|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
17.7.2013 11:43:26   
Torbica
Moiraina, moj je decko danas spavao do 10, pa sam mu spojila dorucak i uzinu, kinoa sa bananom, obozavaaa.
Misha, sve su ti zene lepo napisale, i ja mislim da bebama treba dati do sitosti, ako place sigurno hoce jos, bar je kod mojih bilo tako. I niko se nije prejedao. I nisam zurila sa cvrstom hranom, tek od 6 punih meseci, lagano, da bi sa 9-10 ostali na dva podoja. Od tad su imi imali tri cvrsta obroka, kad sam izbacila treci podoj, tu sam uvela zitarice. Pozz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 401
17.7.2013 11:49:34   
Moiraina
Naš doručak: kinoa sa jabukom, breskvom i malo jogurta, činilo mi se da neće hteti jer je bilo kiselkasto, ali smlatio je sve (oko 200g).
Nego, sutra će punih 9 meseci, da li mogu da dam cveklu?

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 402
17.7.2013 12:35:59   
Misha i Ljisha
pre neki dan sam joj uvela i treci obrok pa sam zato u nedoumici. Pocela je nocu da mi se budi dva puta a pre mesec dana je spavala celu noc, gladna je. Zato sam i uvela treci obrok. Ona se meni vec oko ponoci probudi i sisa. A ranije je spavala od 8 uvece do 4 ujutru bez prestanka. Doktorka mi kaze znaci da joj nije vise dovoljno samo moje mleko.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 403
17.7.2013 12:59:54   
Moiraina
Sa 6 meseci ide i skok u razvoju, možda je kod vas to u pitanju.
Preporuka da se sa 6 meseci uvodi klopa baš i jeste zato što tada bebama mleko više nije dovoljno (uglavnom). Ali ni to nije garancija da će spavati celu noć bez buđenja. Bebe se bude i iz drugih razloga, možda samo hoće tvoju blizinu. Moj se pre neku noć probudio oko 2 i hoće čovek da se igra user posted image . Zaspao je tek u 3, nisam mu davala da sisa.
Mleko je kaloričnije od voća i povrća, pogotovo što ona ne pojede mnogo po obroku. Ako misliš da se budi od gladi, onda jedino da joj pojačaš večernji obrok (ili da ne pokušavaš za sada da je uobročiš, već ako bude gladna sat vremena posle voća, npr, da joj daš da sisa). Moj je do pre mesec dana otprilike imao i podoj oko 11-12 uveče, ali meni to nije predstavljalo problem, jer ja pre tog vremena ne idem na spavanje. Skoro smo i to izbacili i spava do 6 ujutru, ali činjenica je da se to jeste poklopilo sa uvođenjem trećeg obroka.
Dakle, cvekla, da ili ne, i sa čim može da se kombinuje? user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 404
17.7.2013 13:07:34   
Tiziana
Mozes cveklu i moze su sve da je ubacujes,Nema potrebe uopste puno,ona je super zdrava. Moja drugarica ju je bukvalnu u sve ubacivala i ne promeni puno ukus hrane. Samo boju user posted image

Mi LJ, zitarice mozes d akupis Milupine,one se prave sa vodom, odnosno u sebi vec imaju ad mleko. To je prvi 'cvrsti' obrok koji sam ja uvel svojoj deci, davala sam g auvek oko 18h,tj menjala sam taj podoj, kasnije sam pocela d auvodm povrce,pa voce,meso itd..

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 405
17.7.2013 13:12:54   
Misha i Ljisha
Tako manje vise i radim. Posto je ucim znakovni jezik zna da mi signalizira znak sa sisu i onda joj dam. U principu je uobrocena ali eto desi se da ogladni pa joj dam sisu ipak joj je to omiljena hranauser posted image
A nocu se probudi i vrti prsticima, otkrije se i to je to. Ja je cujem, uzmem, ona sisa i vratim je nazad u krevet i ona zaspi tako da nema nekog plakanja niti bilo cega pa zbog toga mislim da je gladna jer nastavi odmah nakon sisanja. Iskreno meni je frka da joj pojacam taj vecernji obrok. Ne znam zasto, prosto se bojim neke reakcije pa onda ja to ovako u toku dana, a i od kad je pocela da jede cvrsto ona mi sad odspava u toku dana dva tri puta po sat vremena a ranije je 5 puta po 20 minuta. A agonija je bila uspavati je. Meni nije problem da ustajem nocu, prosto brzo se zavrsi sve to nema uspavljivanja niti plakanja ali kao valjda i svaka mama sve se uvek bojimo da su nam deca gladna. Danas sam joj napravila krompir i tikvice i dala sam joj otprilike 180 gr i sve je pojela ali nije plakala posle jela da hoce jos. E sad nije ona meni ni gurala kasiku niti pljuvala da joj je dosta, a nije posle ni bljucnula.

