|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
19.6.2013 22:32:00   
adulence
Lo ni ne mislim da cu je sacuvati od svega ali nekako sam najvise poverenja imala u hipp ne znam zasto...i ja ih retko koristim ali opet...
IZVORNA PORUKA: little_one

IZVORNA PORUKA: adulence

http://www.telegraf.rs/vesti/760326-grinpis-razotkriva-spisak-cokolada-hrane-i-napitaka-koji-sadrze-gmo-video

h,mmmmm pogledajte stavku 22.sta imate da kazete na ovo?

Licno nista jer ih ne koristim ili jaaaako rijetko. A sto se tice gmo hrane, posvuda je imas, a vjerovatno i na svim nasim trznicama i marketima, kao i u preradjenoj hrani....ovaj spisak kola internetom svako malo, nije prvi put da ga objavljuju. Neces dijete uspjeti zastititi bas od svega!

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 276
20.6.2013 10:40:08   
Zemunka85
Ja sam se smorila. Jako cesto dajem HIPPovo voce, sveze mnogo tesko jede. I sada imam zaliha bar 5 teglica.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 277
20.6.2013 21:51:41   
2002m
mi pijemo hippove cajeve a od vocnih kasica juvitanine i nectaruser posted image
ja sam se iznenadila kada sam procitala,jednom sam samo kupila neku vocnu hipp kasicu i bacila,meni je to smrdelo i nikad vise nisam kupovala njihove kasiceuser posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 278
20.6.2013 21:57:48   
nina26

IZVORNA PORUKA: adulence

ali nekako sam najvise poverenja imala u hipp ne znam zasto...i ja ih retko koristim ali opet...
IZVORNA PORUKA: little_one

i ja isto, plus sto mislim da su hippove kasice organske, tako da mi nije jasno otkud sad GMO u njimauser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 279
20.6.2013 23:26:01   
adulence
meni su hippove vocne kasice bas lepe,dala sam joj par puta...nina to je i mene zbunilo...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 280
21.6.2013 8:53:00   
pandina
I ja sam iznenadjena, mi smo puno hippovih kasica pojeli user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 281
21.6.2013 19:54:41   
Sandra_n
Moj savet je da izbegavate te kasice,jako su stetne plus preradjene nema veze sto su organske.Nista nije zdravo sto moze da stoji po par meseci a da se ne pokvari.Sveze voce moze da se baci posle par dana jer se pokvari.Bolje kupite bananu kada ste napolju nego kasice.Ili ponesite od kuce vasu svezu.user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 282
21.6.2013 21:40:45   
Moiraina
IZVORNA PORUKA: Sandra_n

Moj savet je da izbegavate te kasice,jako su stetne plus preradjene nema veze sto su organske.Nista nije zdravo sto moze da stoji po par meseci a da se ne pokvari.Sveze voce moze da se baci posle par dana jer se pokvari.Bolje kupite bananu kada ste napolju nego kasice.Ili ponesite od kuce vasu svezu.user posted image

E sad baš za ovo podebljano, mislim da ga malo pretera. Ni ja ne mislim da su nešto preterano zdrave, ali su s vremena na vreme dobro rešenje, posebno u putu i sl. Davala sam Hipp, verovatno ću nekad opet dati, ne mislim da su mnogo zdravije/štetnije od bilo kojih drugih kupovnih kašica, ali isto mislim i za namirnice od kojih sama spremam hranu za bebca, pa na kraju krajeva i za nas ostale. Nemam rodbinu na selu pa da dobijem proverene, zdrave, domaće namirnice, tako da se trudim da biram najbolje od onoga što se nudi u marketima.
Inače, mi smo baš usporili sa uvođenjem namirnica, pravili smo pauzu zbog puta, vrtela sam u krug one koje smo već uveli i nekako sam skroz izgubila ritam. Mislim da ćemo sutra početi sa žumancem, to ću uvoditi jedno nedelju dana, pa za dalje ću videti.
Od voća za sada jede: jabuku, krušku, kajsiju, breskvu, bananu, borovnicu.
Povrće: krompir, šargarepa, karfiol, brokoli, tikvica, bundeva, mladi luk (dodam jedan-dva kolutića u jelo).
Meso: piletina, ćuretina, teletina.
Žitarice: pirinač, ovsene, ražene i ječmene pahuljice, testenina bez jaja.
Ostalo: peršun i maslinovo ulje.
Sad kad pročitam, vidim da smo baš malo namirnica uveli, osim ako nisam nešto zaboravila.

< Poruku je uredio Moiraina -- 21.6.2013 21:41:47 >

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 283
21.6.2013 22:59:26   
nink
Mi jedemo hippove kasice i ja ne verujem u to...Nego Moraina kako bebcu dajes testeninu? Mi smo danas prvi put losos jeli i svidelo nam se...\i kada ste bi bebama uveli sirovo voce,mislim na krusku,jabuku jer ja to jos uvek sve kuvam a ostalo iz teglice voce...

