|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
12.6.2013 18:36:32   
lokica77
jeste Katarina, ma ok je sve i ja volim da cujem razlicita misljenja i iskustva drugih mamica, samo me ljuti to sa nasim pedijatrima dok je kod jednog nesto dozvoljeno kod drugog striktno zabranjeno, mislim jeste svako dete jedinka ali tolika razilazenja...uhhuser posted image

Ako ne ide po planu, ide po sudbini...

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 251
12.6.2013 19:38:50   
Zemunka85
Moje dete brljaviiiiiiiiiiiiiiiiiiii sa jelom zadnja dva dana, pa to je haos. Apsolutno je ne teram i jede koliko hoce, ali je to manje nego ikada. Pojede oko 50gr i to povrca koje ooobooozaava, a o vocu da ne pricam. Sa njim ratujemo od prvog dana. To ako gricne nesto, to je ....

Mi bogami klopamo sve. Ali sve.
Sve vise zagriza - dam joj i hleb i keks i krusku i karfiol, sve to ona sama smulja.
Plamu i ne voli bas.
Voce svosveze jedemo. Mislim "jedemo".
Pravila sam i kasice pred spavanje sa kravicom. I taaako ...

Mislim da je zubi zezaju. Do skoro je jela kao zmaj. A evo danas i juce - 10ak kasicica i to na prevaru i to je sve. Do oko 100gr. Posle joj dam da sisa kada i koliko hoce. Nadam se da je faza.

Danas smo prvi put jeli papriku.

Znam da ne pripadam vise ovoj temi, ali na 9-12 nema nikog.

(odgovor članu lokica77)
Direktna veza do poruke: 252
12.6.2013 20:09:20   
adulence
zemunkice samo ti pisi....

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 253
12.6.2013 20:34:45   
pocahontas
adulence, mi uveli gluten jos pre nekih mesec dana, a plazmu ne dajem jer ona ne gricka izmedju obroka, a za veceru smo jeli milupu, probali griz ali mi je komplikovano da joj pravim sa vodom pa dodajem ad mleko pa smo uzeli keksolino, napravila sam joj sa ad mlekom, pojela je sve, inace ja po preporuci pedijatra voce od pocetka dajem sveze, uvek ga jede pre podne i ne mesam ga ni sa cim vec cisto voce jede.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 254
14.6.2013 14:00:22   
lokica77
ruckali smo danas povrce finouser posted image user posted image ,posle nekoliko dana mrljavljenja danas poruckala celu teglicu,spremala sam joj sargarepicu,krompiric i tikvicu.

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 255
14.6.2013 14:12:29   
2002m
lokiceuser posted image
nama se krcka krompir,tikvica i curetinauser posted image planiram da kupim gorenje aparat za kuvanje na pari,jel neko sprema bebama ruckic u tome?

(odgovor članu lokica77)
Direktna veza do poruke: 256
14.6.2013 14:28:03   
lokica77
ja spremam u delimano serpici, moja K nece meso uopste, pustila sam je par dana a od sutra prekosutra cu opet pokusati

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 257
14.6.2013 15:13:34   
adulence
i ja razmisljam o ovome,cini mi se kao super stvare a sto je jos bolje vitamini su tu...
IZVORNA PORUKA: 2002m

lokiceuser posted image
nama se krcka krompir,tikvica i curetinauser posted image planiram da kupim gorenje aparat za kuvanje na pari,jel neko sprema bebama ruckic u tome?

i mi cemo sutra da probamo curetinu...

< Poruku je uredio adulence -- 14.6.2013 15:18:56 >

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 258
14.6.2013 15:33:53   
adulence
zene kupila sam danas u dm neku kasicu za koju n pise daje za bebe pise pire od jabuke i manga...pise 100%voce,organski proizvodibez upotrebe genetske tehnologije...pa me zanima da li je neko to kupovao i davao bebama...

