Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.6.2013 10:52:57
|
|
|
|
adulence
|
e da pitanja mi samo navru tako da ne zamerite mozda cu biti malo dosadna,kada dajete piletinu jell dajete samo file ili i batak karabatak...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.6.2013 11:38:38
|
|
|
|
pocahontas
|
pocnes sa belim mesom, a kasnije mozes i batak, mada ja jos uvek dajem samo belo meso.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.6.2013 11:42:11
|
|
|
|
adulence
|
hvala ti puno poc tako sam i mislila ali reko da proverim...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.6.2013 11:54:22
|
|
|
|
lokica77
|
IZVORNA PORUKA: bea83 Postoji, samo što to nije 7corn nego 8corn greska u kucanju sorry, hvala moracu da potrazim malo bolje
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.6.2013 12:25:28
|
|
|
|
pandina
|
Adulence, mi koristimo Imlekov ili Meggle puter.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.6.2013 21:08:36
|
|
|
|
Bebilina
|
Adulence dajem vise smedje od belog mesa jer je ukusnije i mekse. Belo mi je suvo, mada se sin ne bini ni za jedno, mesa bi jeo po celi dan
< Poruku je uredio Bebilina -- 7.6.2013 21:12:10 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.6.2013 22:16:19
|
|
|
|
adulence
|
hvala Bebi :*
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.6.2013 16:22:08
|
|
|
|
Sandra_n
|
Hvala puno na odg ja nikako da se zahvalim
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.6.2013 17:52:08
|
|
|
|
lokica77
|
mi i zvanicno od danas kod vas, probali smo piletinu sa sargarepicom i krompiricem i bas je , posto nije htela to na kraju smo ruckali bananu sa mlevenom plazmom
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.6.2013 21:24:05
|
|
|
|
pocahontas
|
Zene da li dajete bebama svez paradajz? Mi smo danas prvi put klopali grasak, svega nekoliko zrna i ok je proslo, sutra ce dobiti malo vise.. Inace juce sam joj posle rucka dala par kasikica sveze ispasirane visnje, sveki pravila pitu pa joj ja dala malo da proba i oduseeevila se
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.6.2013 21:42:01
|
|
|
|
pandina
|
Paradajz sam, cini mi se, pocela sa 9 meseci, mada moze i ranije sa 8. Kuvala sam ga i odvajala od ljuske. A svez sa godinu dana, takodje bez ljuske.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.6.2013 22:14:34
|
|
|
|
Bebilina
|
Dajem one sitne vrste: cherry, pomodorino, vittoria isl. Krupne koristim za kuvanje, paradajz sos, bolognese isl. U oba slucaja sa ljuskom, ali uvek moraju da budu organski jer znam par ljudi u Sr koji svaki put posle prskanih zavrse u hitnoj.
< Poruku je uredio Bebilina -- 10.6.2013 22:16:12 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.6.2013 22:28:48
|
|
|
|
pocahontas
|
oki, ondak cu skuvati, ona ce sutra punih devet meseci, a sad jedno mega glupo pitanje, koliko dugo se paradajz kuva?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 4:12:29
|
|
|
|
Sandra_n
|
Ja mislim da ti je 10 min dovoljno za paradajiz (od trenutka kada prokuva)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 9:06:07
|
|
|
|
adulence
|
IZVORNA PORUKA: lokica77 mi i zvanicno od danas kod vas, probali smo piletinu sa sargarepicom i krompiricem i bas je , posto nije htela to na kraju smo ruckali bananu sa mlevenom plazmom vi vec jedete plazmu???
