Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.9.2014 10:04:48
|
|
|
|
Dani.kv
|
Mislim da vecina pedijatara sad preteruje i dize famu od svega. Glutena, mleka,kasnog uvodjenja zumanceta. Pa zar se nekad nije prvo uvodio zumanac?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.9.2014 10:27:36
|
|
|
|
mali_mis
|
IZVORNA PORUKA: Dani.kv Mislim da vecina pedijatara sad preteruje i dize famu od svega. Glutena, mleka,kasnog uvodjenja zumanceta. Pa zar se nekad nije prvo uvodio zumanac? Jeste. Sad sam pitala mamu, ona je meni sa mesec i po dana dala zumance. E sad, vecina danasnjih pedijatara bi rekla da u familiji nismo normalni. Moja prababa se slogirala nakon sto je rodila moju babu, i nije mogla da je doji, pa ju je njena baba hranila pilecom supicom. A mojoj mami je prvo ponudjen sok od cedjene narandze jer baba nije imala mleka.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.9.2014 12:08:19
|
|
|
|
dijana1*
|
Pre neki dan sam upoznala mamu koja je bebi sa tri meseca uvela smoki. To mi je bas preterivanje
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.9.2014 21:31:02
|
|
|
|
mirkam
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR Pre neki dan sam upoznala mamu koja je bebi sa tri meseca uvela smoki. To mi je bas preterivanje Hahaha. e morala sam da se nasmijem! Ovo je nesto najnevjerovatnije sto sam cula! Je li moguce da ljudi svoju rodjenu djecu dozivljavaju kao igracku, eksperiment, sta li vec!? Ja M jos nisam davala svjeze voce, tako da bih sjutra mogla da mu izblendam jednu jabukicu i kruskicu da vidimo kako ce mu se dopasti I konacno smo otkrili jednu kupovnu slanu kasicu koju hoce da jede ! To mi je spas, kad negdje idemo da ne razmisljam. Ali i nju naravno jede samo sa pavlakom, bez nje ni da je pomirise.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.9.2014 21:44:38
|
|
|
|
doktorkakristal
|
MIRKAM vezano za one makarone navikla se da ih zvace verovatno si u pravu prosto su takve koliko god se kuvale
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.9.2014 23:09:02
|
|
|
|
Mala Elena
|
Mirkam , a koju to slanu kasicu kupujes ? Ni ja nisam sveze davala, otkud znam kako ce da reaguje .Ne bih volela da budem neodgovorna kao doticna mama sto daje smoki .
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.9.2014 0:06:20
|
|
|
|
dijana1*
|
Elena ja sam svojo bebi davala sveze voce ali ne zato sto sam neodgovorna nego iz neznanja. Zenice su mi ovde objasnile da je bolje da kuvam voce. Pre par dana sam pocela ponovo da mu dajem sveze ali on sada ima vec 9 meseci. A mama sto daje smoki e ona je neodgovorna, voce sme da se daje bebama ali smoki NE! I to sa kikirikijem. Pitala sam je zar nije rano smoki sa kikirikijem, alergije i cuda. Kaze ona ma kakav to su gluposti on ga obozava. A kako dete moze da obozava ako mu ona nije ponudila to je bas previse. A otac se ponasa kai da je dete kuce koje treba da se dresira, bas zagalami na njega i kaze pst to ne ne. Ali on to tako glasno i ostro kaze da se jadna bebica uplasi Da dodam :-) ispekla sam budimku i sa AD mlekom mu ispasirala to je bas slatko jeo. A danas smo probali kelj. Mama mi donela domaci
< Poruku je uredio dijana1 RR -- 10.9.2014 0:10:41 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.9.2014 0:15:00
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ne znam kako si shvatila, nisam mislila da su mame koje daju sveze voce neodgovorne, nego da ne smem da rizikujem, ne znam kako ce prihvatiti.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.9.2014 5:15:08
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: Mala Elena .Ne bih volela da budem neodgovorna kao doticna mama sto daje smoki . Ne mozes biti neodgovorna ako bebi ponudis voce, mozes da pogresis kao ja da mu ponudis sveze pa da ga muci stomacic. To je po meni neznanje ali opet ne moze da skodi bebi. Ali dati smoki e to je neodgovornost. Samo hocu da ti kazem da ne mozes biti neodgovorna kao pomenuta mama
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.9.2014 7:23:43
|
|
|
|
mirkam
|