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 259
14.6.2013 18:43:04   
Moiraina
Sad sam se zbunila... user posted image Vidim isto pitanje, i sigurna sam da sam odgovorila, ali vidim da mi nema odgovora... Pisala sam u 9-12 meseci user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 260
14.6.2013 21:09:24   
nina26
evo i nas, davno nas nije bilouser posted image

gluten smo uveli, vec sa 6m i nesto, klopamo uglavnom sve, samo sto mi u zadnje vreme ne jede bas dobro...

malopre sam citala ona bebi meni, sto je Adulence otvorila, i zaprepastila sam se koliko druge bebe jedu +dojeuser posted image

moja se probudi oko 9h, do tada je bila na siki, ne znam koliko dugo, ali predpostavljam da je jela, jer ona ne jede dorucak pre 12h!!! nece pa nece! i nije mi jasno kako nije gladna do tada????

onda rucamo oko 3,4h, e to mi pojede lepo, 160-200gr kako kada..

a veceru pojede 100gr, zitarice, i to na silu...onda kmeci jer joj se spava, to bude oko 8h, tada nece ni mleko, nego samo siku....uvalim joj flasicu kad se budi nekoliko puta i popije oko 150gr....

ne znam sta da radim vise...danas je rucala oko 4h i to 300gr ali je bilo lagan rucak(piletina+sarg+tikvica+sir), i oko 8h nije htela ni da lizne zitarice....

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 261
14.6.2013 22:13:24   
pandina
Adulence, kupila sam ja jednom. Slobodno daj!

A sto se tice tog aparata za kuvanje na pari, mislim da previse kostaju, ja sam se jedno vreme zanosila tom idejom. Ali, koristim onu rupicastu posudu za kuvanje na pari i odustala sam od ideje za kupovinom tog aparata.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 262
14.6.2013 22:55:45   
srnad
Evo i mene! Mi imamo 6 meseci i 5 dana. Do sada smo uveli zitarice,uobicajeno voce i povrce za ovaj uzrast + piletinu. Prihvatio je super. Imamo 2 nemlecna obroka, vocni i povrce sa mesom. Nekada mu uz voce dam rizo;ino, a uz povrce proso. E sada me interesuje da li mogu za dorucak da mu spremam zitarice sa npr kefirom (predlog pedijatra) i gde onda da ubacujem vocni obrok? I da li smem da mu dam da proba visnje?

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 263
14.6.2013 23:41:57   
2002m
pandina, nisu skupi,ima lepih za 6000 din.sa tri pregrade,taman za bebin obrok,ja cu ga uzeti u skorije vreme pa javljam dal vrediuser posted image
meni je i dalje mera za obrok teglica od kasice 120 gr i mojoj bebi je to dovoljno,uvek ostane malo.
Nina pa 300gr je bas puno,nije ni cudo sto posle toga nece da jedeuser posted image znaju oni kad je dosta,njihov zeludac je mali i nema potrebe terati dete da pojede kolicinski puno.Bar meni to nije bitno,ipak mi je vaznije da pojede i 100gr ali kvalitetnog obroka.

(odgovor članu srnad)
Direktna veza do poruke: 264
15.6.2013 0:08:51   
adulence
pandina znaci mango sme sada u ovom dobu?meni iva pojede od 15g pa navise,ma nemam ni pojma ja to odokativno merim...
2002m obavezno javi kako radi...

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 265
15.6.2013 1:28:54   
pandina
Sme mango. Kao i avokado uvodi se medju prvim vockama, naravno, ko je u mogucnosti za to.

