|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
1.7.2013 12:17:53   
nina26
neko je pisao da se zumance ne daje sa mlecnim proizvodimauser posted image

pa meni samo ide od povrca sa krompirom, ali ne mogu da joj dam tako suvo....sa cim onda da kombinujem??

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 326
1.7.2013 12:24:18   
sandrina 85
I ja sam skeptik, ipak necu dati..
A zumance znam da se ne daje sa mesom, vec kad se uvede onda ide u obrok umesto mesa, a sa mlekom ne znam sto sto se ne kombinuje. Ma ja sam se sludila totalno, neki dan mi na sistemackom pedijatrijska sestra rekla da mu od 6. meseca slobodno dam i zumance, dzigericu, piletinu, curetinu.. i rece svinjski mozak user posted image kaze to je super za gvozdje i ona je svojima davala (ima dva sina)

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 327
1.7.2013 12:33:52   
pocahontas
moja najvise voli zumance sa sargarepom i tikvicom, a ponekad u to stavim i kasicicu abc sira.

(odgovor članu sandrina 85)
Direktna veza do poruke: 328
1.7.2013 12:38:55   
sandrina 85
A kada ste prvi put dale visnju?

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 329
1.7.2013 13:12:48   
Bebilina
Ja sam pisala o mlecnim proizvodima i mesu.
Ne daje se zato sto kalcijum otezava telu apsorpciju gvozdja. Nije to samo za bebe i decu, vec za sve. Treba ostaviti nekoliko sati izmedju tih namirnica, Kosher tvrdi cak 6-8h. To je kombinovanje namirnica o kom pricam, ne ide sve sa svim, dzaba dete pojede ogromne porcije kad se telo muci da apsorbuje user posted image

Sve te kupljene kasice koje sadrze vise od jednog sastojka se daju tek kad se dete na taj sastojak individualno konzumiran navikne. Izuzetak su lukovi isl koji retko ko daje svez ili odvojeno od druge hrane. Oni se dodaju u malim kolicinama, pa se postepeno povecava. Treba pratiti jer ne pase svima svaka namirnica. Luk nekima izaziva gorusicu, isto kao i paradajz isl acidicno voce i povrce.

Ja sam zumanac davala sa avokadom i sirovom dzigericom. Nema razloga zasto se meso i iznutrice ne bi davale sa zumancem. A nase nije bilo suvo, vec iz meko kuvanog (rovitog) jaja. user posted image Kasnije sam ga dodavala u korenasto povrce.

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 330
1.7.2013 13:25:21   
nina26
pa Bebilina, sad si me zbunila skrozuser posted image

za meso i mlecne proizvode,znam da ne idu zajedno...

ali, ovde pricamo o zumancetu i mlecnim proizvodima?

takodje, kod nas ne savetuju u isti dan, zumance i meso, a ti vidim kombinujes i to..

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 331
1.7.2013 18:49:11   
Bebilina
Isto ti je to nina: meso, zumanac, orasi, mahunarke se ne daju sa mlecnim proizvodima.
Ja kombinujem dzigericu sa zumancetom jer enzimi iz sirovog zumanca (malo ih u kuvanom ostane) olaksavaju apsorpciju gvozdja iz iznutrica i samog zumanca.
A da ispravim samu sebe: sa mesom zumanac ne dajem, samo sa iznutricama, ne znam kako sam pogresno to napisala.
Ja cure nisam nutricionista, ali se konsultujem sa njih dve. Tako da je ovo prim-pev njihovih saveta i ono kako ja decu hranim, a i nama odraslima kombinujem kad god mogu. Recimo ja obozavam italijansku hranu ali je zbog tog kombinovanja izbegavam ili je modifikujem. user posted image

I samo da dodam: bebi beli krompir ne dajem uopste, skrob iz njega je za varenje u liniji sa zitaricama. I ja krompir izbegavam, jedino ga zbog mm-a spremim povremeno...

