Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 15:16:07
|
|
|
|
mirkam
|
U mom nekom kuvari zdrave hrane za bebe piše da recimo papaja može odmah kad se krene sa dohranom,avokado od šest mjeseci,a mango izmedju devetog i dvanaestog meseca
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 18:40:02
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: lilipolip Ma meni nije do kolicine, nego sto on posle 2 sata trazi da sisa? Znaci pojeo je skoro punu teglicu voca sa prosom i za 2 sata je sisao bas dosta. Jel to normalno, ja sam stvarno duduk, posto uvece kad samo sisa, sisa na 3 sat, ili vise. Prati covek najnovije preporuke- jesti cesce a manje . Uzivaj
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.10.2014 23:26:52
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: mama krava Ma, najbolje je ako imate domace! Moja cerka obozava kozje! I to nema veze da li mirise ili ne, a to mnogo zavisi i sta koza jede i koje je god doba, tj dal jede svezu travu ili zimi seno i zitarice. Naravno od proverenih komsija kod mojih roditelja. I to nekuvano slisti i po pola litara! Mama kravo ja svojoj ceri nikako da se usudim da dam sveze mleko jos toplo odmah nakon muze. Ja sam obozavala tako da pijem mleko kad sam bila mala, jurila sam sa loncicem cim deda pomuze krave da bih popila mleko. E sad, komsije naravno cim pomozu pozovu nas da dodjemo po mleko tako da je jos uvek toplo kad ga preuzmem. Ja sve nesto sa ovim silnim informacijama koje nalazimo na netu se sad pribojavam da njoj dam tako sveze mleko. Jesi li ti do odredjenog uzrasta njoj kuvano mleko davala stalno ili si joj odmah dala i tako sveze da pije?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.10.2014 2:10:05
|
|
|
|
Sanchy
|
IZVORNA PORUKA: mirkam IZVORNA PORUKA: Sanchy Ja sam bananu davala sa kinoom ili sa avokadom... Sanchy, koliko stavljas kinoe u bananu? Ja sam mu prije neki dan stavila dvije kasicice amaranta u bananu (nisam nasla kinou, a cini mi se da joj je amarant najslicniji), pa posto je fino poruckao ja mu stavim i dvije supene kasike u rucak. Cini mi se da ga je kasnije mucio stomacic.Moze li biti da sam pretjerala? A inace tog dana nista novo nije jeo osim amaranta. Ja to odprilike ,kasiku recimo,uglavnom da vise bude banane nego kinoe ili prosa recimo..amarant je isto skroz ok ali vise sam koristila kinou..kad pricate o sveze izmuzenom mleku,ja sam to jednom probala i to bukvalno gutljaj i slogirala se prejako,premasno,miris jak uff..svaka cas_t kad to mozete da pijete,no dobro ja ne pijem ni ovo iz radnje jer mi je bljak
< Poruku je uredio Sanchy -- 15.10.2014 2:11:56 >
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.10.2014 9:59:42
|
|
|
|
little_one
|
Evo i mi krenuli prije desetak dana sa dohranom...polako uvodimo hranicu a dosad smo probali jabuku, rizu, amarant i palentu, sad krecemo dalje da lakse imamo za kombinovanje... Sasnchy, kako se sprema kinoa? Ja sam je preskocila sa Andreom, ona nesto nije voljela ni amaranth a sad kad pravim bebi trazi i ona da klopa i ne mogu da se nacudim kako ga sad voli toliko Neka, neka amarant je super za kks.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.10.2014 11:10:18
|
|
|
|
mama krava
|
Ljiso, ova moja do 2 god nije htela nijedno mleko, osim mamino . Nju sam dojila skoro dve godine , tacije 22 mes, ali ona ni posle dugo nije htela mleko da pije. U jogurtu se davila i dan danas ga obozava! Ona ni sada kravlje iz tetrapaka, jer nemamo drugo, ne pije, vec ga jede sa keksom ili muslijem. A kozje je prvi put probala sa recimo skoro 3 god i to nekuvano i odlepila. Ja kad bih joj dozvolila ona bi popila i litar! Nije joj nikada nista bilo, hvala bogu! Kravlje ono pravo, od krave sveze ne kuvano joj ne dajem, jer nemamo nikoga ko drzi krave u blizini.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.10.2014 12:17:07