Cudna ova moja beba user posted image Velika je, ona je sa tri meseca udvostrucila svoju kilazu a samo sam je dojila na tri sata preko dana a kazem nocu mi je lepo spavala. Mozda zato sto je velika joj treba vise. Nemam pojma u svakom slucaju ona cim malo pajki ja uhvatim da citam sve zivo vezano za ishranu beba user posted image i sve sam gluplja sto vise citam hahaha

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 406
17.7.2013 13:15:47   
Misha i Ljisha
i ja sam prvo uvela milupinu kasicu. Sve po ps-u u prepodnevnim satima prvo 4 kasikice, pa 8, pa onda pola mere, pa dve trecine i na kraju celu. Hoce to da jede bez problema ali je meni malo diskutabilno kad kazu 4 kasike. Ja imam meru za veliku kasiku kao neka posudica ali je to manje od moje velike kasike. Kad joj napravim sa tom mericom ta kasica bude bas retka a kad napravim sa obicnom kuhinjskom kasikom bude gusca. Kao sto rekoh ni tu nisam pametna. U svakom slucaju pocela sam to da joj dajem poslepodne bas iz tog razloga da bude sitiija

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 407
17.7.2013 13:27:27   
Moiraina

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Mozes cveklu i moze su sve da je ubacujes,Nema potrebe uopste puno,ona je super zdrava. Moja drugarica ju je bukvalnu u sve ubacivala i ne promeni puno ukus hrane. Samo boju user posted image

Onda sutra klopamo cveklu. Daću mu malo sa jabukom, uz doručak. Mislim da neće samo hrana da promeni boju user posted image , još ako se desi da kine punih usta kao što ima običaj, ima da padne komplet presvlačenje i mene i njega, tepih mi je ionako na pranju, pa mi lakše user posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 408
17.7.2013 13:39:49   
Torbica
Misha, nema to veze sa kilazom, moji su svi bili buce i u trecem mesecu su se svi bukvalno udvostrucili, samo na podojima. Da ne nabrajam kilaze, svi su na prvoj kontroli dobili izmedju 155-2200 gr a na drugoj od 1000-1200. I to sto su se budili, budili su se iz navike, potrebe za mazenjem, mamom, sta god. Nije mi palo na pamet da uvodim hranu, sa takvim napredovanjima, do punih 6 meseci... sa svima isti princip. Hranila je ti ili ne, oni se fakat u tom uzrastu bude, jos malo pa ce i zubici. Ako ih ne naviknes da se sami uspavaju, budice ti se. Ima tema o tome cini mi se. Srecno u svakom slucaju!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 409
17.7.2013 13:40:31   
Torbica
1500-2200 gr, greska

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 410
17.7.2013 14:02:39   
bea83
Budjenje u tom periodu uglavnom nema veze sa hranom, živ primer evo ispred vasuser posted image  Moj je počeo da se budi sa 4,5 meseca i tad sam gurala flašicu iako je imao oko 9kg ali čak je i on sam to odbio u nekom momentu, sa 6 meseci mi više nije padalo na pamet da mu nudim a on se i dalje budio,budio,budio...sad ima skoro godinu i po i još uvek se povremeno budi iz raznoraznih razloga ali sigurno ne od gladi