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 284
21.6.2013 23:48:35   
pocahontas
iskucala sam kilometarsku poruku i obrisala se..user posted image

mi imamo skoro devet i po meseci i nismo uveli mnogo vise nego vi Moiraina, bas sporo uvodimo..

voce- jabuka, kajsija, breskva, banana, kruska

povrce- sargarepa, krompir, tikvice, bundeva, brokoli i karfiol joj ne prijaju pa joj ne dajem uopste iako smo uveli, spanac, blitva, grasak, celer (samo u supi)

meso- curetina, teletina, piletina, junetina

zitarice- pirinacne i kukuruzne pahuljice, testenina bez jaja i jela je hip vocnu kasu sa zitaricama (tu ima vise nekih zitarica, ne znam tacno kojih)

mlecni proizvodi- jogurt, mladi sir, pavlaka

ostalo- zumance, repicino ulje, pasirani paradajz i uveli smo gluten (jela je griz, keksolino i tu hipp kasu sa zitaricama)

nink ja voce od pocetka dajem sveze, tj. ono koje ima da se kupi, kajsiju, krusku i breskvu sam uvela kroz kase, ali je do sad sem kajsije sve ostalo jela sveze, samo dobro operem i ogulim i ispasiram. testeninu dajem tako sto je skuvam i onda propasiram sa ostatkom obroka, davala sam je uz meso i uz zumance.

sto se tice hipp i ostalih kasica, dajem joj i davacu joj. kada smo poceli sa uvodjenjem klope, strasno sam se opterecivala svim, od toga od koga da kupim povrce, da li je prskano, cime je prskano, da li je organskog porekla, do toga od koga koja mesara nabavlja meso, cime su hranili te zivotinje i sl., onda sam ukapirala da ima nacisto da flipnem ako tako nastavim i pomirila se sa cinjenicom da od nekih stvari ne mogu da je sacuvam ma koliko to zelela i pokusavala.

< Poruku je uredio pocahontas -- 21.6.2013 23:51:04 >

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 285
22.6.2013 0:04:25   
Moiraina
Nink, testeninu dajem retko, iskoristila sam je da uvedem gluten, pošto ne jede one instant žitarice (povraćao je od njih), a ove obične pahuljice (ovsene i dr.) smo počeli malko kasnije, nisam znala kako će na njih reagovati. Znači, skuvam sa mesom i povrćem (ubacim pred kraj kuvanja, zavisi koliko im treba da budu gotove) i izmiksam. Uglavnom menjam pirinač i krompir kao bazu, a ponekad umesto pirinča/krompira stavim tu testeninu.
Pocahontas, podset_ila si me, uveli smo i blitvu user posted image
Voće dajem sveže, samo operem, oljuštim i izmiksam.

< Poruku je uredio Moiraina -- 22.6.2013 0:07:10 >

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 286
22.6.2013 1:25:15   
Sandra_n
Moraina mislim da uopste ne preterujem kada kazem da su stetne jer znam kako se prave i zbog toga sam i dala savet jer nije tesko oguliti jabuku i izmuksati je ali svako zna najbolje sta je njegovom detetu potrebno i najbolje.Samo sam rekla da je sveze voce i povrce daleko zdravije i da ga ne bih menjala kasicim takodje nisam mislila samo na hipovu kadicu nego i na sve ostale.Opet ponavljam to je samo moje misljenje i svako treba da radi kako misli da je najbolje.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 287
22.6.2013 1:45:32   
Sanchy
Nazalost,sveze voce i povrce zdravo je samo i jedino ako imate nekoga na selu pa znate da nije prskano totalno nepravilno i preterano gde cak ni karenca nije postovana..u suprotnom svejedno da li dajete kasicu ili jabuku kupljenu na pijaci..drugo sto se tice Hipp kasica ,stavili su ih na spisak iz razloga sto mesne kasice sadrze meso koje nije provereno u smislu da li je to tele,pile itd jelo gmo hranu pa je samim tim ostalo sadrzano u tom mesu..i to je jedini razlog..Tesko da bi jedan takav proizvodjac smeo da napise na deklaraciji da je hrana organska i naglaseno bez gmo a da je sadrzi..,tako da sve je to meni malo mutno u svakom smislu

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 288
22.6.2013 7:53:30   
adulence
Sandra jedino ako imas svoju bastu onda znas sta dajes inace sve ostalo je manje vise isto...i da svaka mama definitivno zna sta je najbolje za njeno dete...i to sto ponekad da kasicu nije losija majka...ja bi volela da imam nekog na selu..ali eto nemam ..jedino ispred zgradeda krenem da uzgajam...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 289
23.6.2013 7:44:10   
Sandra_n
Adulence ja sam samo dala savet jer znam kako se prave kasice i nisam rekla da je majka lisa ako da svom detetu kasice.Samo sam rekla da je daleko zdravije da se da sveze voce i povrce od kasica ne da bih se prepucavala nego iz najbolje namere.Takodje ima dosta pijaca a i u Srbiji uvek mozes naci nekog za koga se zna da prodaje zdravu hranu.Samo je bio savet iz najbolje namere nista vise nema potrebe za prepucavanjem ovde smo da pomognemo jedni drugima

