se on ugojiti od bataka ali ce imati bolju krvnu sliku. Zato se i preferira crveno meso kod malenih. A nakostresim se kad cujem da napredovanje u gram treba da potrefi ukus nekih pedijatara... Naravno, ti radi kako mislis da treba. Ovo je takodje stav pedijatra, ne moj licno.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1438
22.8.2014 13:44:23   
Dani.kv
Slazem se ja sa tobom 100%. Hocu da kazem 100 lekara 200 misljenja. Zene sa RR bolje znaju od mnogih jer sve govore iskustveno

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1439
22.8.2014 13:51:28   
Torbica
user posted image Moji su svi napredovali kao mali bumbari, imali su sa 6 meseci izmedju 8-9 kg, a kad su prohodali sve to se uoblicilo u lepu misicnu masu. Decica mi nisu gojazna, naprotiv, decaci su bas temeljni, sto bi se reklo a devojcica mi je prava zgodnica, iako si joj u bebecem periodu i sa ledja mogao videti obrascice.
Prati svoj instikt i neces pogresiti, ipak je tebi tvoje dete na ocima svaki dan a pedijatru jednom mesecno. Pozdrav user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1440
22.8.2014 20:05:25   
milicicak
Sad kad razmislim, ja T uopste nisam davala krompir i inace ga retko koristim u nasoj ishrani a T ga sad jede samo kod bake :) meso i praziluk su mi uvek bili osnova pa sam u to dodavala povrce. I rano sam pocela da koristim zacine i da sve dinstam na maslinovom ulju i vodi.
Potpuno se slazem sa Torbicom za belo meso, ono nam je najredje bilo na meniju :) i relativno rano sam uvela konjsko meso, to je jela bar 2 puta nedeljno :)

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1441
22.8.2014 21:33:07   
mirkam
Peace, istu pricu pricamo samo na razlicite nacine user posted image
Nije nam sargarepa u svakom rucku, nego skoro u svakom (on je voli a i nekako idem logikom da i nama u svaki rucak stavljam sargarepu). Poenta moje price je bila krompir. Kao i tebi, i meni su osnova krompir i meso.E sad, taj krompir svakodnevno me mucio user posted image , htjela sam njega bar ponekada da izbjegnem. Al eto sjetila sam se pirinca i sad cu ga mijenjati njim. Nije bas odusevljeno jeo povrce s pirincem, al ajde, pojeo je kako tako.
Sto se tice piletine, po savjetu pedijatra i mi smo do sad jeli samo bijelo. Ali mislim da ste u pravu za batak.Koliko sjutra kuvamo batak user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1442
22.8.2014 21:44:08   
dijana1*
Mirkam ja ne stavljam krompir svaki dan. Npr. kombinujem meso-piribac -povrce, meso-krompir-povrce, meso-testenine( par makaronica) povrce. Tako da nije uvek isto.
Protivnik sam kravljeg mleka do godinu dana ali dosta toga se sprema sa mlekom a sa AD ne mogu. Veceras sam mu spremila cokoladni griz ali 1dl kravljeg mleka sam razblazila sa 1 dl vode i kuvala 3 min. Nadam se da zbog toga necemo imati problem sa stomacicem.

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1443
22.8.2014 22:03:07   
mirkam
Makarone? Super ideja!Eto to mi je falilouser posted image
Nisam ni ja za varijantu da dijete pije krvlje mlijeko do godinu dana, ali po neke zitarice ili keks mu dajem sa Kravicom.Doduse rijetko, ali jede i nije imao problema. Meni M nije odusevljen grizom, a ni Linovim proizvodima, valjda nije navikao na slatko, jer Hipove zitarice nemaju secer uglavnom, a Lino su bas slatke. Napravila mu neki dan Frutolino, jedva je jeo i bas je slagao face kao bljak. Zovnem posle mm i kazem, ovaj mali nece da jede nista sto kosta ispod 4e, dzaba se trudim da ga naviknem user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1444
22.8.2014 23:48:01   
Dani.kv
Mirkam slatko me nasmeja za tih 4€. Tesi se jedan je. Ja sa dvoje ludilo. Sta vecerate? Mi zitarice. Pasirana ili seckana makarona? Meni danas slabo jeli pirinac. Hvali mi ideja za veceru

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1445
23.8.2014 1:15:19   
dijana1*
Dani ja jos uvek sve pasiram. Jedino mu dajem sitno hleb i to obozava.
Mirkam drago mi je da sam ti pomoglauser posted image spagete ili makarone, sta god svejedno bude pasiranouser posted image
Za veceru mu cesto pravim palentu sa sirom i jogurtom, ili kada kuvam stavim malopalente- malo griza plus sir i jogurt i to sve izmiksam. Bas je ukusno. Toga se najede pa sam mirna do 5-6 ujutru. Veceras sam mu spremila linov cokoladni griz sa mlekom i super je. A voli i da pijem sam jogurt. Secam se da se Vuk mrstio na jogurt.

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1446
23.8.2014 13:43:15   
Dani.kv
Koji sir koristite. Ja kupila neki u kutiji tri dana rok trajanja po otvaranju. Svasta

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1447
23.8.2014 14:23:01   
Sanjica26 RR
Danas sam Sofiji prvi put dala izgnjecene makarone sa mladim sirom i zumancem
Bas je lepo poruckala.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1448
23.8.2014 14:58:36   
mirkam
Dani,i mi veceramo zitarice. Meni M nikako nije htio ni jogurt ni palentu, a ni griz nece, nudila sam mu par puta. Sjutra cu da probam ponovo palentu, jer mu nisam nudila 5-6 dana. Mozda je u medjuvremenu zavoliouser posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1449
25.8.2014 10:35:03   
jela 76
Drage moje, dajte mi neku ideju za doručak i večeru. Moja Sofija, od 7 meseci i 20 dana jede uglavnom sve. Ali, palentu obožava u koju sam stavljala ranije malo jogurta, na šta mi se pedijatar iznenadio i rekao da mlečne proizvode ne dajem do godinu dana. (???!)
Znači, palenta za doručak, a za večeru Milupin griz sa voćem ili mlečne žitarice. E to neće, pa se mučimo. Imate li neku ideju šta da joj dajem za tu večeru?! Kako piše u šemi, koju sam dobila u dispanzeru, gluten može od 8 meseca. Tako da za neki dan planiram da joj dam poparicu na vodi, pšenični griz sa mojim mlekom. Sluđena sam kako dalje. Što se tiče ručka, tu nemamo problema, jede sve.
Šta vi mislite o siru, pavlaci, jogurtu? Makarone? Super!
Hvala unapred! user posted image

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here