Kad smo kod smokija , ja sam sinoc kupila Linov smoki za bebe, bez soli, bez secera, bez kikirikija, zapravo sastav je kukurzna krupica i vitamin B1. I jos pise "idealan za male rucice" Mala Elena, Hipp curetina sa krompirom i kukuruzom. Druge nema sanse ni da lizne, a ovu za veliko cudo jede!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.9.2014 7:44:08
|
|
|
|
mali_mis
|
Meni samo nije jasno na koji nacin beba od 3 meseca jede taj smoki. Topi mu se u ustima. Mama mu blenda smoki Plus sto je smoki pun kikirikija, plus sto je to grickalica, a one svakako nisu za bebe. Mala Elena, sveze kasice koje ti napravis bebi su daleko ukusnije od kupovnih. Sve bebe u pocetku prave "lude" face, jer isprobavaju nesto novo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.9.2014 7:47:32
|
|
|
|
mirkam
|
Koji mladi sir kupujete bebama, a da nije domaci? Ja na zalost nemam odakle da nabavim domaci, a na pijaci mi se nesto ne kupuje, ne znam , nemam povjerenja. M je do sada probao samo ABC ali bas nije odusevljen njim..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.9.2014 7:47:37
|
|
|
|
doktorkakristal
|
MIRKAM i moja D je obozavala tu kasu
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.9.2014 7:49:13
|
|
|
|
mirkam
|
Mislila sam danas u rucak za M dodam i malo graska? Jel rano?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.9.2014 7:58:08
|
|
|
|
doktorkakristal
|
po meni nije ja sam Dori ubacivala po par zrnaca
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.9.2014 21:14:01
|
|
|
|
mirkam
|
Grasak prosao super Sta jos mozemo od povrca? Boranija? I niko mi nista ne rece za sir...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.9.2014 21:18:59
|
|
|
|
branki*
|
ako je prosao grasak,moze i boranija..jesi probala socivo? ja sam samo ABC davala,vidim da taj nece.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.9.2014 21:51:37
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: mirkam Grasak prosao super Sta jos mozemo od povrca? Boranija? I niko mi nista ne rece za sir... ma mozes sad vec bilo koji mladi sir ako si uvela mlecno tj jogurt ili pavlaku. Bolje prvo neki neutralnog ukusa, a moja D je bas volela abc al onaj sa vlascem (lukom), i volela je cini mi se president mladi sir, pa smo presli na domace sitne ali sir generalno nesto ne voli. Tako da to retko jede
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.9.2014 7:51:05
|
|
|
|
mirkam
|
Branki, nisam socivo. Mi to nikada nismo jeli pa ne znam ni kako se sprema Ljiso, jedemo i jogurt i pavlaku...President je jos neko pominjao, pa cu probati njega.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.9.2014 8:18:58
|
|
|
|
doktorkakristal
|
mi jedemo ABC mozes boraniju slobodno i socivo sto rekose zene
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.9.2014 9:04:54
|
|
|
|
Mala Elena
|
Dijana, ja skroz zaboravila na ovu temu! Pa za te stomacne tegobe se i brinem, mada rece doktorka da se prvo daje peceno ili kuvano pa onda sveze , nakon nekih 15-dana. .meni sve to rano deluje po tome bismo vec trebali da krenemo sa svezim ... Curetinu i meso tek od 7-og. ..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.9.2014 12:55:45
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Zene, da li vam se desavalo da beba nece da pije mleko a hoce da jede kasice? G. sedam i po meseci ima, i samo malo mleka popije. Ali zato kasice jede. Kazu mi da mu ukinem mleko ako vec nece, ali mali je jos
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.9.2014 13:40:53
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
do godinu dana iz mleka najvise preuzimaju ono sto im treba tako da niposto ukidati mleko
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.9.2014 15:40:16
|
|
|
|
doktorkakristal
|
SANJALICE postoje deca koja rano ukinu mleko,dokle god pije dobro je daj koliko moze da popije,ostalo nek jede normalno i daj mlecne proizvode i resen problem
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.9.2014 15:53:23
|
|
|
|
mati
|
Sanjalice moj Mata nikad nije hteo od kad je prestao da sisa, ali je trsio jogurt. Jer si probala sa jogurtom...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?