|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
24.6.2013 22:24:51   
Bebilina
IZVORNA PORUKA: Moiraina

Dajem najobičniji pirinač. Pahuljice mu ne prijaju, povraćao ih je.

Moiraina ja na tvom mestu ne bih davala zitarice uopste, ni pahuljice, ni cell zrno. Povracanje je jedan od sigurnih znakova da ne moze da ih tolerise, celo zrno ne vraca jer mu legne ko teg na dno zeludca...

< Poruku je uredio Bebilina -- 24.6.2013 22:25:15 >

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 301
25.6.2013 20:01:44   
Moiraina
Bebilina, ja ipak mislim da je uzrok povraćanja bio neki sastojak tih pahuljica (ima u njima svašta nešto dodato od vitamina i minerala, ne sećam se tačno šta sve a nemam kutiju da sad iščitam). Nije on nešto mnogo povraćao, više je to bilo bljuckanje, ali nisam htela dalje da rizikujem pa sam prestala sa njima. I kako sad ustanoviti da mu običan pirinač (i ostale žitarice) ne prija? Dete lepo jede, lepo spava, lepo kaki user posted image , NE povraća, super napreduje, raspoložen je... Šta da mu na primer uopšte nisam ni dala pahuljice, već odmah obične žitarice? Pa ne bih ni razmišljala da li mu odgovaraju, gledala bih njegovo opšte stanje i zaključila da je sve ok. Nemoj samo da kažeš "videćeš za 5-10-20 godina" user posted image

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 302
25.6.2013 22:12:54   
Bebilina
Ne znam koje si davala, al recimo ove sto ja imam su organske, 100% pirinac i thiamin, tj vitamin B. I od njih je moj sin bljuckao, pa smo tako i zapoceli temu sa nutricionistkinjom koja je savetovala da prekinemo i obrazlozila mi zasto. Otad sam se i sama nacitala i cula jos iskustva, tako da sam srecna sto jesam otkrila, makar i na takav nacin.
Sto se mene tice tvoje dete je tvoja briga, ti odluci. Ali ako (ne dao Bog) krenu ekcemi, alergije, los imunitet isl imas jedan potencijalan razlog.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 303
26.6.2013 20:01:18   
Sandra_n
Bebilina jel to znaci da mu ne dajem ni pirinac? Sta onda prvo da uvedem,povrce? I do kada se ne daju zitarice?

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 304
28.6.2013 11:12:42   
2002m
mi pocinjemo da zezamouser posted image slani obrok smaze bez sale(ja ga zovem bljutaviuser posted image ) a voce pocinje da odbija,stegne ta njena mala ustasca i nema sanse da zine.Nadam se da je prolazna fazauser posted image

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 305
28.6.2013 11:16:59   
Zemunka85
kod nas je oduvek tako, ne voli voce pa to ti je, a sto kazes bljutavi obrok, mada ja posolim, sta god da je, kakav god buckuris, pojede. onda se ja zadovoljim i sa par kasicica voca. stavip u friz, pa malo po malo jurim je ceo dan i pojede nesto. za ceo dan ako pojede pedeset grama voca, super. mada hoce da grize i krusku, dinju, jabuku, bananu..tako jos malo pojede

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 306
28.6.2013 13:36:24   
2002m
do juce je bez problema jela voce,nije bas kao kad jede povrce ali je jela po 100gr voca a sad me zeza.
bar me tesi da nije jedinauser posted image sutra cu joj uvesti jogurt pa cu probati da joj ubacim voce,nadam se da ce tako prihvatiti.
sta dajete bebama za dorucak?nama je juce bio treci dan kako smo uveli zumanceuser posted image
Zemunka, moram probati kao i ti da je ceo dan jurim sa vocemuser posted image nema nam druge.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 307
28.6.2013 15:43:02   
Zemunka85
ja dajem kacamak sa mlecnim proizvodima, griz sa vocem, ili seven corn sa voce, zumance sa pavlakom i poparom ili poparu sa mlecnim proizvodima

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 308
28.6.2013 22:21:24   
adulence
drage moje cisto informativno a kada ste uvele treci obrok?

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

Direktna veza do poruke: 309
28.6.2013 22:25:43   
Moiraina
Malo pre punih 8 meseci.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 310
28.6.2013 22:26:29   
pocahontas
prvo smo uvodili pahuljice i klopali samo njih jedno nedelju dana, onda odmah povrce (to nam je bio drugi obrok) i na kraju voce nekih dve, tri nedelje posle povrca.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 311
28.6.2013 22:28:07   
pocahontas
sad sam ukapirala da nisam napisala da smo sa uvodjenjem cvrste klope poceli 4 dana pred punih sest meseci..