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 290
23.6.2013 8:41:48   
Moiraina
Sandra, ni ja stvarno nemam nameru da se prepucavam, niti mislim da ovde iko to radi. Ali ako već napišeš da su kupovne kašice jako štetne, onda bi trebalo da napišeš zašto su štetne i kako to znaš. Meni nije dovoljno da mi neko kaže "štetne su, ja to znam" bez ikakve dalje argumentacije. Ja mom uglavnom sama spremam, ali kao što rekoh, ne verujem da je to nešto mnogo zdravije od kupovnih, jer nemam od koga da nabavim domaće, provereno. Svakako jeste hranljivije i ukusnije ono spremljeno kod kuće, recimo kupovne kašice sa mesom sadrže jako malo mesa i sigurno mu ne bih davala to stalno, ali ponekad, zašto da ne?
I opet, nemoj ovo da shvatiš kao prepucavanje ili ubeđivanje, na kraju će svako da uradi kako misli da je najbolje. user posted image

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 291
23.6.2013 10:11:48   
nina26
Zene, helpuser posted image

kad uvodim zumance ide prvo 1/4, da li taj dan dajem i meso ili ne?

i na koliko dana povecavam kolicinu zumanceta?ide isto tri dana?pa mi nije jasno,jer onda da joj ne dajem meso ta tri danauser posted image

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 292
23.6.2013 11:09:50   
pocahontas
ja sam zumance uvodila 7 dana i to tako sto sam prvi dan dala mrvu, a sedmi dan celo zumance i za to vreme nisam davala meso.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 293
23.6.2013 11:24:04   
Moiraina
Nama je juče bio prvi dan žumanca. Stavila sam u povrće+meso sasvim malo, onoliko koliko se zadržalo na nožu dok sam ga sekla. Danas ću dati osminu, isto u povrće+meso. Kada dođemo do polovine, neću više davati uz meso. Jedino što sam sad dok uvodim žumance smanjila količinu mesa koju stavljam u obrok. Kad ga skroz uvedem, davaću 4 puta nedeljno meso, 3 puta nedeljno žumance.
Inače, čini mi se da se preporuke za uvođenje žumanca baš dosta razlikuju, od toga da ga treba uvoditi mesec dana (što je po meni predugo), pa do toga od koliko početi - neko savetuje da se počne sa 1/16, neko sa 1/4... Ja ću ovako kako sam napisala. Za sada jede meso skoro svaki dan, hemoglobin mu je na donjoj granici.

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 294
23.6.2013 16:09:03   
Sandra_n
Prave sa od vestackih boja,aroma,koncentrata,stavlja se povrce i voce koje je budjavo i pokvareno,meso staro godinama koje se drzi u zamrzivacu mislim da ti je to dovoljno pritom smrde kada se otvore a jasno je i zbog cega.Moj ujak je radio u fabrici u kojoj se pravi kasica i iz tog razloga i dajem savete.Naravno da ce svako da radi kako zeli i kako misli da je najbolje za svoje dete,i treba tako da bude.Izvinjavam se ako gutam slova kucam sa tel.
Imam i ja jedno pitanje.Kada si davala pirinac (ako si davala) jel si kuvala obican onaj sto mi jedemo ili si davala onaj bas za bebe u kutiji?

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 295
23.6.2013 18:59:28   
nina26
i ja imam neku semu od mesec dana, mislim na uvodjenje..ali mi to nesto mnogo...user posted image

pirinac mozes i ovaj koji mi jedemo, a onaj za beeb su pirincane pahuljice, kao kasica.

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 296
23.6.2013 19:29:38   
Moiraina
Dajem najobičniji pirinač. Pahuljice mu ne prijaju, povraćao ih je.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 297
23.6.2013 21:26:11   
adulence
sandra n ni j ne zelim da se prepucavam...to mi je bilo najmanje u glavi....iskreno sumnjam u takvo pravljenje,no nebino ja mom detetu pravim ponekad i kupim kada smo po gradu i sl.
inace zene kada se otpr uvodi zumanac a kada gluten....

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 298
23.6.2013 21:32:51   
nina26
Adulence, za gluten ti je najbolje sama da odlucis tj da se savetujes sa svojim pedijatrom, jer tu su misljenja podeljena na 2 tabora, do 6, i ne pre 6,7,8m....ja sam iscitala skoro sve, i po nekoj svojoj intuiciji uradila user posted image

a za zumance vam je defintivno rano, ja sam tek danas uvela, a usli smo u 8...

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 299
24.6.2013 17:26:27   
Sandra_n
Hvala:) probacu obican pirinac

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here