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 411
17.7.2013 14:04:26   
Tiziana
Svako dete je za sebe i bitno je naci im neku caku sta im i kako odgovara. Nemoj toliko da drhtis oko davanja hrane i slobodno daj i predvece cvrstu hranu. Ti si mozd aprevise rano pocela da uvodis cvrstu hranu obzirom da se dojenim bebama kasnije to uvodi, ali dobro..
Ja sam imala neku knjizicu koju su prodavale pedijatrijske sestre u Frontu, pisale neke poznate pedijatrice, i sve sam po njoj radila,a to se nekako poklapalo sa onim sto mi je pedijatar savetovala oko uvodjenja hrane. Sa cerkom nikad nisam dosla do onih idealnih 5 obroka dnevno (3 glavna i dve uzine), njoj je 4 obroka bilo i vise nego dovoljno,a sa 9m je utrostrucila kilazu sa rodjenja, znaci 3 meseca ranije nego sto je po knjigama. ona nema sta ne jede,samo dodje i kaze hocu ja jedem,sini jaaako...sta god joj das ona jede,nema ama bas nikakvih problema. A sina oduvek moras da podsecas hajde jedi,sazvaci to brze,uzmi jos jedan zalogaj. sa njim sam bila opsednuta time sta mu i koliko i kad dajem, sa njom ni najmanje! A sve sam isto radila.jedino sto je ona dojena beba,a on je od mesec i po dana bio na ad mleku,ali mislim da to ne pravi bas neku razliku..

Direktna veza do poruke: 412
17.7.2013 17:18:21   
pocahontas
kako dajete cveklu? skuvate je sa ostalim povrcem?

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 413
17.7.2013 17:24:54   
Moiraina
Ja ću sutra prvi put da dam. Mislila sam da je obarim, pa da izmiksam sa svežom jabukom, valjda može tako. A možda dam i samu, par zalogaja, ne znam... Sad baš čitam u jednoj grupi na fb, navodno može od 6 meseci ako je iz proverenog uzgoja, može da se daje bukvalno sa svačim, kao što je Tiziana napisala, sa voćem, povrćem, žitaricama.
Kuva se posebno, u kori, do 1h, pa se onda skine kora i isecka/izmiksa sa ostalim namirnicama.

< Poruku je uredio Moiraina -- 17.7.2013 17:25:12 >

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 414
17.7.2013 20:32:25   
Janncica
MiLj ona tebi vec ima tri nemlecna obroka?Ja sam S prvo davala samo predvece,od pre 3 dana mu dam malo i ujutru vockice neke...Rano mi jos. Pogotovo sto smo vadili krv i sve je super,nije anemican,tako da necemo zuriti. Nego on meni posle nemlecnog obroka mora da sisa,kao da nije jeo... user posted image

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 415
17.7.2013 20:46:23   
lesica
Brži način za kuvanje cvekle - ekspres lonac! Cveklu u kori prelijete vodom, i stavite da se kuva, od trenutka početnog pištanja lonca kuva se nekih 20ak minuta, i onda se isključi, kada prestane sa ispuštanjem pare može da se izvadi i pripremi

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 416
17.7.2013 20:48:51   
Torbica
Pocahontas, pored klasicnog kuvanja, ja sam cveklu davala sveze cedjenu iz sokovnika pa sa bananom ili drugim vocem. Pozz

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 417
17.7.2013 20:52:33   
Moiraina
Nemam sokovnik, nemam ekspres lonac (domaćica i po user posted image ), moraće da se zadovolji klasično kuvanom. Stariji je nije uopšte voleo dok nije počeo da jede spremljenu kao za nas, dooobro zakiseljenu, sad je obožava.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 418
18.7.2013 5:01:44   
Misha i Ljisha
Janncica ja sam pocela od 4tog meseca da joj uvodim cvrstu hranu odnosno od 4 i po jer se za mesec i po dana ugojila pola kilograma pa mi je doktorka rekla da joj polako uvodim cvrsto. Moja beba je pocela da se okrece sa tri meseca sa ledja na stomak i stalno vrti nogicama kao da ima pundravce u guzici pa je pocela vise da se trosi i doktorka me je savetovala polako tad da krenem, I ja krenula polako sa milupinom kasicom prve dve nedelje pa mi je nakon trece nedelje vec to bio prvi pun obrok. Onda sam pocela voce prepodne da joj dajem polako pa nakon dve nedelje sam joj davala uglavnom pola obroka plus sisa ali sam pocela prepodne da uvodim povrce i tako. Sve sam odradila kako mi je dr rekla i patronazna sestra koja je dosla da nas obidje. I ja sam mislila da cu je striktno dojiti do sestog kao i moja snajka cije dete uzgred ide kod iste doktorke. Nasa doktorka predlaze dojenje do sestog ali eto meni je savetovala da krenem jer je malo napredovala. Sa 3 meseca je imala 6410 a sa 4 i po je imala 6950 user posted image