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 312
28.6.2013 22:28:51   
Janncica
Mi smo poceli da jedemo voce i povrce,ali samo mu dam predvece oko 18h,pa u 19 kupanje,podoj i spavanje. Kad da pocnem da uvodim drugi obrok, ujutru recimo?
Htedoh reci drugi obrok za koliko da pocnem da mu dajem... user posted image

< Poruku je uredio Janncica -- 28.6.2013 22:30:18 >

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

Direktna veza do poruke: 313
28.6.2013 22:31:01   
pocahontas
ja sam prvo uvela pahuljice i odmah po uvodjenju ih prebacila da budu onaj obrok u 18h, zatim uvela povrce kao rucak i na kraju voce kao dorucak iliti prepodnevnu uzinu jer kad se probudi sisa.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 314
28.6.2013 22:33:12   
pocahontas
mi odmah, nedelju dana posle prvog...
nisi stigla ni da preformulises pitanje, ja vec odgovaram user posted image

Direktna veza do poruke: 315
28.6.2013 22:35:34   
Janncica
Tako sam i mislila. Ujutru podoj,a onda voce kao uzinica... On je buca,pa mi sve nesto rano da mu dajem. J mi je pocela sa 4 meseca da klopa(ona nije sisala) i brljavila mleko,pa smo brzo poceli da imamo normalne (dorucak,rucak,vecera) obroke.A on sa istim odusevljenjem gleda i u sisu i u kasicu... user posted image

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

Direktna veza do poruke: 316
28.6.2013 22:36:48   
adulence
pocahontas ako sam dobro shvatila vi ste sa punih 7 otpr imali 3 nemlecna obroka?

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

Direktna veza do poruke: 317
28.6.2013 23:07:08   
Bebilina
IZVORNA PORUKA: Sandra_n

Bebilina jel to znaci da mu ne dajem ni pirinac? Sta onda prvo da uvedem,povrce? I do kada se ne daju zitarice?

Ja ni pirinac ne dajem user posted image
A sta prvo... Mi smo totalno nekonvencionalni pa je kod nas bilo prvo zumance, sirova dzigerica (uzgred zumanac i meso se ne daju sa mlecnim proizvodima) brokoli, karfiol, sargarepa, avokado, banana, papaja, mlecni proizvodi tipa puter, pavlaka, cheddar sir itd.
Nije bitno samo koliko beba pojede i sta pojede vec i kako su namirnice kombinovane, sta sa cim ide, u koje doba dana itd user posted image

I mi smo rano imali tri obroka, ali mi ne forsiramo kvantitet vec kvalitet (kalorijsku i nutritivnu vrednost) obroka. Tako da dete jede koliko mu se jede, nema odredjenu porciju. Obroci su nam opusteni, svi sretni i zadovoljni, delija nema sta ne jede i gura visinu od preko 80cm i tezinu od preko 12kg sa nepunih 11 meseci. user posted image

< Poruku je uredio Bebilina -- 28.6.2013 23:13:40 >

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 318
28.6.2013 23:17:00   
pocahontas
adulence, sad sam pogledala u radosnici, 01.04. sam uvela voce, a ona je 11.04. napunila 7 meseci. 07.03. uvela pahuljice, 13.03. povrce.

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 319
29.6.2013 21:46:31   
lokica77
zenice kada ste uvele grasak i praziluk? Ja nesto razmisljam mozda da uvedem a plasim se da nije rano za grasak

Ako ne ide po planu, ide po sudbini...

Direktna veza do poruke: 320
29.6.2013 22:09:30   
pocahontas
mi grasak uveli sa 8 i po, a praziluk jos uvek nismo..

(odgovor članu lokica77)
Direktna veza do poruke: 321
30.6.2013 13:13:45   
nina26
ja sam joj dala i grasak jednom da proba, ali ga ne forsiram..imala je oko 7m..

i mene zanimamkada mogu luk/praziluk, papriku da dam, tj da dinstam?

i da li nam je rano za tresnje?

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

Direktna veza do poruke: 322
30.6.2013 13:49:53   
Zemunka85
Ja sam grasak davno dala, bas davno, ali to je jedina stvar za koju sumnjam da jo ne prija . posle nekoliko sati je podrignula, pa je bilo i sadrzaja onako malo .. posle par meseci sam probala opet, i isto, tako da od tada nisam dala.

Praziluk i papriku jesam, papriku skoro, praziluk ima mesec dana.
Tresenj, visenj, lubenice, dinje .. sada kako su krenule. Pre par nedelja.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 323
1.7.2013 11:44:49   
sandrina 85
Mamike pomozite, da li da dam bebcu juvitaninu kasicu od povrca, pise da ima malo koncentovanog paradajza i daje se sa 6+. Bebac mi za 3 dana puni 6 meseci. Hvala unapred.

Direktna veza do poruke: 324
1.7.2013 12:14:23   
nina26
Sandric,ja jos ne bih dala..tako sam i ja kupila neku kupvnu kasicu koja je isto 6+ a bilo i luka i praziluka, pa mi se Zoi ispovracala najstrasnije...user posted image

mi paradajiz tek sada uvodimo..

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu sandrina 85)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here