|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
5.9.2014 10:04:48   
Dani.kv
Mislim da vecina pedijatara sad preteruje i dize famu od svega. Glutena, mleka,kasnog uvodjenja zumanceta. Pa zar se nekad nije prvo uvodio zumanac?

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1476
5.9.2014 10:27:36   
mali_mis

IZVORNA PORUKA: Dani.kv

Mislim da vecina pedijatara sad preteruje i dize famu od svega. Glutena, mleka,kasnog uvodjenja zumanceta. Pa zar se nekad nije prvo uvodio zumanac?

Jeste. Sad sam pitala mamu, ona je meni sa mesec i po dana dala zumance.
E sad, vecina danasnjih pedijatara bi rekla da u familiji nismo normalni. Moja prababa se slogirala nakon sto je rodila moju babu, i nije mogla da je doji, pa ju je njena baba hranila pilecom supicom. A mojoj mami je prvo ponudjen sok od cedjene narandze jer baba nije imala mleka.

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1477
5.9.2014 12:08:19   
dijana1*
Pre neki dan sam upoznala mamu koja je bebi sa tri meseca uvela smoki. To mi je bas preterivanjeuser posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 1478
9.9.2014 21:31:02   
mirkam

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Pre neki dan sam upoznala mamu koja je bebi sa tri meseca uvela smoki. To mi je bas preterivanjeuser posted image

Hahaha. e morala sam da se nasmijem! Ovo je nesto najnevjerovatnije sto sam cula! Je li moguce da ljudi svoju rodjenu djecu dozivljavaju kao igracku, eksperiment, sta li vec!?
Ja M jos nisam davala svjeze voce, tako da bih sjutra mogla da mu izblendam jednu jabukicu i kruskicu da vidimo kako ce mu se dopasti user posted image
I konacno smo otkrili jednu kupovnu slanu kasicu koju hoce da jede ! To mi je spas, kad negdje idemo da ne razmisljam. Ali i nju naravno jede samo sa pavlakom, bez nje ni da je pomirise.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1479
9.9.2014 21:44:38   
doktorkakristal
MIRKAM vezano za one makarone navikla se da ih zvace user posted image verovatno si u pravu prosto su takve koliko god se kuvale

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1480
9.9.2014 23:09:02   
Mala Elena
Mirkam , a koju to slanu kasicu kupujes ? Ni ja nisam sveze davala, otkud znam kako ce da reaguje .Ne bih volela da budem neodgovorna kao doticna mama sto daje smoki .user posted image

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1481
10.9.2014 0:06:20   
dijana1*
Elena ja sam svojo bebi davala sveze voce ali ne zato sto sam neodgovorna nego iz neznanja. Zenice su mi ovde objasnile da je bolje da kuvam voce. Pre par dana sam pocela ponovo da mu dajem sveze ali on sada ima vec 9 meseci.
A mama sto daje smoki e ona je neodgovorna, voce sme da se daje bebama ali smoki NE! I to sa kikirikijem. Pitala sam je zar nije rano smoki sa kikirikijem, alergije i cuda. Kaze ona ma kakav to su gluposti on ga obozava. A kako dete moze da obozava ako mu ona nije ponudilauser posted image to je bas previse.
A otac se ponasa kai da je dete kuce koje treba da se dresira, bas zagalami na njega i kaze pst to ne ne. Ali on to tako glasno i ostro kaze da se jadna bebica uplasiuser posted image

Da dodam :-) ispekla sam budimku i sa AD mlekom mu ispasirala to je bas slatko jeo. A danas smo probali kelj. Mama mi donela domaciuser posted image

< Poruku je uredio dijana1 RR -- 10.9.2014 0:10:41 >

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1482
10.9.2014 0:15:00   
Mala Elena
Ne znam kako si shvatila, nisam mislila da su mame koje daju sveze voce neodgovorne, nego da ne smem da rizikujem, ne znam kako ce prihvatiti. user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1483
10.9.2014 5:15:08   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: Mala Elena
.Ne bih volela da budem neodgovorna kao doticna mama sto daje smoki .user posted image

Ne mozes biti neodgovorna ako bebi ponudis voce, mozes da pogresis kao ja da mu ponudis sveze pa da ga muci stomacic. To je po meni neznanje ali opet ne moze da skodi bebi. Ali dati smoki e to je neodgovornost.
Samo hocu da ti kazem da ne mozes biti neodgovorna kao pomenuta mamauser posted image

