|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
22.10.2014 13:06:03   
lilipolip
Krompir mozes i najnormalnije da viljuskom izgnjecis, samo nemoj stapnim mikserom ili blenderom, postane gumenast.
Ja ga uvek izgnjecim viljuskom, odvojim za taj obrok pa dodam moje mleko i posle kada izblendam sve ostalo dodam u taj pire krompir

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1751
22.10.2014 13:06:49   
little_one
Klarita dobiju apetit cim te vide user posted image

Sta znam, ja opet ne dijelim ni djecu po tom da li su dojena ili ne, mislim da im je obema grupama zajednicko to da im treba mlijeko u velikim kolicinama do godine dana....zato samo kazem da je mozda kolicinski previse kasica u odnosu na mlijeko...da smanjis malo kolicinu pa ubacis flasicu mozda prodje...pokusaj ne kosta te...

ME imas tiker, moja cura ima 6 mjeseci i 7 dana user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 22.10.2014 13:11:16 >

(odgovor članu lilipolip)
Direktna veza do poruke: 1752
22.10.2014 15:41:36   
Klarita
LO, gde kosta, jos mi dodje jeftinijeuser posted image
I danas momak prespavao uzinu, ja mu dala kad se probudio, oko pola12 tek, pa onda ponudila oko 14i30 rucak, jedva pojeo trecinu velike teglice...ali je popio mlkeo 120ml i zaspaouser posted image izgleda da mu je ipak puno. LO ja sam stava da im je do 6m neophodno mleko, a onda kasnije sve manje i manje, ali koliko manje?

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1753
22.10.2014 15:50:46   
little_one
Pa sto se tice flasice nisam bas sigurna, znam da sam ja kad sam Andreu prestala dojiti sa 9 punih, davala 3 flasice dnevno, ujutro u podne i navece po 180ml NanHa2 do negdje 11 mjeseci i onda smanjila na 2 flasice dnevno po 200 ml plus ostali mlijecni proizvodi...sad ne pije mlijeko skoro uopste, nekad, al bas nekad uz veceru, obicno pije jogurt ili jede sireve, kajmak. Al sto se tice obroka, mislim da bi dorucak trebali dobiti cca oko 9 tog mjeseca a rucak tek oko 7 punih.

I ja sam npr sa Andreom pocinjala sa 4 mjeseca sa dohranom ali to je sve bilo isprobavanje svega i svacega, jedino sam bila u prednosti sto se tice klope sto sam sa 6 imala oformljen rucak a sad jos uvijek nemam. Sad imam pola rucka plus mlijeko, stim da tek uvodim namirnice pa je to mix i voca i povrca i sta god imam pri ruci a da moze da klopa. I ostalo je sika.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1754
22.10.2014 16:01:30   
Klarita
Imala je negde tabela za kolicinu mleka, potrudicu se da nadjemuser posted image Mislim da je u temi "broj obroka" tako nesto...

Direktna veza do poruke: 1755
22.10.2014 16:25:51   
Mala Elena
Pojela je 6,7 kasicica punih, ja prezadovoljna , samo je ljubim user posted image blitva ok prosla , dala sam joj kasicicu jogurta kao i juce , gadi se ali nekako proguta.
Lili, rucno sam pasirala pola sata user posted image

Direktna veza do poruke: 1756
22.10.2014 16:55:18   
Klarita
6-7 kasicica ili kasikauser posted image po meni je to bas malouser posted image
Trazila sam u odgovarajucoj temi, ali tabela je samo do tri mesecauser posted image

Direktna veza do poruke: 1757
22.10.2014 22:32:46   
lilipolip
Elena sto si toliko gnjecila :) Kupuj onaj beli krompir, on se ionako, ako ga malo prekuvas, pretvori u kasicu :)
A 5-6 kasicica ti je negde max 50g, sto je ok za prvi put, i ako je dobila i mleko posle.

