|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
31.5.2013 21:12:12   
pocahontas
ujutru sisa, posle toga pojede 300gr voca, za rucak 300 gr povrca sa mesom, za veceru pahuljice 5 kasika ili 2 kasike griza na retko( sto bi rekla louser posted image ) i punu meru ad praha i sisa pre spavanja..
pre par dana smo bili na kontroli i sa 8,5 meseci je imala 8490gr i 71,5 cm, iskreno nemam pojma nji gde joj stane tolika kolicina hrane ni na sta je potrosi posto je ona dosta staticna, al eto toliko pojede...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 201
31.5.2013 23:48:05   
leamalamut
Zemunka ovo kao da sam ja pisala :) . Moja sve hoce da proba , ali nekad pojede jednu a nekad 10-15 kascica obroka , sve zavisi kako je raspolozena . Samo je sokovi apsolutno ne zanimaju , dok je za siku i hleb uvek raspolozena :)

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 202
1.6.2013 10:47:38   
Zemunka85
A pa dobro. Vi imate tri obroka, rigorozno i to je to.
Mi svasta nesto jos usput gricnemo. I pijemo. I imamo obrok vise.

Kod nas je ovako
- ujutru sisa (i nocu) koliko god puta hoce do 9. Meni se mleko cini mi se opasno namalilo, tako da je to vise da se zaladi :D.
- oko 10 je dorucak. To bude - mleko-plazma-voce/popara sa jogurtim, sirom, pavlakom, k. mlekom/makarone sa pavlakom/jogurt sa svakakvim vocem/griz (sam ili +voce). Pojede i do 200gr, ali obicno oko 150gr. Nekada spava i do 10h, pa dorucak bude oko 11h.
- oko 12 joj dam sokic, bez problema slisti sve sto sipam, pa je ogranicim na do 100ml.
- oko 2h rucak - povrce + meso/jaje, ili samo povrce. Sve cesce dajem od mesa batak, a od povrca blitvu, spanac, kelj, boraniju, grasak.
- oko 5h uzina - voce. E tu najmanje pojede. Po par kasicica, ne voli voce uopste. Kupovne kasice - da, ali ja forsiram "moje" :D.
E sad ako je za dorucak bilo voce, ili ga planiram za veceru, onda nema uzina, vec rucak bude kasnije.
- oko 20h vecera. Tu bude svaaasta :D. To su ove instant kase uvek. Mlecno zitne. Ili MIlupa ili Takovo tj oni cokolino, frutolino i sl, ili HIPP. Sa vocem ili bez.

U medjuvremenu tj tokom dana siki jos jednom, u zavisnosti kada procenim da treba. Nekada i dva puta. Obavezno mulja ili neki keksic, ili koricu hleba. Proba sve sto i ja (a sme), - tako da je jela i lubenicu, visnje, tresnje .. ma svasta. Ponekada joj dam i onu Nestle poslasticu tj jogurt sa vanilom/borovnicom/kajsijom i sl.

Eto. Tako izgleda nas dan :D.

Ona je sa 7m tacno imala 8750gr :D. a sa 9m - 9450gr/74cm. Mislim da je za ovaj uzrast 700gr za dva meseca OK.

Inace, ne znam da li ste imali priliku da pravite kasu npr onu Milupa pirinac, sto vec ima mleko, tako sto cete TACNO izmeriti gr koliko treba (45 cini mi se). To je toooooliko mnogo. Ja sam dok nisam pocela da merim, pravila jako jako retko tj redje nego sto treba dosta. Kada sam izmerila, bas sam se zacudila, to bude baaas gusto.

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 1.6.2013 10:56:48 >

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 203
1.6.2013 15:54:35   
adulence
zemunka ja mislim da te zitarice treba da budu gusce a ne retke ...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

Direktna veza do poruke: 204
1.6.2013 20:59:02   
Odri Hepbern
Pa i ja mislim da treba da budu gusce. Ja stalno merim

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 205
2.6.2013 7:48:19   
adulence
Ja uglavnom stavim onoliko kasika koliko pise i to bas punih i bude mi taman...

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 206
2.6.2013 21:41:58   
mica0
Dajte mi primer jelovnika povrce za bebanu od skoro 5 i po meseci, uvela sam sargarepu, krompir, brokoli, tikvu i pirincano-kukuruzne pahuljice. sta jos da uvedem? i koliko dana da vrtim istu povrcku_ i koje povrcke da mesam zajedno?

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 207
3.6.2013 12:34:08   
Zemunka85
Mi smo sinoc klopali cokolino sa kravicom :-)

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 208
4.6.2013 0:55:42   
pocahontas
Zemunka kako si joj uvodila kravicu? mene mnogo smara da pravim griz sa ad mlekom, svaki put je toliko tecno da bih slobodno mogla da joj dam da popije umesto sto jede kasicicom...