Mislim da ima tema o tima aparatima za kuvanje na pari, videla sam je negde.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 266
15.6.2013 9:31:23   
nina26

Nina pa 300gr je bas puno,nije ni cudo sto posle toga nece da jedeuser posted image znaju oni kad je dosta,njihov zeludac je mali i nema potrebe terati dete da pojede kolicinski puno.Bar meni to nije bitno,ipak mi je vaznije da pojede i 100gr ali kvalitetnog obroka.

da, ali pre toga je doruckovala u 12h i pojela samo 80gr....a i taj rucak je bio kao supica,nista jako da je drzi sitom..ne znam ja sam otperecena sa merama, i bas se iznerviram kad nece da jedeuser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 267
15.6.2013 9:41:04   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: adulence

i ja razmisljam o ovome,cini mi se kao super stvare a sto je jos bolje vitamini su tu...

lokiceuser posted image

i mi cemo sutra da probamo curetinu...

Imam ja baš Gorenje, duuugo sam spremala u tome klopu, sad već jede isto što im, uglavnom. Mada, zdravo je uopšte u tome spremati ali eto...

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 268
15.6.2013 14:14:49   
2002m
hvala Anauser posted image
mi smo ruckali krompir,curetinu i muskantnu tikvu oko 110gr meni je to sasvim okuser posted image ,okupali se i pajkimouser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 269
16.6.2013 12:58:10   
lokica77
ruckali piletinu, krompir i tikvicu, super je proslo ovog puta user posted image user posted image

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 270
18.6.2013 13:21:20   
little_one
Pozdrav mamike! Nisam dugo pisala a u medjuvremenu smo dosta toga novog jos probali...uveli smo grasak i mahune, zatim i tresnje i visnje a danas cemo i ribu da probamo....sve sam je nekako "zaboravljala"! Visnje smo dobili od strica, neke meke i slatke pa sam joj dala a inace ne bih da su kisele....uskoro cu otvoriti sezonu dinja (koje obozavam) pa cemo i to da probamo kao i lubenicu. Sad je velika djevojka pa moze svasta jos da proba...Jos malo smo u ovoj temi jer za 8 dana punimo 9 mjeseci i onda prelazimo u sledecu temicu.....

Kako je divno uvoditi hranu ljeti, toliko voca i povrca u ponudi! user posted image

(odgovor članu lokica77)
Direktna veza do poruke: 271
18.6.2013 13:29:05   
Torbica
Ja uglavnom spremam u Gorenje aparatu na paru, fenomenalna stvar, svi volimo. I mali i veliki, posto priloge uvek spremam odvojeno. Mislim, ako je grasak sa mesom, posebno grasak posebno meso, i onda mi je ovaj aparatic zakon. A ukus hrane iz njega je mnogo dobar!
Moj decko jos malo pa godinica, jede sve sem ribe, to cu ovih dana, i lubenice i dinje naravno cu ovih dana. Pozz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 272
19.6.2013 20:52:25   
adulence
http://www.telegraf.rs/vesti/760326-grinpis-razotkriva-spisak-cokolada-hrane-i-napitaka-koji-sadrze-gmo-video

h,mmmmm pogledajte stavku 22.sta imate da kazete na ovo?

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 273
19.6.2013 21:15:06   
little_one

IZVORNA PORUKA: adulence

http://www.telegraf.rs/vesti/760326-grinpis-razotkriva-spisak-cokolada-hrane-i-napitaka-koji-sadrze-gmo-video

h,mmmmm pogledajte stavku 22.sta imate da kazete na ovo?

Licno nista jer ih ne koristim ili jaaaako rijetko. A sto se tice gmo hrane, posvuda je imas, a vjerovatno i na svim nasim trznicama i marketima, kao i u preradjenoj hrani....ovaj spisak kola internetom svako malo, nije prvi put da ga objavljuju. Neces dijete uspjeti zastititi bas od svega!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 274
19.6.2013 21:22:59   
Bebilina

planiram da kupim gorenje aparat za kuvanje na pari,jel neko sprema bebama ruckic u tome?

Imam ga vec 6god i samo u njemu nam svima svo povrce spremam, povremeno i ribu (mada nju vise volim u bambus korpi). To je najzdraviji nacin spremanja, najvise se vitamina ocuva. Nas je Kenwood, nije svemirski, ali 6god svakodnevne upotrebe prezivljava. user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here