Ja sam mog gospodina danas izgleda urekla. Prvo se ujutru toliko zagrcnuo pijuci vodu da je ceo dorucak ispovracao, ali bukvalno. Za rucak nije hteo ni 2 kasicice da pojede nego je samo sisao celog dana.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1758
23.10.2014 10:40:50   
Klarita
I ja sam urekla moguser posted image
Opet jutros odbio flasicu, napravila sam mu zitarice sa ti mlkeom i pojeo je skoro sve, ostalo je par kasicica mozda. Onda se ukakio i ja ga presvucem i rasanim ga kompletno, pa mu se prispavalo kad je bilo vreme za vocnu uzinu i ja iako je proslo samo sat i po od zitarica probam da mu dam mango/jabuka + kasika mlevenog keksa i on se zagrcnu i povrati u pmuser posted image Eno ga spava, bez icega, samo vodu je popio posle toga. Ja sad doruckujem njegovu kasicu i cekam masina da zavrsi pranje skafandera i kojecega pa da ubacim presvlaku ljuljaske i ostalog sto je upovracaouser posted image Kako sad dalje i sta da mu dajem, naravno, neam pojmauser posted image

Direktna veza do poruke: 1759
23.10.2014 16:19:46   
lilipolip
Mi izgleda isti scenario imamo :)
A da probas da mu promenis cuclu? Mozda mu slabije ide, pa mu je lakse na kasicicu nego da se muci. Ili da probas casu?

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1760
23.10.2014 18:07:50   
Mala Elena
Lili, da toliko je pojela otprilike, ma super do sada nikako samo to. Rucno sam kroz cedaljku pasirala jer je i najmanja mrvica gadi , viljuska ne radi posao. Nije mi tesko kad vidim sa jede...a beli i koristim, stvarno mekan domaci a sargarepa malo tvrdja pa eto moram tako , snalazim se user posted image
Pitam se kako ce nauciti da zvace.

Direktna veza do poruke: 1761
23.10.2014 21:05:26   
little_one
A ME ne koristis stapni mikser? Barem su oni sada prejeftini, mozes za 10 eura sigurno da nabavis prilicno dobar, sigurno ce odraditi posao sa kasicama.

Direktna veza do poruke: 1762
23.10.2014 21:07:55   
lilipolip
E isto sam se pitala, ovaj mok je bukvalno povracao kad bi naisao na mrvicu, ali da vidis kako sad mulja po ustima lepo...nema jos nijedan zub pa ne moze bas da grize, ali mljacka. Ja mu sada bas gusto pravim. I ako mu dodam mleveni keks to bas ima teksturu i on lepo mljacka.

Direktna veza do poruke: 1763
23.10.2014 21:16:36   
little_one
Ma planiram i ja da uvedem krupnije ali ne jos, tek smo na pocetku, al cu sigurno za cca mjesec dana da joj dam citavu bananu da se bori sa njom. Starija mi je sa 9 punih mjeseci sama pojela svoj rucak u kockicama, jedino sam tada jos meso na sitno sitno sjeckala. A s punih 9 joj je izbio prvi zub, ni kod ove ne ocekujem zube ranije.

Ionako niko nikad nije zvakao prednjim zubima, vec desnima, zar ne....a trojke i cetvorke dolaze kasnije user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 23.10.2014 21:18:05 >

Direktna veza do poruke: 1764
26.10.2014 14:36:24   
Mala Elena
Imam ja stapni ali ispadne gumenast krompir .
Ja joj dajem bananu da lize, a ona napravi vakum pa zacokće haha, smesna je.
Nego, jela je blitvu i iskaki je bas onako kako je progutala. Pa se pitam zasto to zeludac ne obradi...i da li se iz nje nesto iskoristi ili kako usla tako izasla ?user posted image

Direktna veza do poruke: 1765
26.10.2014 15:17:53   
mirkam
ME,i moj M tako iskaki blitvu user posted image
Klari,sad gledam,M je u istom periodu imao doručak,ručak i voćnu užinu,ali popodne ništa nije htio osim mlijeka.I sad popodnevni obrok najslabije pojede.Mi smo u tom periodu jeli oko 120gr ne više.Mislim da ti je N sit sto posto,možda i presit pa mlijeko nema gdje da mu stane user posted image

Direktna veza do poruke: 1766
26.10.2014 21:33:31   
lilipolip
Mi smo ovih dana lepo jeli, ali uglavnom kupovne kasice za dorucak, nesto nisam mogla da nadjem ok voce, osim jabuka naravno. I nasla sam konacno onaj frikomov baby mix, pa je jeo sargarepicu i brokoli iz njega plus curetinu, ali je pojeo bas malo, ni onu malu teglicu celu.

Zanima me da li je pametno da mu uvedem i zumance i jogurt i km u istom mesecu, tj sada u osmom?

