Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 11:43:25
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: mirkam Ja avokado nisam davala k u jednoj knjižici što imam piše da može od šest mjeseci. Što se plazme tice,mm mu jednom napravio misleći da mu dajem (mi jedemo plazmu a M Lino keks) i nije ga htio,pljuvao je. Moja nikad nije volela kupovne kasice ni one vocne ni povrcne a tek te lino cudesa....To bi pljunula i cao. Znaci izludjivalo me umesto da mi olaksa da bar jedan obrok ne moram da kuvam ja sam svaki obrok spremala i spremala. i sad tako. Kaze mi mama "jaoooo kako ti je tako visok racun za struju?" (redovno bude preko 5000) a ja se mislim u sebi bar jednom na dan radi rerna, i bar tri pputa ukljucujem sporet a nekad rade i po dve tri ringle. Eto otkud mi racun. Avokado nisam davala, jeste kazu da je zdrav ali nasa dr nista ne preporucuje pre godine od svih tih namirnica koje nisu sa nasih podrucja (osim banane i pirinca).
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 12:13:09
|
|
|
|
Mala Elena
|
Bas cu pitati pedijatricu sta misli i za plazmu i za avokado. Avokado je tropsko voce , ne bih ga jos uvodila ...savetovana je banana .E sad, znam da je bogat vitaminima i dobrim mastima... Recite mi za maslac, koji uzimate i mogu li sada poceti da joj dajem (imam ticker ) i u kojoj kombinaciji? Da li neko stavlja maslinovo ulje?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 12:15:13
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ja sam prvo pocela maslinovo ulje pa tek onda maslac jer je maslac ipak mlecnog porekla a mlecno se malko kasnije uvodi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 12:23:33
|
|
|
|
Klarita
|
Ovaj moj se malocas nalizao banane, pa sam se uplasila da ne otkine vece parce i na kraju mu propasirala viljuskom i smesala sa vocnim pireom od jabuke i pojeo malo. Maslinovo ulje sam uvela K kasnije, cini mi se tek od 8 meseci...sad jos necu. Danas za rucak cu curetinu sa povrcem. Ljiso, K mi odbijala kupovne slane, a homemade jela nije znala za dosta, vocne jela bilo koje, zitarice isto obozavala. Ovaj mali se mrsti i place i gura i pljuje slane bilo kupovne ili domace, tako da cu ga uciti da jede obadve. Ma, ima da jede pa sve da peva, bre. Sa K mi je bas bio problem kad trebamo negde da krenemo. leto, vrucine, gde da spremim pa ponesem Kad god bi negde isli, jela jadna muskatnu tikvu za rucak, jedino nju htela Ali, sta cu...
< Poruku je uredio Klarita -- 6.10.2014 12:24:46 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 13:02:54
|
|
|
|
Sanchy
|
Maslinovo ulje sam uvela odmah ,kad i slane kasice .ono je jako zdravo i mnoogo zdravije od maslaca ,putera ,margarina itd..ja to ni ne jedem pa ne znam bas ni razliku ..Misho kad dajes bananu mozes slobodno i avokado to je jedna kompletna i jako zdrava namirnica,imas svasna na netu na tu temu
< Poruku je uredio Sanchy -- 6.10.2014 13:04:33 >
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 14:06:08
|
|
|
|
lilipolip
|
Kad ste vec kpd kupovnih kasica, moj Uros obozava kajsije i breskve, to je jedina kasica koju moze bukvalno celu da pojede. Posto ih sada normalno nema, zanima me da li ste videle neku kasicu od kajsije koja nema secer? Videla sam da juvitana ima neki domaci mix voca bez secera, ali cista kajsija ima secera, kao i hipova. Maslinovo jos nisam uvela, ni ja ga nesto ne volim preterano...uskoro cu ako nadjem neko lepo grcko... Preporuka?
< Poruku je uredio lilipolip -- 6.10.2014 14:07:29 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 15:52:32
|
|
|
|
mirkam
|
Ja nisam još uvela maslinovo a bih al ne znam kako Jel u toku kuvanja da kapnem malo ili kad blendam,ili kako? i da,kupovni ili domaće?Imam domaće,prijatelji se bave tim pa znam da se 100% čisto.
