|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
2.7.2013 22:10:55   
Moiraina
Joj, Bebilina, znam to sve, ali kad kažeš da daješ sirovu džigericu i rovito žumance... Odmah pomislim na to kako se kod nas gaje životinje i koliko se kljukaju hormonima i antibioticima, pa ne bih to dala detetu nema šanse. Ja još uvek ni starijem sinu nisam dala džigericu, mislim da bi od nje imao više štete nego koristi, jer, ponavljam, nemam od koga da nabavim provereno i domaće, a u ovo što se prodaje po marketima uopšte nemam poverenja, ne znam...
Janncice, mislim da je grašak malo teži za stomak, pa možda malo da odložiš uvođenje (negde sam to pročitala, ne sećam se tačno zašto, ali svakako možeš da probaš pa da vidiš kako će bebac reagovati), a što se tiče džigerice, mislim da možeš već sada ako imaš domaće.

< Poruku je uredio Moiraina -- 2.7.2013 22:11:19 >

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 351
3.7.2013 8:25:21   
bea83
IZVORNA PORUKA: nina26

Bea, spanac obaris samo u vodi, ili dodas i mleka? bez mleka ne verujem da je ukusno, ali onda ne bi trebalo kombinovati zumance sa tim....

a tresnje jel mozemo da probamo? i da li ih ljustite ili ne?

Spanać u vodi (obavezno otklopljen sud) i kombinovala sam sa krompirom nekad dodam i šargarepu
Sad već spremam sa mlekom i belim lukom, rastura se od toga user posted image  Inače ja se nisam mnogo obazirala na to kombinovanje a od početka ima krvnu sliku ko bikčićuser posted image  
Trešnje možete al ja bih ljuštila za početak, moj baksuz neće nikako tako da se nisam udubljivala u postupak

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 352
4.7.2013 15:52:30   
sloncic
hvala na savetu, probala sam i super je ispalo. hvala jos jednom

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 353
4.7.2013 19:10:42   
World
Bebilina, dajes li pilecu dzigericu ili?

Mi smo jos uvijek na jednom obroku, ponekad uspijemo ubaciti i drugi, ali jos nijedan nije zamijenio podoj. Malo sam se zabrinula da idemo sporo, ali opet mislim nesto sve dok ima dovoljno mlijeka da sisa, nece joj nista faliti.

Za sada smo na vocu i povrcu, juce poceli sa pilecom supicom i mesom, rizu je nekoliko puta jela ali nije bas silno odusevljena, tako da razmisljam da ostavim za malo kasnije.

Zanima me koliko dugo moze opstati kasica tipa da je ponesem negdje a da se ne pokvari? Pogotovo vocne, smiju li stajati 2-3 sata na nekoj vanjskoj temperaturi?

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu sloncic)
Direktna veza do poruke: 354
4.7.2013 21:31:42   
little_one
Pa ako ti se nece pokvariti voce svjeze, neoguljeno sto bi ti se pokvarilo u teglici. Uostalom, ako kuvas kasicu, naspi je vrelu u sterilizovanu teglicu i to ce da vakumira i da dovoljno odrzi voce do hranjenja. Ili kupi termo torbu ko mi user posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 355
5.7.2013 1:30:26   
Bebilina
World dajem mu uglavnom jagnjecu i telecu. user posted image
Moiraina pisala sam vec negde ranije da se smrzavanjem na 2ned ubijaju svi potencijalni paraziti iz mesa i iznutrica, a dzigerica nije "deponija" hemije isl, to verovanje je pogresno. user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 356
5.7.2013 2:17:52   
World
Hvala. Kad bi onda mogla da ide pileca ili svinjska? To mogu da nabavim domace...user posted image

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 357
5.7.2013 12:08:11   
Bebilina
Ako je domaca pileca moze odmah po uvodjenju.
Svinjetinu u globalu pojedinci ne preporuciju davati pre godine, mi je svi u kuci slabo jedemo, tako da ja jos nisam davala. user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 358
6.7.2013 15:39:26   
Sandra_n
Evo jedne informacije.Ja sam pitala od mog mm tetku (koja je lekar) i rekla mi je da bebe slobodno mogu da jedu braon pirinac po mogucstvu organski:)

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 359
6.7.2013 22:36:42   
sloncic
od kog meseca je moguce dati bebi borovnice?

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 360
12.7.2013 12:27:14   
JANA S
zdravo mame ! evo ja upravo hocu beki da dam zumance spremila sam tvrdo kuvano,pa cu umesati sa krompirom sargarepom I karfiolom,valjda je ok kombinacija...user posted image ove povrcke je jeo I svidja mu se, inace imamo 6 meseci I 3 nedelje. zanima me kada ste pocele sa plazmom I pravim grizom I na koji nacin? a kravlje mleko nikako da se usudim da dam. vidim da niko nije odgovorio za borovnice,na gotovim kasicama ima ih I za bebe sterije od 6 meseci ali ima I jagoda a kazu da ih ne treba davati pre prve godine, ja ih ne bi jos koristila.

(odgovor članu sloncic)
Direktna veza do poruke: 361
12.7.2013 12:29:58   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: sloncic

od kog meseca je moguce dati bebi borovnice?

Rečeno je da bobičasto voće ne do prve godine.

Ali komedija je što su meni rekli da su breskve postale veći alergen nego jagode.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu sloncic)
Direktna veza do poruke: 362
12.7.2013 12:32:21   
Janncica
Jana...a da nije malo rano za zumance?