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1767
26.10.2014 21:39:26   
branki*
jogurt mozes da uvedes.za zumance se ne secam kad se uvodi.javice se zenice.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 1768
31.10.2014 10:20:58   
little_one
Uveli smo gluten, super je proslo, toga sam se bojala pomalo al drago mi je da je 5 dana probavanja proslo kako treba, sve stolice uredne i ona ok. user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1769
31.10.2014 10:51:24   
Mala Elena
Lili, mislim da ne smeta.
Mirkam , nikako da odgovorim a videla sam poruku odavno. Hvalauser posted image
LO, superiska ! Sta si prvo uvela? Da li smem uvesti vise zitarica odjednom?

Direktna veza do poruke: 1770
31.10.2014 11:06:14   
Klarita
Mi se doveli u red user posted image

Tacno je bio presit pa nije mogao jadnicko, ali sve bolje i bolje rucka, pu pu pu da ga ne ureknem. Ako se desi da bas bas fino pojede rucak a , okasni jer spava, onda mu dam za veceru zitarice sa mlkeom. Ako slabije jede rucak, i/ili ranije malo, onda popije mleko, pa za veceru dobije zitarice bez mleka ili Hipp good night iz tegliceuser posted image Sad da li je to red ili ne, vidim da mu prija, a i meni konacno nije frka oko svega.

Jos nismo uveli km...probacu danas za rucak sa blitvom nekim povrcem i zumancetom. Jos ove nedelje je na 1/2 pa od sledece krece celo.

Lili, mozes slobodno da uvedes sve isti mesec, samo ne iste nedeljeuser posted image Zumance se uvodi od 1/4, pa tri puta nedeljno, pa sledece nedelje 1/2, isto tri puta nedeljno, pa celo zumance, tri puta, ostalih dana razlicito meso. Ja sam K davala dzigericu, njemu necuuser posted image Onda su nam bili obroci 3x povrce sa zumancem, 3x meso i povrce, 1xdzigericauser posted image tako smo imali raspored za celu nedelju. Ona mi nije jela kupovne slane, ovaj mali brise sveuser posted image
Gadi se od hleba. kad mu stavim koricu u ruku ili priblizim ustima, odmah se mrsti, vrti glavom i ima nagon na povracanjeuser posted image a, ja kupila i mini pekaricu da mu dajem domaci hleb. Nema veze, jesce kad priporaste. Za sada samo od hleba i od brokolija, ali Boze moj, brokoli mu uvaljujem, pojede, hleb ne silim, nema potrebe. K sam sa 9m prestala da miksam i nudila gnjeceno, muke su bile, gadila se na sve zivo. Cini mi se do skoro se gadila od mesa.

Ne volim price o zvakanju i zubima. Moje kumce nije imalo zube do 14m, tek sa 14m izbila jedinica...a, odlicno je ruckala sve. Desni su poprilicno jaki i nema potrebe cekati zube.

Direktna veza do poruke: 1771
31.10.2014 12:36:08   
lilipolip
Klarita super za raspored, cini mi se ok. Ali i te good night kasice sadrze mleko koliko se secam.

mi smo kao probali jogurt, stavila sam malo u dorucak. Mada sam to sada stopirala posto mu je izaslo nesto na obrazima, mada nije ni ospi, nego nekako suva i hrapava koza, jedno 3 dana posle tog jogurta...ne znam da li je od toga ili je od vetra, posto sam zaboravila kremu kada smo izlazili :(

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1772
31.10.2014 12:40:49   
milicicak

IZVORNA PORUKA: little_one

Uveli smo gluten, super je proslo, toga sam se bojala pomalo al drago mi je da je 5 dana probavanja proslo kako treba, sve stolice uredne i ona ok. user posted image

user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1773
31.10.2014 13:01:22   
little_one

IZVORNA PORUKA: milicicak

IZVORNA PORUKA: little_one

user posted image user posted image user posted image

user posted image jakoooooooooo

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1774
31.10.2014 16:22:38   
Mala Elena
Da li mogu uvesti gluten kroz vise zitarica odjednom ili posebno i sta prvo?
Ostalo mi je vise od pola ad mleka od0-6 m , da li da bacim ili bebi ne steti da mesam sa pahuljicama? Ima 7m...

Direktna veza do poruke: 1775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here