< Poruku je uredio mirkam -- 6.10.2014 15:53:58 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 16:01:22
|
|
|
|
World
|
Ja sam stavljala kupovno (zato sto nemam domace), hladno cijedjeno, uglavnom tokom dinstanja povrca. Vjerovatno mozes ubaciti i dok blendas, ne vidim zasto ne.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 16:29:51
|
|
|
|
doktorkakristal
|
ja sam ubacivala od pocetka maslinovo isto tako i maslac sve po preporuci decijeg gastro,tako da zeleno svetlo za to
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 16:35:55
|
|
|
|
mama krava
|
Najbolje za koriscenje je hladno cedjeno ili ono extra virgin i posto nije termo stabilno, tj ne podnosi visoke temperature, nakapajte u klasicu neposredno pre hranjenja. A mozete i avokado umesto bilo koje masnoce da dodate u bilo koju kasicu, i slanu i slatku. Mi tako radimo. A avokado moze od pocetk aodhrane, a svakako pre Plazma keksa!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 21:47:22
|
|
|
|
Mala Elena
|
E pa onda sam za maslinovo. Bolje je domace ! Nakapacu u slanu kasicu kad izblendiram ...Lili, ako hoces grcko pogledaj u Veru... danas je tek kakila treci dan. Verovatno je od previse zitarica (milupu sam joj davala) imala zatvor, a danas su morale da rade kruska i sljiva (uvela)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.10.2014 22:31:11
|
|
|
|
lilipolip
|
Mom je prosla ona tvrda stolica...jutros je za dorucak jeo Nestle sinlac i krusku, pa je to odradilo posao
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.10.2014 9:00:22
|
|
|
|
Klarita
|
I N juce i prekjuce imao tvrdu, bas tvrdu stolicu, bukvalno lopticu iskaki mukica mala. Poslacu mm po kasicu od kruske, a vec sam otvorila juce teglicu sa pireom od jabuke 360gr, izgleda cu je baciti No, samo da njemu olaksam. Juce sam mu dala mrvicu domaceg hleba, muvao je po ustima, muvao i ispljunuo. Danas cu opet. Dobar predlog za gustav keks, uzecu ga danas ako stignem da odem do prodavnice, pa ga mogu ubaciti ponekad u vocne kasice.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.10.2014 9:32:52
|
|
|
|
Rosita
|
Ja se slazem sa Ljisom i njenom dr za namirnice koje nisu sa naseg podneblja, ali ljudi, u vreme kad smo se mucili sa zatvorom, amarant nam je bas bas pomagao. Gastro kaze- kompot od sljive ali sveze, ne suve, stavis dve sljivice i malo vode, das da popije kad se prokuva i ohladi, sljive pojede. To nam nije toliko pomagalo. Najveci preokret se desio sa uvodjenjem glutena, tada je poceo da kaki normalno.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.10.2014 9:51:41
|
|
|
|
mama krava
|
Ja bih samo da vam kazem da amarant nije nesto sto je sa "onoga sveta"! Amatant se po srpski kaze štir i time ljudi uglavnom hrane svinje, ali je veooooma ydrava i dragocena namirnica. To čak i nije žitarica već korovska biljka! Takodje je, osim za regulisanje stolice i probave, odlična i za izbacivanje šlajma. A što se tiče pokretanja creva, potrebno je podmazivanje, tj masnija hrana ili žitarice celog zrna!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.10.2014 10:05:00
|
|
|
|
Rosita
|
Da, znam sve o amarantu, sve sto sam radila radila sam uz prethodno informisanje, jedina dilema koja mi je ostala je koliko je to iskoristivo za bebu, tj. za njena creva. Znamo da dete iskaki amarant gotovo u istom obliku u kom je unet. Ima iskoriscavanja, ali ne verujem da ima onoliko koliko se misli.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.10.2014 10:11:12
|
|
|
|
mama krava
|
Amarant je potrebno dugo kuvati i tada se napravi kao neka gusta tecnost i tu je ono sto je najbolje od njega, a opna, kao opna lepo šisti creva. Amarant možete i da kokakte i od njega se naprave male kokice koje su super kao dodatak kašicama kod starijih beba, uz npr bananu ili drugo voće i plus jogurt, ko sme! A setila sam se šta je suuuuper za stolicu, a i za razvoj mozga - LANENO seme! Ali obavezno ga sameljite u mlinu za kafu ili u avanu ga istucite i to neposredno pre jela.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.10.2014 10:31:44
|
|
|
|
Mala Elena
|
Amarant se kod nas zove štirak . Nisam ga ni ja koristila mada imam zatvor, za laneno seme znam, a za zitarice -celo zrno to ne prolazi kod moje male jer kad je i majusno parcence ona se gadi i pljuje . Ne znam sta joj je pomoglo, verovatno sljiva , jer sam juce dala krusku i nije pomoglo. A sto dajete pre keks nego plazmu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.10.2014 10:46:38
|
|
|
|
mama krava
|
Nisam mislila celo yrno kao celinu, već žitarice koje nisu preradjen, a vi ih možete samleti, ako beba neće da žvaće. Znači celo zrno, tj integralne a ne preradjene žitarice. U opni žitarica ima puno i celuloze osim drugih minerala, koja se težko vari i li se ne vari pa je organizam izbacuje putem probavnog trakta, a to zmači d aceluloza podstiče rad creva. Znači, integralni pirinač, proso u zrnu (on se veoma lepo raskuva i ukusan je)...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.10.2014 10:48:30
|
|
|
|
Rosita
|
ME, celo zrno- integralne zitarice, nije skidana opna, npr. kao kad joj kuvas pirinac integralni a ne beli, glazirani, ne znam da li smo se dobro razumeli. Edit. Mk, pisale smo u isto vreme . Uglavnom, moje dete u jednom periodu nista nije radilo ili slabo, vlakna, celo zrno, nista. Takva faza u radu creva bila.