Inace, odlepih danas nacisto, moja beba nema ni jedan zub jos uvek, kad smo bili na poslednjoj kontroli pitah doktora da li treba i dalje sve da joj blendiram ili da lagano uci da zvace i ona mi rece da joj obavezno i dalje blendiram, vec sam pisala ovde pre nekih mesec, mesec i po da je ona htela da jede komadice, ali da je meni frka da joj dajem, elem, danas sam u merkatoru kupila neku hipp kasicu od curetine, pirinca i sargarepe koja je namenjena bebama od osmog meseca i koja sadrzi onako sitne, bas sitne komadice sargarepe i pirinca, dam ja to njoj danas za rucak i ona prvo pocne da se gadi (to inace niiikad ne radi), pomalo i da pljuje i da slaze face kao da se davi, da bi u jednom trenutku slozila facu kao da se davi i poce dete da crveni u licu, brzo sam je udarila po ledjima i izlete iz usta zalogaj, nije bilo nista previse dramaticno, ali sam ukapirala da je ona sad toliko navikla da je sve mekano, da ni ne pokusava da zvace i sad ne znam sta da radim, bojim se ako nastavim sve da joj blendiram da ce jos vise navici na to i da ce nam kasnije biti jos teze da navikne na parcice, a ona vise i nije toliko mala, imace 9 meseci za nedelju dana...
Kako ste vi navikavale decu na komadice, u kom uzrastu i sa koliko sitnim komadicima ste pocinjale?

Direktna veza do poruke: 209
4.6.2013 1:03:48   
jovicaa
samo opusteno pocahontas to ce doci samo od sebe... ona jos uvek ni nema zubice, bez brige, kada bude vreme naucice da grickauser posted image
mozes eventualno da joj dajes koricu od hleba ili plazma keks da glocka po malo.

< Poruku je uredio jovicaa -- 4.6.2013 1:04:56 >

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 210
4.6.2013 1:05:01   
Sandra_n
Drage mame koliko nemlecnih obroka treba da ima beba od 6 meseci (do sada je samo pila majcino mleko) znaci nista nije uvedeno od hrane.Predpostavljam jedan obrok.I kada se prelazi na dva nemlecna obroka?

Direktna veza do poruke: 211
4.6.2013 1:42:12   
Bebilina
Pocahontas ne znam da li znas moje iskustvo sa sinom kome nijednog dana nisam blendirala i od 6m je jeo komade, a prvi zub dobio tek mesec i po kasnije. Tako da to sto vam lekar kaze je meni apsolutno neosnovano jer neke bebe ne dobiju zube i do iza godine, a zvacu desnima savrseno. I da ostavimo po strani zvakanje u cilju ishrane, al najbitnije je da ono pomaze razvoju govora.
Ja bih na tvom mestu davala. Pocni opet sa meksim komadima tipa zrela banana i drugo bas zrelo voce, pa polako prelazi na tvrdje. Nemoj odmah keks ili hleb jer ili ce samo da ih topi u ustima, ili ce da joj budu preveliki izazov za grickanje.
A naucice sama da vrati hranu kad joj zaglavi, brzo oni to savladaju, ne brini. Samo je prati da vidis kako joj ide.

Sandra ja ne pratim pravila na tu temu vec detetove potrebe. On je rano bio na 2 i 3 obroka jer voli da se ukljuci u svaki nas obrok i trazi da mu se da sa stola. Tako da je uvek dobijao ponesto i polako povecavao do punog obroka. Sa nekih 8m je imao puna 3 obroka i 5 podoja, pa je izbacio jedan podoj i na to poceo da dodaje uzine. Sad sa 10m (znam, pogresna tema user posted image ) ima jos 2 uzine.

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 212
4.6.2013 1:54:12   
Bebilina

IZVORNA PORUKA: little_one
Bebilina, hvala na odgovoru! Vidis, nisam znala za tu info...a ako nema tih bijelih tackica u kaki jel to znaci da beba dobro vari? Mislim kod nas nema tih tackica a uvijek gledam u pelenu i provjeravam da li je nesto svareno ili su ostali komadici (posebno kad uvodim nesto novo). I kad ne vari da li je to znak za celijakliju? Ili samo znak da ne vari dobro? Ili se svede na isto?

Nije znak za celikaliju LO, vec samo nerazvijen sistem za varenje, sasvim normalna pojava. user posted image
Ta informacija nije nista novo, vec tradicionalni nacin ishrane star hiljade godina. Drugacije se mnogo ranije pristupalo ishrani, al pod ranije ne mislim na 20. vek vec puno, puno ranije. Ovako bebe hrane i tradicionalna plemena koja danas postoje.
Znaci ne moraju da budu samo u stolici vec i o obliku gasova, zvukova iz stomaka, nadimanja, uznemirenosti, nemirnog sna, kasnije promena na kozi kad se toksini krenu gomilati... Treba pratiti dete bas do detalja kad mu se daju zitarice.