Direktna veza do poruke: 1484
10.9.2014 7:23:43   
mirkam
Kad smo kod smokija user posted image , ja sam sinoc kupila Linov smoki za bebe, bez soli, bez secera, bez kikirikija, zapravo sastav je kukurzna krupica i vitamin B1. I jos pise "idealan za male rucice" user posted image
Mala Elena, Hipp curetina sa krompirom i kukuruzom. Druge nema sanse ni da lizne, a ovu za veliko cudo jede!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1485
10.9.2014 7:44:08   
mali_mis
Meni samo nije jasno na koji nacin beba od 3 meseca jede taj smoki. Topi mu se u ustima. Mama mu blenda smoki user posted image Plus sto je smoki pun kikirikija, plus sto je to grickalica, a one svakako nisu za bebe.
Mala Elena, sveze kasice koje ti napravis bebi su daleko ukusnije od kupovnih. Sve bebe u pocetku prave "lude" face, jer isprobavaju nesto novo.

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1486
10.9.2014 7:47:32   
mirkam
Koji mladi sir kupujete bebama, a da nije domaci?
Ja na zalost nemam odakle da nabavim domaci, a na pijaci mi se nesto ne kupuje, ne znam , nemam povjerenja.
M je do sada probao samo ABC ali bas nije odusevljen njim..

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 1487
10.9.2014 7:47:37   
doktorkakristal
MIRKAM i moja D je obozavala tu kasu user posted image

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 1488
12.9.2014 7:49:13   
mirkam
Mislila sam danas u rucak za M dodam i malo graska? Jel rano?

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1489
12.9.2014 7:58:08   
doktorkakristal
po meni nije ja sam Dori ubacivala po par zrnaca

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1490
13.9.2014 21:14:01   
mirkam
Grasak prosao super user posted image
Sta jos mozemo od povrca? Boranija?

I niko mi nista ne rece za sir...user posted image

Direktna veza do poruke: 1491
13.9.2014 21:18:59   
branki*
ako je prosao grasak,moze i boranija..jesi probala socivo?
ja sam samo ABC davala,vidim da taj nece.

branki

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1492
13.9.2014 21:51:37   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: mirkam

Grasak prosao super user posted image
Sta jos mozemo od povrca? Boranija?

I niko mi nista ne rece za sir...user posted image

ma mozes sad vec bilo koji mladi sir ako si uvela mlecno tj jogurt ili pavlaku. Bolje prvo neki neutralnog ukusa, a moja D je bas volela abc al onaj sa vlascem (lukom), i volela je cini mi se president mladi sir, pa smo presli na domace sitne ali sir generalno nesto ne voli. Tako da to retko jede

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1493
14.9.2014 7:51:05   
mirkam
Branki, nisam socivo. Mi to nikada nismo jeli pa ne znam ni kako se sprema user posted image
Ljiso, jedemo i jogurt i pavlaku...President je jos neko pominjao, pa cu probati njega.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1494
14.9.2014 8:18:58   
doktorkakristal
mi jedemo ABC
mozes boraniju slobodno i socivo sto rekose zene

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1495
14.9.2014 9:04:54   
Mala Elena
Dijana, ja skroz zaboravila na ovu temu! Pa za te stomacne tegobe se i brinem, mada rece doktorka da se prvo daje peceno ili kuvano pa onda sveze , nakon nekih 15-dana. .meni sve to rano deluje user posted image po tome bismo vec trebali da krenemo sa svezim ...
Curetinu i meso tek od 7-og. ..

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1496
22.9.2014 12:55:45   
Sanjalicaaa
Zene, da li vam se desavalo da beba nece da pije mleko a hoce da jede kasice? G. sedam i po meseci ima, i samo malo mleka popije. Ali zato kasice jede. Kazu mi da mu ukinem mleko ako vec nece, ali mali je jos

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

Direktna veza do poruke: 1497
22.9.2014 13:40:53   
Misha i Ljisha
do godinu dana iz mleka najvise preuzimaju ono sto im treba tako da niposto ukidati mleko

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 1498
22.9.2014 15:40:16   
doktorkakristal
SANJALICE postoje deca koja rano ukinu mleko,dokle god pije dobro je daj koliko moze da popije,ostalo nek jede normalno i daj mlecne proizvode i resen problem

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1499
22.9.2014 15:53:23   
mati
Sanjalice moj Mata nikad nije hteo od kad je prestao da sisa, ali je trsio jogurt. Jer si probala sa jogurtom...

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

Direktna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here