Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 18:36:32
|
|
|
|
lokica77
|
jeste Katarina, ma ok je sve i ja volim da cujem razlicita misljenja i iskustva drugih mamica, samo me ljuti to sa nasim pedijatrima dok je kod jednog nesto dozvoljeno kod drugog striktno zabranjeno, mislim jeste svako dete jedinka ali tolika razilazenja...uhh
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 19:38:50
|
|
|
|
Zemunka85
|
Moje dete brljaviiiiiiiiiiiiiiiiiiii sa jelom zadnja dva dana, pa to je haos. Apsolutno je ne teram i jede koliko hoce, ali je to manje nego ikada. Pojede oko 50gr i to povrca koje ooobooozaava, a o vocu da ne pricam. Sa njim ratujemo od prvog dana. To ako gricne nesto, to je .... Mi bogami klopamo sve. Ali sve. Sve vise zagriza - dam joj i hleb i keks i krusku i karfiol, sve to ona sama smulja. Plamu i ne voli bas. Voce svosveze jedemo. Mislim "jedemo". Pravila sam i kasice pred spavanje sa kravicom. I taaako ... Mislim da je zubi zezaju. Do skoro je jela kao zmaj. A evo danas i juce - 10ak kasicica i to na prevaru i to je sve. Do oko 100gr. Posle joj dam da sisa kada i koliko hoce. Nadam se da je faza. Danas smo prvi put jeli papriku. Znam da ne pripadam vise ovoj temi, ali na 9-12 nema nikog.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 20:09:20
|
|
|
|
adulence
|
zemunkice samo ti pisi....
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 20:34:45
|
|
|
|
pocahontas
|
adulence, mi uveli gluten jos pre nekih mesec dana, a plazmu ne dajem jer ona ne gricka izmedju obroka, a za veceru smo jeli milupu, probali griz ali mi je komplikovano da joj pravim sa vodom pa dodajem ad mleko pa smo uzeli keksolino, napravila sam joj sa ad mlekom, pojela je sve, inace ja po preporuci pedijatra voce od pocetka dajem sveze, uvek ga jede pre podne i ne mesam ga ni sa cim vec cisto voce jede.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.6.2013 14:00:22
|
|
|
|
lokica77
|
ruckali smo danas povrce fino ,posle nekoliko dana mrljavljenja danas poruckala celu teglicu,spremala sam joj sargarepicu,krompiric i tikvicu.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.6.2013 14:12:29
|
|
|
|
2002m
|
lokice nama se krcka krompir,tikvica i curetina planiram da kupim gorenje aparat za kuvanje na pari,jel neko sprema bebama ruckic u tome?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.6.2013 14:28:03
|
|
|
|
lokica77
|
ja spremam u delimano serpici, moja K nece meso uopste, pustila sam je par dana a od sutra prekosutra cu opet pokusati
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.6.2013 15:13:34
|
|
|
|
adulence
|
i ja razmisljam o ovome,cini mi se kao super stvare a sto je jos bolje vitamini su tu... IZVORNA PORUKA: 2002m lokice nama se krcka krompir,tikvica i curetina planiram da kupim gorenje aparat za kuvanje na pari,jel neko sprema bebama ruckic u tome? i mi cemo sutra da probamo curetinu...
< Poruku je uredio adulence -- 14.6.2013 15:18:56 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.6.2013 15:33:53
|
|
|
|
adulence
|
zene kupila sam danas u dm neku kasicu za koju n pise daje za bebe pise pire od jabuke i manga...pise 100%voce,organski proizvodibez upotrebe genetske tehnologije...pa me zanima da li je neko to kupovao i davao bebama...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.6.2013 18:43:04
|
|
|
|
Moiraina
|
Sad sam se zbunila... Vidim isto pitanje, i sigurna sam da sam odgovorila, ali vidim da mi nema odgovora... Pisala sam u 9-12 meseci
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.6.2013 21:09:24
|
|
|
|
nina26
|
evo i nas, davno nas nije bilo gluten smo uveli, vec sa 6m i nesto, klopamo uglavnom sve, samo sto mi u zadnje vreme ne jede bas dobro... malopre sam citala ona bebi meni, sto je Adulence otvorila, i zaprepastila sam se koliko druge bebe jedu +doje moja se probudi oko 9h, do tada je bila na siki, ne znam koliko dugo, ali predpostavljam da je jela, jer ona ne jede dorucak pre 12h!!! nece pa nece! i nije mi jasno kako nije gladna do tada???? onda rucamo oko 3,4h, e to mi pojede lepo, 160-200gr kako kada.. a veceru pojede 100gr, zitarice, i to na silu...onda kmeci jer joj se spava, to bude oko 8h, tada nece ni mleko, nego samo siku....uvalim joj flasicu kad se budi nekoliko puta i popije oko 150gr.... ne znam sta da radim vise...danas je rucala oko 4h i to 300gr ali je bilo lagan rucak(piletina+sarg+tikvica+sir), i oko 8h nije htela ni da lizne zitarice....