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 213
4.6.2013 9:20:46   
Anoniman
pocahontas, ne brini, naucice da zvace. i nas dr tvrdi da treba da se blendira dok beba nema dovoljno zuba, a jos je tu i mm koji je tezak panicar pa ja i danas dosta toga blendiram (meso obavezno), ali sam joj rano davala one bebi keksice i dvopek da vezba. i da naglasim, daleko od toga da ima problema sa govorom user posted image , bas suprotno, mislim da ima veliki fond reci na oba jezika i prilicno cisto govori.

sandra, sa 6 meseci mi smo imali 2 ili 3 nemlecna obroka (to negde sa oko 6 meseci smo uveli treci), poslepodnevna kasica, jutarnje voce i rucak (prvo samo povrce).

< Poruku je uredio ksena -- 4.6.2013 9:22:25 >

(odgovor članu Bebilina)
  Direktna veza do poruke: 214
4.6.2013 11:10:15   
jovicaa
sandra n, za pocetak samo jedan obrok, a kroz 2 nedelje do mesec dana mozes uvesti i drugi. i onda ako beba sisa nema jos neko vreme potrebe za trecim, moj beban ima sedam meseci i jos uvek ima samo 2 nemlecna obroka.
u 2 navrata sam pokusavala da mu uvedem i treci obrok, ali sam shvatila da je to jos uvek bespotrebno i da treba sto vise majcinog mleka da papaju, jos uvek su oni mali.

< Poruku je uredio jovicaa -- 4.6.2013 11:12:57 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 215
4.6.2013 11:34:18   
Zemunka85
Pocahontas, iskreno - nista ja tu nisam postepeno, niti radim tako vec mesec dana. Taj dan je bila nervozna kao nikad, izbijajh cetvorke, samo sto nisu i niiista nije jela. Za veceru sam probala dve kasice, nece. I napravim cokolino sa kravicom, uh ala je smazala :-) .

Inace, mi svasta od komadica jedemo, zagriza sve. Kafriol, bananu, krusku, lubenicu, visnje, tresnje, hleb, keks...i savrseno zna prsticem da izbaci iz usta kada je vecii zalogaj.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 216
5.6.2013 9:44:34   
Zemunka85
Zene drage, smem li detetu dati onaj ABC krem sir, obzirom da ima 70% mm?

Direktna veza do poruke: 217
5.6.2013 10:25:46   
branki*
ja sam davala jedino taj bozi..mesala sam sa palentom ili uz hleb..

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 218
5.6.2013 12:19:52   
bea83
Mi po preporuci pedijatra (a i po ukusu) od početka koristimo samo ABC, najbolji je, a klincima treba davati mlečne proizvode sa što većim % masnoće

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 219
6.6.2013 20:50:03   
adulence
evo i nas kod vas za 3 dana 6 punih meseci...bili na kontroli danas dr rekao da polako uvodimmo piletinu pa teletinu,da rekao nam da mozemo palentu,e sada mene zanima sa cime ste davali palentu u pocetku samu ili?i da zaboravih dr danas da pitam u vezi maslinovog ulja kada i kako se uvodi?

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 220
6.6.2013 21:53:55   
sneza24
Palentu možeš i sa voćem a kasnije kad uvedeš ml. proizvode moći ćeš i sa jogrutom, pavlakom, sirom.
Masl. ulje se valjda uvodi kao i sve druge namirnice.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 221
6.6.2013 22:14:53   
pandina
Adulence, maslinovo ulje sto kaze sneza uvodis kao svaku drugu namirnicu. Najbolje po kafenu kasicicu u obrok sa mesom koji pocinjes da uvodis. Slicno i puter. Neke bebe vise vole jedno neke drugo, ali najbolje je da kombinujes, nekad jedno, nekad drugo.

Ako prvi put pravis palentu, nemoj da kao ja napravis za citavu vojsku user posted image i najbolje za pocetak da bude redja. Kad provri 2dl vode, dodas dve ravne kasike palente i mesas neprekidno dva minuta. (Mozda ovo vec svi znaju, ali meni je trebalo vremena da shvatim da je ovo nam idealna mera, pa mozda ne bude suvisno da napisem). Posle, dok je jos vruce, dodas kasicicu putera jer joj daje lep miris, a mozes uz to dodati kasicicu-dve mlecnih proizvoda. Moj bebac najvise voli palentu sa mladim sirom.
I da, za pocetak, stapnim mikserom mozes da je malo umutis da bude glatka.

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 222
7.6.2013 8:47:30   
adulence
pandina vrlo korisno jer evo za ceo zivot nikad palentu nisam skuvala jer je ne volim,a koji puter koristite?

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 223
7.6.2013 9:33:49   
lokica77
drustvance, evo i nas za 2-3 dana kod vas user posted image , nego recite mi postoji li Nestle 7corn bez dodatka, ja sam do sada videla samo sa dodatkom keksa, kakao-a...a mrvici se izgleda Nestle bas svidja pa ne bih menjala, poceli smo sa Milupinim ali ih nije htela uopste, od kad smo presli na Nestle samo njupa

Ako ne ide po planu, ide po sudbini...

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 224
7.6.2013 9:37:10   
bea83
Postoji, samo što to nije 7corn nego 8corn user posted image

(odgovor članu lokica77)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here