< Poruku je uredio Bebilina -- 1.7.2013 18:56:41 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 332
1.7.2013 19:24:59   
nina26
pa sa cim onda da kombinujem zumanceuser posted image

dala sam joj danas sa krompirom i tikvicom i bilo je bzv,nije joj se svidelo,ni ne cudi me...

a krompir nemam sanse da izbacim,to nam je baza u kuvanju...ne znam sta bih bez njega.

uostalom,svi smo tako odrasli,pa nam nista ne faliuser posted image

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 333
1.7.2013 19:27:15   
branki*
ja sam zumance kombinovala sa palentom i ABC sirom ili pavlakom ili kis.mlekom.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 334
1.7.2013 19:47:15   
Moiraina
Mi smo juče klopali krompir+šargarepa+spanać+žumance, slistio je sve user posted image
Danas: ćuretina+pirinač+tikvice+brokoli, popodnevna užina tikvice+banana.
Žumance dakle uvedeno, sledeće na redu je junetina, a za dalje nemam pojma user posted image Razmišljam se da li da mu uvodim mlečne proizvode, ne znam da li ima potrebe pošto lepo sisa, a opet, starijem sam dosta ranije uvela (sa 7 meseci), on je tad već uveliko bio na adaptiranom mleku. Ne mogu da nađem avokado (ranije je bilo u našem Maxiju, ali baš ga odavno nisam videla).

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 335
2.7.2013 13:00:12   
nina26
Branki,i ja sam tako radila,ali vidis da je pogresnouser posted image

Moiraina, a sto ne bi mogla da das, pa i moja sisa, ali joj dajem uveliko jogurticuser posted image

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 336
2.7.2013 13:06:25   
sloncic
da li mi neka do vas moze dati recept za palentu na bebe. hvala od srca!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 337
2.7.2013 13:10:00   
tijatija

IZVORNA PORUKA: nina26

neko je pisao da se zumance ne daje sa mlecnim proizvodimauser posted image

pa meni samo ide od povrca sa krompirom, ali ne mogu da joj dam tako suvo....sa cim onda da kombinujem??

Ja sam uglavnom dala u spanac

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 338
2.7.2013 13:11:16   
tijatija

IZVORNA PORUKA: sandrina 85

J a sam mom poslu nedelju dala kasicu visnja-jabuka, super je poruckao

Direktna veza do poruke: 339
2.7.2013 13:17:35   
bea83
IZVORNA PORUKA: sandrina 85

Sandrić višnju si  mogla odavno, medju prvim voćkama,samo naravno kombinuj sa nečim, teško baš da će da ručka samo višnju

Nina, žumance možeš sa spanaćem, blitvom,možeš i da ga staviš u griz, a ja sam davala i sa bilo kojim povrćem, iskombinujem šta imam u kući i samo izgnječim žumance unutra

< Poruku je uredio bea83 -- 2.7.2013 13:19:08 >

Direktna veza do poruke: 340
2.7.2013 15:10:13   
nina26
Bea, spanac obaris samo u vodi, ili dodas i mleka? bez mleka ne verujem da je ukusno, ali onda ne bi trebalo kombinovati zumance sa tim....

a tresnje jel mozemo da probamo? i da li ih ljustite ili ne?

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 341
2.7.2013 16:01:54   
Zemunka85
Ja zumance kombinujem sa svim. Sa svim povrcem. A nekada i zumance, popara, abc sir.
Spanac spremam sa pavlakom

Ne znam samo kako su kombinovale namirnice nase babe, a ni generacije pre njih kada nisu imali pojma o tome i nikome nista nije falilo.

Ja ne stavljam mlecne proizvode po difoltu sa mesom, ali bogami ako joj spremim mesni obrok i ona nece da jede, popravim ukus sa pavlakom, sirom i sl..ako je to uslov.

I nista joj ne fali. Krvna slika joj je pupu odlicna, a pogotovo je i gvozdje dobro za dojenu bebu.

Sa tresanja gulim kozicu i to me jaaaaaako smara. Grrrr.

Kada bi bebe smele da klopaju sirovo povrce. I koje?