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 419
18.7.2013 12:26:58   
adulence
MiLj moram da ti kazem da moja iva jede kao mecava pupu...i sa dva nemlecna obroka i sisanjem dobija sada oko 500g mesecno...ja mislim da je tvoja beba super napredovala samo hocu da ti kazem da ne ocekujes neku preveliku gramazu sada kada jede cvrstu hranu...inace me zanima kako amarant izgleda kada se skuva ja sam mislila da se rascveta kao proso medjutim meni je ispao nekako gelast,jel to to?

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

Direktna veza do poruke: 420
18.7.2013 12:38:59   
little_one
Sad sam bas citala identicno pitanje u onoj grupi kasice za bebe...i kazu da se ne rasvjeta vec bude kao sluzav...neko rece da kuva pola sata uz dodavanje vode i mijesanje pa onda poklopi i pusti da "nadodje" jos 10 minuta.

MLJ rano ti je da beba ima 3 obroka dnevno....i mi smo poceli sa dohranom sa 4 puna mjeseca ali sam tek drugi obrok uvela sa nepunih 6 mjeseci a treci sa nepunih 7 a tek sa 8 sam uvela i kao uzinicu...sad imamo 3 puna obroka i 1-2 uzinice zavisi kako kad....polako, kud zuris....imace dijete vremena za cvrstu hranu....doji dok imas mlijeka, kad ne budes drzi se AD-a...ne treba ti ni gojazno dijete....kazu da se masne celije formiraju dok smo bebe....pa je uravnotezena ishrana bitna i cesto kljucna za to da li ce nam djeca biti gojazna ili ne kad odrastu...pusti je da joj sazrije sistem za varenje kako treba!

I da kilaza tu ne igra neku kljucnu ulogu..mi smo 7kg imali sa punih 7 mjeseci pa nam nista ne fali a sa 9 mjeseci 8kg...zdrava, prava i jako pokretna...

< Poruku je uredio little_one -- 18.7.2013 12:41:32 >

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 421
18.7.2013 12:50:03   
adulence
Lo hvala ti puno i meni je iapalo sluzavo....inace apsolutno se slazem sa svime sto si rekla ...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 422
18.7.2013 13:51:59   
Moiraina
Mene nervira kada pedijatri gledaju napredak bebe samo kroz brojke. I šta, da je napredovala 150-200g više, onda bi to bilo super, a ovako ti je kao beba gladna? Ako je ona živahna kao što kažeš da jeste, naravno da potroši ono što pojede. Izgladnela beba nije živahna, izgladnela beba ne napreduje uopšte. Ja sam ti već rekla šta bih ja uradila, ostala bih za sada na 2 obroka dnevno, a ostatak dojenje. Ti kako hoćeš. I naravno, nisi kriva što si poslušala pedijatra, ali po mom mišljenju bezveze je preporuka da se uvede voće i povrće, i to 3 obroka, ako beba "slabije napreduje" user posted image , mamino mleko je kaloričnije i mnooogo vrednije za bebu u tom periodu.
Adulence, gde si kupila amarant?
Mi smo malopre probali cveklu, samu, 3 kašičice, čini mi se da mu se baš sviđa. Od sutra je kombinujemo sa ostalom klopom.
U stvari, mi smo već za sledeću temu, danas je napunio 9 meseci (kad pre)...

< Poruku je uredio Moiraina -- 18.7.2013 13:53:29 >

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 423
18.7.2013 13:52:54   
Moiraina
Nešto sam zeznula, htela da uredim prethodnu poruku, pa je citirala...

< Poruku je uredio Moiraina -- 18.7.2013 13:54:04 >

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 424
18.7.2013 14:13:14   
Sanchy
Amarant imas u prodavnicama zdrave hraneuser posted image

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here