|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
11.10.2014 15:49:46   
mirkam
Lili,sad me podsjeti za vodu pa se smijem sama sa sobom.Moj M je tek sa sedam mjeseci počeo da pije vodu.Jao kako sam se ja nervirala što ne pije,na sto načina mu na silu gurala,pa i na spric mu davala i ako mi je pedijatar rekao da to ne radim,jer kad mu bude trebalo piće je.I tako je bilo,samo je jednog dana iz čista mira počeo da je pije.
Ja sam grašak uvela sa osam mjeseci,paradajz mu još nisam davala...

< Poruku je uredio mirkam -- 11.10.2014 15:51:28 >

(odgovor članu lilipolip)
Direktna veza do poruke: 1651
11.10.2014 18:00:19   
lilipolip
Ma ovaj je zeznut, kupila sam za eksperiment caj, i napravila mu sokic, to sve hoce, popije po 150ml dnevno, a vode 20ml i to samo kada ja nutkam, uz sve to se izagrcne, kaslje...traume od vode dobijamo

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1652
11.10.2014 20:33:57   
Mala Elena
I Elena se redovno zagrcne od vode user posted image

U kojoj kombinaciji dajete bananu? Tj sa kojim vocem?

< Poruku je uredio Mala Elena -- 11.10.2014 20:34:22 >

Direktna veza do poruke: 1653
12.10.2014 0:29:51   
Sanchy
Ja sam bananu davala sa kinoom ili sa avokadom...a sto se tice dzigerice Ljiso slazem se znaci samo ako je u pitanju zivotinja kojoj se zna poreklo i ishrana..evo citiracu jedan delic iz nekog texta koji se odnosi na onu koju kupujemo po radnjama..But if the cow or chicken is being fed pesticide-laden, genetically-modified corn and soy feed, animal waste, drugs and antibiotics, and other nasty things — their poor, exhausted livers are working overtime trying to neutralize it all, and just can’t keep up. They may have plenty of those poisonous things stuck inside at the time of slaughter. ..eto to je odprilike i moje misljenje a s obzirom da nikoga nemam na selu iznutrice ne kupujemo..

< Poruku je uredio Sanchy -- 12.10.2014 0:33:22 >

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1654
12.10.2014 7:17:18   
Misha i Ljisha
Sanchy slazem se naravno ali veruj mi, mi u Srbiji i dalje jedemo DOBRO meso ma gde ga kupili. Mislim mozda vam to ne deluje tako ali veruj mi da jeste. Moj brat je doktor poljoprivrednih nauka, bori se protiv GMO i td, znam o cemu pricam. Seljaci nasi i dalje dobro hrane stoku, a po velikim preduzecima i uzgajivacnicama i dalje postoji odredjeni standard. Meso u Americi je... mislim ne znam ni koju bih rec napisala da vam opisem tamo hranu. E to je fuj i bljak i bezukusno i sama tekstura je fuj. Evropski standardi su ok ali kazem mi u Srbiji jedemo bolju hranu i od ovih iz Zapadne Evrope.

No, nego da odgovorim za zumanceuser posted image . Ja sam ga uvodila iskljucivo sa povrcem, a kasnije smo poceli uz dorucak i sa necim mlecnim jer nije htela da ga drugacije jede. Sad jaje nece nikako i moram isto da ga "krijumcarim" u recimo sardini luku i pavlaci.

Banana i breskva je super kombinacija voca, njam njam

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1655
12.10.2014 8:38:52   
lilipolip
Ja sam bananu uglavnom davala samostalno, i to izgnjecenu za uzinu, ili da gricka dok ne dobije dorucak.

< Poruku je uredio lilipolip -- 12.10.2014 8:39:19 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1656
12.10.2014 10:55:04   
Sanchy
Nisam citala bas vase postove unazad toliko,mislila sam da ste pocele pricu o mesu zbog onog clanka u novinama da je nama rok trajanja mesa tj,do kada se smatra ispravnim godinu dana zamrznuto a u EU je taj rok sest meseci e onda nasi dobavljaci to meso kome je istekao rok u EU uvoze legalno kod nas jer po nasim propisima to meso je i dalje ok ,,tako da mi jedemo sve samo ne sveze meso..Ljiso,nas stocni fond je siromasan najveci deo cini uvoz ,drugo da ja znam da li je u mesari nase meso ili ne,ali ni to ne mogu da znam..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