Inace i za plazmu ti je rano... ja sam cerkici sa nekih 9 meseci stavljala plazmu(jednu kasicicu) sa bananom,ali je ona bila mrsavica(i sad je) . Ovom malom necu davati sigurno...jer je debelica prava... Kazem pre neki dan mami,mogla bih mu malo palente napraviti,kaze ona...nemoj molim te...neka jede voce i povrce,vidis koliki je.. user posted image

< Poruku je uredio Janncica -- 12.7.2013 12:36:07 >

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 363
12.7.2013 12:36:36   
bea83
Nije rano za žumance, ono se uvodi od 6 meseca, ali postepeno 1/8 pa 1/4 i tako do celog ( s tim da se daje svaki treći dan i da se daje 1/8 par puta i sve tako)
Griz sam dala sa punih 8 meseci kao i keks (ne plazmu jer sadrži med)

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 364
12.7.2013 12:36:41   
Moiraina
Žumance se uvodi postepeno, prvo daš osminu (ili manje) pa postepeno povećavaš dok ne dođete do celog.
Ako misliš na pšenični griz, možeš da daš kada uvedeš gluten.
Što se tiče čuvene plazme, za mene je to keks kao i svaki drugi, malom nisam još uvek dala a stariji je probao (ali ne plazmu, već zlatni pek) negde posle godine. Takođe sadrži gluten.
Borovnice sam dala, ali za sada samo u kupovnim kašicama, imao je oko 7 meseci.
Mi smo počeli sa mlečnim proizvodima, jogurtom je oduševljen, posebno u kombinaciji sa voćem, a kiselo mleko mu je bljak user posted image . Sledeći nam je sir.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 365
12.7.2013 12:38:57   
Janncica
Da smo sad u onoj grupi na fejsu domace kasice,pojeli bi nas za plazmu... user posted image

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 366
12.7.2013 12:41:20   
Ana RR
Meni je 6 meseci rano za žumance, ali ja sam sve uvodila otprilike mesec dana kasnije. Ne sve ali te "kritične" namirnice jesam. Žumance mislim da sam počela sa 8 meseci a gluten sa 9, tako nešto. Belance kroz makarone i pite negde sa 13 meseci pa onda postepeno i čisto belance, a kravicu tek negde sa 15 ili 16 meseci kroz kašice, ni dan danas ga ne pije.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 367
12.7.2013 12:43:19   
Olga75
pa pojeli bi vas verovatno za mnogo sta user posted image
nego sad spanac , postujem ja sve blablatruc
ali spanac nece ni krava ni koza da popase a zasto ? zbog oksalata
znaci spanac se pravi sa mlekom bas zbog njih
a svi kako god hoce ,meni bas svejedno

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 368
12.7.2013 12:43:49   
Moiraina

IZVORNA PORUKA: Janncica

Da smo sad u onoj grupi na fejsu domace kasice,pojeli bi nas za plazmu... user posted image

Ja mislim da sam ja jedina u mom okruženju ko ne voli plazmu user posted image Keks k'o keks, ništa posebno, ima mnogo boljih (za mene, ne za bebe, njima ne treba nikakav, moje mišljenje).

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 369
12.7.2013 12:50:55   
JANA S
uf mi ruckamo breskve bas bas I jako ih volimo.user posted image sav je srecan I radi mmmm... hvala Bogu nema nikakvih reakcija,ima bas lepih gotovih kasica breskva I keks bez gluten,tu obozava

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 370
12.7.2013 12:57:10   
JANA S
e mame puno hvala na odgovorima pa misljenja su razlicita pa kako ko hoce. ne znam vise...svi pricaju drugacije... a taj gluten, pricam ja mami a ona kaze to u vase vreme nije bilo... xaxaxa a na plazmi ste odrasli I eto... sta saduser posted image user posted image

(odgovor članu JANA S)
Direktna veza do poruke: 371
12.7.2013 15:23:50   
World
Ja ne bih davala ni plazmu niti kakve druge keksice, mislim da nema potrebe.. A to sto smo mi 'odrasli' na plazmi ne treba uzimati u obzir, oprosticemo roditeljima sto nisu znali cime nas kljukaju... Zato sada svaka druga-treca zena ima problema sa secerom, insulinom, tezinom, hormonima itd...

(odgovor članu JANA S)
Direktna veza do poruke: 372
12.7.2013 16:07:05   
Sandra_n
Kada ste pocele bebama da dajete vodu? Moj sin ima 5 meseci i dr mi je rekao da mu nije potrebna voda jer im je doboljno majcino mleko ili formula ali ako bas hocu da mu dajem vrlo malo (20 ml) i tako sve dok ne napuni godinu dana.I nije on jedini to rekao da se razumemo zvala sam bolnicu i pitala,zvala sam halo beba,a i procitala na internetu.Zivim u Americi ali i drugariva koja je u srbiji kaze da i njen sin od 5 meseci pije samo 20 ml i to retko

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 373
12.7.2013 16:15:28   
World
Ja sam prvi put dala vodu sa mozda 4 mjeseca i to malo na kasicicu.. Na flasicu negdje od oko 5, zbog toga sto je postalo prilicno vruce.. A sad popije mozda ukupno najvise 40-50 ml u toku dana, valjda joj ne treba vise jer uglavnom sisa.. Mislim, nudim joj da popije koliko hoce..

sandra, mogla bi da promijenis tiker, jos uvijek se nisi porodila... user posted image

< Poruku je uredio World -- 12.7.2013 16:22:59 >

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 374
12.7.2013 16:37:46   
Sandra_n
Hahaha da znas da cu da promenim ja trudna vec godinu i dva meseca hajahha

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here