|
|
|
|
mirkam
|
LO, ja sam posla da kupim kinou, a vratila se sa amarantom , nisu imali, a amarant mi je nekako najslicniji kinoi.Mislim da se kinoa sprema isto kao amarant, bar sam tako citala, samo se ona kuva u razmjeri 1:2 (kinoa:voda), a amarant 1:3. Al bolje ipak da nam Sanchy objasni, ona ima iskustva sa kinoom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.10.2014 16:05:51
|
|
|
|
Sanchy
|
Jeste 1:2 ,tako se kuva dok ne provri onda smanjite i pustite da krcka jos desetak minuta,to je to...i vazno je dobro je oprati jer u opni ima saponine koji su gorkasti pa da bi se to eliminisalo,ja stavim pola soljice kinoe u cediljku pa pod mlaz vode ,kada se skuva deo stavim u slani obrok a deo umesam u nesto sto jede popodne ili za veceru,nekad sa sutlijasem pa dodam i cimet nekad izgnjecim bananu kako kad
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.10.2014 16:23:07
|
|
|
|
Mala Elena
|
Hvala vam, sutra cemo uvesti mango!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.10.2014 16:27:10
|
|
|
|
lilipolip
|
Koje ste zacine davali deci do sada? moj je probao cimet, rogac, listove celera i persuna, kim naravno. Kada bih mogla da predjem na beli luk?
< Poruku je uredio lilipolip -- 15.10.2014 16:32:14 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.10.2014 16:53:04
|
|
|
|
mama krava
|
Beli luk teknakon navrsenih godinu dana.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 16.10.2014 15:35:46
|
|
|
|
lilipolip
|
E steta...doduse ne vidim zasto ali sacekacu jos malo sa belim lukom. Moj danas jeo griz sa mojim mlekom i malo kruskice, a za rucak sam odvojila sargarepicu, teletinu i celer od nase supice i to je bas lepo jeo. Sutra cu probati da mu dam keksa malo, da vidimo kako ceta tekstura da prodje. Danas je kao nesto i mljackao ono meso, nije bas cisto gutao.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 16.10.2014 22:05:41
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: lilipolip Moj danas jeo griz sa mojim mlekom Ama kako, nisi valjda kuhala svoje mlijeko? Ili si spremila na vodi pa dodala svoje mlijeko u hladno?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 16.10.2014 22:38:05
|
|
|
|
lilipolip
|
Pa naravno da nisam :) skuvala sa vodom gusto onako, dodala oko 40ml mleka i to je to.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.10.2014 9:53:33
|
|
|
|
little_one
|
to vec ima smisla....ja sam pravila griz sa jabukom odlicno... Danas sam pored jabuke sa amarantom skuvala i komadic bundeve cisto da proba a sutra cemo malo vise samu da je skuvamo pa da vidimo kako ide...to bi trebalo da prihvati lako, ona je slatkasta...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.10.2014 10:06:04
|
|
|
|
Mala Elena
|
Psenicni ili kukuruzni griz ste pravile? A taj amarant (štirak ) kakav ukus daje hrani? Jel ga ima u zdravoj hrani?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.10.2014 10:09:50
|
|
|
|
little_one
|
Meni amarant nije nesto ni mirisom ni ukusom, podsjeca me na neku pticiju hranu al ga Andrea kao vec velika cura obozava, a i ova mala se ne mrsti na njega, ona je ionako jos uvijek ravnodusna na dohranu Amarant kupujem u dm-u, vjerovatno ga ima i u zdravoj hrani. A palentu sam uvela a psenicni griz ide kad se uvodi gluten, nama je nutricioniskinja savjetovala da uvedemo nakon 6 punih mjeseci do 7mog najkasnije bez obzira sto imamo alergiju, tako da i nama to dolazi na red ubrzo.