< Poruku je uredio Rosita -- 7.10.2014 10:56:47 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.10.2014 11:21:48
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Evo sta nadjoh za "super zdrave namirnice". Nama dr ne preporucuje nista integralno Integralni pirinač-posle prve godine Budite strpljivi i opušteni. , iako integralne namirnice obezbeđuju dobar izvor energije, one su dosta site i redovnim konzumiranjem mogu potencijalno smanjiti apetit vaše bebe i uzrokovati da vaša beba propusti neophodne hranljive materije i kalorije koje su joj potrebne za zdrav rast i razvoj.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.10.2014 11:31:42
|
|
|
|
Klarita
|
Ljiso, Evo nas iz DZ, primili smo euvax i merili se usput...elem, nije bila nasa dr-ica vec druga, nasa je na odmoru, pa sam iskoristila da cujem i njeno misljenje. Iako mi je komsinica, dve kuce neas dele, nismo njeni pacijenti iz vrlo nebitnih razloga ovde, a ne druzimo se privatno i retko srecemo, a bilo bi i glupo kad vec nismo nju izabrali da je startujem na ulici sa pitanjima Rece da uvodim zumanac i jogurt i kiselo mleko. Procenat masnoce bilo koji a, inace je i ona stava da se sto ranije uvede gluten, kako bi se senzibilisao organizam, pre napunjenih 6m Hebem li ga vise, kako 'oce, ja mu juce senzibilisah i jos rece da uvodimo kravlje (mm cim smo izasli rece da mu je jasno sto nam nije izabrani lekar) i tako... Vec je uzinao krusku i to Juvitaninu sa secerom i posle 20min se pokakio lepo, uspavao se u kolima, pa kad se probudi jesce opet kao juce curetinu sa kukuruzom secercem i krompirom. Sutra teletina, Boze zdravlje.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.10.2014 11:38:22
|
|
|
|
mama krava
|
Mi imamo savet da se one koriste jednom nedeljno. Mislim da je nedopustivo da detetu uskraćujemo sve gradivne elemente koji se nalaze, pre svega u raznovrsnim namirnicama!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.10.2014 11:45:27
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Klarita polako cete vi to. Nasa dr kaze kad uvedes jogurt uveo si mlecno a samim tim i mleko te mozes bebi davati npr proju koja u receptu ima mleko ali ne savetuje da se pije cisto mleko do godine. Jer najcesce deca koja su alergicna na mlecne proteine ce odreagovati na samom pocetku pa i tokom dojenja ili dohranjivanja ad ili pak uvodjenjem jogurta. Znaci kad se vec pije jogurt moze sve da se pravi s mlekom ali posto je tesko za svariti (mojoj D je i dalje tesko da vari kravlje mleko) ne davati detetu da ga pije. Sto se tice procenta masti u mlecnim namirnicama nasa dr preporucuje sa najvecim procentima masti, znaci bebama nista ne ide obrano. Sto se tice maslaca on je zdraviji od ulja i definitivno daje odredjen ukus hrani. MK nasa dr kaze da bebe nemaju potrebne enzime da svare "super zdrave namirnice" i time ne mogu da preuzmu iz njih ono najbolje. Znaci to kroz njih "prolazi". A da ne pricam ako je neko imao muke sa gasovima kao moja D. Celo zrno bilo cega ni u ludilu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.10.2014 11:48:42
|
|
|
|
mama krava
|
Ja sam mislila da je u bebinu ishranu mnooooogo bolje uvesti avokado nego Plazma keks. Procitajte sastav, pa prosudite sami.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?