Zemunka85
|
A pa dobro. Vi imate tri obroka, rigorozno i to je to. Mi svasta nesto jos usput gricnemo. I pijemo. I imamo obrok vise. Kod nas je ovako - ujutru sisa (i nocu) koliko god puta hoce do 9. Meni se mleko cini mi se opasno namalilo, tako da je to vise da se zaladi :D. - oko 10 je dorucak. To bude - mleko-plazma-voce/popara sa jogurtim, sirom, pavlakom, k. mlekom/makarone sa pavlakom/jogurt sa svakakvim vocem/griz (sam ili +voce). Pojede i do 200gr, ali obicno oko 150gr. Nekada spava i do 10h, pa dorucak bude oko 11h. - oko 12 joj dam sokic, bez problema slisti sve sto sipam, pa je ogranicim na do 100ml. - oko 2h rucak - povrce + meso/jaje, ili samo povrce. Sve cesce dajem od mesa batak, a od povrca blitvu, spanac, kelj, boraniju, grasak. - oko 5h uzina - voce. E tu najmanje pojede. Po par kasicica, ne voli voce uopste. Kupovne kasice - da, ali ja forsiram "moje" :D. E sad ako je za dorucak bilo voce, ili ga planiram za veceru, onda nema uzina, vec rucak bude kasnije. - oko 20h vecera. Tu bude svaaasta :D. To su ove instant kase uvek. Mlecno zitne. Ili MIlupa ili Takovo tj oni cokolino, frutolino i sl, ili HIPP. Sa vocem ili bez. U medjuvremenu tj tokom dana siki jos jednom, u zavisnosti kada procenim da treba. Nekada i dva puta. Obavezno mulja ili neki keksic, ili koricu hleba. Proba sve sto i ja (a sme), - tako da je jela i lubenicu, visnje, tresnje .. ma svasta. Ponekada joj dam i onu Nestle poslasticu tj jogurt sa vanilom/borovnicom/kajsijom i sl. Eto. Tako izgleda nas dan :D. Ona je sa 7m tacno imala 8750gr :D. a sa 9m - 9450gr/74cm. Mislim da je za ovaj uzrast 700gr za dva meseca OK. Inace, ne znam da li ste imali priliku da pravite kasu npr onu Milupa pirinac, sto vec ima mleko, tako sto cete TACNO izmeriti gr koliko treba (45 cini mi se). To je toooooliko mnogo. Ja sam dok nisam pocela da merim, pravila jako jako retko tj redje nego sto treba dosta. Kada sam izmerila, bas sam se zacudila, to bude baaas gusto.
< Poruku je uredio Zemunka85 -- 1.6.2013 10:56:48 >
|