< Poruku je uredio little_one -- 17.10.2014 10:13:41 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.10.2014 10:10:33
|
|
|
|
lilipolip
|
Ja sam davala psenicni, uveli smo gluten. Ali imas i pirincani i kukuruzni da kupis, ista je tekstura. Moj bundevu nece nikako. Jednom je pojeo ali kad sam mu zamaskirala sa dosta jabuke. Probajte da pecete bundevu, bude lepo mekana i moze direktno da se daje kasicicom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.10.2014 10:14:51
|
|
|
|
little_one
|
Tako sam ja starijoj davala, pecenu, al ispecem pola, odvojim njoj malo a ostatak mom tati koji je obozava tako pecenu...al danas nesto nije raspolozen...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.10.2014 11:37:26
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ne znam da li da joj danas dam mlecni desert sa vanilom Nestle? Ima aromu vanile i km 3,2%mm. . Misljenja ? Nisam joj do sada davala km, a na vanilu ne znam da li moze biti alergije.
< Poruku je uredio Mala Elena -- 19.10.2014 11:40:46 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.10.2014 11:47:36
|
|
|
|
milicicak
|
Mislim da je pametnije da joj prvo uvedes pavlaku, jogurt i mladi sir (tim redom) pa onda da joj das taj mlecni dezert :)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.10.2014 12:38:08
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: milicicak Mislim da je pametnije da joj prvo uvedes pavlaku, jogurt i mladi sir (tim redom) pa onda da joj das taj mlecni dezert :) Zar pavlaka ne ide nakon i sira...meni je Andrea bila sumnjiva za alergiju na PKM jer se osipala od ad mlijeka iz kasica pa sam bas bila oprezna sa mlijecnim proizvodima, elem sve je dobro podnijela osim te pavlake, kad god bih joj dala pavlaku ona bi bljucala i izbacivala kiselo pa sam ja pavlaku odgadjala. Sad jede bez problema. A taj Nestle ne bih davala, napravi joj radije sama pudingic neki ili vocni jogurt, nemoj da je kljukas tim jos, mala je. Zamisli sta ima unutra kad to stoji na sobnoj temperaturi a mlijecno je. Mi uveli i bundevu, super je klopa, a danas ja skuvam veliku jabuku i fin kolut bundeve i izmiksam i jednu malu solju za kafu Aleksandri odvojim a ostalo Andrei. Andrea smlatila u tren oka, Aleks malo sporije jede ali i ona pojede sve...pravo me iznenadise, mogla sam bebi jos malo da odvojim al ne ocekivah ovakav apetit. Jos na to pojede sisu i po i obe zaspase. Inace, Andrea samo pita za bebine kasice da se i ona prikrpi tako da sve kuvam troduplo od onog sto treba. Njoj zdrava uzina a bebi ljepse izmiksano
< Poruku je uredio little_one -- 19.10.2014 12:39:38 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.10.2014 12:41:19
|
|
|
|
milicicak
|
Hihi, LO, ja nisam uvodila mlecne proizvode :) al mi je dr rekla da ide tim redom pre nego sto smo potvrdili alergiju :)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.10.2014 12:48:19
|
|
|
|
little_one
|
Ma znam ja da niste, nego mi cudno da ide pavlaka prije svega...ja sam isla jogurt, mladi sir pa pavlaku, pa onda uvodila pavlaku iznova nekoliko puta dok joj nije prestala da smeta. A uvodices jednom pa cemo ti reci sta prvo da uvedes
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.10.2014 16:24:30
|
|
|
|
mama krava
|
A, meni dr savetovala da prvo uvedemo kis mleko, a posle sam citala da se prilikom kiseljenja odvaja surutka ili sta, tj kako vec i da u kis mleki ima najmanje ili su vec delimicno razgradjeni PKM... ne mogu tacno da se setim...
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?