Direktna veza do poruke: 1657
12.10.2014 11:11:34   
Maslacak15
ne bih rekla da je tako, evo jedne proslogodisnje vesti

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=03&dd=18&nav_id=696408

znaci i dalje je velika vecina svinjskog mesa domace proizvodnje. Ja ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu kakav je mikrobioloski kvalitet mesa koje se prodaje, niti cime se hrane svinje ali znam da postoji i dalje ogromna kvalitativna razlika izmedju svinjskog mesa u Srbiji i u Nemackoj na primer. Ja sam dozivela pravi kulturni sok 2001 kad sam stigla u Nemacku, kupila prve snicle i bacila ih u tiganj da ih isprzim. Kolicina vode koja je iz njih izasla to je neopisivo ja to stvarno u zivotu videla nisam. Jako vodim racuna o ishrani i nije mi zao para ali naci ukusno i kvalitetno meso ovde je ravno podvigu. Govorim o svinjetini pa i o piletini. I nisam lokal patriota, to misli i moj muz koji je cistokrvni Nemac ( orginal sto bi se reklo) kao i njegova familija koja svaki dolazak u Srbiju slavi kao jedinstvenu priliku da jedu dobro meso. Sto se tice junetine i ribe situacija je drugacija. Ali to ima veze, ja mislim, i sa navikama. Ja sam naucila da cenim sta je dobar stejk tek kad sam emigrirala jel ga u Srbiji jednostavno nema. Kao i stvari tipa losos, bakalar itd sto kod nas jednostavno nije rasprostranjeno, drugo smo podneblje.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 12.10.2014 11:14:32 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1658
12.10.2014 12:53:57   
mama krava
Moj ima godinu dana i popije par gutljaja svaki drugi dan i to kad ga pritegnem da ne moze da vrda glavom... Naravno dojimo 1000x dnevno. Kad god hoce samo dodje i zavrne mi majicu user posted image

Grasak i paradajz kuvani sam dala sa 10 meseci.

Direktna veza do poruke: 1659
12.10.2014 12:58:27   
mama krava
Moj debeli nije hteo da jede bananu kada sam mu prvi put dala, onako izgnjecenu user posted image . Ja sam se smorila i bila u bedaku, jer kao ...sta ce da jede ako nece bananu. Ali ovaj moj je gurman izgleda, i nije u opste lepo jeo dok sam mu davala "bebecu " hranu! Tek kada sam pocela da mu dajem hranu grublje izgnjecenu poceo je lepo da jede, a bananu iskljucivo da grize, onako ko majmunce. Nije imao ni jedan zub kad je poceo tako d aje jede i sad moze i dve odjednom da pojede za dorucak.

Direktna veza do poruke: 1660
12.10.2014 13:22:20   
lilipolip
Joj ja planiram da prestanem da dojim oko prvog rodjendna. Mislim da ovih dana sisanje i njemu i meni predstavlja teret, on bi da se igra, ja ga teram da sisa i tako u nedogled.
On danas pojeo nestle sinlac za dorucak, i pola banane posle.

Napisacu kako on jede pa mi vi prokomentarisite sta valja sta ne

7 meseci, 2. nedelja
Dojenje u 5 i 7 ujutru
Dorucak oko 9:30 - zitarice + voce
Spavanje oko 10:30, uglavnom dojenje pre spavanja
Dojenje u 12
Rucak oko 2 - 2:30 - povrce + meso (3 ili 4 puta nedeljno)
oko 5 dojenje, i oko pola 8
Dojenje pred spavanje oko 9, 9:30

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1661
12.10.2014 13:27:51   
Sanjica26 RR
Lilipolip mislim da ti je suvisno mleko pred spavanje. Uskoro mozes da mu uvodes uzinu u 12. A dorucak da vam bude slan, a ne voce. To je moje misljenje. Javice se jos neko.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 1662
12.10.2014 13:38:06   
Mala Elena
Lili, nemas veceru ?user posted image
Dorucak mislim da je ok, rucak isto...
Sto se tice banane, hoce da jede izgnjecenu viljuskom , svidja joj se bas! Mogla bih dati u kombinaciji sa pecenom jabukom ili kruskom , samo sto banana ucvrscuje stolicu a kruska omeksava , taman user posted image
A za kajmak sa mleka( nepasterizovanog sto se kuva), jel ste davali sa slanom kasicom ili zitaricom ? Ne znam da li je to ok sada dati, ili je bolja pavlaka i mladi sir?