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.6.2013 22:13:24
|
|
|
|
pandina
|
Adulence, kupila sam ja jednom. Slobodno daj! A sto se tice tog aparata za kuvanje na pari, mislim da previse kostaju, ja sam se jedno vreme zanosila tom idejom. Ali, koristim onu rupicastu posudu za kuvanje na pari i odustala sam od ideje za kupovinom tog aparata.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.6.2013 22:55:45
|
|
|
|
srnad
|
Evo i mene! Mi imamo 6 meseci i 5 dana. Do sada smo uveli zitarice,uobicajeno voce i povrce za ovaj uzrast + piletinu. Prihvatio je super. Imamo 2 nemlecna obroka, vocni i povrce sa mesom. Nekada mu uz voce dam rizo;ino, a uz povrce proso. E sada me interesuje da li mogu za dorucak da mu spremam zitarice sa npr kefirom (predlog pedijatra) i gde onda da ubacujem vocni obrok? I da li smem da mu dam da proba visnje?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.6.2013 23:41:57
|
|
|
|
2002m
|
pandina, nisu skupi,ima lepih za 6000 din.sa tri pregrade,taman za bebin obrok,ja cu ga uzeti u skorije vreme pa javljam dal vredi meni je i dalje mera za obrok teglica od kasice 120 gr i mojoj bebi je to dovoljno,uvek ostane malo. Nina pa 300gr je bas puno,nije ni cudo sto posle toga nece da jede znaju oni kad je dosta,njihov zeludac je mali i nema potrebe terati dete da pojede kolicinski puno.Bar meni to nije bitno,ipak mi je vaznije da pojede i 100gr ali kvalitetnog obroka.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.6.2013 0:08:51
|
|
|
|
adulence
|
pandina znaci mango sme sada u ovom dobu?meni iva pojede od 15g pa navise,ma nemam ni pojma ja to odokativno merim... 2002m obavezno javi kako radi...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.6.2013 1:28:54
|
|
|
|
pandina
|
Sme mango. Kao i avokado uvodi se medju prvim vockama, naravno, ko je u mogucnosti za to. Mislim da ima tema o tima aparatima za kuvanje na pari, videla sam je negde.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.6.2013 9:31:23
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: 2002m Nina pa 300gr je bas puno,nije ni cudo sto posle toga nece da jede znaju oni kad je dosta,njihov zeludac je mali i nema potrebe terati dete da pojede kolicinski puno.Bar meni to nije bitno,ipak mi je vaznije da pojede i 100gr ali kvalitetnog obroka. da, ali pre toga je doruckovala u 12h i pojela samo 80gr....a i taj rucak je bio kao supica,nista jako da je drzi sitom..ne znam ja sam otperecena sa merama, i bas se iznerviram kad nece da jede
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.6.2013 9:41:04
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: adulence i ja razmisljam o ovome,cini mi se kao super stvare a sto je jos bolje vitamini su tu... IZVORNA PORUKA: 2002m lokice nama se krcka krompir,tikvica i curetina planiram da kupim gorenje aparat za kuvanje na pari,jel neko sprema bebama ruckic u tome? i mi cemo sutra da probamo curetinu... Imam ja baš Gorenje, duuugo sam spremala u tome klopu, sad već jede isto što im, uglavnom. Mada, zdravo je uopšte u tome spremati ali eto...
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.6.2013 14:14:49
|
|
|
|
2002m
|
hvala Ana mi smo ruckali krompir,curetinu i muskantnu tikvu oko 110gr meni je to sasvim ok ,okupali se i pajkimo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 16.6.2013 12:58:10
|
|
|
|
lokica77
|
ruckali piletinu, krompir i tikvicu, super je proslo ovog puta
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 18.6.2013 13:21:20
|
|
|
|
little_one
|
Pozdrav mamike! Nisam dugo pisala a u medjuvremenu smo dosta toga novog jos probali...uveli smo grasak i mahune, zatim i tresnje i visnje a danas cemo i ribu da probamo....sve sam je nekako "zaboravljala"! Visnje smo dobili od strica, neke meke i slatke pa sam joj dala a inace ne bih da su kisele....uskoro cu otvoriti sezonu dinja (koje obozavam) pa cemo i to da probamo kao i lubenicu. Sad je velika djevojka pa moze svasta jos da proba...Jos malo smo u ovoj temi jer za 8 dana punimo 9 mjeseci i onda prelazimo u sledecu temicu..... Kako je divno uvoditi hranu ljeti, toliko voca i povrca u ponudi!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 18.6.2013 13:29:05
|
|
|
|
Torbica
|
Ja uglavnom spremam u Gorenje aparatu na paru, fenomenalna stvar, svi volimo. I mali i veliki, posto priloge uvek spremam odvojeno. Mislim, ako je grasak sa mesom, posebno grasak posebno meso, i onda mi je ovaj aparatic zakon. A ukus hrane iz njega je mnogo dobar! Moj decko jos malo pa godinica, jede sve sem ribe, to cu ovih dana, i lubenice i dinje naravno cu ovih dana. Pozz
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.6.2013 21:15:06
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: adulence http://www.telegraf.rs/vesti/760326-grinpis-razotkriva-spisak-cokolada-hrane-i-napitaka-koji-sadrze-gmo-video h,mmmmm pogledajte stavku 22.sta imate da kazete na ovo? Licno nista jer ih ne koristim ili jaaaako rijetko. A sto se tice gmo hrane, posvuda je imas, a vjerovatno i na svim nasim trznicama i marketima, kao i u preradjenoj hrani....ovaj spisak kola internetom svako malo, nije prvi put da ga objavljuju. Neces dijete uspjeti zastititi bas od svega!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.6.2013 21:22:59
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: 2002m planiram da kupim gorenje aparat za kuvanje na pari,jel neko sprema bebama ruckic u tome? Imam ga vec 6god i samo u njemu nam svima svo povrce spremam, povremeno i ribu (mada nju vise volim u bambus korpi). To je najzdraviji nacin spremanja, najvise se vitamina ocuva. Nas je Kenwood, nije svemirski, ali 6god svakodnevne upotrebe prezivljava.
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?