I napokon sam otkrila voce koje maoja cica voli a to je dinja jeeeee. Ali da zagriza :-).

A krastavac, kada to mogu? I kako?

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 2.7.2013 16:07:22 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 342
2.7.2013 16:08:29   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: sloncic

da li mi neka do vas moze dati recept za palentu na bebe. hvala od srca!

ja u dva deci vode stavim dve kasike palente, stavim na sporet i mesam, kad prokljuca mesam jos 3 minuta.

(odgovor članu sloncic)
Direktna veza do poruke: 343
2.7.2013 16:11:33   
Zemunka85
Ja imam jos par pitanja - koliko cesto dajete meso/jaje nedeljno. Je l OK cetiri puta meso, dva zumance, jednom posno. Stim sto ona nikada ne pojede sve sto joj spremim, tako da to nikako ne bude ni celo zumance, ni prava gramaza mesa. Ali uopste ja nju ne forsiram. Super ona meni napreduje.
Onda, kako i koju ribu da dam? Kako se onda menja taj odnos meso/jaje?

Upppps ja tej sada vidim da sam ja za 9-12 i to uveliko. Sorrrry.

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 2.7.2013 16:12:18 >

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 344
2.7.2013 19:57:42   
Moiraina
Ja dajem sada 4 puta nedeljno meso, 3 puta žumance. Ribu još nisam uvela i ne znam kad ću, nešto sam se skroz pogubila sa ovim uvođenjem (kao da mi je prvo dete).
Inače, moja mama priča da kad sam ja bila beba, dr su savetovali samo mleko do 6 meseci (pila sam adaptirano, neki Nektarmil čini mi se, moja mama "nije imala mleka, jer nam je to genetski tako" user posted image ), a prve namirnice su bile spanać i sok od pomorandže. user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 345
2.7.2013 21:37:04   
Janncica
mame,imam pitanje...kad da uvedem meso i koje prvo? Do sad smo uveli jabuku,bananu,sangarepu,bundevu,krompir...

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 346
2.7.2013 21:44:42   
Janncica

IZVORNA PORUKA: Moiraina
nešto sam se skroz pogubila sa ovim uvođenjem (kao da mi je prvo dete).

upravo tako

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 347
2.7.2013 21:45:16   
Moiraina
Ja sam uvela ćuretinu pa piletinu... belo meso... Sa 6 meseci već može meso, ne sećam se tačno kada sam ga ja uvela, počeli smo sa klopom sa 5,5 meseci, pa dok je došlo na red. Pre toga možeš tikvicu, brokoli, karfiol, da bi mogla posle da kombinuješ sa mesom.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 348
2.7.2013 21:53:42   
Janncica
Sve nesto cekam da bude nase ne prskano iz baste,jos banane da pocnem da uzgajam i organska hrana sve... user posted image mislila sam prvo grasak da mu uvedem,samo da dospe u basti,pa da muckam sa mesom. Je l i dzigerica moze ili ona ide kasnije?

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 349
2.7.2013 21:59:02   
Bebilina
Dvaput dajem ribu, ostalo meso i zumanac, ne gledamo koliko dok god je obuhvaceno i crveno i zivina i iznutrice.

Moiraina spanac zbog gvozdja, sok od pomorandze zbog vitamina C za njegovu apsorpcijuuser posted image

Najhipoalergenskije (ako sam pogodila termin user posted image ) meso je jagnjetina i od zivine curetina. To se obicno savetuje kao prvo za davanje.

Tresnje ne gulim, jede ih sad derektno sa drveta, ne stignem ni da ih operem user posted image

Sirovo povrce: sargarepa, paprika, krastavac, paradajz, karfiol, brokoli, pecurke... Sve to jede sirovo.

Nas nacin ishrane je "tradicionalni" tj onaj koji su koristila i koriste primitivna plemena. Oni ne pate od visokog holesterola, mnogo su manje podlozni kancerima, nemaju probleme sa dijabetesom i alergijama user posted image

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here