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1663
12.10.2014 13:46:34   
Sanjica26 RR
Bolje pavlaka ili mladi sir.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 1664
12.10.2014 13:49:07   
mama krava
Ja bih Vam za pocetak preporucila kiselo mleko! Imate i organsko da kupite i to obavezno sa najvecim % masnoce.

Direktna veza do poruke: 1665
12.10.2014 13:54:14   
Misha i Ljisha
Maslacak sve se slazem sa tobom, apsolutno sve. sto se tice lososa i drugih riba i specijaliteta iskreno u Srbiji nisam pojela lepog dimljenog lososa a to mi je cesto bio dorucak ili vecera u Belgiji. Tamo sam se najela za sve novce sto se kaze. A meso tamo jela nisam, tih godinu dana sam provela eto na ribi, povrcu i pecurkama a tamo ima brate mili svega i krokodilskog mesa ako hoces. Ja smatram da je nase meso u Srbiji stvarno ekstra kvaliteta. Ma gde kupljeno. A recimo treba da se obrazujemo svi generalno kako izabrati svezu i zdravu dzigericu i td.

Direktna veza do poruke: 1666
12.10.2014 14:12:50   
lilipolip
Nemam veceru, planirala sam da mu u uvedem veceru tek oko 9og meseca, sa sve uzinama, jel to kasno?

Direktna veza do poruke: 1667
12.10.2014 14:22:40   
mama krava
Nije kasno! Sa ishranom je bolje kasniti nego pozuriti!

Direktna veza do poruke: 1668
12.10.2014 15:47:01   
Sanchy
Znala sam da Maslacak ne bi rekla da je takouser posted image ...evo jedan clanak iz jula ove godine KLIK...ja meso ne jedem i odvratno mi je u svakom obliku uglavnom ali sam prinudjena zbog M.da ga kupujem a kada ga kupujem licim na Serloka Holmsa sama sebiuser posted image ..

Direktna veza do poruke: 1669
12.10.2014 15:55:27   
Maslacak15
a stvarno mislis da nemacko meso ne sadrzi antibiotike? Industrija hrane je kriminalna svugde, i kao sto sam lepo rekla u prici o vakcinama tu mnogo vise verujem u teorije zavere nego kad je u pitanju farmaceutrka industrija. Da ne idemo u off, sustina je da ne treba imati nikakve iluzije i glorifikovati zapad. Evo samo jednog od velikih skandala od pre par godina
http://www.feednavigator.com/Regulation/Over-250-000-eggs-recalled-in-Germany-in-latest-dioxin-scare
Sto se mene dice bolje antibiotik neko dioksin.
A bilo ih je jos puno puno slicnih skandala preko konjskog mesa koje je prodavano kao teletina itd itd. Ne verujem ni jednima ni drugima samo znam da ovde jos nisam pojela sniclu da valja.
Deci sam do godinu dana davala samo junetinu, ribu i pomalo piletine. Svinjetinu sam uvela kasnije.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1670
12.10.2014 16:10:10   
Sanchy
A ko pominje zapaduser posted image ..ja uopste ne uporedjujem zapad i nas niti sam i u jednom postu na temu mesa a niti me zanima posto zivim u Srbiji ...ja i dalje dajem ribu,teletinu,junetinu,pa onda piletinu a svinjsko skoro pa nikad.a da,izuzev sto sam pomenula uvoz iz zemalja EU a ako je tako lose kao sto ti kazes pa onda je kod nas na stolu nakon sest meseci sto je bilo zamrznuto pre uvoza,sta?Uzas..zato je najbolje onima koji imaju svoje meso tj.nekoga na selu

< Poruku je uredio Sanchy -- 12.10.2014 16:15:56 >

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1671
13.10.2014 13:16:21   
Mala Elena
MK, gde kupujes o rgansko kiselo mleko?

Direktna veza do poruke: 1672
13.10.2014 13:29:34   
Leptiric123
Imaš u maksiju bello ja mislim

Direktna veza do poruke: 1673
13.10.2014 13:34:32   
mama krava
Da, da...

Bello je organsko...i mleko i kis mleko i jogurt.

Direktna veza do poruke: 1674
13.10.2014 14:14:04   
lilipolip
E sta je sada bolje uzimati? Mislim ne sada, nego kad krenemo sa k.mlekom i jogurtom? Uzeti to organsko, ili neko sa najvecim procentom mm, ili praviti sam km :) ?

Direktna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here