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 13:48:43
|
|
|
|
2002m
|
i ja sam pocela sa plazmom,stavim joj u vocne kasice po 2 kasikice plazme,vidim da je lepo prihvatila a svakako mi u jelovniku koji sam dobila od pedijatra pise da od 6 moze plazma.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 14:08:15
|
|
|
|
pocahontas
|
ja ne dajem plazmu, probala je onu hipp good night kasu u kojoj ima baby keksa i danas cemo prvi put probati keksolino...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 14:25:37
|
|
|
|
adulence
|
Poc jel ne dajes zbog glutena ili?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 14:41:52
|
|
|
|
lokica77
|
jedemo Adulence sa pecenom jabukom i sa bananom, naravno pedijatar dao zeleno svetlo nego zene mrvica uopste nece povrce da rucka, dok smo uvodili ruckala je fino onda smo presli na voce to je tamanila, sad kad smo se vratili na povrce nece ni da cuje danas sam joj dinstala tikvicu sa sargarepom pojela je manje od pola teglice od 130gr (to nam je merica) i to jedva uz citavu frku na kraju se rasplakala pa sam odustala, meso je i dalje
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 14:53:35
|
|
|
|
adulence
|
moram da te pitam jel doktor dao zeleno svetlo za dinstanje,mislim ja licno ne bih,ali da pitam?ja uvek u vreme rucka dajem slanu kasicu od prvog dana,kad kazem slanu mislim na povrce,a onda sam uvela drugi obrok i to je voce,voce +zitarice,slatko u svakom sl..ali nijednom nisam preskocila povrce... nego kada ste pocele deci da dajete npr svezu jabuku?
< Poruku je uredio adulence -- 12.6.2013 14:58:17 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 15:08:22
|
|
|
|
lokica77
|
IZVORNA PORUKA: adulence moram da te pitam jel doktor dao zeleno svetlo za dinstanje?ja uvek u vreme rucka dajem slanu kasicu od prvog dana,kad kazem slanu mislim na povrce,a onda sam uvela drugi obrok i to je voce,voce +zitarice,slatko u svakom sl..ali nijednom nisam preskocila povrce... nego kada ste pocele deci da dajete npr svezu jabuku? ja kao i vecina zena na rr predpostavljam pogotovu zenice kojima je prva beba ne usudjujem se da uradim nista dok se ne konsultujem sa pedijatrom ili babicom sa halo bebe. Kad kazem dinstam mislim:izrendam tikvicu i sargarepu pa na nekoliko kapi maslinovog ili ulja od repice prodinstam uz dodavanje pomalo vode kad je gotovo dodam mrvicu soli pa kad se prohladi u blender. Tu sam se izgleda ja zeznula kad su kasice u pitanju meni je kasica jedan obrok voce ili povrce a zitarice drugi sto se tice sveze jabuke moze vec sad samo da se narenda, opet predlog pedijatra
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 15:13:24
|
|
|
|
adulence
|
oket pitam samo i meni je prva beba,ali mi dinstano nikako opet preporuka dr,nego joj lepo obarim ,izgnjecim i dodam maslinovo hladnocedjeno uljce i da bez soli...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 15:24:30
|
|
|
|
lokica77
|
a meni naglasila (zensko je vidim da sam do sad pisala u muskom rodu) da dodajem po malo soli zbog joda. Nego sad nesto razmisljam preterano opustena pedijatrica kod nje sve moze osim belanceta i ribe cak i kravlje mleko mada se ja ne usudjujem da joj ga dajem jos uvek, kompjuter koji pravi spiskove(ovo je iz neke druge teme) mozda nas ipak zraci ovaj institut vise nego sto mi to hocemo da priznamo, blizu smo instituta u Vinci odoh skroz u off necu vise sorry
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 15:43:57
|
|
|
|
adulence
|
nemoj pogresno da me shvatis ne izigravam ja nekog pametnog nego volim da prenesem svoje iskustvo da upijam tudje i da uradim ono sto je najbolje za nase divne devojcice,znam da je devojcica...katarina jel tako?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.6.2013 16:01:27
|
|
|
|
adulence
|
ja tek sad vidim da si rekla zensko je za pedijatric....hahahahah..
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?